Η TeamViewer λέει ότι ήταν η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών που διέρρηξε τα συστήματά της αυτή την εβδομάδα.
Χθες, ο κατασκευαστής λογισμικού remote-desktop δήλωσε ότι εντόπισε μια "παρατυπία" στο εταιρικό δίκτυο πληροφορικής την Τετάρτη, χωρίς να προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Με τη βοήθεια εξωτερικών ερευνητών κυβερνοασφάλειας, εκτιμά ότι οι κυβερνοκατασκόποι της Ρωσίας Cozy Bear, γνωστές και ως APT29 και Midnight Blizzard, εισήλθαν κρυφά στο δίκτυό της χρησιμοποιώντας τη σύνδεση ενός εργαζομένου.
"Τα τρέχοντα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν μια επίθεση την Τετάρτη 26 Ιουνίου, η οποία συνδέεται με τα διαπιστευτήρια ενός τυπικού λογαριασμού εργαζομένου στο εταιρικό μας περιβάλλον πληροφορικής", αναφέρει η TeamViewer στην τελευταία της δήλωση.
"Με βάση τη συνεχή παρακολούθηση της ασφάλειας, οι ομάδες μας εντόπισαν ύποπτη συμπεριφορά αυτού του λογαριασμού και έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή μέτρα αντιμετώπισης περιστατικών.
"Μαζί με την εξωτερική μας υποστήριξη αντιμετώπισης περιστατικών, προς το παρόν αποδίδουμε αυτή τη δραστηριότητα στον φορέα απειλής που είναι γνωστός ως APT29 / Midnight Blizzard".
Σύμφωνα με την TeamViewer, η επαφή της με τους Ρώσους περιορίστηκε στα μη παραγωγικά της συστήματα, κάτι που είναι ο τρόπος της επιχείρησης να ζητήσει από τον κόσμο να μην πανικοβληθεί και να υποθέσει ότι οι κατασκοπευτές θα μπορέσουν σίγουρα να μπουν στους υπολογιστές τους μέσω του TeamViewer.
"Με βάση τα τρέχοντα ευρήματα της έρευνας, η επίθεση περιορίστηκε εντός του εταιρικού περιβάλλοντος πληροφορικής και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο δράστης της απειλής απέκτησε πρόσβαση στο περιβάλλον του προϊόντος μας ή στα δεδομένα των πελατών μας", δήλωσε ο κατασκευαστής.
Πηγή : The Register
Εμφάνιση 1-10 από 10
-
30-06-24, 10:28 Η TeamViewer αναφέρει ότι η Ρωσία παραβίασε το δίκτυο IT της εταιρείας της #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
30-06-24, 11:53 Απάντηση: Η TeamViewer αναφέρει ότι η Ρωσία παραβίασε το δίκτυο IT της εταιρείας της #2
Μέσα σε τρεις ημέρες έβγαλαν συμπέρασμα το τι ακριβώς έχει παραβιαστεί και βρήκαν και ποιος το έκανε;;;;;; πολύ μπροστά η ομάδα κυβερνοασφάλειας της TeamViewer...
-
30-06-24, 13:02 Απάντηση: Η TeamViewer αναφέρει ότι η Ρωσία παραβίασε το δίκτυο IT της εταιρείας της #3
The Russians are coming...
Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
30-06-24, 14:58 Απάντηση: Η TeamViewer αναφέρει ότι η Ρωσία παραβίασε το δίκτυο IT της εταιρείας της #4
Η Ρωσία θεωρώ ότι έχει από τους καλύτερους hackers.
-
30-06-24, 19:36 Απάντηση: Η TeamViewer αναφέρει ότι η Ρωσία παραβίασε το δίκτυο IT της εταιρείας της #5
Και μετά μου λέτε εμένα...
- - - Updated - - -
Γιατί εμένα δεν μου προκαλούν εντύπωση πάντως....
- - - Updated - - -
Οπως και να έχει ότι δεν ειναι ελεγχόμενο απο σένα..
Η αλήθεια ειναι οτι για λειτουργίες τύπου teamviewer δεν έχω βρει κατι...
- - - Updated - - -
Σιγά μην έβγαλαν άκρη.. Έτσι το είπαν...
-
30-06-24, 20:08 Απάντηση: Η TeamViewer αναφέρει ότι η Ρωσία παραβίασε το δίκτυο IT της εταιρείας της #6
Σε λίγες μέρες θα φανεί αν έχει γίνει κάτι πιο χοντρό.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
01-07-24, 08:52 Απάντηση: Η TeamViewer αναφέρει ότι η Ρωσία παραβίασε το δίκτυο IT της εταιρείας της #7
Εκτιμά...
Και ξαφνικά οι CozyBear γίνανε ντε-φάκτο state hackers.
E,ρε γλέντια και τσιμουδιά από TeamviewerΤο δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
01-07-24, 11:18 Απάντηση: Η TeamViewer αναφέρει ότι η Ρωσία παραβίασε το δίκτυο IT της εταιρείας της #8
"Είναι η Ρωσία στο δωμάτιο μαζί μας αυτή τη στιγμή?"
-
01-07-24, 11:30 Απάντηση: Η TeamViewer αναφέρει ότι η Ρωσία παραβίασε το δίκτυο IT της εταιρείας της #9There's no substitute for experience
CorollaClub
-
03-07-24, 10:15 Re: Απάντηση: Η TeamViewer αναφέρει ότι η Ρωσία παραβίασε το δίκτυο IT της εταιρείας της #10Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
Εθνικισμός και μετανάστες
Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη
Bookmarks