Σελ. 162 από 169 ΠρώτηΠρώτη ... 142152157160161162163164167 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 2.416-2.430 από 2535
    Περιοχή
    Πολίχνη Θεσσαλονίκης
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    hAP ax^3-ZYXEL 8623
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΜΙΔΑΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι βέβαια... για το καλό μας πάντα..
    Προφανώς και εγώ θα ήθελα πάρα πολύ να τιμωρείται άμεσα και αυστηρά αυτός που πετά τα σκουπίδια στον δρόμο που περνάει με κόκκινο κλπ.
    Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου στη Σόφια είδα στην πράξη αυτόματες κάμερες πάνω απο κάθε φανάρι. Δεν μπορείται να φανταστείται πόσο ποιο άνετη και ευχάριστη ήταν η κυκλοφορία με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά στη σωστή λωρίδα να σέβετε τα φανάρια και τα σήματα του ΚΟΚ.

Ντρέπομαι που το λέω αλλά αισθάνθηκα υπανάπτυκτος βλέπωντας την συμπεριφορά των Βουλγάρων (μάλλον αναγκαστική αλλά έχει σημασία; .

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jacobgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σόφια

μην κρινεις απο μια πολη μια ολοκληρη χωρα..
    Βουλγάρων
    VAMOS ARIS

Περιοχή
    Πολίχνη Θεσσαλονίκης
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    hAP ax^3-ZYXEL 8623
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από blade_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    μην κρινεις απο μια πολη μια ολοκληρη χωρα..
    Ναι έχεις δίκιο, σε επαρχιακό δίκτυο όπου δεν είχε κάμερες επικρατούσε το χάος.
    Αυτό που ήθελα να δείξω είναι ότι όταν κάποιοι δεν καταλαβαίνουμε με το καλό το νόμιμο και σωστό τότε ο πέλεκις πάνω απο το κεφάλι μας μπορεί να βοηθήσει ειδικά έναν νομοταγή πολίτη.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    ISP
    VDSL 50
    εχει χρησιμοποίηση κανεις το ψηφιακο αντίγραφο ταυτοτητας ?
    αν το πας εκτυπωμένο σε καταστημα το δεχονται ? (για να μην δινω την ταυτοτηα να την βγαζουν φωτοτυπία)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΜΙΔΑΣ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μια χαρά δουλέυει το tracking με το ΑΦΜ ..
    Ολες, οι Δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, Ασφαλιστικά ταμεία, ΕΦΚΑ έχουν το ΑΦΜ.
    Θυμάμαι .. το 2019 ήταν να πάρω κάποια χρήματα απο την ΔΟΥ της περιοχής μου,
    οταν πήγα να τα εισπράξω μου κάνανε tracking και μου βρήκανε 8 χρόνια πίσω ότι είχα κάνει λήξη εργασιών
    και χρώστούσα 50 ευρώ στον ΟΑΕΕ..
    Τελικά εισέπραξα τα χρήματα αφού η ΔΟΥ μου παρακράτησε το 50άρικο για να το αποδώσει στον ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ

Αρα , ο ισχυριμός ότι χρειαζόμαστε τον ΠΑ για περισσότερη "ευρυθμη" λειτουργία του Δημοσίου είναι απλά ένα αφήγημα.

Η όλη ιστορία είναι να εφεύρουν ένα σύστημα που να μετατρέπει την αστυνομία σε real time εισπρακτικό μηχανισμό
    και όλους τους αστυνομικούς σε εφοριακούς.
    Τίποτα από αυτά που φαντάζεσαι δεν είναι νέο. Μάλιστα εάν ανατρέξεις πίσω στο θέμα, θα δεις ότι έχουμε αναρωτηθεί και παλιότερα για την σκοπιμότητα ύπαρξης νέου αριθμού που συνδυάζει χαρακτηριστικά υπαρχόντων.
    Πάντως μία προφανής βελτίωση σε σχέση με το ΑΦΜ (που όμως υπάρχει στον ΑΜΚΑ) είναι η ανίχνευση σφάλματος. Μία προφανής βελτίωση σε σχέση με τον ΑΜΚΑ είναι ότι δεν απεικονίζει την ημερομηνία γέννησης.
    Το κράτος οφείλει να ξέρει ποιοι είμαστε, αλλά βεβαίως οφείλει και να το χρησιμοποιεί ορθά και συνετά, όπως επίσης και να προστατεύει τις πληροφορίες που έχει.

Περιοχή
    Πολίχνη Θεσσαλονίκης
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    hAP ax^3-ZYXEL 8623
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντως μία προφανής βελτίωση σε σχέση με το ΑΦΜ (που όμως υπάρχει στον ΑΜΚΑ) είναι η ανίχνευση σφάλματος.
    Και στο ΑΦΜ το τελευταίο ψηφίο είναι ψηφίο ελέγχου.
    Αλγόριθμος ελέγχου: https://blogs.sch.gr/karam/files/201...yrothtaAFM.pdf

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντως μία προφανής βελτίωση σε σχέση με το ΑΦΜ (που όμως υπάρχει στον ΑΜΚΑ) είναι η ανίχνευση σφάλματος. Μία προφανής βελτίωση σε σχέση με τον ΑΜΚΑ είναι ότι δεν απεικονίζει την ημερομηνία γέννησης.
    Το κράτος οφείλει να ξέρει ποιοι είμαστε, αλλά βεβαίως οφείλει και να το χρησιμοποιεί ορθά και συνετά, όπως επίσης και να προστατεύει τις πληροφορίες που έχει.
    Tωρα ... μην πάμε σε θέματα ασφάλειας.
    Η καλλίτερη ασφάλεια είναι
    - Για ταυτοποίηση φέροντος το Δακτυλικό αποτύπωμα
    - Για εγκυρότητα φέροντος να γίνεται με PIN, ή OTP, ή και τα 2 (που να μπορεί ο πολίτης και να αλλάζει και το PIN)
    - Για εγκυρότητα εγγράφου να υπάρχει secure code

Aλλα τωρα.. δε θα το πάω ποιο κάτω..

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    cosmote vdsl2
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΙΔΑΡΙ
    πολυ συζητηση και αρνηση βλεπω....αλλα οταν συμφωνούμε με τους ορους χρησης σε διαφορα (προγραμματα, συσκευες, λειτουργικα you name it) χωρις να εχουμε διαβασει λεξη...το να ''ανησυχουμε'' για το αν το κρατος που εκδιδει αυτο το εγγραφο που λεμε ταυτοτητα για να το χρησιμοποιει ο πολιτης στις υπηρεσιες του παραπανω κρατους οπως αστυνομια εφορια και για αλλη μια φορα you name it με ξεπερνα.....

εκτος αν ο καποιος εχει κατι να κρυψει απο το κρατος οπτε βασιμες οι ανησυχιες.....λεμε τωρα....

Περιοχή
    CRETE
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    Οτι να ναι
    ISP
    ΑΜΑΝ
    Router
    Netgear
    SNR / Attn
    ??(dB) / ??(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Καλα ναι δε θα ασχοληθουν να σου ψαξουν το αφμ ... νομιζω δηλαδη

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    ISP
    VDSL 50
    καποιος με νεο προφιλ απλα κανεις ποστ για να περναει η ωρα ..... και εχουν τσιμπήσει ολοι και απαντανε ....

περινενει να αλλαξει ο νομος ?
    να μην εφαρμοστει ?
    να μην παρουμε την νεα ταυτοτητα ?

ελεος δλδ

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Και στο ΑΦΜ το τελευταίο ψηφίο είναι ψηφίο ελέγχου.
    Αλγόριθμος ελέγχου: https://blogs.sch.gr/karam/files/201...yrothtaAFM.pdf
    Έχεις δίκιο, δεν ξέρω τι brain fart έπαθα, κάποτε το θυμόμουν

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17234/1024
    ISP
    ΟΤΕnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Dim80 Εμφάνιση μηνυμάτων
    καποιος με νεο προφιλ απλα κανεις ποστ για να περναει η ωρα ..... και εχουν τσιμπήσει ολοι και απαντανε ....

περινενει να αλλαξει ο νομος ?
    να μην εφαρμοστει ?
    να μην παρουμε την νεα ταυτοτητα ?

ελεος δλδ
    Απαντώ αντί άλλου και ζητώ συγνώμη, αλλά για να διαφωνήσουμε ή να κάνουμε κουβέντα θα πρέπει να ισχύσουν όλα ή κάποιο από αυτά που αναφέρεις;
    Μας φοράνε καπέλο ότι μέτρο τους κατεβάσει η γκλάβα τους και πρέπει να τα περνάμε αέρα γιατί "δεν αλλάζουν" ή "έχουν πλέον εφαρμοστεί" ?
    Ή κάτι δεν κατάλαβα καλά;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    ISP
    VDSL 50
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απαντώ αντί άλλου και ζητώ συγνώμη, αλλά για να διαφωνήσουμε ή να κάνουμε κουβέντα θα πρέπει να ισχύσουν όλα ή κάποιο από αυτά που αναφέρεις;
    Μας φοράνε καπέλο ότι μέτρο τους κατεβάσει η γκλάβα τους και πρέπει να τα περνάμε αέρα γιατί "δεν αλλάζουν" ή "έχουν πλέον εφαρμοστεί" ?
    Ή κάτι δεν κατάλαβα καλά;
    τι θα πει μας φορανε καπελο ????
    Δημοκρατια εχουμε Αυτους ψησισε ο λαος, πριν αλλους , μετα αλλους, οποιους επιλεγει καθε φορα. Ο εκλεγμενος δημοκρατικα εχει δικαιωμα να νομοθετεί. Αν δε σου αρεσει η δημοκρατια ειναι αλλο θεμα. Αν καποιος υποσχεθεί να την καταργησει μπορεις να το ψηφισεις και αν ειναι πλειοψηφία θα νομοθετισει εκεινος και θα το δεχθουμε γιατι θα εχει δικαιωμα να το κανει
    Δεν υπαρχει μετρο οπως λες αλα νομος που βοηθαει στη ασφαλεια κ γραφειοκρατια Πριν χρησιμοποιούσες 4,5 αριθμους και τωρα 1,σε ενοχλει αν γραφει τη θρησκεια? το ΑΦΜ ? αν σε κατασκοπευει η κυβέρνηση με τη νεα ταυτοτητα και το τσιπ ?

Ξαναλεω
    Εχει καποιο νοημα αυτη η συζητηση ??????
    αν εμεις συζηταμε θα αλλαξει ο νομος?
    η μηπως απλα ο καθενας βγαζει της πολιτικες τπς πεποιθήσεις που δεν αφορουν κανεναν αφου ειναι τεχνολογικο το σιτε Υπαρχει αλλο tread για κομματικά
    ειναι 160 σελιδες εχουν γραφτει αυτα 10000000000 φορες

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30MBPS
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Dim80 Εμφάνιση μηνυμάτων
    εχει χρησιμοποίηση κανεις το ψηφιακο αντίγραφο ταυτοτητας ?
    αν το πας εκτυπωμένο σε καταστημα το δεχονται ? (για να μην δινω την ταυτοτηα να την βγαζουν φωτοτυπία)
    Στην Cosmote που μου ζήτησαν φυσική ταυτότητα και δεν είχα μετά μου ζήτησαν την ψηφιακή. Μπήκα στην εφαρμογή. Μου έστειλαν έναν κωδικό OPT και πήραν το αντίγραφο. Κάπως έτσι έγινε και μετά εκτύπωσαν την ψηφιακή και νομίζω μου το έδωσαν το αντίγραφο. Κάπως έτσι έγινε όταν αγόρασα έναν αριθμό Watsup.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    ISP
    VDSL 50
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από thourios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην Cosmote που μου ζήτησαν φυσική ταυτότητα και δεν είχα μετά μου ζήτησαν την ψηφιακή. Μπήκα στην εφαρμογή. Μου έστειλαν έναν κωδικό OPT και πήραν το αντίγραφο. Κάπως έτσι έγινε και μετά εκτύπωσαν την ψηφιακή και νομίζω μου το έδωσαν το αντίγραφο. Κάπως έτσι έγινε όταν αγόρασα έναν αριθμό Watsup.
    αρα σιγουρα ειναι αποδεκτο
    (και καποιοι το εφαρμοζουν. Μενει να δω αν το εφαρμοζουν ολοι... θα δοκιμασω και δε θα ξαναδωσω την ταυτότητα για φωτοτυπία στο καθενα. θα το εχω και εκτυπωμένο σε περιπτωση που δεν ξερουν την διαδικασια που σου εκαναν στο cosmote ....)

ευχαριστω

Σελ. 162 από 169 ΠρώτηΠρώτη ... 142152157160161162163164167 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία