Χρησιμοποιώ 2 hAP ac2 σαν AP με RB4011 σαν router.
Από τότε που έκανα την αναβάθμιση σε routerOS 7 αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα με αποσυνδέσεις πολλών συσκευών στο wifi. Σε κάθε νέα έκδοση θεωρώ ότι θα έχουν λύσει τα προβλήματα αλλά μάταια.
Φίλος αναβάθμισε τα Ubiquiti AP από wifi5 σε wifi6 και μπορώ να τα πάρω σε πολύ καλή τιμή.
Έχει δοκιμάσει κανείς να χρησιμοποιήσει Ubiquiti AP σε Mikrotik Router? πως θα διαχειρίζομαι το AP (νομίζω ότι τα Ubiquiti τα διαχειρίζεσαι με controller)? πως θα δουλέψουν τα vlans?
Εμφάνιση 1-11 από 11
-
02-10-23, 15:54 Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #1
-
02-10-23, 20:42 Απάντηση: Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #2
Δουλευουν αψογα τα Ubiquiti και οπως ξερεις ηδη θελεις τον κοντρολερ.
Αυτος μπορει να εγκατασταθει σε ενα λαπτοπ να κανεις τις ρυθμισεις και να τελειωσεις.
Προσεξε ομως αν χρειαστει στο μελλον καποια αλλαγη τοτε θα πρεπει να την κανεις απ το λαπτοπ που εχεις τον κοντρολερ αλλιως reset ολα
τα ap και απ την αρχη στησιμο.
Υπαρχει ομως καπου θεμα για Ubiquiti και μπορεις να γραψεις εκει σχετικα.
Παμε ομως στο Μικροτικ που εχεις μηπως σε βοηθησουμε να λυσεις το προβλημα σου και κανεις και οικονομια...
Για πες μας το προβλημα ή τα προβληματα που εχεις κι αν θελεις κανε ενα export το config απο τις συσκευες σου και ανεβασε το εδω αφαιρωντας τα επιμαχα για σενα
να τα ριξουμε μια ματια.
Θεωρω οτι κατα 95% κατι σου εχει ξεφυγει.
Στο ρος 7 εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα.
Τα ac2 ειναι κι αυτα στην 7 ?
Δοκιμασες μετα την αναβάθμιση του 4011 να κανεις reset και στησιμο απ την αρχη ?
-
03-10-23, 19:20 Απάντηση: Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #3
Εχώ ακριβώς το ίδιο θέμα και αποφάσισα να πάρω ένα ubnt ap και εγώ και ησύχασα μπορώ να πω εκτός απο κάτι προβληματάκια που μου έκανε μια αναβάθμιση στο u6mesh αλλά αυτό είναι off topic. Πρότεινα σε ένα φιλαράκι όμως να πάρει και αυτός ένα chateau 5g που έχω και εγώ και είμαι ικανοποιημένος αλλά μου παραπονιέται για το wifi και αυτός. Τα 5ghz κάνουν συχνά disconnects και οταν ανοίγει το ρούτερ αργεί πολύ να εκπέμψει την 5άρα. Πιθανολογώ λόγω dfs scans κλπ. Υπάρχει καμιά λύση όπως κάνουμε στα ubnt μηχανάκια (unlisensed) και σταματάει το πανηγύρι; Μήπως αν αλλάξουμε σε καμιά άλλη χώρα τις ρυθμίσεις;
-
03-10-23, 21:46 Απάντηση: Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #4
-
03-10-23, 23:51 Απάντηση: Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #5
Γιατι ρε παιδια δεν πατε στο
https://www.adslgr.com/forum/threads/1258754-Unifi
Να τα πειτε να μενουν εκει για οποιον ψαξει?
Εδω ειναι λιγο ασχετο το θεμα
-
04-10-23, 11:18 Απάντηση: Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #6
Καλημέρα,
Ναι είναι όλα στην ίδια έκδοση, 7.11.2 (latest stable).
Δεν έχω δοκιμάσει να στήσω εξαρχής το 4011 γιατί είναι pain in the ***... δεν έχω όμως προβλήματα με το 4011 εκτός από τώρα τις τελευταίες μέρες που χάνεται το internet για 10-20 δευτερόλεπτα και μετά οκ. Το 4011 είναι πίσω από router παρόχου και οπτική ίνα, και το netwatch δεν δείχνει απώλεια σύνδεσης με το router του παρόχου. Επίσης η ip στο router του παρόχου είναι η ίδια εδώ και εβδομάδες. Άρα κάποιο κόλλημα έπαθε έτσι ξαφνικά το 4011 και το κάνει... anyway δεν είναι αυτό το θέμα μου γιατί επανέρχεται μόνο του σε 10-20 sec και το κάνει 5 με 6 φορές την ημέρα, δλδ μέχρι στιγμής δεν με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα.
Επίσης αυτό άρχισε να το κάνει τις τελευταίες μέρες ενώ τα προβλήματα στο wifi είναι εβδομάδες...
Θα ανεβάσω το config του wifi (hap ac2) το βραδάκι και αν μπορείς να βοηθήσεις, μακάρι...
Το ερώτημα μου ήταν αν τα unifi AP θέλουν σωνει και καλά controller ή αν μπορούν να μιλήσουν με το 4011 χωρίς controller και να τα διαχειριστώ μέσω web interface?
-
04-10-23, 11:43 Απάντηση: Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #7
-
04-10-23, 12:05 Απάντηση: Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #8
Παίζουν και σκέτα ως απλά AP, θα τα στήσεις μια φορά με τον controller και μετά παίζουν μόνα τους,
απλώς ότι vlan (για guest/whatever) θα τα φτιάξεις ο ίδιος στο mtik.
Caveat: αν έχεις >1 unifi ap και θες fast roaming AP_1->AP_2->AP_n εκεί πρέπει να έχουν τον controller.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
09-10-23, 11:36 Απάντηση: Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #9
- Downloads
- 44
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 30
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 300/300 Mbps
- ISP
- Inalan
- Router
- EdgeRouter™ X
-
09-10-23, 12:14 Απάντηση: Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #10
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος K1m0n : 09-10-23 στις 12:34.
Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
09-10-23, 12:38 Απάντηση: Ubiquity AP σε MIkrotik router? γίνεται? #11
- Downloads
- 44
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 30
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 300/300 Mbps
- ISP
- Inalan
- Router
- EdgeRouter™ X
Συνδυασμός 802.11k, 802.11r και 802.11v
Μόλις βρήκα και αυτό το βίντεο που κάποιος τα εξηγεί και σε UAP environment: https://www.youtube.com/watch?v=AJ3ywChnIYQOK boomer
Bookmarks