Εμφάνιση 16-20 από 20
-
12-03-24, 10:14 Re: Απάντηση: Η Nvidia γίνεται η τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο #16Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
Εθνικισμός και μετανάστες
Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη
-
12-03-24, 10:24 Απάντηση: Η Nvidia γίνεται η τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο #17
- Εγγραφή
- 03-03-2004
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Ηλικία
- 40
- Μηνύματα
- 23.073
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
-
12-03-24, 10:32 Απάντηση: Η Nvidia γίνεται η τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο #18
Και το ΑΙ μια χαρά "φούσκα" (υπο την έννοια του overhyped) είναι που θα σκάσει όταν δούν οτι χτυπήσανε τοίχο σε σχέση με την χρησιμότητα του (ή και όταν χτυπήσουν τοίχο στο scalability) και θα στερέψει η χρηματοδότηση και θα χάσουν την όρεξη οι investors ξαφνικά όταν γίνει αυτό. Έχει ξαναγίνει και πιθανότατα θα ξαναγίνει. Θέλω να ελπίζω οτι απέχουμε απο αυτό το σημείο αλλα ήδη φαίνονται τα σημάδια.
-
12-03-24, 10:51 Απάντηση: Η Nvidia γίνεται η τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο #19
Διαφωνώ σε όλα, εκτός από το overhyped. Ούτε τοίχο θα χτυπήσουν, ούτε θα τερματίσουν το scalability, και σίγουρα δε θα χαθεί η χρηματοδότηση. Όπως όλες οι τεχνολογίες, θα εξελιχτεί και θα βελτιωθεί, με αποτέλεσμα να γίνει (πάρα πολύ) πιο χρήσιμο. Με τα σημερινά δεδομένα όμως, είναι όντως overhyped, just another buzzword.
-
12-03-24, 11:23 Απάντηση: Η Nvidia γίνεται η τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο #20
Ε οκ αυτό είναι κάτι που θα δείξει η ιστορία. Αλλα και μόνο οτι είναι overhyped σημαίνει οτι κάποια στιγμή το investment θα πέσει απότομα. Σαν τεχνολογία προφανώς θα συνεχίσει να εξελλίσεται όπως δεν σταμάτησε τον τελευταίο AI winter. Απλά θα χει πολύ πιο περιορισμένη χρηματοδότηση και θα πέσει και στα "μάτια" του κόσμου, όπως και πριν απο τα LLMs.
Αλλα έχουν ήδη αρχίσει να χτυπάνε τοίχο με την παρούσα τεχνολογία. Σύγκρινε την εξέλιξη που είχες την στιγμή που βγήκε το GPT3.0 σε σχέση με τώρα. Βάλε και το οτι στην αρχή δεν κοιτούσαν καν θέματα σε σχέση με copyright ενώ τώρα τα κοιτάνε σοβαρά. Βάλε και τις εξωπραγματικές απαιτήσεις σε ενέργεια και το "gatekeeping" που γίνεται σε μικρότερα ερευνητικά κέντρα λόγω αναγκών σε data και compute. Επίσης, πλέον, πέραν των benchmarks μοντέλα σαν Claude 3.0 και GPT 4.5 έχουν θέματα, σε αρκετές φάσεις είναι χειρότερα απο πριν.
Και για να πούμε την αλήθεια, πέρα του wow factor στην αρχή και κάποιων περιορισμένων εφαρμογών σε γλώσσα, δεν έχει δείξει κάτι υπερβολικά χρήσιμο (όχι εντυπωσιακό, χρήσιμο) που δεν μπορούσες να το κάνεις και πριν το ίδιο καλά με μικρότερο compute.
Δεν αμφιβάλλω οτι ο τοίχος θα αργήσει να ρθει αλλα θα έρθει.
(Για να το κάνω λίγο πιο ξεκάθαρο, αναφέρομαι στην παρούσα τεχνολογία των LLM συγκεκριμένα, καθότι όταν λένε AI μιλάνε κυρίως για αυτά πλεον)
Bookmarks