Προφανώς και εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να τιμωρείται άμεσα και αυστηρά αυτός που πετά τα σκουπίδια στον δρόμο που περνάει με κόκκινο κλπ.
Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στη Σόφια είδα στην πράξη αυτόματες κάμερες πάνω απο κάθε φανάρι. Δεν μπορείται να φανταστείται πόσο ποιο άνετη και ευχάριστη ήταν η κυκλοφορία με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά στη σωστή λωρίδα να σέβετε τα φανάρια και τα σήματα του ΚΟΚ.
Ντρέπομαι που το λέω αλλά αισθάνθηκα υπανάπτυκτος βλέπωντας την συμπεριφορά των Βουλγάρων (μάλλον αναγκαστική αλλά έχει σημασία;.
Εμφάνιση 2.416-2.430 από 2535
-
25-04-25, 13:12 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2416
-
25-04-25, 13:24 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2417
-
25-04-25, 14:00 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2418
-
25-04-25, 14:44 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2419
εχει χρησιμοποίηση κανεις το ψηφιακο αντίγραφο ταυτοτητας ?
αν το πας εκτυπωμένο σε καταστημα το δεχονται ? (για να μην δινω την ταυτοτηα να την βγαζουν φωτοτυπία)
-
25-04-25, 14:46 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2420
Τίποτα από αυτά που φαντάζεσαι δεν είναι νέο. Μάλιστα εάν ανατρέξεις πίσω στο θέμα, θα δεις ότι έχουμε αναρωτηθεί και παλιότερα για την σκοπιμότητα ύπαρξης νέου αριθμού που συνδυάζει χαρακτηριστικά υπαρχόντων.
Πάντως μία προφανής βελτίωση σε σχέση με το ΑΦΜ (που όμως υπάρχει στον ΑΜΚΑ) είναι η ανίχνευση σφάλματος. Μία προφανής βελτίωση σε σχέση με τον ΑΜΚΑ είναι ότι δεν απεικονίζει την ημερομηνία γέννησης.
Το κράτος οφείλει να ξέρει ποιοι είμαστε, αλλά βεβαίως οφείλει και να το χρησιμοποιεί ορθά και συνετά, όπως επίσης και να προστατεύει τις πληροφορίες που έχει.
-
25-04-25, 17:12 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2421
Και στο ΑΦΜ το τελευταίο ψηφίο είναι ψηφίο ελέγχου.
Αλγόριθμος ελέγχου: https://blogs.sch.gr/karam/files/201...yrothtaAFM.pdf
-
25-04-25, 17:34 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2422
Tωρα ... μην πάμε σε θέματα ασφάλειας.
Η καλλίτερη ασφάλεια είναι
- Για ταυτοποίηση φέροντος το Δακτυλικό αποτύπωμα
- Για εγκυρότητα φέροντος να γίνεται με PIN, ή OTP, ή και τα 2 (που να μπορεί ο πολίτης και να αλλάζει και το PIN)
- Για εγκυρότητα εγγράφου να υπάρχει secure code
Aλλα τωρα.. δε θα το πάω ποιο κάτω..
-
25-04-25, 20:34 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2423
πολυ συζητηση και αρνηση βλεπω....αλλα οταν συμφωνούμε με τους ορους χρησης σε διαφορα (προγραμματα, συσκευες, λειτουργικα you name it) χωρις να εχουμε διαβασει λεξη...το να ''ανησυχουμε'' για το αν το κρατος που εκδιδει αυτο το εγγραφο που λεμε ταυτοτητα για να το χρησιμοποιει ο πολιτης στις υπηρεσιες του παραπανω κρατους οπως αστυνομια εφορια και για αλλη μια φορα you name it με ξεπερνα.....
εκτος αν ο καποιος εχει κατι να κρυψει απο το κρατος οπτε βασιμες οι ανησυχιες.....λεμε τωρα....
-
25-04-25, 20:40 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2424
Καλα ναι δε θα ασχοληθουν να σου ψαξουν το αφμ ... νομιζω δηλαδη
-
25-04-25, 21:48 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2425
καποιος με νεο προφιλ απλα κανεις ποστ για να περναει η ωρα ..... και εχουν τσιμπήσει ολοι και απαντανε ....
περινενει να αλλαξει ο νομος ?
να μην εφαρμοστει ?
να μην παρουμε την νεα ταυτοτητα ?
ελεος δλδ
-
26-04-25, 00:30 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2426
-
26-04-25, 01:05 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2427
Απαντώ αντί άλλου και ζητώ συγνώμη, αλλά για να διαφωνήσουμε ή να κάνουμε κουβέντα θα πρέπει να ισχύσουν όλα ή κάποιο από αυτά που αναφέρεις;
Μας φοράνε καπέλο ότι μέτρο τους κατεβάσει η γκλάβα τους και πρέπει να τα περνάμε αέρα γιατί "δεν αλλάζουν" ή "έχουν πλέον εφαρμοστεί" ?
Ή κάτι δεν κατάλαβα καλά;
-
26-04-25, 09:36 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2428
τι θα πει μας φορανε καπελο ????
Δημοκρατια εχουμε Αυτους ψησισε ο λαος, πριν αλλους , μετα αλλους, οποιους επιλεγει καθε φορα. Ο εκλεγμενος δημοκρατικα εχει δικαιωμα να νομοθετεί. Αν δε σου αρεσει η δημοκρατια ειναι αλλο θεμα. Αν καποιος υποσχεθεί να την καταργησει μπορεις να το ψηφισεις και αν ειναι πλειοψηφία θα νομοθετισει εκεινος και θα το δεχθουμε γιατι θα εχει δικαιωμα να το κανει
Δεν υπαρχει μετρο οπως λες αλα νομος που βοηθαει στη ασφαλεια κ γραφειοκρατια Πριν χρησιμοποιούσες 4,5 αριθμους και τωρα 1,σε ενοχλει αν γραφει τη θρησκεια? το ΑΦΜ ? αν σε κατασκοπευει η κυβέρνηση με τη νεα ταυτοτητα και το τσιπ ?
Ξαναλεω
Εχει καποιο νοημα αυτη η συζητηση ??????
αν εμεις συζηταμε θα αλλαξει ο νομος?
η μηπως απλα ο καθενας βγαζει της πολιτικες τπς πεποιθήσεις που δεν αφορουν κανεναν αφου ειναι τεχνολογικο το σιτε Υπαρχει αλλο tread για κομματικά
ειναι 160 σελιδες εχουν γραφτει αυτα 10000000000 φορες
-
26-04-25, 10:36 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2429
Στην Cosmote που μου ζήτησαν φυσική ταυτότητα και δεν είχα μετά μου ζήτησαν την ψηφιακή. Μπήκα στην εφαρμογή. Μου έστειλαν έναν κωδικό OPT και πήραν το αντίγραφο. Κάπως έτσι έγινε και μετά εκτύπωσαν την ψηφιακή και νομίζω μου το έδωσαν το αντίγραφο. Κάπως έτσι έγινε όταν αγόρασα έναν αριθμό Watsup.
-
26-04-25, 10:54 Απάντηση: Νέες Ταυτότητες. Ερωτήσεις-Απαντήσεις και Διαδικασία έκδοσης #2430
αρα σιγουρα ειναι αποδεκτο
(και καποιοι το εφαρμοζουν. Μενει να δω αν το εφαρμοζουν ολοι... θα δοκιμασω και δε θα ξαναδωσω την ταυτότητα για φωτοτυπία στο καθενα. θα το εχω και εκτυπωμένο σε περιπτωση που δεν ξερουν την διαδικασια που σου εκαναν στο cosmote ....)
ευχαριστω
Bookmarks