εαν ειανι Ο5 ειναι σχετικα οκ.
απο την πλευρα του PPPOE dialer στο microtik δες. vlan 835 .
Εμφάνιση 181-195 από 399
Θέμα: LEOX ONT
-
15-11-24, 12:57 Απάντηση: LEOX ONT #181
-
16-11-24, 00:06 Απάντηση: LEOX ONT #182
Παιδιά καλησπέρα!
Λιγουλάκι off topic αλλά θα παρακαλούσα για τη βοήθεια σας.
Αίτημα για 1000 σύνδεση στην ΝΟVA (οι διαδικασίες ενεργοποίησης δεν εχουν ολοκληρωθεί) μου έστειλαν ένα combo Huawei HG8145X6-10, και όχι αυτόνομο ONT για να μπορέσω συνδέσω το δικό μου Fritz 7590AX (κάτι που είχα θέσει ως βασικό προαπαιτούμενο όταν υπέγραψα το συμβόλαιο) . Επικοινώνησα με την τεχνική υποστήριξη και μου ανέφεραν πως πρέπει πρώτα να περιμένω να ενεργοποιηθεί η γραμμή με το Huawei και στη συνέχεια να υποβάλλω αίτημα για αντικατάσταση εξοπλισμου.
Ποιά είναι η άποψη σας, να παραγγείλω και ΄γω ενα LEOX LTX-010H-D και να τελειώνω ή να περιμένω ΟΝΤ απο την NOVA;
Φοβάμαι μηπως μπλέξω, καθυστερήσει η διαδικασία αλλαγής και "παντρευτώ" το Huawei...
-
16-11-24, 00:26 Απάντηση: LEOX ONT #183
Δεν μπορεις να δωσεις στην νοβα το Leox για registration στο OLT. Οτι και να κανεις το leox θα κανει spoofing το serial οποτε περιμενε να παρεις το nokia η οποιο αλλο σου δωσουν
Μετα εαν θες μπορεις να βαλεις το Leox αφου του εχεις περασει το serial του νοκια
Θα μπορουσες να του δωσεις το serial κατευθειαν του Huawei και να βαλεις τον δικο σου ρουτερ αλλα πιστευω οτι θα ηθελες να παρεις και την τηλεφωνια
οποτε μαλλον θα πρεπει να ζητησεις ξανα οπως εκανες να ανεξαρτοποιηθεις απο το all in one huawei
Η νοβα θα σου ξαναδηλωσει το gpon και απο εκει και περα κανεις οτι θελεις. Εαν παρεις και fritz τοτε θα περασεις τους κωδικους του voip και καποια αλλα (υπαρχει σχετικο thread)
Εαν παρεις και το 5590 και εαν το υποστιριζει το OLT θα μπορεσεις να βαλεις την οπτικη κατευθειαν το fritz 5590
-
16-11-24, 00:51 Απάντηση: LEOX ONT #184
Είσαι υπέροχος, σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες και το χρόνο σου...!
-
16-11-24, 01:00 Απάντηση: LEOX ONT #185
Όταν ενεργοποιηθεί η σύνδεση στο σπίτι σου και πάρει το Huawei το configuration, μπαίνεις μέσα κατεβάζεις το backup, και βρίσκεις PPPoE και Voip credentials. Τα passwords είναι encrypted αλλά μπορείς να κάνεις decipher, γράφω εδώ πως.
Παράλληλα παίρνεις LEOX ONT και κάνεις Spoof τα στοιχεία του Huawei με τον τρόπο που γράφω εδώ.
Η τηλεφωνία θέλει VLAN 837 σε DHCP client με Option 61. Αν ψάξεις λίγο στο forum υπάρχουν topics / σχόλια που δείχνουν πως να ρυθμίσεις ένα Fritz.
-
16-11-24, 01:34 Απάντηση: LEOX ONT #186
-
16-11-24, 11:19 Απάντηση: LEOX ONT #187
Εχει ψαξει κανεις το Hua? Ειναι οντως προβληματικο σε passthrough? Εχει bridge mode?
-
16-11-24, 11:48 Απάντηση: LEOX ONT #188
-
16-11-24, 19:34 Απάντηση: LEOX ONT #189
Η νοβα μου εστειλε το nokia all in one G-21xxx (δεν θυμαμαι) και ενα ενα χαλι
Δεν εμπαινε σε bridge Με τιποτα. Τους το ειπα και μετα εστειλαν το zyxel all in one.
Τωρα το εχω και αυτο στην ακρη και εβαλα το fritz 5590
To zyxel δεν ηταν ασχημο μπορω να πω
-
25-11-24, 22:26 Απάντηση: LEOX ONT #190
Παρελήφθη σήμερα!
Ερώτηση : Μπορώ να ακολουθήσω τις οδηγίες εδώ ?
Ίδιες είναι όπως αναφέρεται στο νήμα, απλά με μπερδεύει εκεί που γράφει : flash set HW_HWVER >Hardware version from Nokia ONT - Θέλει και το > ?
Ευχαριστώ!
-
25-11-24, 22:59 Απάντηση: LEOX ONT #191
Όοοο το e-arena μας δίνει credits
ευχαριστούμε.
Thanks confuzie. Ωραίο το post εκεί.
Ps : κανε και μια αναφορά πως το βλέπουμε το interface με modemaccess.
Όχι δεν χρειάζεται το >
flash set OMCI_TM_OPT 2
flash set OMCI_OLT_MODE 3
flash set GPON_SN XXXXXXXXXXXX
flash set PON_VENDOR_ID AVMG
flash set OMCC_VER 128
flash set HW_HWVER XXXXXXXXXXXX
flash set OMCI_SW_VER1 XXXXXXXXXXXXX
flash set OMCI_SW_VER2 XXXXXXXXXXXXXΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Oav051 : 25-11-24 στις 23:18.
-
26-11-24, 00:23 Απάντηση: LEOX ONT #192
-
26-11-24, 17:39 Απάντηση: LEOX ONT #193
Καλησπέρα σε όλους,
Διαβάζοντας αρκετές φορές το νήμα και τις απαντήσεις, θεώρησα ότι ήμουν έτοιμος να το σετάρω μιας και σήμερα μου ήρθε το LEOX, τελικά απέτυχα παταγωδώς!
Λοιπόν:
Δούλευα με ΝΟΚΙΑ ΟΝΤ και αντικαταστάθηκε με HUAWEI HG8145X6-10
Το OLT μου είναι HUAWEI (τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω μιας και έχει ένα τεράστιο λογότυπο πάνω του
Το setup μου μέχρι τώρα ήταν HUAWEI OLT --> HUAWEI ONT --> DECO M4
Αποφάσισα να αντικαταστήσω το HUAWEI ONT με το LEOX LXT-010H-D
Τα βήματά μου (είμαι αρκετά αρχάριος γι' αυτό θα τα γράψω με τέτοιο τρόπο)
Σύνδεσα το LEOX στην πρίζα, έβαλα καρφωτή ΙΡ στον υπολογιστή μου 192.168.100.2 με gateway 192.168.100.1 και μπήκα στο webgui του Leox.
Σύνδέθηκα με putty στο leox και έβαλα τις παρακάτω εντολές μια μια:
flash set OMCI_TM_OPT 2
flash set OMCI_OLT_MODE 3
flash set GPON_SN HWTC111----- (όπου παύλα το υπόλοιπο του SN) η λογική ακολουθά όμως το μήνυμα του Ianni όπου είναι τα τελευταία 8 ψηφία του serial.
flash set PON_VENDOR_ID HWTC
flash set OMCC_VER 136
flash set HW_HWVER 2C6D.A
flash set OMCI_SW_VER1 V5R022------ (όπου παύλα το υπόλοιπο του SW VER)
flash set OMCI_SW_VER2 V5R022------ (όπου παύλα το υπόλοιπο του SW VER)
Μετά από αυτό κάνοντας επανεκκίνηση, βλέπω ότι έχω status Ο5, άρα θεωρητικά σωστό;
Το PON πάνω στο leox είναι σταθερά πράσινο.
Δεν θα έπρεπε να έχω ίντερνετ ; τι χάνω από την εξίσωση;
Και offtopic ερώτηση, τα PLOIM password τι ρόλο βαράνε;;"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
26-11-24, 18:52 Απάντηση: LEOX ONT #194
Olt έχει ο πάροχος από τη πλευρά του...
Εσύ προφανώς μιλάς για το ont που έχει ο χρήστης...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
26-11-24, 19:03 Απάντηση: LEOX ONT #195
Απότι κατάλαβα το HUAWEI ONT είναι το AIO Router έτσι? Αν ναι:
Το DECO το είχες με bridge mode στο HUAWEI ή απλά απάνω? Αν δεν ήταν bridge mode και απλά απο πίσω, λογικά ότι είχε σχέση με Vlans/PPPOE τα έκανε το HUAWEI και πρέπει να περαστούν στο DECO. To O5 πάντως σημαίνει ότι δουλεύει σωστά απότι θυμάμαι.
Bookmarks