Εμφάνιση 1-6 από 6
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Καλησπέρα σας.

Έχω 2 ρουτερ.

Ένα αυτό που μου έχει δώσει ο isp μου και είναι για το fiber500 και ένα δεύτερο που έχω συνδέσει μέσω καλωδίου στη θέση wan του.

Και έχω συνδέσει το pc μου με καλώδιο σε μια από τις άλλες θήρες lan του 2 ρουτερ(Όχι του isp).

Γιατί δεν μπορώ να μπω στο μενού του isp router μου ενώ μπορώ να μπω κανονικά στο μενού του 2ου ρουτερ μου παρόλο που δεν έχουν την ίδια ip?

Ακόμα και όταν απενεργοποίησα από το 2 ρουτερ το dhcp πάλι δεν μπορούσα να μπω στο μενού του isp router μου.

Εννοείτε οτι αν συνδέσω το pc μου με καλώδιο στο isp router μια χαρά μπορώ να μπω στο μενού του.

Isp router -> ip: 192.168.1.254
    2o router -> ip: 192.168.1.1

Δοκίμασα να τα συνδέσω αλλά όχι στη θήρα wan αλλά σε μια άλλη lan θήρα και μια χαρά δούλευαν και τα δυο μενού.

Γιατί συμβαίνει αυτό? Τι ακριβώς είναι η θήρα wan?

Αν θέλω να βάλω ένα wireguard vpn στο δεύτερο ρουτερ αν συνδέσω τα 2 ρουτερ μεταξύ τους σε μια απλή θήρα lan και όχι στην wan θα δουλεύει το vpn ή όχι?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fits79 : 09-04-25 στις 16:08.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    50M/5M
    ISP
    Cosmote 5G Wifi
    Router
    Openwrt σε EdgerouterX
    Εφόσον θέλεις τα δυο ρουτερ να ανηκουν στο ιδιο subnet 192.168.1.x συνέδεσε με καλώδιο μια θυρα Lan απο το 1ο σε μια θυρα Lan του δευτερου. Έτσι θα έχεις προσβαση και στα δυο

- - - Updated - - -

Αν συνδέσεις την θύρα WAN τότε θα πρέπει να ανηκουν σε διαφορετικά subnet και σε αυτή την περίπτωση θα έχεις συνδεση μονο από το 2ο στο 1ο εκτός και αν ρυθμίσεις στο 2ο τα καταλληλα routes για εισερχόμενες συνδέσεις στο firewall

- - - Updated - - -

Για το wireguard αν ανοιξεις τις κατάλληλες θυρες θα εχεις πρόσβαση για αλλο VPN πρέπει να δώσεις περισσότερες διευκρινήσεις για τοποιο είναι και τι θες να πετυχεις

Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    01. Αυτή η θύρα wan που βλέπω σε πολλά router τι ακριβώς κάνει, και σε τι χρησιμεύει?

02. Αν συνδέσω τα 2 ρουτερ μέσω των απλών lan ports θα έχω κάποιο θέμα όσο αφορά το vpn και γενικότερα το ίντερνετ?

03. Γενικότερα πως είναι καλύτερα να συνδέσω 2 ή παραπάνω ρουτερ με καλώδιο? Μέσω των απλών lan ports ή μέσω των wan ports και γιατί?

04. Όποια συσκευή είναι συνδεδεμένη ασύρματα ή ενσύρματα στο 2 ρουτερ θα είναι μέσω vpn οτιδήποτε και αν κάνω σε αυτές τις συσκευές σωστά?
    Δεν χρειάζεται από τη στιγμή που έχει σεραριστει σωστά το 2 ρουτερ μέσω(Μάλλον) wireguard vpn να κάνω κάτι άλλο?

05. Αν θέλω να αλλάξω χώρα στο vpn(Λογικά surfshurk θα πάρω γιατί υποστηρίζει και τα δυο πρωτοκολλά(openvpn & wireguard)) απλά θα αλλάζω κάθε φορά τα συνθηματικά και το αρχείο που κατεβάζω από το επίσημο site της surfshark σωστά?

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    50M/5M
    ISP
    Cosmote 5G Wifi
    Router
    Openwrt σε EdgerouterX
    Καταρχας ζητάς στο ίδιο μύνημα δύο τελείως διαφορετικές πληροφορίες, η μία για απόλυτα αρχάριους και η δεύτερη για ατομα που καταλαβαίνουν από δομή δικτύων και δρομολογηση πακέτων.
    Γενικά το wireguard στήνετε ευκολα σε υπολογιστή, κινητά και γενικά συσκευές πελάτες, αλλά σε ρουτερ που θα εξυπηρετούν και άλλες συσκευές τότε πρέπει να ρυθμίσεις κατάλληλα και το firewall για να συνδεθούν συσκευές σε αυτό

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fits79 Εμφάνιση μηνυμάτων
    01. Αυτή η θύρα wan που βλέπω σε πολλά router τι ακριβώς κάνει, και σε τι χρησιμεύει?
    H Θύρα Wan σε ενδιαφέρει μόνο στο κεντρικό router για την σύνδεση του ρουτερ με το Ιντερνετ, είναι αυτή που θα φιλτραριστεί από το Firewall για να προστατευτεί το τοπικό δίκτυο από κάποιον που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό.

03. Γενικότερα πως είναι καλύτερα να συνδέσω 2 ή παραπάνω ρουτερ με καλώδιο? Μέσω των απλών lan ports ή μέσω των wan ports και γιατί?
    Όλα τα υπόλοιπα ρουτερ συνδέονται με το κεντρικό με Lan και πλέον λειτουργούν σαν χαζά Access point τα οποία απλά προωθούν τα πακέτα στο κεντρικό ρουτερ. Συνδέοντας ένα δεύτερο ρουτερ μέσω WAN μέσα στο τοπικό δίκτυο δημιουργείς προβλήματα που αν δεν τα χρειάζεσαι καλό είναι να τα αποφεύγεις

04. Όποια συσκευή είναι συνδεδεμένη ασύρματα ή ενσύρματα στο 2 ρουτερ θα είναι μέσω vpn οτιδήποτε και αν κάνω σε αυτές τις συσκευές σωστά?
    Δεν χρειάζεται από τη στιγμή που έχει σεραριστει σωστά το 2 ρουτερ μέσω(Μάλλον) wireguard vpn να κάνω κάτι άλλο?
    05. Αν θέλω να αλλάξω χώρα στο vpn(Λογικά surfshurk θα πάρω γιατί υποστηρίζει και τα δυο πρωτοκολλά(openvpn & wireguard)) απλά θα αλλάζω κάθε φορά τα συνθηματικά και το αρχείο που κατεβάζω από το επίσημο site της surfshark σωστά?
    Από την στιγμή που το κεντρικό ρουτερ δεν θα έχει το wireguard αν δεν πεις στον υπολογιστή σου χειροκίνητα να βγει μέσω του 2ου ρουτερ στο δίκτυο δεν θα πετύχεις αυτό που θες.
    Ξεκίνα αρχικά σετάρωντας έναν υπολογιστή ή ένα κινητο με το surfshark και σαν δευτερο βήμα πέρνα να κάνεις κάτι αντιστοιχο με το ρουτερ

Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Μα ότι έχω στο βασικό ρουτερ του isp μου δεν θέλω να είναι σε vpn.

Οποιαδήποτε συσκευή θέλω να είναι στο vpn ασύρματα ή ενσύρματα θα τη συνδέω στο 2 ρουτερ που θα έχω βάλει wireguard vpn.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω δεν χρειάζεται να κάνω κανένα ειδικό σεταρισμα στο βασικό ρουτερ του isp έτσι δεν είναι?

Και σε οποιονδήποτε έχω ρωτήσει μου λέει οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη στο 2ο ρουτερ θα είναι μέσω vpn.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    50M/5M
    ISP
    Cosmote 5G Wifi
    Router
    Openwrt σε EdgerouterX
    Αν αναφέρεσαι σε συσκευές που άμεσα θα είναι συνδεδεμένες στο vpn- router τότε οκ, αλλά γενικά για συσκευές του τοπικού δικτύου που αναφερόμουν εγώ θέλει παραπάνω δουλειά.
    Αφού έχεις τον εξοπλισμό διαθέσιμο δοκίμασε το, κάνε δοκιμαστικά ένα μήνα συνδρομή κάνε τις δοκιμές σου και δες αν θα έχεις το αποτέλεσμα που σκέφτεσαι.
    Λογικά θα το καταφέρεις

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία