Σελ. 15 από 24 ΠρώτηΠρώτη ... 510131415161720 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 211-225 από 358

Θέμα: LEOX ONT

Περιοχή
    Σητεία , Κρήτης
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΗΤΕΙΑ
    Router
    TG585v7
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WhatTheIanni Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα σου έλεγα να κρατήσεις μικρό καλάθι… επίσης επειδή οι κωδικοί internet που δίνουν είναι λάθος… και επιμένουν κιόλας ότι έχουν δώσει σωστούς και μασάνε τη καραμέλα ότι δεν σου δουλεύει και δεν σε βοηθάνε γιατί έχεις «δικό σου εξοπλισμό», να βρεις το topic που έχω ανοίξει για το σάπιο το Huawei που γράφω πως να πάρεις τα PPPoE credentials και να ακυρώσεις το αίτημα που έκανες για κωδικούς. Τα deco υποστηρίζουν VLAN. Θα πρέπει να βάλεις operation mode ως router και στα Internet settings να του δώσεις PPPoE και 835 VLAN.
    Αυτό το νήμα με τα credentials με οδήγησε στην όλη την αγορά του Leox έχω βρει το username και είναι της μορφής j.doe1234@tellas.gr (όπου j=αρχικό ονόματος doe = επίθετο και 1234 ένας ψήφιος κωδικός) αλλά δεν μπορώ να κάνω decrypt τον password για κανένα λόγο, ούτε με την σελίδα που προσκόμισες ούτε με το python script, ούτε με άλλα που βρήκα. Σκέφτομαι να κάνω την δοκιμή με τον κωδικό = σταθερό τηλέφωνο, αλλά αν είναι λάθος και κάνω factory reset το huawei router θα τραβήξει τους σωστούς μόνο του ή θα είμαι χωρίς ίντερνετ στην μοίρα της νόβα μέχρι να μου στείλει τους σωστούς κωδικούς;

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εμένα είναι το αρχικό του ονόματος, τελεία, επίθετο, ένα 4 ψηφίο νούμερο, @tellas.gr...

Η τηλεφωνία ims.wind.gr και το voip, sip-voice.forthnet.gr....

Μία μίξη ρυθμίσεων όπως λέω...

- - - Updated - - -

Πώς επαληθευσες;

- - - Updated - - -

Τι σε εμποδίζει να τα δοκιμάσεις πρώτα στο δικό τους ρούτερ και αν δεν μπαίνει να τους τα κάνεις καμπάνες μέχρι να σου δώσουν το σωστό;
    Στην δικιά σου περίπτωση που έχουμε κοινό username template, κωδικός είναι το σταθερό σου;
    "Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ
    Router
    Pfsense+ UDMPro Max
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από philippas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό το νήμα με τα credentials με οδήγησε στην όλη την αγορά του Leox έχω βρει το username και είναι της μορφής j.doe1234@tellas.gr (όπου j=αρχικό ονόματος doe = επίθετο και 1234 ένας ψήφιος κωδικός) αλλά δεν μπορώ να κάνω decrypt τον password για κανένα λόγο, ούτε με την σελίδα που προσκόμισες ούτε με το python script, ούτε με άλλα που βρήκα. Σκέφτομαι να κάνω την δοκιμή με τον κωδικό = σταθερό τηλέφωνο, αλλά αν είναι λάθος και κάνω factory reset το huawei router θα τραβήξει τους σωστούς μόνο του ή θα είμαι χωρίς ίντερνετ στην μοίρα της νόβα μέχρι να μου στείλει τους σωστούς κωδικούς;

- - - Updated - - -

Στην δικιά σου περίπτωση που έχουμε κοινό username template, κωδικός είναι το σταθερό σου;
    καλο θα ηταν ΠΡΙΝ κανεις κατι με ενα 3rd party NOΤ APROOVED device να μαζεψεις ΟΛΕΣ τις πληροφοριες για το account σου διοτι σε βλεπω σε O7 συντομα

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath

- - - Updated - - -

Γιατί ποιος έχει δοκιμάσει; Κοινώς που να ξέρω;
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    4
    Uploads
    2
    ISP
    Forthnet
    Ειχα superuser/admin κωδικους για το zyxel και μπορουσα να κανω edit ολα τα voip settings. Τα ξαναεβαλα και επαιξε
    Επαληθευσευτα για να εισαι 100% σιγουρος αλλα θα πρεπει να βρεις το superuser pass. Ψαξε το αναλογο forum

Περιοχή
    Σητεία , Κρήτης
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΗΤΕΙΑ
    Router
    TG585v7
    Path Level
    Fastpath
    Κάπου διάβασα λέει ότι η Μαρί Κουρί κοιμόταν δίπλα σε ραδιενεργά στοιχεία γιατί της άρεσε η λάμψη (?!) που έβγαζαν, for science ρε γαμώτο.

Λοιπόν, πήρα κωδικούς, όντως ήταν το σταθερό μου τηλέφωνο, έβαλα pppoe στο Deco me Vlan 835 και Priority 0, και πλέον είμαι συνδεδεμένος από εκεί, αίσιο τέλος!

Θα φτιάξω έναν μίνι οδηγό προς αρχαρίους (ως και του λόγου μου) και θα επανέλθω το συντομότερο! Σας ευχαριστώ όλους!

Μεγάλη απορία μου δημιουργεί βέβαια το γεγονός ότι με Ethenet σε speedtest έχω ελαφρώς χαμηλότερες ταχύτητες από πριν, καθώς περίμενα "καθαρό" 1000, έχουμε ιδέες;
    "Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Με 1000άρα LAN που έχει το Deco δεν μπορείς να δεις καθαρό 1000άρι λόγω του Ethernet overhead. Θα έπρεπε να έχει 2 τουλάχιστον θύρες 2.5 Gbps, μία για να συνδεθεί με το ONT και μία με το PC σου (που πρέπει να έχει φυσικά αντίστοιχη θύρα).

Περιοχή
    Σητεία , Κρήτης
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΗΤΕΙΑ
    Router
    TG585v7
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από x_undefined Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με 1000άρα LAN που έχει το Deco δεν μπορείς να δεις καθαρό 1000άρι λόγω του Ethernet overhead. Θα έπρεπε να έχει 2 τουλάχιστον θύρες 2.5 Gbps, μία για να συνδεθεί με το ONT και μία με το PC σου (που πρέπει να έχει φυσικά αντίστοιχη θύρα).
    Οκ! Να κάτι που δεν έβαλα ποτέ στην εξίσωση, άρα με το Huawei Aio δεν υπήρχε αυτό καθώς ερχόταν με οπτική ίνα και μετά το μοίραζε σε Ethernet, σωστά;

Δεν μετανιώνω το Deco προσωπικά, αλλά δεν έχω και καμία απολύτως διαφορά από όταν είχα το Huawei και πάνω του το Deco ούτε σε latency (ήμουν σε ethernet πανω στο huawei ενώ οι ασύρματες συσκευές ήταν πάνω στα deco όπου δεν έχω τρομερή απαίτηση σε ταχύτητες, 4k μια χαρά στρήμαρε).

Τι προτείνεις για καθαρό 1000 σε εξοπλισμό;

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ
    Router
    Pfsense+ UDMPro Max
    Fritz 5590 η κατι με 2.5 gbps θύρες. Τουλάχιστον 2 . Επίσης στο backend , (pc , wifi access point) πρέπει να έχεις τον αντίστοιχο εξοπλισμό , wifi 6 , Τουλάχιστον με 2.5 gbps ethernet uplink αλλιώς πάλι στο 970 mbps (max ) θα είσαι.

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    4
    Uploads
    2
    ISP
    Forthnet
    Οκ! Να κάτι που δεν έβαλα ποτέ στην εξίσωση, άρα με το Huawei Aio δεν υπήρχε αυτό καθώς ερχόταν με οπτική ίνα και μετά το μοίραζε σε Ethernet, σωστά;

Δεν μετανιώνω το Deco προσωπικά, αλλά δεν έχω και καμία απολύτως διαφορά από όταν είχα το Huawei και πάνω του το Deco ούτε σε latency (ήμουν σε ethernet πανω στο huawei ενώ οι ασύρματες συσκευές ήταν πάνω στα deco όπου δεν έχω τρομερή απαίτηση σε ταχύτητες, 4k μια χαρά στρήμαρε).

Τι προτείνεις για καθαρό 1000 σε εξοπλισμό;
    Γιατι τρελενεσαι για 60mbit. Δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο. Δεν προκειται να δεις διαφορα στην καθημερινη χρηση. Το πολυ πολυ βαλέ ενα ethernet switch me 2.5g

Περιοχή
    Σητεία , Κρήτης
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΗΤΕΙΑ
    Router
    TG585v7
    Path Level
    Fastpath
    Η πρώτη λύση φαίνεται ακριβότερη. Η δεύτερη με το switch θα δουλεύει έτσι, σωστά;

Leox—>switch

Switch->deco (για ασύρματες συσκευές)
    Switch—>pc

Και σημειώνω ότι ακόμα θέλω κάρτα δικτύου >1gbps στο pc? Ή στην περίπτωση αυτή με καλύπτει η 1000;

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Δεν κερδίζεις κάτι έτσι. Αφού το Deco είναι και router, πάλι μέσω αυτού θα περνάνε τα πακέτα από το PC σου προς το Internet, οπότε αφού δεν έχει 2.5G port, δεν θα δεις καθαρό 1000άρι.

Περιοχή
    Beyond the Coast
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    UniFi Dream Machine Pro
    Path Level
    Fastpath
    Leox—>switch

Switch->deco (για ασύρματες συσκευές)
    Switch—>pc
    Και πως θα παίρνει internet το PC χωρίς το Deco (router) πρώτα?

Περιοχή
    Σητεία , Κρήτης
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΗΤΕΙΑ
    Router
    TG585v7
    Path Level
    Fastpath
    Μάλιστα, καλό λοιπόν να ανατρέξω λίγο στις βασικές αρχές δικτύου! Στο νήμα αυτό (και στο φορουμ) μαθαίνω πολύ! Ευχαριστώ! Προς το παρόν δεν έχει νόημα όντως για 60mbps να αλλάξω εξοπλισμό (που καταντήσαμε έτσι; πριν είχα 30mbps και έκραζα που δεν έπιανα άλλα 20 για να έχω καλή 50άρα.. )

Περιοχή
    Ηλιούπολη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/50
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Unifi Dream Machine Pro
    Ελαφρώς άσχετο αλλά για όποιον θέλει Unmanaged switch 2.5G για να το βάλει μετά το ONT KAI έχει Router με SFP+ πόρτα (Ubiquiti/Mikrotik etc.) πήρα αυτό:
    https://www.skroutz.gr/s/45862683/Gr...SFP-THyra.html
    και παίζει υπέρ-άψογα μέχρι τώρα. 1 2.5άρα στο ONT, μια στο router του OTE και η SFP+ στο UDMP συγχρονισμένη στα 10

Και μιλάμε για πράφιτ
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Screenshot 2024-11-27 214216.png 
Εμφανίσεις:  30 
Μέγεθος:  22,2 KB 
ID: 260234

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FS_Onts/zte5G
    Και γιατι να παρει unmanaged??
    Εδω το ultimate. (σε φτηνο)
    https://www.aliexpress.com/item/1005006278753506.html

Και αμα παιξεις με fs sfp+ σε ενα κουτακι ολα. Αν δε στη δευτερη πορτα βαλει καποιος ενα sfp+ 10g dac/aoc και το ριξει πχ σε ενα pc based router με κανα pfsense σε router on a stick@10g Θα παρει 4 πορτες 2,5g και με δυνατοτητα trunking.
    Τα 2.5g ειναι ηδη ξεπερασμενα. Εχουν ηδη εγκριθει ταχυτητες 3g και επεται συνέχεια. Και οι καρτες 2.5g ειναι ακριβες χωρις λόγο.
    1g για γενικη χρηση ειναι οκ. Για ποιο γκουρμε καταστασεις, 10G. Στοιχιζει πρακτικα το ιδιο, και θα σε παει ποιο μακρυα.

- - - Updated - - -

Και γιατι να παρει unmanaged??
    Εδω το ultimate. (σε φτηνο)
    https://www.aliexpress.com/item/1005006278753506.html

Και αμα παιξεις με fs sfp+ σε ενα κουτακι ολα. Αν δε στη δευτερη πορτα βαλει καποιος ενα sfp+ 10g dac/aoc και το ριξει πχ σε ενα pc based router με κανα pfsense σε router on a stick@10g Θα παρει 4 πορτες 2,5g και με δυνατοτητα trunking.
    Τα 2.5g ειναι ηδη ξεπερασμενα. Εχουν ηδη εγκριθει ταχυτητες 3g και επεται συνέχεια. Και οι καρτες 2.5g ειναι ακριβες χωρις λόγο.
    1g για γενικη χρηση ειναι οκ. Για ποιο γκουρμε καταστασεις, 10G. Στοιχιζει πρακτικα το ιδιο, και θα σε παει ποιο μακρυα.

Σελ. 15 από 24 ΠρώτηΠρώτη ... 510131415161720 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία