Καλημέρα,
μετα την ολοκλήρωση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του σπιτιού με καλωδιώσεις ethernet cat 6 ή cat 5 ( δεν το διευκρίνισε ο ηλεκτρολόγος) τοποθέτησα τις πρίζες cat 6e.
έλεγξα το κύκλωμα με τον μετρητή ethernet και ενω και τα 8 νούμερα συμπίπτουν, όταν συνδέω το router στην μία πρίζα και το pc στην άλλη δεν βλέπω σύνδεση.
a)εχει να κάνει με τα καλώδια που είναι μάλλον cat 5 και τα πριζάκια cat 6,
b)εχει να κάνει με την διάταξη των καλωδίων ?
εχω απογοητευτεί
ευχαριστώ εκ τω προτέρων
Εμφάνιση 1-10 από 10
-
10-07-24, 01:07 Αδυναμία σύνδεσης internet σε δύκτιο οικιακό cat 6/5 #1THE DOCTOR!
Aρχή σε linux--------------->
-
10-07-24, 01:16 Απάντηση: Αδυναμία σύνδεσης internet σε δύκτιο οικιακό cat 6/5 #2
Τα καλώδια από κάθε πρίζα καταλήγουν όλα σε κάποιο κοινό σημείο;
-
10-07-24, 01:24 Απάντηση: Αδυναμία σύνδεσης internet σε δύκτιο οικιακό cat 6/5 #3
Ενα καλωδιο etherent εχω περάσει μεσα στο τοίχο, με μια πρίζα σε κάθε άκρη του. Κ η λογική ήταν να εχω το router ( mobile 4g router) εξωτερικά του σπιτιού και να δινει internet σε μια πρίζα μεσα
THE DOCTOR!
-
11-07-24, 00:19 Απάντηση: Αδυναμία σύνδεσης internet σε δύκτιο οικιακό cat 6/5 #4
για να δεις αν είναι σωστά καρφωμένα πρέπει να τα ελένξεις με tester καλωδιου δικτύου όπως αυτό στην φώτο .
βάλε ένα καλώδιο δικτύου στην μια μεριά του τεστερ και την άλλη στην πρίζα τώρα στην άλλη πρίζα τα ίδια καλώδιο δικτύου στην πρίζα και στα άλλο εξάρτημα του τεστερ
πατάς να κάνει τεστ και όλα τα λαμπάκια πρέπει να ανάβουν με την σειρά ένα ένα. αν ένα δεν ανάβει η αλλάξει η σειρά πρέπει να κάνεις αλλαγές. αν δεν έχεις τεστερ δεν θα βρεις ακρη.
-
11-07-24, 00:54 Απάντηση: Αδυναμία σύνδεσης internet σε δύκτιο οικιακό cat 6/5 #5
Πρωτα από όλα να ευχαριστήσω όλους που ανταποκρίθηκαν αλλά και όλo το forum για την πραγματικά πολυ καλή δουλεία που κανετε ολα τα χρόνια.
Λοιπόν στο θεμα μου επιδιορθώθηκε ξανακάνοντας τις συνδεσεις των πριζων ethernet σε πρώτυπο τυπου Α Τ568, προηγουμένως ειχα κανει δική μου διάταξη όπως κάνω πάντα.
Τον ελεγχο τον κάνω με το παραπάνω τεστερ. Το παραξενο ήταν ότι ενω έδειχνε σωστη σύνδεση σε όλα τα νουμερα, με την δική συνδεσμολογία, εντέλει δεν μετεδιδε Ίντερνετ στον υπολογιστή, την αλλαξα βάση συγκεκριμένου προτύπου και δούλεψε !!!
Ευχαριστώ και πάλιTHE DOCTOR!
-
11-07-24, 06:15 Απάντηση: Αδυναμία σύνδεσης internet σε δύκτιο οικιακό cat 6/5 #6
Δεν υπαρχει τιποτε παραξενο. Αυτα τα entry level testers το μονο που τσεκαρουν ειναι οτι τα καλωδια ειναι συνδεδεμενα 1προς 1 , αλλα οχι σε ποια ζευγαρια, και φυσικα δεν δουλευει ετσι το πραγμα.
το "ειχα κανει τη δικη μου διαταξη οπως κανω παντα" το αφηνω ασχολιαστο.
-
15-07-24, 11:39 Απάντηση: Αδυναμία σύνδεσης internet σε δύκτιο οικιακό cat 6/5 #7
Αν θυμάμαι καλά τα καλώδια θέλουν συγκεκριμένη σειρά σύνδεσης. Υπάρχουν δύο διατάξεις, η Α και η Β. Τη Β είχα βάλει εγώ και μάλιστσα μόνη μου του εβαλα τα καλώδια στα βύσματα και ο γιαλαντζί ηλεκτρολόγος μόνο εκλεινε τα κλιπ. Και εχω δίκτυο κανονικότατα
Shotokan Karate Greece, μη κερδοσκοπική οργάνωση για τη διδασκαλία του Καράτε ως πολεμική τέχνη
Moksu στο γρασίδι
παίρνω προαγωγή, παίρνω δώρα, παίρνω τηλέφωνο αλλά περνώ το δρόμο, περνώ τα μαθήματα, περνάμε τις εξετάσεις
Προσοχή προσοχή έρχεται καταστολή
Anonymous vs Υπουργείο Δικαιοσύνης
-
21-07-24, 23:13 Απάντηση: Αδυναμία σύνδεσης internet σε δύκτιο οικιακό cat 6/5 #8
Το 568Β συνηθίζεται... Αλλά και Α να γίνει δεν πειράζει...
Μου άρεσε πάντως το: Η δική μου διάταξη....
Αυτό είναι φάση στυλ του σκίζω τα πτυχία μου τόσα χρόνια που μαθαίναμε τα σχετικά...
Τώρα το είδα....
Φάση έχει πάντως ότι και κουκουρούκου διάταξη να κάνεις, το τεστερ αν έχει κουμπώσει το φισακι σωστά και στις 2 άκρες, θα δείξει σύνδεση οκ από άκρη σε άκρη...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 21-07-24 στις 23:18.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
22-07-24, 17:04 Απάντηση: Αδυναμία σύνδεσης internet σε δύκτιο οικιακό cat 6/5 #9
Ναι γιατι αυτα τα "tester" ειναι της πλακας.
Ενα σοβαρο tester τα βρισκει αυτα.
πχ
https://www.networkhardwares.com/en-...pr_seq=uniform
Παιρνουμε 2 κατα προτιμηση, ναχουμε αν χαλασει το ενα.
-
23-07-24, 03:23 Απάντηση: Αδυναμία σύνδεσης internet σε δύκτιο οικιακό cat 6/5 #10
Φοβερή τιμή....
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
Bookmarks