Και αυτό φαίνεται ενδιαφέρον...με το config xml
Κώδικας:
SU_WAP> display progress load ?
display the loading progress of package
pack: firmware
cfg: config xml file
bundle: bundle file
Επίσης, παίζω και λίγο με τα javascript μηπως το ξεγελασω, του εμφανισα το Upload config field για την ωρα:
Συνημμένο Αρχείο 261438
- - - Updated - - -
Μετά απο ψάξιμο βρήκα οτι η εντολή load pack κλπ δουλεύει κανονικα. το κακό είναι ότι δεν εχει επιλογή για να κάνεις load configuration file (xml) αλλα μονο firmware , fem par (?) και ssh key. Για οποιον ενδιαφέρετα να το ψάξει, το load του ssh-key δουλεψε ως εξης:
Κώδικας:
WAP>load ssh-pubkey by sftp svrip 192.168.1.2 remotefile publickey.pub user your_username pwd your_ssh_password
success!
WAP>Software Operation Successful!RetCode=0x0!
(Οπου 192.168.1.2 ειναι ενας υπολογιστής που τρεχω ssh server, π.χ. Mac)
Το αρχείο αποθηκεύτηκε στο /mnt/jsff2/hw_sshkey.pub
Κώδικας:
SU_WAP> wap list format 1 path /mnt/jffs2/hw_sshkey.pub
-rw-r--r-- 1 root root 632 2025-01-16 16:36:35 hw_sshkey.pub
το load pack αναφερεται σε .bin files για firmware update, οπότε εαν καποιος εχει extracted firmware ισως παιξει και ετσι να περασουμε το edited xml.
( περισσότερα βρηκα εδω:
https://www.88888889.xyz/?thread-60.htm )
Πολλά υποσχόμενη είναι η εντολή restore backup file ? αλλα δεν ξέρουμε το syntax της ακομα και απο που περιμένει να διαβάσει το input αρχειο. Εχω δοκιμάσει πολλά αλλα τίποτα ακόμα.
Στο ίδιο site που παρέθεσα βρήκα και το παρακάτω:
Κώδικας:
backup cfg by tftp svrip 192.168.2.1 remotefile hw_ctree.xml
load pack by tftp svrip 192.168.2.1 remotefile r20shell.bin
αλλα εγω δεν εχω την εντολή backup, μονο restore backup και μαλλον εχει αλλο syntax.
Επίσης, εάν κάποιος θέλει να αλλάξει τους DNS servers και η επιλογή είναι γκριζαρισμένη, η εντολή από SSH είναι:
Κώδικας:
SU_WAP> dhcp server pool config index 1 dns 1.1.1.1
και μετά το περνάει και φαίνεται και στο γκρίζο κουτάκι.
Συνημμένο Αρχείο 261476
Edit: η εντολή restore backup βρηκα πως δουλευει, η συνταξη είναι "restore backup file 1" (board number) και οπως φαίνεται επαναφέρει το config xml που είχες κανει τελευταία Save από το web interface, καμια επιλογή για input αρχείο.
Keep looking!
- - - Updated - - -
Τελικά μετά από πολύ πείσμα βρήκα το Nova_admin password!
Στο xml αρχείο, υπάρχει το πεδίο:
Κώδικας:
<X_HW_WebUserInfoInstance InstanceID="2" UserName="Nova_admin" Password=...
όπου έχει το password , το salt , και το factoryPassword. Εαν προσέξετε, το factoryPassword είναι μικρότερο σε μήκος από το password, που δείχνει ότι δεν περιλαμβάνει το salt, άρα είναι decryptable με την μέθοδο του site που παραθέτεις,
https://andreluis034.github.io/huawe...y-page/#cipher
Επίσης, το πεδίο ModifyPasswordFlag είναι 0, άρα έχει το factoryPassword ως password. Κοινώς, κάνε decipher το factoryPassword του Nova_admin και το βρηκες.
Εμένα μου δούλεψε και εχω συνδεθει ως Nova_admin.
Σημείωση γιατί μου ζητήσατε το password αρκετοί:
είναι διαφορετικό για κάθε router, λογικά βγαίνει με κάποιον αλγόριθμο σχετικό με το serial number / Mac address.
Καντε απλά την διαδικασία παραπάνω, δεν κάνει το δικό μου password σε εσας.
Bookmarks