Αυτό το νήμα με τα credentials με οδήγησε στην όλη την αγορά του Leoxέχω βρει το username και είναι της μορφής j.doe1234@tellas.gr (όπου j=αρχικό ονόματος doe = επίθετο και 1234 ένας ψήφιος κωδικός) αλλά δεν μπορώ να κάνω decrypt τον password για κανένα λόγο, ούτε με την σελίδα που προσκόμισες ούτε με το python script, ούτε με άλλα που βρήκα. Σκέφτομαι να κάνω την δοκιμή με τον κωδικό = σταθερό τηλέφωνο, αλλά αν είναι λάθος και κάνω factory reset το huawei router θα τραβήξει τους σωστούς μόνο του ή θα είμαι χωρίς ίντερνετ στην μοίρα της νόβα μέχρι να μου στείλει τους σωστούς κωδικούς;
- - - Updated - - -
Στην δικιά σου περίπτωση που έχουμε κοινό username template, κωδικός είναι το σταθερό σου;
Εμφάνιση 211-225 από 358
Θέμα: LEOX ONT
-
27-11-24, 09:33 Απάντηση: LEOX ONT #211"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
27-11-24, 12:07 Απάντηση: LEOX ONT #212
-
27-11-24, 14:30 Απάντηση: LEOX ONT #213
-
27-11-24, 18:30 Απάντηση: LEOX ONT #214
Ειχα superuser/admin κωδικους για το zyxel και μπορουσα να κανω edit ολα τα voip settings. Τα ξαναεβαλα και επαιξε
Επαληθευσευτα για να εισαι 100% σιγουρος αλλα θα πρεπει να βρεις το superuser pass. Ψαξε το αναλογο forum
-
27-11-24, 19:00 Απάντηση: LEOX ONT #215
Κάπου διάβασα λέει ότι η Μαρί Κουρί κοιμόταν δίπλα σε ραδιενεργά στοιχεία γιατί της άρεσε η λάμψη (?!) που έβγαζαν, for science ρε γαμώτο.
Λοιπόν, πήρα κωδικούς, όντως ήταν το σταθερό μου τηλέφωνο, έβαλα pppoe στο Deco me Vlan 835 και Priority 0, και πλέον είμαι συνδεδεμένος από εκεί, αίσιο τέλος!
Θα φτιάξω έναν μίνι οδηγό προς αρχαρίους (ως και του λόγου μου) και θα επανέλθω το συντομότερο! Σας ευχαριστώ όλους!
Μεγάλη απορία μου δημιουργεί βέβαια το γεγονός ότι με Ethenet σε speedtest έχω ελαφρώς χαμηλότερες ταχύτητες από πριν, καθώς περίμενα "καθαρό" 1000, έχουμε ιδέες;"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
27-11-24, 19:15 Απάντηση: LEOX ONT #216
Με 1000άρα LAN που έχει το Deco δεν μπορείς να δεις καθαρό 1000άρι λόγω του Ethernet overhead. Θα έπρεπε να έχει 2 τουλάχιστον θύρες 2.5 Gbps, μία για να συνδεθεί με το ONT και μία με το PC σου (που πρέπει να έχει φυσικά αντίστοιχη θύρα).
-
27-11-24, 20:13 Απάντηση: LEOX ONT #217
Οκ! Να κάτι που δεν έβαλα ποτέ στην εξίσωση, άρα με το Huawei Aio δεν υπήρχε αυτό καθώς ερχόταν με οπτική ίνα και μετά το μοίραζε σε Ethernet, σωστά;
Δεν μετανιώνω το Deco προσωπικά, αλλά δεν έχω και καμία απολύτως διαφορά από όταν είχα το Huawei και πάνω του το Decoούτε σε latency (ήμουν σε ethernet πανω στο huawei ενώ οι ασύρματες συσκευές ήταν πάνω στα deco όπου δεν έχω τρομερή απαίτηση σε ταχύτητες, 4k μια χαρά στρήμαρε).
Τι προτείνεις για καθαρό 1000 σε εξοπλισμό;"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
27-11-24, 20:20 Απάντηση: LEOX ONT #218
Fritz 5590 η κατι με 2.5 gbps θύρες. Τουλάχιστον 2 . Επίσης στο backend , (pc , wifi access point) πρέπει να έχεις τον αντίστοιχο εξοπλισμό , wifi 6 , Τουλάχιστον με 2.5 gbps ethernet uplink αλλιώς πάλι στο 970 mbps (max ) θα είσαι.
-
27-11-24, 20:20 Απάντηση: LEOX ONT #219
-
27-11-24, 20:50 Απάντηση: LEOX ONT #220
Η πρώτη λύση φαίνεται ακριβότερη. Η δεύτερη με το switch θα δουλεύει έτσι, σωστά;
Leox—>switch
Switch->deco (για ασύρματες συσκευές)
Switch—>pc
Και σημειώνω ότι ακόμα θέλω κάρτα δικτύου >1gbps στο pc? Ή στην περίπτωση αυτή με καλύπτει η 1000;"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
27-11-24, 20:54 Απάντηση: LEOX ONT #221
Δεν κερδίζεις κάτι έτσι. Αφού το Deco είναι και router, πάλι μέσω αυτού θα περνάνε τα πακέτα από το PC σου προς το Internet, οπότε αφού δεν έχει 2.5G port, δεν θα δεις καθαρό 1000άρι.
-
27-11-24, 20:56 Re: Απάντηση: LEOX ONT #222
-
27-11-24, 21:41 Απάντηση: LEOX ONT #223
Μάλιστα, καλό λοιπόν να ανατρέξω λίγο στις βασικές αρχές δικτύου! Στο νήμα αυτό (και στο φορουμ) μαθαίνω πολύ! Ευχαριστώ! Προς το παρόν δεν έχει νόημα όντως για 60mbps να αλλάξω εξοπλισμό (που καταντήσαμε έτσι; πριν είχα 30mbps και έκραζα που δεν έπιανα άλλα 20 για να έχω καλή 50άρα.. )
"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
27-11-24, 22:41 Απάντηση: LEOX ONT #224
Ελαφρώς άσχετο αλλά για όποιον θέλει Unmanaged switch 2.5G για να το βάλει μετά το ONT KAI έχει Router με SFP+ πόρτα (Ubiquiti/Mikrotik etc.) πήρα αυτό:
https://www.skroutz.gr/s/45862683/Gr...SFP-THyra.html
και παίζει υπέρ-άψογα μέχρι τώρα. 1 2.5άρα στο ONT, μια στο router του OTE και η SFP+ στο UDMP συγχρονισμένη στα 10
Και μιλάμε για πράφιτ
-
28-11-24, 06:17 Απάντηση: LEOX ONT #225
Και γιατι να παρει unmanaged??
Εδω το ultimate. (σε φτηνο)
https://www.aliexpress.com/item/1005006278753506.html
Και αμα παιξεις με fs sfp+ σε ενα κουτακι ολα. Αν δε στη δευτερη πορτα βαλει καποιος ενα sfp+ 10g dac/aoc και το ριξει πχ σε ενα pc based router με κανα pfsense σε router on a stick@10g Θα παρει 4 πορτες 2,5g και με δυνατοτητα trunking.
Τα 2.5g ειναι ηδη ξεπερασμενα. Εχουν ηδη εγκριθει ταχυτητες 3g και επεται συνέχεια. Και οι καρτες 2.5g ειναι ακριβες χωρις λόγο.
1g για γενικη χρηση ειναι οκ. Για ποιο γκουρμε καταστασεις, 10G. Στοιχιζει πρακτικα το ιδιο, και θα σε παει ποιο μακρυα.
- - - Updated - - -
Και γιατι να παρει unmanaged??
Εδω το ultimate. (σε φτηνο)
https://www.aliexpress.com/item/1005006278753506.html
Και αμα παιξεις με fs sfp+ σε ενα κουτακι ολα. Αν δε στη δευτερη πορτα βαλει καποιος ενα sfp+ 10g dac/aoc και το ριξει πχ σε ενα pc based router με κανα pfsense σε router on a stick@10g Θα παρει 4 πορτες 2,5g και με δυνατοτητα trunking.
Τα 2.5g ειναι ηδη ξεπερασμενα. Εχουν ηδη εγκριθει ταχυτητες 3g και επεται συνέχεια. Και οι καρτες 2.5g ειναι ακριβες χωρις λόγο.
1g για γενικη χρηση ειναι οκ. Για ποιο γκουρμε καταστασεις, 10G. Στοιχιζει πρακτικα το ιδιο, και θα σε παει ποιο μακρυα.
Bookmarks