Εμφάνιση 1-7 από 7
    Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/50 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Πόσο εύκολο είναι να ρίξω επάνω του μια κινητή και μια σταθερή; Αυτές του προφίλ μου; Θα με βοηθήσετε;
    Λογικά υπάρχει online emulator για το 6500/6400 και το er605... Και όσο για το ρούτερ της Νόβα θα τα βρούμε λογικά...
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    Ιωάννινα
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Είναι αρκετά εύκολο.

Για αρχή βάλε τη lan1/wan1 να είναι wan (θέλει restart μετά την αλλαγή).

Μετά ρυθμίζεις ποια θα είναι primary, αν θα κάνεις load balance ή failover , metrics και μπορείς να σεταρεις ακόμα και συγκεκριμένα ip ή subnets αν θα βγαίνουν αποκλειστικά από μια από τις 2 συνδέσεις.

Γενικά από τα πιο εύκολα routerακια για να σεταρεις multiwan.
    A very minor case of serious brain damage.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Αν δεν κάνω λάθος, τα δύο ρούτερ πρέπει να πέσουν στις 2 wan από τις συνολικές lan του er605... Πρέπει να βάλω κάποιες συγκεκριμένες ip στα ρούτερ; Πάντως δεν έχουν την ίδια.... Μετά όλες οι συσκευές που τώρα παίρνουν ίντερνετ από τα ρούτερ, πρεπει να πάρουν από τις lan του load balancer; Εδώ λογικά θα υπάρχει ένας dhcp.... Όχι δύο όπως πριν... Προσπαθώ να καταλάβω την τοπολογία και τη σύνδεση των καλωδίων....
    Λογικά θέλω δύο καλώδια από τα ρούτερ στο er και μετά συνδέω τα καλώδια που πριν πήγαιναν στα ρούτερ κατευθείαν στο er....
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    Ιωάννινα
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν δεν κάνω λάθος, τα δύο ρούτερ πρέπει να πέσουν στις 2 wan από τις συνολικές lan του er605... Πρέπει να βάλω κάποιες συγκεκριμένες ip στα ρούτερ; Πάντως δεν έχουν την ίδια.... Μετά όλες οι συσκευές που τώρα παίρνουν ίντερνετ από τα ρούτερ, πρεπει να πάρουν από τις lan του load balancer; Εδώ λογικά θα υπάρχει ένας dhcp.... Όχι δύο όπως πριν... Προσπαθώ να καταλάβω την τοπολογία και τη σύνδεση των καλωδίων....
    Λογικά θέλω δύο καλώδια από τα ρούτερ στο er και μετά συνδέω τα καλώδια που πριν πήγαιναν στα ρούτερ κατευθείαν στο er....
    Ακριβώς έτσι. Προχωράς ακάθεκτος.
    Στα default του το er605 δίνει dhcp στο 192.168.0.0/24.

Αν ποτέ το χρειαστείς και δεν σε καλύπτει το μαμά fw, το συγκεκριμένο παίρνει εύκολα και openwrt
    A very minor case of serious brain damage.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από riddle3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακριβώς έτσι. Προχωράς ακάθεκτος.
    Στα default του το er605 δίνει dhcp στο 192.168.0.0/24.

Αν ποτέ το χρειαστείς και δεν σε καλύπτει το μαμά fw, το συγκεκριμένο παίρνει εύκολα και openwrt
    Τη θεωρία τη ξέρω γενικά και ορισμένες παραμετροποιήσεις...
    Στο er τι ακριβώς θα πρέπει να σεταρω;
    Μπορείς να μου γράψεις με βήματα τι πρέπει να κάνω;

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από riddle3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι αρκετά εύκολο.

Για αρχή βάλε τη lan1/wan1 να είναι wan (θέλει restart μετά την αλλαγή).

Μετά ρυθμίζεις ποια θα είναι primary, αν θα κάνεις load balance ή failover , metrics και μπορείς να σεταρεις ακόμα και συγκεκριμένα ip ή subnets αν θα βγαίνουν αποκλειστικά από μια από τις 2 συνδέσεις.

Γενικά από τα πιο εύκολα routerακια για να σεταρεις multiwan.
    Αυτά εδώ εννοώ...
    Για βοηθήστε λίγο παραπάνω...

Επίσης πρέπει να επιλέξω lb H failover ε;
    Δεν γίνονται και τα δύο;
    Αλλιώς μάλλον θα πάω για failover...
    To lb έρχεται σε δεύτερη και βάλε μοίρα..

Metrics τι εννοείς;

Για τη σύνδεση λογικά θέλω να βγαίνουν από την οπτική και αν πέσει από τη κινητή..

Έχει νόημα να ορίσω ποιες συσκευές θα βγαίνουν από πού τη στιγμή που θα υπάρχει το failover;

- - - Updated - - -

Πρέπει να αγοράσω και utp γιατί τα δύο ρούτερ είναι σε διαφορετικό σημείο...
    Και να δω αν θα χωρέσουν στο κανάλι της οπτικής τα utp πήγαινε έλα... Λογικά δύο θα πρέπει να στριμωξω εκεί μέσα... Ένα για τη wan της κινητής και το άλλο που θα δίνει ίντερνετ από το er στις συσκευές της κινητής...
    Το er θα το βάλω κοντά στο ρούτερ της οπτικής οπότε δε με ανησυχεί αυτό το σημείο... Το ρούτερ της κινητής είναι πιο μακριά... Ευτυχώς έχω rj45 βύσματα... Μόνο το καλώδιο μου λείπει... 5Ε λέω να πάρω... Θα είναι οκ και λεπτό... Δεν έχω βλέψεις για πάνω από 100 link...

- - - Updated - - -

Ερώτηση..
    Αν επιλέξεις κάποια συσκευή να βγαίνει από κάποια γραμμή, το failover λειτουργεί μετά;

Σκέφτομαι επίσης ότι το tplink 4g router έχει και δυνατότητα να παίξει ως wifi ρούτερ με 4g failover και σκέφτομαι μήπως κάνω κάτι και με αυτό.... Δεν ξέρω... Στο μυαλό μου είναι ένας αχταρμας όλα... Δεν ξέρω τι θέλω και τι προσπαθώ να κάνω....
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 05-07-24 στις 01:02.
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Λοιπόν...
    Έχω την εξής κατάσταση...
    Μια γραμμή με οπτική ίνα και ένα 4g router...
    Με αφορούν οι κάμερες στο σπίτι..
    Πιο εύκολο να αχρηστευτεί από δολιοφθορά είναι η οπτική..
    Και επομένως έχω ρίξει τις κάμερες στην κινητή...
    Αλλά έτσι αν κολλήσει πχ το ρουτερ δεν έχω εναλλακτική...
    Έλεγα μήπως έπαιρνα ένα er605 και κάρφωνα πάνω του την οπτική, την κινητή από το 4g router και επίσης άλλο ένα 4g router H usb 4g stick για εναλλακτική...
    Δεν ξέρω..
    Να το αφήσω όπως είναι; Μήπως το σκέφτομαι υπερβολικά;
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Στο σπίτι όπως λογικά θα έχω πει, έχω την κύρια γραμμή που είναι η οπτική και μετά το gigamax unlimited σε 4g router backup για τις κάμερες.... Τους έχω και ups... Ώστε να παίζουν και σε διακοπή όλες.. Γιατί αν πάει να γίνει κάτι με τίποτα κλέφτες κλπ πρώτα την οπτική θα κόψουν παρά την κινητή...
    Το θέμα είναι ότι τώρα έχω ρίξει όλες τις κάμερες στην κινητή... Η οπτική κάθεται έτσι....
    Και πλέον τώρα που περιόρισαν σε όγκο τις έξτρα σιμ, κρίνεται επιτακτικό να τις γυρίσω στην οπτική και η κινητή να μπει μόνο όταν πέσει η οπτική... Οπότε με βλέπω τελικά να το παίρνω το er605...
    Ξέρω ότι στα δύο ρούτερ θα πρέπει να αλλάξω ips στον dhcp και στο er605 άλλη ip...
    Μετά θα ορίσω την οπτική κύρια και την κινητή backup και μετά το υπόλοιπο δίκτυο θα πρέπει να το συνδέσω στο er605 και όχι στα ρούτερ όπως είναι τώρα...
    Θέλω να ρυθμίσω και ddns & openvpn για να μπαίνω με την public ip που έχουν και οι δύο γραμμές στις συσκευές αλλά και στο εσωτερικό δίκτυο....
    Το θέμα μου είναι ότι έχω μεν μια κατανόηση πως πάνε τα πράγματα αλλά στη πράξη με τέτοια συγκεκριμένα ρούτερ δεν έχω ασχοληθεί ξανά ποτέ.... Μόνο με ρούτερ παρόχων κλπ...
    Και όπως έχω πει ξανά θα ήθελα μερικά tips Η οδηγίες στο τι άλλο να κάνω... Με βήματα αν γίνεται 1,2,3 κλπ..
    Η όποια βοήθεια θα ήταν χρήσιμη...
    Επίσης δεν ξέρω αν το load balance θα παίζει μαζί με το failover... Δε με νοιάζει πολύ το LB αλλά δε θα ήταν και άσχημο feature να υπάρχει...
    Επομένως, περιμένω τα tips σας...
    Emulator υπάρχει για το er605 online αν ψάξετε.... Να δείτε το μενού, να μου πείτε τι πρέπει να κάνω....

- - - Updated - - -

Για αρχή θα ρίξω την οπτική και την κινητή επάνω.... Πρόσθετη κινητή που ανέφερα πιο πριν νομίζω δεν χρειάζεται τελικά...

- - - Updated - - -

Επίσης...
    Αν πούμε ότι τα ρούτερ με το er605 δεν πρέπει να έχουν την ίδια ip...
    Αν βάλω....
    Ρούτερ οπτικής 10.0.0.1, ρούτερ κινητής 192.168.2.1 και er605 192.168.1.1..... Θα μπορώ κάπως να έχω πρόσβαση σε όλα τα εσωτερικά δίκτυα;
    Πχ απομακρυσμένα θα θέλω να βλέπω πέρα από το er605 και το 4g router που έχουν openvpn και το ρούτερ της οπτικής που δεν επιτρέπει απομακρυσμένα πρόσβαση...
    Τώρα πχ αν συνδεθώ στο 4g router μέσω openvpn έχω πρόσβαση σε όλες τις συσκευές 192.168.1.χ.....
    Το θέμα είναι θα μπορώ να βλέπω κάπως το 10.0.0.1 μέσω του er605? Η ακόμα και το 10.0.0.χ δίκτυο; Η θα χρειαστεί πρόσβαση στο ίδιο το ρούτερ της οπτικής; Πράγμα που δοκίμασα αλλά δεν γίνεται λόγω εσωτερικού αλγορίθμου ασφαλείας που τρέχει στο ρούτερ...
    Η μόνη λύση είναι αν μπαίνω κάπως μέσω openvpn των άλλων συσκευών και νομίζει ότι είμαι στο εσωτερικό δίκτυο...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 27-07-24 στις 17:21.
    Gre-goir-X23.

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία