Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 22
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    Χαίρετε!

Πριν από έναν χρόνο περίπου έγινα συνδρομητής στην INALAN με οπτική ίνα μέχρι μέσα στο σπίτι στα 100 Mbps. Ρύθμισα τότε ένα port forward που χρειαζόμουν για το Transmission και όλα καλά.
    Χωρίς να έχω πειράξει οτιδήποτε ανακαλύπτω χθες ότι το port forward δεν λειτουργεί πλέον! Επισυνάπτω και σχετική φωτογραφία όπου φαίνονται οι ρυθμίσεις μου, καθώς και
    το μοντέλο του μόντεμ/ρούτερ (στο κάτω μέρος).

Τι μπορεί να συνέβη ξαφνικά, χωρίς να έχω πειράξει οτιδήποτε εγώ από την μεριά μου;

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  port forward.jpg 
Εμφανίσεις:  43 
Μέγεθος:  125,5 KB 
ID: 258450

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΑΚΡΟΠΟΛΗ
    Router
    ZYXEL VMG8623-T50B
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dottore Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χαίρετε!

Πριν από έναν χρόνο περίπου έγινα συνδρομητής στην INALAN με οπτική ίνα μέχρι μέσα στο σπίτι στα 100 Mbps. Ρύθμισα τότε ένα port forward που χρειαζόμουν για το Transmission και όλα καλά.
    Χωρίς να έχω πειράξει οτιδήποτε ανακαλύπτω χθες ότι το port forward δεν λειτουργεί πλέον! Επισυνάπτω και σχετική φωτογραφία όπου φαίνονται οι ρυθμίσεις μου, καθώς και

Τι μπορεί να συνέβη ξαφνικά, χωρίς να έχω πειράξει οτιδήποτε εγώ από την μεριά μου;

Nα μην εχεις πλεον public ip ισως ?
    Σε γυρισανε σε ΝΑΤ...
    KOYKAKI : Τρύπα στην γεωγραφία των ευρυζωνικών συνδέσεων!!

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/200 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    Χαίρετε!

καλημερα, μπες σε μια σελιδα show my ip και δες και στο ρουτερ σου τι λεει, αμα ειναι αλλη εισαι πισω απο cgnat.
    Υπαρχει τροπος να το παρακαμψεις αμα στησεις πχ ZeroTier σε ενα linux μηχανημα πχ σε raspi και βλεπεις το δικτυο σου.
    Αυτο που θες δεν ξερω αν θα παιξει, δεν χρειαστηκε ποτε να ανοιξω πορτες για torrents.

Μπορεις να παρεις στατικ ip με 6 ευρω τον μηνα πλεον δυστυχως.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    Λοιπόν, μέσα στο ρούτερ μου δίνει δύο IP: 100.x.x.x στο connection omci_ipv4_dhcp_1 και μία 10.x.x.x στο omci_ipv4_dhcp_2 .
    Αν ρωτήσω "What is my ip" δύο ανεξάρτητες ιστοσελίδες μου επιστρέφουν 45.x.x.x.

Να υποθέσω ότι ενώ πριν ένα χρόνο είχα κανονική public ip, πλέον με γυρίσανε σε gcnat ?

Πάντως με 6 Ευρώ προτιμώ να νοικιάσω ένα seedbox, παρά να τα δίνω σε αυτούς...

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/200 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    Καλησπερα ναι δυστυχως εισαι πισω απο cgnat, οπως εγραψε και ενας φιλος στο θεμα της INALAN ζητησε παλι public dynamic και δεν του δινουν με τιποτα.

Γιατι ομως χρειαζεσαι να ανοιξεις πορτα για αυτη την εφαρμογη? για torrents δεν ειναι?

Εγω δουλευω το qBittorent σε linux, ποτέ δεν έχει χρειαστεί να ανοιξω πορτες και δουλευει κανονικα.

Γιατι για να βλεπεις απλα το εσωτερικο σου δικτυο απο αλλο ιντερνετ αμα εχεις καποιο μηχανακι με linux πχ ή οτι αλλο υποστηριζεται μπορεις με ZeroTier ή Talescale να κανεις την δουλεια σου.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    Αν θέλεις να συνδεθείς με έναν συγκεκριμένο peer σε private tracker, ανοίγοντας την πόρτα μπορείς να το κάνεις, αλλιώς δεν γίνεται. Γενικά, όπως λες δεν είναι απαραίτητο, αλλά προχθές το χρειάστηκα και μου έκανε εντύπωση που ξαφνικά η πόρτα ήταν κλειστή, ενώ θυμάμαι πολύ καλά ότι την είχα ρυθμίσει και ελέγξει όταν πρωτοπήγα στην INALAN.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/200 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    Αν θέλεις να συνδεθείς με έναν συγκεκριμένο peer σε private tracker, ανοίγοντας την πόρτα μπορείς να το κάνεις, αλλιώς δεν γίνεται. Γενικά, όπως λες δεν είναι απαραίτητο, αλλά προχθές το χρειάστηκα και μου έκανε εντύπωση που ξαφνικά η πόρτα ήταν κλειστή, ενώ θυμάμαι πολύ καλά ότι την είχα ρυθμίσει και ελέγξει όταν πρωτοπήγα στην INALAN.
    α μαλλον γιαυτο δεν ασχολουμαι με private trackers.
    Δυστυχως μονο αμα παρεις στατικ τοτε με 6 ευρω.

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nikiforos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω δουλευω το qBittorent σε linux, ποτέ δεν έχει χρειαστεί να ανοιξω πορτες και δουλευει κανονικα.
    Δουλεύει γιατί έχουν άλλοι ανοιχτές πόρτες και κάνεις initiate το connection εσύ προς αυτούς. Αν δεν είχε κανείς θα «κοιτιόσασταν» και δεν θα κατέβαινε τίποτα. Ειδικά σε torrents με ελάχιστους seeds μπορεί η ανοιχτή πόρτα σου να κάνει τη διαφορά στο αν θα καταφέρεις να κατεβάσεις κάποτε το torrent ή όχι.

Σε private trackers ειδικά είναι απαιτούμενο να είσαι connectable, αλλιώς έχεις φύγει. Εκεί ούτε Cloudflare tunnel ούτε ZeroTier σε σώζει. Θες public non-NATed IP και ανοιχτή την πόρτα του torrent client.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/200 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από x_undefined Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δουλεύει γιατί έχουν άλλοι ανοιχτές πόρτες και κάνεις initiate το connection εσύ προς αυτούς. Αν δεν είχε κανείς θα «κοιτιόσασταν» και δεν θα κατέβαινε τίποτα. Ειδικά σε torrents με ελάχιστους seeds μπορεί η ανοιχτή πόρτα σου να κάνει τη διαφορά στο αν θα καταφέρεις να κατεβάσεις κάποτε το torrent ή όχι.

Σε private trackers ειδικά είναι απαιτούμενο να είσαι connectable, αλλιώς έχεις φύγει. Εκεί ούτε Cloudflare tunnel ούτε ZeroTier σε σώζει. Θες public non-NATed IP και ανοιχτή την πόρτα του torrent client.
    Ειπαμε το ZeroTier-TaleScale ειναι ΜΟΝΟ για να βλεπουμε το εσωτερικο μας δικτυο απο αλλο ιντερνετ τιποτα παραπανω δεν κανει.
    Οταν πρεπει τριτοι να συνδεθουν ΔΕΝ κανει. Οπως οταν εχουμε οπως εγω δλδ mail server, web server, ftp server ουτε φυσικα domain δεν γινεται να εχεις χωρις οχι μονο public-dynamic αλλα χωρις static για αυτες τις υπηρεσιες.
    Εξαρταται τι θελει να κανει ο καθενας, αλλοι δεν πειραζει να ειναι πισω απο cgnat που δεν κανουν και δεν εχουν τιποτα απο τετοια πραγματα, αλλοι μπορουν με τα προγραμματα που ειπαμε αν απλα θελουν προσβαση στο εσωτερικο τους δικτυο απομακρυσμενα, οι αλλοι δινουν απλα τα 6 ευρω παραπανω.

Αλλοι παροχοι οπως η Cosmote δεν δινουν καν static ip σε οικιακες συνδεσεις και οσοι αλλοι δινουν ειναι πολυ ποιο ακριβα απο την ιναλαν!

Εγω απλα κατεβαζω κατι μεσω Express VPN ΠΑΝΤΑ και το κλεινω, δεν πολυασχολουμαι με τα τορεντς ουτε ποτε ασχοληθηκα με private torrents, η ταχυτητα ειναι αψογη παει τερμα η γραμμη μου συνηθως ακομα και μεσω του vpn.

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nikiforos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αλλοι παροχοι οπως η Cosmote δεν δινουν καν static ip σε οικιακες συνδεσεις και οσοι αλλοι δινουν ειναι πολυ ποιο ακριβα απο την ιναλαν!
    Δίνουν όμως δωρεάν public IP αν ζητήσεις να σε βγάλουν από το NAT, αυτό δηλαδή που χρειάζονται οι περισσότεροι και το οποίο δεν δίνει η Inalan.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    Δίνουν όμως δωρεάν public IP αν ζητήσεις να σε βγάλουν από το NAT, αυτό δηλαδή που χρειάζονται οι περισσότεροι και το οποίο δεν δίνει η Inalan.
    Για να δούμε. Τους έστειλα μήνυμα παίζοντας το Κινέζος, ότι δηλαδή παλιά αυτό δούλευε και τώρα δεν δουλεύει. Να δούμε τι θα μου απαντήσουν...

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/200 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    ισχυει αυτο αμα μπορεις να κανεις την δουλεια σου ετσι, ειχα ζητησει για το εξοχικο static και ειπε η Cosmote να παω στο business πακετο και κανει ενα καρο λεφτα παραπανω!

Aμα ηταν να με βαζουν πισω απο CGNAT και αυτοι με ADSL εκει περα θα εβαζα Starlink τοτε without second thought....

- - - Updated - - -

Για να δούμε. Τους έστειλα μήνυμα παίζοντας το Κινέζος, ότι δηλαδή παλιά αυτό δούλευε και τώρα δεν δουλεύει. Να δούμε τι θα μου απαντήσουν...
    πες αμα σου απαντησουν να δουμε ετσι απο περιεργεια.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    Μου τηλεφώνησαν σήμερα και μου είπαν τα εξής:

Είμαι πίσω από NAT αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό είναι τυχαίο και όταν κάποια στιγμή λήξει η IP που μου έχουν δώσει, αν είμαι τυχερός, μπορεί να βγω από το NAT. Αλλά αυτό είναι τυχαίο και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Αλλιώς, αν θέλω, μπορώ να πάω σε στατική IP με 6 Ευρώ τον μήνα.

Αυτά.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/200 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    Ναι και αμα βγεις παλι τυχαιο θα ειναι να ξαναμπεις....

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    Με ξαναπήραν, γιατί, επειδή είχαν αργήσει να απαντήσουν, είχα υποβάλει και δεύτερο αίτημα, μην τυχόν και το πρώτο δεν το έλαβαν και τη δεύτερη φορά μου είπαν τα ίδια ΣΥΝ κάτι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ:

Μπορώ δωρεάν να πάω σε IPv6, αλλά θα πρέπει να κατεβάσω το Firewall σε Low. Δεν τους απάντησα ακόμη, γιατί με προβληματίζει λίγο αυτό. Θαρρώ πώς κάθε συσκευή μου θα είναι πλέον με καρφωτή IP ορατή από το δίκτυο ή κάνω λάθος;

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία