Δεν θα έπρεπε να το επηρεάζει.
Εμφάνιση 286-300 από 416
Θέμα: LEOX ONT
-
15-02-25, 18:37 Απάντηση: LEOX ONT #286
-
15-02-25, 18:57 Απάντηση: LEOX ONT #287
με το shipping εδω που τα λεμε ερχεται μια η αλλη περιπου.
support οταν χρειαζεται απο τον vendor απο το linkshop?
εαν υπαρχει device με θεμα , που αγωραστηκε απο leox μιλαμε με leox η πλεον με την τοπικη αντιπροσωπία ?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Oav051 : 15-02-25 στις 19:09.
-
15-02-25, 19:41 Απάντηση: LEOX ONT #288
-
15-02-25, 21:17 Απάντηση: LEOX ONT #289
-
15-02-25, 21:39 Απάντηση: LEOX ONT #290
-
16-02-25, 10:05 Απάντηση: LEOX ONT #291
-
29-03-25, 11:33 Απάντηση: LEOX ONT #292
Καλημέρα σε όλους,
Υπάρχει κάπου συγκεντρωτικά με αναλυτικά βήματα ένας οδηγός για dummies (για χαζούς) πως να σετάρουμε αυτό το leox ont?
Γραμμή 1 gbit - οτε - olt huawei (kai nokia σε άλλη γραμμή) - εξοπλισμός τώρα 5530 και στις 2.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
29-03-25, 11:39 Απάντηση: LEOX ONT #293
1st post, with links.
-
29-03-25, 12:00 Απάντηση: LEOX ONT #294
-
29-03-25, 12:03 Απάντηση: LEOX ONT #295
-
29-03-25, 13:10 Απάντηση: LEOX ONT #296
Ευτυχώς που έχουμε και τον dimitri_ns εδώ..
-
30-03-25, 14:28 Απάντηση: LEOX ONT #297
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, το ψάχνω λίγο το θέμα αντικατάστασης ont. Μπορεί σε σας να φαίνονται όλα straightforward αλλά για κάποιους άλλους ανθρώπους δεν είναι. Παρόλα αυτά, η ενασχόληση και το ψάξιμο πάντα οδηγεί σε κάποια γνώση, οπότε μόνο θετικό είναι.
Η μόνη πρακτική χρήση για να αντικαταστήσει κάποιος το ONT του provider ή το combo ONT/Router του παρόχου με ένα δικό του ONT κατά την ταπεινή μου άποψη είναι μόνο για backup. Όλα τα άλλα (security, control, privacy etc) λύνονται (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) με second router behind the ISPs and double NAT configuration. Αλλά και το backup είναι σχετικό βέβαια, γιατί θα παίξει μόνο στην περίπτωση hardware failure του εξοπλισμού του παρόχου. Αυτό μπορεί να λυθεί εύκολα με ένα συμβόλαιο κινητής 5g σε failover. Τώρα όμως που τα συμβόλαια κινητής για failover δεν είναι τόσο φτηνά όσο στο παρελθόν (aka extra sim), αξίζει τον κόπο να μπει κάποιος στην διαδικασία να φτιάξει ένα backup module.
Έχω τις εξής γενικές ερωτήσεις (αν κάποιος moderator θεωρεί ότι πρέπει να γίνει / μεταφερθούν σε άλλο θέμα γενικό περί spoofing, παρακαλώ να μεταφερθούν):
1. Το OLT ξέρει κάπως ότι περιμένει να συναντήσει το τάδε ONT με τις συγκεκριμένες τιμές (values) σε διάφορα πεδία για να γίνει μια ας πούμε ταυτοποίηση και να επιτραπεί η επικοινωνία. Από OLT σε OLT και από provider σε provider αυτά αλλάζουν από ότι έχω καταλάβει. Κάποια είναι πιο αυστηρά (θέλουν πιο πολλές παραμέτρους) και κάποια πιο ελαστικά. Λογικά αν κάποιος υποκλέψει αυτές τις τιμές (different values / serial numbers του ONT etc) μπορεί να στήσει ένα ont σε μία ίνα που καταλήγει στο ίδιο OLT και να καταφέρει επικοινωνία, σωστά? Θα μου πείτε ε και? Λογικά δεν μπορεί μετά με τα γενικά credentials του παρόχου (για όσους έχουν) να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σαν να είμασταν εμείς? Δεν ξέρω απλώς είναι ένα security implication αυτό που μπορεί να έχει από αθώες επιπτώσεις μέχρι πολύ σοβαρές.
2. Το OLT θεωρητικά μπορεί να κάνει ban ένα ont αν κάποιες παράμετροι δεν έχουν περαστεί σωστά, ισχύει αυτό? άρα κάνοντας spoofing ένα ont ουσιαστικά ρισκάρουμε να γίνει ban το original Ont που έχουμε.
3. Είδα στο hack-gpon ότι το φυσικό configuration του ONT μπορεί να κάνει ζημιά στο OLT αν δεν είναι ρυθμισμένο σωστά, και γι αυτό συνιστάται ισχυρά να μην αλλάζεται. Τώρα βέβαια όταν βάζουμε πάνω ένα ONT από τον Χ provider, δεν ξέρουμε τι μπορεί να πάει στραβά, αν γίνει κάποια ζημιά στο OLT αυτό θα μας επιβαρύνει οικονομικά, και ίσως γι αυτό δεν αφήνουν ξέφραγο αμπέλι ο καθένας να βάζει ότι θέλει.
4. Υπάρχει ONT που μπορείς να αλλάζεις όλες αυτές τις παραμέτρους με ένα ανθρώπινο web interface, γιατί η γραμμή εντολών για κάποιους που δεν είμαστε ειδικοί είναι ένα πρόβλημα? είδα κάπου ότι τα nokia έχουν αυτή την δυνατότητα. Ισχύει ή είναι λάθος? https://youtu.be/3g6mRDfUppQ?si=5XNTWAVNjDQfkwIw
Μπορεί να λέω και αρλούμπες, συγχωρήστε με απλώς θέτω κάποιες ερωτήσεις, δεν είναι το αντικείμενό μου οπότε δικαιούμαι να λέω και μερικές μπουρδίτσες.
Καλή Κυριακή σε όλους.
-
30-03-25, 14:43 Απάντηση: LEOX ONT #298
Πολυ δυσκολα θα χαλασει. Η ινα δεν ειναι σαν το καλωδιο να φαει κεραυνο. Δεν θα ασχολιομουν ιδιαιτερα, τουλαχιστον για αυτο.
- - - Updated - - -
Και ναι και οχι, γιατι α) θα πρεπει να ειναι στην ιδια ινα, αρα 1 απο 64 στο μεγιστο, και πολυ λιγοτεροι στη πραξη, και β) πρεπει να σβυσει το δικο σου, αλλιως δεν θα δουλεψει κανενα απο τα δυο.
Η αναγνωριση γινεται ουσιαστικα με ενα σειριακο id και μονον. Αν και το gpon (και το xgpon) εχει προβλεψη για passwords, στη πραξη δεν τα χρησιμοποιει κανεις, γιατι προσθετει μεγαλη πολυπλοκοτητα στη διαχειριση.
- - - Updated - - -
Nαι μπορει, αλλα συνηθως αυτο δεν κραταει για παντα. Σε καθε περιπτωση αν δηλωσεις βλαβη θα σε κανουν unban, αν και δεν εχει αναφερει κανενας οτι επαθε τετοιο πραγμα.
- - - Updated - - -
Απιθανο τελειως, θα πρεπει να παιξεις με την ισχυ του laser για να προκαλεσεις μονιμη βλαβη που και παλι ειναι πολυ δυσκολο. Το πολυ πολυ να κανεις dos στους γειτονες σου. Ομως απο τη στιγμη που εχεις την ινα στο χωρο σου, μπορει ο καθενας να κουμπωσει επανω της πραγματικα οτιδηποτε. Δεν θα επρεπε να σε απασχολει για κατα λαθος. On purpose, καλυτερη δουλεια θα κανεις με ενα κοφτη.
-
05-04-25, 10:36 Απάντηση: LEOX ONT #299
Καλημέρα, ήρθε πριν από λίγο η VF και μου έφερε το ΟΝΤ: Huawei HG8M8010Hv6-10G26, αυτό τώρα πως το κάνω spoof, έχουμε κάπου τα logins του; Δεν έχω μπει ακόμα interface για να ψάξω τι κέντρο πάει κτλ
E-Arena.gr Gaming portal!
https://e-arena.gr
Εναλλακτική μηχανή αναζήτησης https://whoogle.gr
"Get Google search results, but without any ads, javascript, AMP links, cookies, or IP address tracking."
File transfer between all your devices https://snapdrop.gr
Dockerized solutions VirtualMachine
-
05-04-25, 10:48 Απάντηση: LEOX ONT #300
Bookmarks