Στο trixbox που έχω στήσει θέλω να συνδέσω το αναλογικό φαξ μηχάνημα που έχω.
θέλω να πατάω πχ το 8 και να μου ανοίγει την pstn line για να στίλει το φαξ ή όταν λαμβάνει το φαξ να το στέλνει κατευθείαν στο μηχάνημα.
διαθέτω 2 fxo 100x (winmodem) kai 2 spa 3102 που μπορούν να λέιτουργίσουν σαν interface.
έχει κάποιος να προτίνει κάτι?
ευχαριστω
Εμφάνιση 1-8 από 8
Θέμα: trixbox και fax
-
29-08-07, 21:12 trixbox και fax #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kiocon : 29-08-07 στις 21:13.
-
14-11-07, 22:47 Απάντηση: trixbox και fax #2
Εαν σε ενδιαφερει ακομα το θεμα, πες μου, μπορω να σε βοηθησω σχετικα με το SPA.
-
17-11-07, 02:30 Απάντηση: trixbox και fax #3
τελικα συνδεσα την γραμμη του φαξ παραλληλα στο spa εδωσα και μια καθηστέρηση ώστε να βλεπω το νοθμερο και να αποφασιζω αν τηα συκόσω το τηλέφωνο η θα το πάρει το φαξ
δεν μπορεσα να περναω την γραμμή μέσα απο τον αστερισκο και αναλογα αν είναι φαξ να τον στέλνει σε extension που θα είναι πάνω του το φαξ μηχάνημα
αν 'εχεις άλλη προταση ευχαρίστως ..
ευχαριστώ πάντως
-
24-11-07, 13:22 Απάντηση: trixbox και fax #4
Γεια και παλι. Sorry για το delay της απαντησης, ειχα μια εβδομαδα αδεια και απειχα απο ολα!!
Λοιπον στο θεμα μας. Θα σου περιγραψω τι εχω κανει εγω και μου δουλευει κανονικα.
Στο trixbox που εχω στησει, εχω 3ψηφια εσωτερικα, οποτε στο παραδειγμα που θα αναφερω
τα εσωτερικα ειναι της μορφης 101,102 κλπ.
Ενα απο τα extensions που εφτιαξα, το 110, του εδωσα το ονομα fax και εβαλα τα εξης:
Στα trunks τωρα, εφτιαξα ενα SIP και του εδωσα ονομα ΟΤΕ1 και τα υπολοιπα ειναι ως εξης:
Σημειωση: Δωσε προσοχη στα secret. Ειναι διαφορετικα!
Οποτε τωρα εχω φτιαξει 1 extension (Fax - 110) που ουσιαστικα ειναι το αναλογικο fax που συνδεσα στο FXS port του SPA και ενα trunk που ειναι η αναλογικη γραμμη που συνδεσα επανω στο FXO του SPA.
Στο trixbox τελευταια, παμε στα Inbound Routes και φτιαχνουμε ενα ως εξης:
Το μονο που πρεπει να προσθεσουμε ειναι το destination δηλ που θελουμε να παει η εισερχομενη κληση. Απλα με την ρυθμιση NVFax που επιλεξαμε, εαν η εισερχομενη ειναι fax, θα παει κατ'ευθειαν στο εσωτερικο μας που ειναι Fax.
Αλλη μια σημειωση, οτι το NVFax detection προσθετει περιπου ενα "κουδουνισμα" ακομη καθυστερηση στην εισερχομενη κληση. Και λεω ακομη γιατι οπως θα δουμε και πιο κατω,
με την ρυθμιση που κανουμε στο SPA για να μας βγαζει και αναγνωρηση, προσθετουμε αλλα 2 "κουδουνισματα" καθυστερηση. Αρα θα εχουμε συνολο 3.
Στις ρυθμισεις του SPA τωρα, ξεκιναω απο το system, απλα βαζοντας 2 NTP server ελληνικους που δουλευουν:
Στις ρυθμισεις SIP, μια μικρη αλλαγη στα RTP Packet Size:
Παμε στις ρυθμισεις Regional, εδω οι αλλαγες ειναι πολλες για να τις περιγραψω:
Παμε στο Line 1:
Σημειωση: Στο proxy θα βαλουμε την ΙΡ του SPA και στο Password το secret που δωσαμε στο trixbox οταν φτιαχναμε τα extensions.
Παμε στο PSTN Line:
Σημειωση 1: Στο proxy θα βαλουμε την ΙΡ του SPA και στο Password το secret που δωσαμε στο trixbox οταν φτιαχναμε τα trunks.
Σημειωση 2: Στο PSTN Answer Delay, πιθανως να χρειαστουμε καποια αλλαγη. Με τα 2 sec τουλαχιστον για την δικη μου γραμμη, ειναι οκ.
Να αναφερω οτι για να στειλουμε fax, φτιαχνουμε outbound routes οπως κανουμε κανονικα για οποιαδηποτε γραμμη εχουμε, και στην συσκευη Fax που εχουμε, επιλεγουμε πχ 9 και τον αριθμο που θελουμε να στειλουμε. Με τις ρυθμισεις που εχω βαλει στο SPA, το Fax λειτουργει και σαν κανονικο εσωτερικο, δηλ παιρνω τηλ εσωτερικα, voicemail κλπ.
Τελος νομιζω οτι ολοι μπορειτε να φανταστειτε ποσες ωρες η καλυτερα μερες χρειαστηκαν για να δουλεψουν ολα αυτα! Πολυ διαβασμα και πειραματισμοι και το ιδιο συστηνω σε ολους.
Ελπιζω να βοηθησα και για οποια απορια ακομα ειμαι εδω!
-
24-11-07, 15:32 Απάντηση: trixbox και fax #5
2 πραγματακια που ξεχασα: Ολες οι αλλαγες που εκανα στο SPA ειναι σε σχεση με τις "εργοστασιακες", οποτε πριν απο τις αλλαγες καλο ειναι να κανουμε ενα Reset και οτι τα ιδια ισχυουν για SPA3000 και SPA3102.
-
25-11-07, 21:30 Απάντηση: trixbox και fax #6
ευχαριστω πολύ για την βοηθεια νομιζω θα πρεπει καποια στιγμή να μαζευτουμε σε ενα subforum η σε ξεχωριστώ forum ολοι εμείς που ασχολούμαστε με τον αστερισκο και τα παραγωγά του.
Αντιμετοπιζω και ένα αλλό προβλημα. Δεν μπορώ να δεχτώ κλείσεις στον αριθμο του i-call 7χχχχ μου λέει ότι είναι απασχολημένος
Ευχαριστώ πάντως και πάλι
-
25-11-07, 21:49 Απάντηση: trixbox και fax #7
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
-
26-11-07, 00:14 Απάντηση: trixbox και fax #8
Παρόμοια Θέματα
-
Trixbox και X100P
Από molf48 στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax HardwareΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 03-05-08, 02:49 -
Συμβατά Fax/Modem PCI με Trixbox
Από garfieldakos στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax HardwareΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-08, 11:28 -
Trixbox και pstn ή isdn & fax
Από lebowski στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax HardwareΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 30-09-07, 15:34 -
Trixbox σε ISDN & fax στο POTS1
Από axrst στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) SoftwareΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-07, 18:33
Bookmarks