Πρόσφατα η Vodafone έσκαψε στην περιοχή μου (Κυψέλη) για οπτικές ίνες. Δεν έχει δοθεί ακόμα διαθεσιμότητα FTTH.
Η περιοχή σήμερα διαθέτει VDSL (καμπίνες Vodafone). Από τα όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς σύμφωνα με δηλώσεις τους σκοπεύουν να αναβαθμίσουν τις καμπίνες σε FTTH. Από όσα ξέρω, δεν υπάρχει χώρος σε μία καμπίνα VDSL να μπει και εξοπλισμός FTTH.
Δεν θα μπουν νέες καμπίνες για FTTH; Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να παρέχει VDSL, ώστε να μπορέσει να μετατρέψει τις καμπίνες σε FTTH; Μπορεί ελέω FTTH να υποβαθμίσει τις γραμμές όλων που έχουν VDSL από τις καμπίνες της σε ADSL και να σου πει ο πάροχος σου άμα θες γρήγορη σύνδεση βάλε FTTH, με ότι αυτό συνεπάγεται;
Εμφάνιση 1-11 από 11
-
26-08-23, 21:56 Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #1
-
26-08-23, 22:17 Απάντηση: Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #2
Νεες καμπινες. Ολα τα αλλα δεν γινονται
-
27-08-23, 10:47 Απάντηση: Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #3
@ netronium
Η ανακοίνωση που είχε βγάλει τότε η Vodafone έλεγε..
Όσον αφορά το νέο πρόγραμμα που ξεκινά άμεσα για την ανάπτυξη οπτικών ινών τόνισε:
«Στο πλαίσιο του νέου μας επενδυτικού προγράμματος, κατασκευάζουμε άλλες 150.000 νέες γραμμές Fiber to the Home (FTTH) στην επόμενη τριετία».
Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από τη μετατροπή των δικτύων Fiber to the Cabinet (FTTC),
δηλαδή των δικτύων οπτικών ινών που τερματίζουν στην υπαίθρια καμπίνα, σε FTTH.
https://www.euro2day.gr/news/enterpr...i-optikes.html
Το πως ακριβώς το εννοούν αυτό και τι ακριβώς θα γίνει, μένει να το δούμε!
- - - Updated - - -
Είχα διαβάσει για κάποια νέα έργα της Vodafone στην περιοχή της Κυψέλης εδώ :
https://www.adslgr.com/forum/threads...20#post7434820
αλλά δεν έχω δει νεότερα και δεν έτυχε να περάσω από εκεί να δω τι γίνεται..
-
27-08-23, 10:51 Απάντηση: Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #4
Εννοουν το προφανες, οτι θα χρησιμοποιησουν τις οδευσεις που εχουν ηδη φερουν τις ινες μεχρι τις καμπινες. Δλδ δεν θα χρειαστει να σκαψουν τα παντα απο την αρχη.
Γινεται αν και οχι παντα.
-
27-08-23, 11:23 Απάντηση: Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #5
Όταν λες μετατροπή FTTC κανονικά σημαίνει ότι ξηλώνεις τις συνδέσεις με τις οπτικές από τις VDSL, και τις βάζεις σε νέες καμπίνες FTTH.
Και μετά τι γίνονται οι VDSL με τον ακριβό εξοπλισμό ?
O OTE νομίζω δεν το κάνει αυτό..
άσε που δεν θα γίνει η μετάβαση από VDSL σε FTTH από την μία μέρα στην άλλη.
Η άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις τις εφεδρικές μαύρες σωλήνες που έχεις περάσει μαζί με το δίκτυο για το VDSL και να φτιάξεις νέο βασικό κορμό μέχρι τα φρεάτια,
και από εκεί να βάλεις νέες καμπίνες FTTH και να φτιάξεις και τα νέα αυλάκια προς τα κτήρια που θέλει το FTTH.
-
27-08-23, 12:49 Απάντηση: Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #6
Το πιο απλό και οικονομικά λογικό είναι να συνυπάρχουν.
Συναντώνται και περιπτώσεις που καμπίνες FTTC και FTTH του ίδιου παρόχου έχουν μερικά μέτρα απόσταση μεταξύ τους και εξυπηρετούν ίδια κτίρια.
-
27-08-23, 14:54 Απάντηση: Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #7
Στα Πατήσια σε κάμποσα σημεία το δίκτυο FTTH οδεύει μαζί με αυτό για τις VDSL.
Οι περιοχές κυκλικά από το A/K έχουν FTTH και κάποια ακραία σημεία κάτι λίγες VDSL.
Μετά υπάρχει το μεγάλο κομμάτι προς τα εκεί που αρχίζει η Άνω Κυψέλη που είναι όλο VDSL.
Μάλιστα είδα σε κάποιον δρόμο που περνάγανε οι κεντρικές γραμμές, μάλλον δεν τους έφτασαν οι σωλήνες που πέρασαν την 1η φορά και σκάψανε και νέο κεντρικό αυλάκι δίπλα στο παλιό που είχανε κάνει,
το οποίο προχωράει για κάτι τετράγωνα μαζί με το παλιό.
-
01-09-23, 11:12 Απάντηση: Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #8
Καμπινα vdsl να γίνει ftth μάλλον δισκολο,η θα πρέπει να ξυλωθει το dslam και να μπει olt, η να γίνει μετατροπή του dslam πχ με την προσθήκη κάποιας κάρτας,και να λειτουργεί μετά και σαν dslam και σαν olt
-
01-09-23, 11:34 Απάντηση: Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #9
-
09-09-23, 00:40 Απάντηση: Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #10
Εγώ αναρωτιέμαι μήπως εννοούν ότι όταν βάλουν τις καμπίνες FTTH για να μειώσουν τα κόστη τους πχ σε ρεύμα, τις εργατοώρες των τεχνικών με βλάβες (λόγω προβληματικών καμπινών) έχουν αποφασίσει να παροπλίσουν τις καμπίνες VDSL μετά από Χ χρονικό διάστημα ενεργοποίησης του FTTH. Στο ενδιάμεσο διάστημα προτρέπουν τους πελάτες να μεταβούν σε FTTH.
Κι αν δεν μπορούν ή δε θέλουν, τους γυρνούν σε ADSL ή τους παρέχουν VDSL από αστικό κέντρο;
-
09-09-23, 00:46 Απάντηση: Αναβάθμιση καμπινών Vodafone σε FTTH #11
Σε βαθος χρονου η ftth η κινητο ή τιποτε. Ο χαλκος θα καταργηθει
Bookmarks