Εμφάνιση 1-11 από 11
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    Χρησιμοποιώ 2 hAP ac2 σαν AP με RB4011 σαν router.
    Από τότε που έκανα την αναβάθμιση σε routerOS 7 αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα με αποσυνδέσεις πολλών συσκευών στο wifi. Σε κάθε νέα έκδοση θεωρώ ότι θα έχουν λύσει τα προβλήματα αλλά μάταια.
    Φίλος αναβάθμισε τα Ubiquiti AP από wifi5 σε wifi6 και μπορώ να τα πάρω σε πολύ καλή τιμή.
    Έχει δοκιμάσει κανείς να χρησιμοποιήσει Ubiquiti AP σε Mikrotik Router? πως θα διαχειρίζομαι το AP (νομίζω ότι τα Ubiquiti τα διαχειρίζεσαι με controller)? πως θα δουλέψουν τα vlans?

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Mikrotik 5009
    Δουλευουν αψογα τα Ubiquiti και οπως ξερεις ηδη θελεις τον κοντρολερ.

Αυτος μπορει να εγκατασταθει σε ενα λαπτοπ να κανεις τις ρυθμισεις και να τελειωσεις.

Προσεξε ομως αν χρειαστει στο μελλον καποια αλλαγη τοτε θα πρεπει να την κανεις απ το λαπτοπ που εχεις τον κοντρολερ αλλιως reset ολα

τα ap και απ την αρχη στησιμο.

Υπαρχει ομως καπου θεμα για Ubiquiti και μπορεις να γραψεις εκει σχετικα.

Παμε ομως στο Μικροτικ που εχεις μηπως σε βοηθησουμε να λυσεις το προβλημα σου και κανεις και οικονομια...

Για πες μας το προβλημα ή τα προβληματα που εχεις κι αν θελεις κανε ενα export το config απο τις συσκευες σου και ανεβασε το εδω αφαιρωντας τα επιμαχα για σενα

να τα ριξουμε μια ματια.

Θεωρω οτι κατα 95% κατι σου εχει ξεφυγει.

Στο ρος 7 εχουν αλλαξει αρκετα πραγματα.

Τα ac2 ειναι κι αυτα στην 7 ?

Δοκιμασες μετα την αναβάθμιση του 4011 να κανεις reset και στησιμο απ την αρχη ?

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    ISP
    Cosmote
    Router
    Mikrotik Chateau 5G
    Εχώ ακριβώς το ίδιο θέμα και αποφάσισα να πάρω ένα ubnt ap και εγώ και ησύχασα μπορώ να πω εκτός απο κάτι προβληματάκια που μου έκανε μια αναβάθμιση στο u6mesh αλλά αυτό είναι off topic. Πρότεινα σε ένα φιλαράκι όμως να πάρει και αυτός ένα chateau 5g που έχω και εγώ και είμαι ικανοποιημένος αλλά μου παραπονιέται για το wifi και αυτός. Τα 5ghz κάνουν συχνά disconnects και οταν ανοίγει το ρούτερ αργεί πολύ να εκπέμψει την 5άρα. Πιθανολογώ λόγω dfs scans κλπ. Υπάρχει καμιά λύση όπως κάνουμε στα ubnt μηχανάκια (unlisensed) και σταματάει το πανηγύρι; Μήπως αν αλλάξουμε σε καμιά άλλη χώρα τις ρυθμίσεις;

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xristostsilis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπάρχει καμιά λύση όπως κάνουμε στα ubnt μηχανάκια (unlisensed) και σταματάει το πανηγύρι;
    Δεν το έχω πρόχειρο, αλλά στο δικό μου (non-wave2),
    έχει μια επιλογή να παίζει μόνο με τα non-dfs channels, οπότε δεν κάνει το scan.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    Mikrotik 5009
    Γιατι ρε παιδια δεν πατε στο

https://www.adslgr.com/forum/threads/1258754-Unifi

Να τα πειτε να μενουν εκει για οποιον ψαξει?

Εδω ειναι λιγο ασχετο το θεμα

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    Καλημέρα,

Ναι είναι όλα στην ίδια έκδοση, 7.11.2 (latest stable).

Δεν έχω δοκιμάσει να στήσω εξαρχής το 4011 γιατί είναι pain in the ***... δεν έχω όμως προβλήματα με το 4011 εκτός από τώρα τις τελευταίες μέρες που χάνεται το internet για 10-20 δευτερόλεπτα και μετά οκ. Το 4011 είναι πίσω από router παρόχου και οπτική ίνα, και το netwatch δεν δείχνει απώλεια σύνδεσης με το router του παρόχου. Επίσης η ip στο router του παρόχου είναι η ίδια εδώ και εβδομάδες. Άρα κάποιο κόλλημα έπαθε έτσι ξαφνικά το 4011 και το κάνει... anyway δεν είναι αυτό το θέμα μου γιατί επανέρχεται μόνο του σε 10-20 sec και το κάνει 5 με 6 φορές την ημέρα, δλδ μέχρι στιγμής δεν με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα.

Επίσης αυτό άρχισε να το κάνει τις τελευταίες μέρες ενώ τα προβλήματα στο wifi είναι εβδομάδες...

Θα ανεβάσω το config του wifi (hap ac2) το βραδάκι και αν μπορείς να βοηθήσεις, μακάρι...

Το ερώτημα μου ήταν αν τα unifi AP θέλουν σωνει και καλά controller ή αν μπορούν να μιλήσουν με το 4011 χωρίς controller και να τα διαχειριστώ μέσω web interface?

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    ISP
    Cosmote
    Router
    Mikrotik Chateau 5G
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Mr_Robot_dev Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα,

Ναι είναι όλα στην ίδια έκδοση, 7.11.2 (latest stable).

Δεν έχω δοκιμάσει να στήσω εξαρχής το 4011 γιατί είναι pain in the ***... δεν έχω όμως προβλήματα με το 4011 εκτός από τώρα τις τελευταίες μέρες που χάνεται το internet για 10-20 δευτερόλεπτα και μετά οκ. Το 4011 είναι πίσω από router παρόχου και οπτική ίνα, και το netwatch δεν δείχνει απώλεια σύνδεσης με το router του παρόχου. Επίσης η ip στο router του παρόχου είναι η ίδια εδώ και εβδομάδες. Άρα κάποιο κόλλημα έπαθε έτσι ξαφνικά το 4011 και το κάνει... anyway δεν είναι αυτό το θέμα μου γιατί επανέρχεται μόνο του σε 10-20 sec και το κάνει 5 με 6 φορές την ημέρα, δλδ μέχρι στιγμής δεν με έχει επηρεάσει ιδιαίτερα.

Επίσης αυτό άρχισε να το κάνει τις τελευταίες μέρες ενώ τα προβλήματα στο wifi είναι εβδομάδες...

Θα ανεβάσω το config του wifi (hap ac2) το βραδάκι και αν μπορείς να βοηθήσεις, μακάρι...

Το ερώτημα μου ήταν αν τα unifi AP θέλουν σωνει και καλά controller ή αν μπορούν να μιλήσουν με το 4011 χωρίς controller και να τα διαχειριστώ μέσω web interface?
    δεν θέλουν controller εγώ το έχω σκέτο

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Mr_Robot_dev Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το ερώτημα μου ήταν αν τα unifi AP θέλουν σωνει και καλά controller
    Παίζουν και σκέτα ως απλά AP, θα τα στήσεις μια φορά με τον controller και μετά παίζουν μόνα τους,
    απλώς ότι vlan (για guest/whatever) θα τα φτιάξεις ο ίδιος στο mtik.
    Caveat: αν έχεις >1 unifi ap και θες fast roaming AP_1->AP_2->AP_n εκεί πρέπει να έχουν τον controller.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    44
    Uploads
    0
    Άρθρα
    30
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan
    Router
    EdgeRouter™ X
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    Caveat: αν έχεις >1 unifi ap και θες fast roaming AP_1->AP_2->AP_n εκεί πρέπει να έχουν τον controller.
    Δεν ισχύει. Το fast roaming δουλεύει ανεξάρτητα από τον controller (όλη η πληροφορία που χρειάζεται είναι στα WiFi beacons).

Αυτό ίσχυε παλιά παλιά, όταν η Ubiquiti δούλευε με proprietary fast roaming στα AP της.
    OK boomer

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από globalnoise Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ισχύει. Το fast roaming δουλεύει ανεξάρτητα από τον controller (όλη η πληροφορία που χρειάζεται είναι στα WiFi beacons).
    My bad, και ακόμα καλύτερα.
    Αλλά (απορία), πως το κάνει?
    Ανταλλάσσουν τα keys τα ap μεταξύ τους?

Άκυρο, βρήκα τα σχετικά, το έχουν αλλάξει.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος K1m0n : 09-10-23 στις 12:34.
    Disclaimer:

Downloads
    44
    Uploads
    0
    Άρθρα
    30
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan
    Router
    EdgeRouter™ X
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    My bad, και ακόμα καλύτερα.
    Αλλά (απορία), πως το κάνει?
    Ανταλλάσσουν τα keys τα ap μεταξύ τους?

Άκυρο, βρήκα τα σχετικά, το έχουν αλλάξει.
    Συνδυασμός 802.11k, 802.11r και 802.11v

Μόλις βρήκα και αυτό το βίντεο που κάποιος τα εξηγεί και σε UAP environment: https://www.youtube.com/watch?v=AJ3ywChnIYQ
    OK boomer

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία