Για το configure το διάβασα... Βέβαια δεν έχει σχέση με το εδώ ρωτουμενο...
Για τη μάρκα του ολτ, βάσει του αρχικού οντ πως; Για ποιο αρχικό οντ μιλάμε; Νοκια; Τα Ηuawei νομίζω δεν το γράφουν;
Τέλος το να βλέπεις το οντ γίνεται μόνο με διαδικασία μέσω pfsense; Σε άλλη πχ απλή συνδεσμολογία δίχως αυτό;
Εμφάνιση 151-165 από 239
Θέμα: LEOX ONT
-
02-11-24, 00:48 Απάντηση: LEOX ONT #151-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
02-11-24, 01:05 Απάντηση: LEOX ONT #152
-
02-11-24, 06:31 Απάντηση: LEOX ONT #153-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
02-11-24, 07:00 Απάντηση: LEOX ONT #154
-
02-11-24, 07:25 Απάντηση: LEOX ONT #155
Υπαρχει συμβατοτητα μεταξυ των ONT. Απλα πρεπει να δηλωδουν στο OLT. Εγω πηρα ενα LEOX και το εκανα spoff να φενεται σαν το nokia
ont που μου εχει δωσει η νοβα. Επαιξε μια χαρα. Ακομα εκανα spoof το fritz 5590 και δηλωσα serial του νοκια Ont στο fritz
και παιζει και αυτο μια χαρα.
Δηλαδη και το leox και το fritz παιζουν χρησιμοποιωντας το serial του νοκια.
Απλα νομιζω οτι οι providers δεν εχουν βαλει τα serial στο database τους τα serial απο αλλες εταιριες. Αυτο το κανουν για να ελεχνουν αυτοματοποιημενα
ποιος πελατης περνει ποιο Ont
Εαν ανοιξουν το database τους ωστε να δηλωνουν αλλα serial τοτε ολα παιζουν η σχεδον ολα
-
02-11-24, 13:16 Απάντηση: LEOX ONT #156
-
02-11-24, 17:45 Απάντηση: LEOX ONT #157
Αυτο εννοω. Το serial οντως καθοριζει τον συνδρομητη και την ταχυτητα αλλα μεχρι εκει.
Οταν η καθε εταιρια στελνει ενα gpon σε συνδρομητη αυτοι σκαναρουν το gpon και δηλωνουν το συγκεκριμενο
serial με τον συνδρομητη και ξερουν ποιος εχει ποιο.
Απλα θελω να πω οτι γενικα μπορουν να δηλωσουν οτι serial θελουν (ας πουμε της avm AVMGxxxxx)
αλλα δεν εχουν επιτρεψει στο συστημα τους να μπαινουν αλλα απο αυτα που αγοραζουν απο την Nokia/huawei
-
02-11-24, 18:50 Απάντηση: LEOX ONT #158
Κανονικα θα επρεπε να υπαρχει ΚΑΙ authentication. Η υλοποιηση του οτε ειναι χυμα. Ουτε λιγο ουτε πολυ, αν ξερω τα serial των ont των γειτονων μου, μπορων σιγουρα να παρω τη συνδεση τους (αποσυνδεοντας τους, πχ στις 3 τα χαραματα), Με λιγο social engineering (ντινγ ντονγ στη πορτα σας εφερα αυτους τους κουραμπιεδες, δοκιμαστε... ωραιοι,, α να παρω και γω εναν.. Λιγο νερακι, μια χαρτοπετσετα θα μου φερετε, και μεχρι ναρθει, μια φωτογραφια στη πλατη του ont..)
Ενα σεναριο κατασκοπιας το γραφεις.
-
02-11-24, 19:08 Απάντηση: LEOX ONT #159
Για να συνδεθει ενα gpon η ρουτερ στο fiber ενα serial μαλλον ειναι αρκετο. Απο κει και περα το username του ppp και καποια αλλα γινεται περισσοτερο authentication
Δυο gpon στο δικτυο με το ιδιο serial δεν γινεται. Ισως για αυτο δηλωνουν στο database τους το serial με το συνδρομητη για να ξερουν ποιος ειναι ποιος
Απο οτι εχω δει στο fritz υπαρχει και το ploam password αλλα μαλλον ειναι δυσκολο να υλοποιηθει σε gpon για τους απλους χρηστες
-
12-11-24, 15:39 Απάντηση: LEOX ONT #160
Παιδιά μιας και αναβάθμισα και εγώ σε 1000 από 500 (μου την έδωσαν 3 ευρώφθηνότερα) λέω και εγώ να πάρω ένα LEOX για να έχω 1000 έτσι να παίζουμε να περνάει η ώρα.
Router έχω UDMP, τωρινό ΟΝΤ Νοκια.
Απο σταθερότητα πως πάει το LEOX, έχετε παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα;
Συμπληρώνω ότι σε επικοινωνία μαζί τους μου έδωσαν σαν σημεία αγοράς τα παρακάτω:
https://www.wisp.pl/p10826,leox-ont-...0h-d-gpon.html
https://xbest.pl/ont-gpon-lxt-010h-d...apc-dbl29.html
-
12-11-24, 15:49 Απάντηση: LEOX ONT #161
-
12-11-24, 16:11 Απάντηση: LEOX ONT #162
-
12-11-24, 22:05 Απάντηση: LEOX ONT #163
Καλησπέρα,
το παρέλαβα και εγώ είμαι στην COSMOTE με γραμμή 1Gbps και fritz σε ΝΟΚΙΑ OLT. Ξεφορτωθήκαμε τη φουφού το fritz στο fiber/Internet και το έχουμε μόνο για τηλέφωνο. Πλέον παίζω όπως και πρίν απευθείας με τις Deco X60 χωρίς λαγκαρίσματα και buffering στο youtube.
To config έγινε πανεύκολα με όσα έχουν προαναφερθεί, μόνο οπτική ίνα 9/125 sc/apc έπρεπε να βρω μιας και δεν έδεινε στη συσκευασία, έψαχνα να βρω αλλα δεν έχουν ετοιμοπαράδοτη τα γνωστά μαγαζιά, αλλά βρήκα κάπου και πήρα επιτέλους και ησύχασα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xaker : 12-11-24 στις 23:32.
-
12-11-24, 22:11 Απάντηση: LEOX ONT #164
-
12-11-24, 22:57 Απάντηση: LEOX ONT #165
Bookmarks