Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 34
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Εχω αρκετές φωτογραφίες από την εποχή πριν των φηφιακών μηχανών και σκέφτομαι να τις ψηφιοποιήσω.

Η αρχική μου ερώτηση είναι αν αξίζει το αποτέλεσμα γιατί η υπηρεσζία εδώ στο Βέλγιο φαίνεται αρκετά ακριβή. (πχ 500 φωτογραφίες περίπου 150Ε).
    Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσωπική ενασχόληση αλλά για μένα το ερώτημα ειναι αν αξίζει.

Ψάχνω λοιπόν γνώμες και προτάσεις.

Επίσης σκέφτομαι μήπως συμφέρει κανείος να αγοράσει ένα scanner, να στήσει κώλο και μετά να πουλήσει το μηχάνημα.
    Προσωπικά δεν ασχολούμαι με φωτογραφία και απλά με ενδιαφέρει να σώσω όλες ή κάποιες από τις φωτογραφίες ανάλογα το κόστος και να τις αρχειοθετήσω αντίστοιχα με αυτές που βγάζω ψηφιακά.

Περιοχή
    Ζωγράφου
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    Fritz!box 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chat1978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εχω αρκετές φωτογραφίες από την εποχή πριν των φηφιακών μηχανών και σκέφτομαι να τις ψηφιοποιήσω.

Η αρχική μου ερώτηση είναι αν αξίζει το αποτέλεσμα γιατί η υπηρεσζία εδώ στο Βέλγιο φαίνεται αρκετά ακριβή. (πχ 500 φωτογραφίες περίπου 150Ε).
    Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται προσωπική ενασχόληση αλλά για μένα το ερώτημα ειναι αν αξίζει.

Ψάχνω λοιπόν γνώμες και προτάσεις.

Επίσης σκέφτομαι μήπως συμφέρει κανείος να αγοράσει ένα scanner, να στήσει κώλο και μετά να πουλήσει το μηχάνημα.
    Προσωπικά δεν ασχολούμαι με φωτογραφία και απλά με ενδιαφέρει να σώσω όλες ή κάποιες από τις φωτογραφίες ανάλογα το κόστος και να τις αρχειοθετήσω αντίστοιχα με αυτές που βγάζω ψηφιακά.
    Πόσο κάνει το μηχάνημα στο Βέλγιο? Εκεί θα δεις αν σε συμφέρει ή όχι.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Αναλογικά τα ίδια. Οι συσκευές δεν ειναι τόσο πιο ακριβές. Γενικά δεν ξέρω κιόλας τι μηχάνημα χρειάζεται και τι ποιότητα πρέπει να έχει. Χωρίς επαγγελματικό επίπεδο στο μυαλό, θα έλεγα scanner και ίσως με την δυνατότητα να κάνει και τα αρνητικά.

Περιοχή
    Ζωγράφου
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    Fritz!box 7530
    Αναλογικά τα ίδια. Οι συσκευές δεν ειναι τόσο πιο ακριβές. Γενικά δεν ξέρω κιόλας τι μηχάνημα χρειάζεται και τι ποιότητα πρέπει να έχει. Χωρίς επαγγελματικό επίπεδο στο μυαλό, θα έλεγα scanner και ίσως με την δυνατότητα να κάνει και τα αρνητικά.
    Για αρνητικά υπάρχουν σαν αυτό
    https://www.e-shop.gr/scanner-reflec...hoCVpIQAvD_BwE
    ή
    https://www.e-shop.gr/scanner-techna...RoCA7cQAvD_BwE

αν έχεις μόνο τυπωμένες σου κάνει και ένας επίπεδος scanner όσο πιο καλός τόσο καλύτερα. Υπάρχουν και λύσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη dslr σου αν έχεις. Το θέμα είναι ότι πρέπει να στρώσεις κ..λο στην καρέκλα για να το πετύχεις οπότε καλό είναι να βρεις πόσες φωτογραφίες έχεις, πόσο θα σου κοστίσουν πραγματικά σε επαγγελματία φωτογράφο και μετά να δεις τι σε συμφέρει να κάνεις. πχ πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και την τυχόν επεξεργασία των σκανναρισμένων φωτογραφιών.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gkas1973 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για αρνητικά υπάρχουν σαν αυτό
    https://www.e-shop.gr/scanner-reflec...hoCVpIQAvD_BwE
    ή
    https://www.e-shop.gr/scanner-techna...RoCA7cQAvD_BwE

αν έχεις μόνο τυπωμένες σου κάνει και ένας επίπεδος scanner όσο πιο καλός τόσο καλύτερα. Υπάρχουν και λύσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη dslr σου αν έχεις. Το θέμα είναι ότι πρέπει να στρώσεις κ..λο στην καρέκλα για να το πετύχεις οπότε καλό είναι να βρεις πόσες φωτογραφίες έχεις, πόσο θα σου κοστίσουν πραγματικά σε επαγγελματία φωτογράφο και μετά να δεις τι σε συμφέρει να κάνεις. πχ πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και την τυχόν επεξεργασία των σκανναρισμένων φωτογραφιών.
    Δεν έχω DSLR και κλασσικά έχω περισσότερες τυπωμένες από τα αρνητικά. Νομίζω ότι όλα τα αρνητικά είναι τυπωμένα.
    Επιπεδος scanner δηλαδή κάτι σαν το φωτοτυπικό σωστά; Αυτό είχα υπόψη. Υπάρχει κάτι που βάζεις πολλές και θα τις χωρίσει; Γιατί σε Α4 χωράνε μέχρι και 6.

Περιοχή
    Ζωγράφου
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    Fritz!box 7530
    Δεν έχω DSLR και κλασσικά έχω περισσότερες τυπωμένες από τα αρνητικά. Νομίζω ότι όλα τα αρνητικά είναι τυπωμένα.
    Επιπεδος scanner δηλαδή κάτι σαν το φωτοτυπικό σωστά; Αυτό είχα υπόψη. Υπάρχει κάτι που βάζεις πολλές και θα τις χωρίσει; Γιατί σε Α4 χωράνε μέχρι και 6.
    Εγώ τις σκανάρω μία-μία (αρνητικά ή φωτογραφίες), αν βάλεις 6 φωτογραφίες πάνω στην πλάκα του scanner θα στις βγάλει σαν A4 χωρίς την πλήρη ανάλυση τους (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος).

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    η υπηρεσζία εδώ στο Βέλγιο φαίνεται αρκετά ακριβή. (πχ 500 φωτογραφίες περίπου 150Ε).
    Πάλι καλά, να λες.
    Εδώ ζητούσαν ένα ευρώ για κάθε διαφάνεια (πριν πολλά χρόνια, όταν είχα ρωτήσει)

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mzaf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάλι καλά, να λες.
    Εδώ ζητούσαν ένα ευρώ για κάθε διαφάνεια (πριν πολλά χρόνια, όταν είχα ρωτήσει)
    Παρατήρησα στις τιμές του Βελγίου ότι όσο η τιμή είναι ανάλογη της επιφανείας. Αυτό ίσως εξηγεί ότι τις επεξεργάζονται σε γκρουπ.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    ότι όσο η τιμή είναι ανάλογη της επιφανείας
    Δεν σε αντιλαμβάνομαι σύντροφε, γίνε πιό σαφής.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mzaf Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν σε αντιλαμβάνομαι σύντροφε, γίνε πιό σαφής.
    Παρατήρησα ότι η τιμή μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η επιφάνεια.
    Σε ένα scanner, αν σκαναρεις μια φωτογραφία την φορά, αυτό δεν θα έχει διαφορά στο κόστος. Το μόνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι να σκαναρεις δύο ή και τρεις φωτογραφίες ταυτόχρονα.

Περιοχή
    Ζωγράφου
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    Fritz!box 7530
    Σε ένα scanner, αν σκαναρεις μια φωτογραφία την φορά, αυτό δεν θα έχει διαφορά στο κόστος. Το μόνο που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι να σκαναρεις δύο ή και τρεις φωτογραφίες ταυτόχρονα.
    Υπαρχει link από την εταιρεία που κάνει αυτή τη δουλειά για να καταλάβουμε τι κάνει?

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Αυτά έχω βρει για Βέλγιο (Φλάνδρα)
    * fotodigitaliseren.nl (Ολλανδικό)
    * mediafix.be

Και τα δύο φαίνονται κάποια εταιρία σε σπίτι/γκαράζ. Το κάνουν συχνά εδώ.

Περιοχή
    Ζωγράφου
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
    Router
    Fritz!box 7530
    Αυτά έχω βρει για Βέλγιο (Φλάνδρα)
    * fotodigitaliseren.nl (Ολλανδικό)
    * mediafix.be

Και τα δύο φαίνονται κάποια εταιρία σε σπίτι/γκαράζ. Το κάνουν συχνά εδώ.
    Για 500 φωτό (αρνητικά) θές περίπου 180-200 ευρώ συν τον κόπο σου. Αφού δεν έχεις scanner θα σου έλεγα να τις στείλεις να στο κάνουν κάποιοι που υποτίθεται ότι είναι η δουλειά τους.

Δες πόσο κοστίζουν εδώ

https://www.copydata.gr/ypiresies/yp...iisi-film.html

https://officesupport.gr/digitizatio...RoCXFwQAvD_BwE

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εγώ είχα ένα κλασσικό πολυμηχάνημα με σκάνερ, που σαρώνει μεγέθη μέχρι Α4. Μάρκα EPSON και αγορασμένο κάπου το 2005-2006 αν θυμάμαι καλά. Είχα καθίσει σε κάποια φάση και σκάναρα όλες τις προσωπικές μας φωτογραφίες. Είχα παρατηρήσει ότι για τις μικρές φωτογραφίες χώραγε μέχρι και τρεις (3) στην επιφάνεια της σάρωσης. Ξεχώρισα όλες τις μικρές φωτογραφίες και τις σκάναρα τρεις-τρεις και σαφώς μου πήρε πολύ λιγότερο χρόνο από το αν τις σκάναρα μία-μία. Μάλιστα το πολυμηχάνημα που είχα, το λογισμικό που είχε για την σάρωση μπορούσε να αναγνωρίσει αν είχε πολλαπλές φωτογραφίες στην επιφάνεια και τις αποθήκευε ξεχωριστά. Οπότε δεν χρειαζόταν να κάνω κάποιο edit και να τις αποθηκεύω μία-μία.
    My adslgr.com account password is the last 7 digits of π. No hackers so far.
    Hello, I'm Death. You may be familiar with my Blue Screen.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Με πόσα DPI είναι καλό να γίνει;
    Γιατί υπάρχουν calculators όπως πχ https://pixelcalculator.com/en αλλά φαντάζομαι δεν έχει νόημα να σκανάρεις από την ανάλυση του φίλμ και της εκτύπωσης της.

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία