Σελ. 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 41
    fixed απο την modulus !! να ειναι καλα !
    το talk περιμενει το 10ψηφιο στο invite και οχι το αλφαριθμικο ID .
    εγινε η απαραιτητη αλλαγή απο τον voip σερβερ και παιζω .. τωρα
    βεβαια βλεπω το λαθος prefix που λες.. αυτο πρεπει να το φτιαξει η ubi

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cosmote Fiber 1Gbps
    Ναι, ισχύει, εκεί που κάνεις assign τις γραμμές στους χρήστες το Talk σε αφήνει να επιλέξεις μόνο νούμερο - περίεργο πάντως, εμένα δε χρειάστηκε να μου το αλλάξουν από Modulus, έστελνε νούμερο έτσι κι αλλιώς. Το ίδιο κάνει και η Cosmote, στέλνει αλφαριθμητικό (και δε νομίζω να είναι τόσο flexible όσο στη Modulus να στο αλλάζουν). Αυτό το πρόβλημα όμως μπορείς να το κάνεις bypass βάζοντας στο registration το property 'extension' όπου μπορείς εσύ να πεις συγκεκριμένα που θέλεις να πηγαίνουν οι κλήσεις από το συγκεκριμένο πάροχο.

By the way, ο τεχνικός της Modulus που μίλησα, μου είπε ότι μπορούν από τη μεριά τους να αλλάξουν να σου στέλνουν και international dial code, αλλά δεν το δοκιμάσαμε γιατί κυρίως με έκαιγε να πέξει η Cosmote. Αν σε καλύπτει η Modulus, ζητησέ τους να στο αλλάξουν.

Τέλος, ναι, η Ubi θέλει κάποιο setting στο Talk για το ποιό είναι το default prefix που θα βάζει όταν δεν υπάρχει κάποιο ήδη - φαντάζομαι πολλοί άλλοι εκτός Γερμανίας/Αγγλίας που υποστηρίζουν επίσημα θα έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Υπάρχει ιδιαίτερα active Discord της ubi, σε κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα ρωτήσω.

Talk 3.2.3 EA λαμβανω +30 στην αναγνωριση δες πως παει με την Cosmote.
    Εγω θα ξεκινησω με Nova μετα την αδεια.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΘΡΑΨΑΝΟ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alexa13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Talk 3.2.3 EA λαμβανω +30 στην αναγνωριση δες πως παει με την Cosmote.
    Εγω θα ξεκινησω με Nova μετα την αδεια.
    Υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με αυτό το θέμα;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Router
    ΖΤΕ Η1600
    Καλησπέρα αγαπητοί μου,
    υπάρχει τελικά δυνατότητα να ρυθμιστεί το Unifi Talk για να παίζει με Cosmote; Κι αν ναί με ποιές ρυθμίσεις;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΘΡΑΨΑΝΟ
    Καλή χρονιά σε όλους!

Είχα δύο γραμμές στην Cosmote, μία ADSL 24 Mbps (λόγω περιορισμών της περιοχής - αυτή είναι η μέγιστη δυνατή ταχύτητα) και μία απλή τηλεφωνική γραμμή. Τη δεύτερη γραμμή την έκανα φορητότητα στην Intertelecom και την συνέδεσα με το Unifi Talk (βλ. φωτογραφία παρακάτω με τις ρυθμίσεις). Από τη βασική γραμμή της Cosmote έχω κάνει εκτροπή κλήσεων (*21*2xxxxxxxxx#) προς τον αριθμό που είναι συνδεδεμένος με το Unifi Talk.

Επιπλέον, έχω προμηθευτεί τα Grandstream HT813, στα οποία έχω:
    - Σύνδεση της FXS θύρας με ένα αναλογικό τηλέφωνο, στην οποία έχω δώσει SIP Trunk
    - Σύνδεση της FXO θύρας με τη γραμμή της Cosmote από τη θύρα Phone 1 του Modem Router και προσθήκη SIP Trunk στην FXO

Έτσι, έχω μετατρέψει τις παλιές αναλογικές συσκευές σε εσωτερικά τηλέφωνα λαμβάνoντας κλήσεις από το Unifi Talk. Ακόμη, από τα ίδια αναλογικά τηλέφωνα μπορώ να πραγματοποιώ απευθείας* εξερχόμενες κλήσεις μέσω της Cosmote ή από κάθε εσωτερικό τηλέφωνο πάνω στο Unifi Talk, απλώς καλώντας τον εσωτερικό αριθμό της FXO**. Τέλος, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, έχω εξασφαλίσει ότι μπορώ να λαμβάνω κλήσεις μέσω της γραμμής Cosmote με αναλογικό τηλέφωνο. Αυτό επιτυγχάνεται διατηρώντας το modem router της Cosmote σε λειτουργία μέσω ενός δεύτερου backup UPS, αν το πρώτο δεν επαρκεί μέχρι την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

*Για την πραγματοποίηση απευθείας εξερχόμενων κλήσεων από το τηλέφωνο στην FXS, στην FXO πρέπει στις ρυθμίσεις του HT813 (FXS Page), το πεδίο Dial Plan να έχει την εξής παραμετροποίηση: {L: 69x+ | L: 2x+ | x+}. Αυτό σημαίνει ότι, εξερχόμενες που ξεκινάνε από 69 ή 2, να προωθούνται μέσω της FXO.
    ** Αφού έχουμε προσθέσει SIP Trunk στην FXO, αν από οποιοδήποτε εσωτερικό που βρίσκεται στο Unifi Talk, καλέσουμε τον εσωτερικό της FXO ενεργοποιείται η γραμμή της Cosmote για εξερχόμενες.

Υ.Γ. Με την χρήση του δωρεάν APP ZoiPer, μπορείτε να μετατρέψετε οποιοδήποτε PC ή smartphone σε εσωτερικό.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Unifi Talk + Intertelecom.png 
Εμφανίσεις:  48 
Μέγεθος:  64,2 KB 
ID: 261180

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Router
    ΖΤΕ Η1600
    Ωραία, αν και κάπως περίπλοκη λύση που δεν αχρηστεύει τα αναλογικά τηλέφωνο.

Αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι να συνδέσω 2 Unifi Phone Touch πάνω στο UDM Pro και να τα κάνω configure να χρησιμοποιούν απευθείας τη γραμμή της Cosmote. Αλλά δεν έχω βρεί πουθενά ακόμη τις ρυθμίσεις που πρέπει να βάλω ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΘΡΑΨΑΝΟ
    Αρχικά, συνιστώ να επικοινωνήσεις με Cosmote να σου δώσουν το username, password και proxy. Κουμπώνεις τα στοιχεία στο Zoiper και αφού παίξει, τα βάζεις και στο Unifi Talk, λογικά όπως φαίνονται στο screenshot που ανέβασα προηγουμένως.

IP Address Range: https://ipinfo.io/AS29247

Τσέκαρε τις IP που φαίνονται στο Link και οποια παίξει. Ακόμη, ρώτα σε ποιο Range Port παίζει ο ΟΤΕ. Στην Intertelecom είναι από 5060-5070 (πιθανότητα το ίδιο).

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SomeBubbles Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι να συνδέσω 2 Unifi Phone Touch πάνω στο UDM Pro και να τα κάνω configure να χρησιμοποιούν απευθείας τη γραμμή της Cosmote. Αλλά δεν έχω βρεί πουθενά ακόμη τις ρυθμίσεις που πρέπει να βάλω ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται.
    Για όσο βοηθάει, και γενικότερα μιλώντας,
    και μην έχοντας καμία εμπειρία των unifi phones και των ενδεχόμενων ιδιοτροπιών τους:

η cote θα επιτρέψει μόνο ένα registration/custommer και αυτό θα είναι απο την wan του συνδρομητή.

Οπότε, αν έχεις *έναν* sip client στο lan σου (softphone, ή sip τηλ. συσκευή, ή ata, ή whatever_sip_client, ή το unifi phone),
    αυτός μπορεί να συνδεθεί στην cosmote.

2ό ταυτόχρονο registration στον upstream sip server (για το 2ό unifi phone) δεν μπορεί να γίνει.

Αν θες περισσότερα "εσωτερικά" (εσωτερικά = sip phones/clients στο lan σου),
    παίρνεις/στήνεις ένα sip pbx,
    το συνδέεις με ένα trunk με την cosmote,
    οι 1/2/ν sip clients στο lan κάνουν register πάνω στο pbx.

Τώρα, τι/πως έχει κάνει η ubnt για να ενισχύσει το vendor lock της, δεν το ξέρω,
    αλλά γενικά έτσι στήνεται.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΘΡΑΨΑΝΟ
    Θα μπερδευτεί. Δεν συνδέεται κάθε συσκευή με τον παροχο. Η κονσόλα που έχει το Unifi Talk, συνδέεται με τον παροχο και μπαίνουν πάνω του οι συσκευές ως εσωτερικά. Ως PBX λειτουργει το Unifi Talk και γίνεται ένα registration.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από michalis stefanakis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ως PBX λειτουργει το Unifi Talk και γίνεται ένα registration.
    Μια χαρά.
    Όπως έλεγα -> 0 εμπειρία με τα τηλέφωνα της ubnt.

Το ζήτημα είναι ότι 1 sip registration πρέπει να γίνει upstream,
    οπότε αν έχει >1 συσκευές/sip_clients @lan κάπου πρέπει να υπάρχει κάτι να εκτελεί χρέη pbx,
    αν αυτό είναι το unifi console στο dream machine όλα ok.

Και δεν έχω ιδέα πως παίζουν αυτά, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΘΡΑΨΑΝΟ
    Σωστά, ένα sip registeration γίνεται και τo unifi talk εκτελεί χρέη pbx.

Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ
    Router
    Pfsense+ UDMPro Max
    Ενδιαφέρον. Πρώτη φορά βλέπω unifi talk στο forum.

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Oav051 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ενδιαφέρον. Πρώτη φορά βλέπω unifi talk στο forum.
    Είχε αναφερθεί ξανά κάποια φορά εδώ πέρα. Αλλά ναι, δεν είναι και πολύ δημοφιλές.
    Ανυπόγραφος

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100M/10M
    ISP
    Cosmote
    Router
    ΖΤΕ Η1600
    Καλησπέρα σε όλους,

σε απάντηση του αιτήματος προς την Cosmote για απόκτηση των κωδικών VOIP πέραν των άλλων στο email αναφερόταν πως:

"Η αποστολή των κωδικών θα γίνει με sms στο κινητό σας. Παρακαλούμε για την χρήση τους εντός 30 λεπτών από την παραλαβή του sms καθώς παύουν να ισχύουν με το πέρας αυτών"

Ισχύει αυτό πως οι κωδικοί πρέπει να ρυθμιστούν εντός 30 λεπτών; Έχει κάποιος σχετική εμπειρία; Μετράει από το χρόνο που κάνει register η συσκευή;

Σελ. 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία