Σχεδιασμένο, ανεπτυγμένο και δημοσιευμένο από τη Mozilla, το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird είναι επιτέλους εδώ για το Android στην πρώτη έκδοση beta.
Αρχικά αναπτύχθηκε ως μέρος της Mozilla Suite, το Thunderbird κυκλοφόρησε ως αυτόνομος πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 2003. Η εταιρεία εξαγόρασε την K-9 Mail, αλλά δεν ήταν σαφές πώς αυτό θα εξελισσόταν τελικά ή θα κατέληγε σε έναν αποκλειστικό client για το Thunderbird.
Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που η Mozilla επιβεβαίωσε ότι το Thunderbird θα ερχόταν στο Android, αλλά επιτέλους υπάρχει κάτι που μπορείτε να δοκιμάσετε.
Ένα από τα μεγαλύτερα ατού είναι η δυνατότητα μεταφοράς από το K-9 Mail στο Thunderbird για Android. Αν έχετε ενημερώσει το K9 στην τελευταία beta, θα μπορείτε να μεταφέρετε τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο Thunderbird χωρίς να απαιτούνται συνδέσεις ή άλλες δύσκολες πτυχές της εγκατάστασης ενός νέου email client. Επιπλέον, η Mozilla ισχυρίζεται ότι τελικά θα μπορείτε να μεταφέρετε τις πληροφορίες σας από το Thunderbird Desktop στο Thunderbird στην κινητή σας συσκευή με ένα «μεταγενέστερο build».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια πολύ σύντομη διαδικασία beta. Η ομάδα έχει προγραμματίσει τον ακόλουθο οδικό χάρτη για την εφαρμογή Thunderbird Android:
- 30 Σεπτεμβρίου - Πρώτη beta για το Thunderbird για Android
- Τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου - πρώτη υποψήφια έκδοση
- Τέταρτη εβδομάδα του Οκτωβρίου - έκδοση του Thunderbird για Android
Πηγή : 9to5 Google
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
03-10-24, 10:40 Έφτασε η πρώτη beta του Thunderbird για Android #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
03-10-24, 12:02 Απάντηση: Έφτασε η πρώτη beta του Thunderbird για Android #2
Για να δούμε... είχα κάνει εγκατάσταση το K9 αλλά δεν το βρήκα ανταγωνιστικό σε σύγκριση με το App του Gmail. Ο desktop client βέβαια είναι πολύ καλός, με αναβαθμισμένο UI.
-
03-10-24, 16:43 Απάντηση: Έφτασε η πρώτη beta του Thunderbird για Android #3
Περιμένουν να κερδίσουν κανένα σοβαρό μερίδιο χρηστών; Δε νομίζω.
-
03-10-24, 17:55 Απάντηση: Έφτασε η πρώτη beta του Thunderbird για Android #4
Ως χρήστης του K9 (και thunderbird στο pc*), έχω να πώ πως από το καλοκαίρι που βγάλανε ενημέρωση του UI σε "material design", υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εμφάνιση διαβασμένων και μη μηνυμάτων, προηγουμένως ήταν ξεκάθαρα bold τα αδιάβαστα, τώρα έχουν απειροελάχιστη διαφορά, οι devs απάντησαν σε αυτό με "το material ui είναι ακόμα σε alpha φάση", με την έκδωση αυτή να είναι στο production (f-droid release), και δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα και τώρα που μιλάμε.
Έχω πολύ χαμηλές προσδοκίες, και το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορώ να δω είναι το K9 να μένει ίδιο, ενώ στη χειρώτερη θα μετατραπεί το UI του σε αυτά τα μοντέρνα για τους παππούδες, με μεγάλα κενά, στρογγυλεμένα πλαισιάκια και άσκοπα animations, για να έχουν να δικαιολογούν δουλειά οι "devs" της mozilla.
*έχω μήνει στο 102 γιατί δεν χωνέυω το νεο UI και δεν έχω βρεί όρεξη να βρώ το chrome.css που το σώζει, και ότι άλλο χρειαστεί
-
03-10-24, 19:01 Απάντηση: Έφτασε η πρώτη beta του Thunderbird για Android #5
Εχει μήνα περίπου που το χρησιμοποιώ και μου φαίνεται αρκετά καλό. Δεν έχω τα προβλήματα που αναφέρονται οπότε μάλλον πρέπει να έχω πιο παλιά έκδοση
ουδέν μονιμότερο του προσωρινού
-
03-10-24, 21:40 Απάντηση: Έφτασε η πρώτη beta του Thunderbird για Android #6
Πολλά χρόνια με Thunderbird. Πρόσφατα είδα ότι υπάρχει το Betterbird (fork του thunderbird) αξίζει η μετάβαση το έχετε δουλέψει?
-
04-10-24, 00:36 Απάντηση: Έφτασε η πρώτη beta του Thunderbird για Android #7
Μόνο και μόνο τα έξτρα features που αναφέρει με έπεισαν και το πέρασα.
https://www.betterbird.eu/index.html#featuretable
Ειδικά ότι έχει να κάνει με το quick filter και advanced search.
OMG! Negate option στα φίλτρα;;; Regular expressions;;; Επιτέλους! Μπορώ να βρω αυτά που ψάχνω!
So far το βλέπω μια χαρά.
Από άποψη performance δεν βλέπω καμία διαφορά. Σε βαριές εγκαταστάσεις με πολλαπλά accounts, δεκάδες/εκατοντάδες φακέλους και εκατοντάδες χιλιάδες mails, είναι το ίδιο αργό και κάνει τα ίδια παγώματα.
Όσον αφορά το TB για Android, αυτό που βλέπω με μία γρήγορη ματιά/χρήση είναι απλά ένα clone του K9 αλλά είπαν να χειροτερέψουν το UI όταν έχεις πολλαπλά mail accounts. Γιατί η εμφάνιση είναι πάντα σημαντικότερη από την χρηστικότητα!
-
06-10-24, 17:57 Απάντηση: Έφτασε η πρώτη beta του Thunderbird για Android #8
Ως παλιός χρήστης του Κ9, προτείνω ανεπιφύλακτα το FairEmail.
Δεν έχω κανένα ενδιαφέρον για το Thunderbird πλέον, σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.
-
07-10-24, 08:26 Απάντηση: Έφτασε η πρώτη beta του Thunderbird για Android #9
Ακολούθησα τον ίδιο ακριβώς δρόμο πριν κάποια χρόνια.
Bookmarks