Σελ. 1 από 10 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 136
    Περιοχή
    ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ VDSL 100/10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tttasos8 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα σε όλους.
    Νέος στο φόρουμ και θέλω τα φώτα σας για το online σταθερό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Να πάρω την τιμή 0.142/0,132 ή παίζει να πέσει τον επόμενο μήνα που λήγει και η προσφορά των 30 ευρώ; Πριν μερικούς μήνες ήταν 0.12 αν δεν κάνω λάθος.
    Να αναφέρω πως το ψάχνω για 2 παροχές που η μια μηνιαίος δεν ξεπερνά τις 400 kWh ενώ η άλλη που έχει και νυχτερινό καβαλάει τις 1200 kWh μηνιαίος. Περισσότερες kWh είναι οι νυχτερινές σε ποσοστό 60-40.
    Μόνο για το συγκεκριμένο προϊόν κ πάροχο ρωτάω και για κανέναν άλλο.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Περίμενε μέχρι τέλη Οκτωβρίου.
    Το Γ1Ν (πράσινο) λογικά θα πέσει γιατί η τιμή χονδρικής έχει πέσει πολύ τις πρώτες 20 μέρες.
    Δε νομίζω ότι αξίζει αυτή τη στιγμή να κλειδώσεις τιμή.
    Και εγώ ΔΕΗ είμαι, με Γ1Ν και πολύ μεγάλες καταναλώσεις και περιμένω.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Korakios Εμφάνιση μηνυμάτων
    απο τη στιγμή που επιλέγεις είτε ακριβό είτε ακριβότερο δε βρίσκω και πολύ νόημα
    κλείσε εξ' αποστάσεως τέλη του μήνα το σταθερό με όσο έχει και αν πέσει η τιμή στις 14 μέρες υπαναχώρησης αξιοποιείς το δικαίωμα ...
    θερμοσυσσωρευτές=πεταμένα λεφτά

- - - Updated - - -

κοιτάς 1ο φύλλο απο το excel της υπογραφής μου , μπορείς να κάνεις άνετα τουρισμό

- - - Updated - - -

έτυχε κάποιος να κάνει reset το password απο Ζενίθ ? Προσπαθούσαμε με μια φίλη μου χθες και ενώ λέει επιτυχής η αλλαγή δεν κάνει login με τίποτα
    Το ότι ένα σπίτι έχει υποδομή με θερμοσυσσωρευτές δεν το λες πεταμένα λεφτά.
    Προφανώς κάθε σπίτι έχει συγκεκριμένο τρόπο θέρμανσης.
    Από τη στιγμή που η κυβέρνηση κατευθύνει τον κόσμο για θέρμανση με ρεύμα, είναι και αυτή μια εναλλακτική.
    Σαφέστατα είναι πιο ακριβή από κλιματιστικά A++ ή αντλία θερμότητας αλλά δεν γνωρίζεις αν ο καθένας έχει τα χρήματα να επενδύσει.
    COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NURSE MARIOS Εμφάνιση μηνυμάτων
    τι εννοείς ? όλα τα σπίτια που έχουν ρεύμα έχουν υποδομή . Αν εννοείς οτι προϋπήρχαν σε κάποιο σπίτι , απλά τα πετάς ή τα χαρίζεις σε κάποιον που δεν τον πας ....

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση κατευθύνει τον κόσμο για θέρμανση με ρεύμα, είναι και αυτή μια εναλλακτική.
    ποτέ δεν είναι ο θερμοσυσσωρευτής

Σαφέστατα είναι πιο ακριβή από κλιματιστικά A++ ή αντλία θερμότητας αλλά δεν γνωρίζεις αν ο καθένας έχει τα χρήματα να επενδύσει.
    με ένα κινέζικο της πλάκας (που θα κάνει on/off όμως συχνά) , θα κάψει το μέγιστο το 1/3 (κανονικά <1/4), τα βάζει κάτω κάποιος και βλέπει αν τον συμφέρει με δόσεις ή όχι ... δε βάζω παράγοντα "θαλπωρής , γλυκιάς ζέστης" κτλ που πετάγονται , εκεί απλά τα γούστα πληρώνονται και πάσο ...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Περίμενε μέχρι τέλη Οκτωβρίου.
    Το Γ1Ν (πράσινο) λογικά θα πέσει γιατί η τιμή χονδρικής έχει πέσει πολύ τις πρώτες 20 μέρες.
    Δε νομίζω ότι αξίζει αυτή τη στιγμή να κλειδώσεις τιμή.
    Και εγώ ΔΕΗ είμαι, με Γ1Ν και πολύ μεγάλες καταναλώσεις και περιμένω.

- - - Updated - - -

Προφανώς κάθε σπίτι έχει συγκεκριμένο τρόπο θέρμανσης.
    Οι θερμοσυσσωρευτες είναι παροχημενη τεχνολογία για τα σκουπίδια πλεον. Είχαν νόημα μόνο παλιά που οι τιμές νυχτερινου ρεύματος ήταν πολύ χαμηλές, γενικά η ενέργεια ήταν χαμηλή, η αγοραστική δύναμη πολύ καλύτερη, δεν ένοιαζε τον κόσμο το κόστος αυτό. Και κάποιοι εξυπνακιδες έμποροι και εργολάβοι στα ΒΠ κορόιδευαν τους πλούσιους ιδιοκτήτες που έφτιαχναν μονοκατοικιες για να βάλουν αυτό το σύστημα. Το παρουσίαζαν ως καινοτόμο.

Η δαπάνη λειτουργίας του οχι απλά είναι πιο ακριβή από τα κλιματιστικά. Είναι τόσο πολύ ακριβή που η απόσβεση σε αγορά κλιματιστικών γίνεται στο αψε σβήσε.

Αντε να τα δεχτώ τα επιχειρήματα που λες. Όμως, αν δεν έχεις λεφτά για αγορά κλιματιστικών τότε σίγουρα δεν θα έχεις λεφτά για να θερμαίνεσαι με θερμοσυσσωρευτες με το κόστος που θα πληρώσεις.
    Μόνο και μόνο τα λεφτά που θα δώσεις σε ένα έτος μόνο για θέρμανση με ηλεκτρική αντίσταση σε όλο το σπίτι, χωρίς άλλες καταναλωσεις ρεύματος, αγοράζεις ένα 24αρι κλιματιστικο και κάτι παραπανω.

Περιοχή
    ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ VDSL 100/10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Basilhs23_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι θερμοσυσσωρευτες είναι παροχημενη τεχνολογία για τα σκουπίδια πλεον. Είχαν νόημα μόνο παλιά που οι τιμές νυχτερινου ρεύματος ήταν πολύ χαμηλές, γενικά η ενέργεια ήταν χαμηλή, η αγοραστική δύναμη πολύ καλύτερη, δεν ένοιαζε τον κόσμο το κόστος αυτό. Και κάποιοι εξυπνακιδες έμποροι και εργολάβοι στα ΒΠ κορόιδευαν τους πλούσιους ιδιοκτήτες που έφτιαχναν μονοκατοικιες για να βάλουν αυτό το σύστημα. Το παρουσίαζαν ως καινοτόμο.

Η δαπάνη λειτουργίας του οχι απλά είναι πιο ακριβή από τα κλιματιστικά. Είναι τόσο πολύ ακριβή που η απόσβεση σε αγορά κλιματιστικών γίνεται στο αψε σβήσε.

Αντε να τα δεχτώ τα επιχειρήματα που λες. Όμως, αν δεν έχεις λεφτά για αγορά κλιματιστικών τότε σίγουρα δεν θα έχεις λεφτά για να θερμαίνεσαι με θερμοσυσσωρευτες με το κόστος που θα πληρώσεις.
    Μόνο και μόνο τα λεφτά που θα δώσεις σε ένα έτος μόνο για θέρμανση με ηλεκτρική αντίσταση σε όλο το σπίτι, χωρίς άλλες καταναλωσεις ρεύματος, αγοράζεις ένα 24αρι κλιματιστικο και κάτι παραπανω.
    Έχει η γειτόνισσά μου.
    Καίει περίπου 7,000KWh το τετράμηνο. Από αυτές οι 6,000 στο νυχτερινό.
    Προφανώς δεν αξίζει. Αλλά κουβέντα να γίνεται, δεν τους αλλάζει με τίποτα. Όχι γιατί δεν έχει λεφτά, γιατί δεν θέλει.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 20-10-24 στις 19:04. Αιτία: αφαίρεση απάντησης σε διεγραμμενο
    COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Έχει η γειτόνισσά μου.
    Καίει περίπου 7,000KWh το τετράμηνο. Από αυτές οι 6,000 στο νυχτερινό.
    Προφανώς δεν αξίζει. Αλλά κουβέντα να γίνεται, δεν τους αλλάζει με τίποτα. Όχι γιατί δεν έχει λεφτά, γιατί δεν θέλει.
    Κατάλαβα. Ο ορισμός του περιεργου και ξεροκέφαλου ανθρώπου πρέπει να είναι αυτή.. Δεν βαριέσαι, δικό της θέμα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 20-10-24 στις 19:04. Αιτία: quote fixed

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Δεν ξέρω τι λέτε, έχει και εμάς μια γειτόνισσα στο πατρικό μου δίπλα θερμοσυσσωρευτές και οπότε πατάω χειμώνα το πόδι μου σπίτι της, δεν θέλω να φύγω σε αντίθεση με εμάς και τα AC και τις βλακείες που είμαστε με 3πλες κάλτσες και ντυμένοι δύτες.

Περιοχή
    ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ VDSL 100/10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Basilhs23_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατάλαβα. Ο ορισμός του περιεργου και ξεροκέφαλου ανθρώπου πρέπει να είναι αυτή.. Δεν βαριέσαι, δικό της θέμα.
    Κλιματιστικά δε θέλει γιατί "βγάζουν ανθυγιεινό αέρα".
    Αντλία θερμότητας δεν γίνεται, γιατί δεν έχει σώματα μέσα, ούτε σωληνώσεις.
    Οπότε...
    Αυτό εννοούσα πριν

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ξέρω τι λέτε, έχει και εμάς μια γειτόνισσα στο πατρικό μου δίπλα θερμοσυσσωρευτές και οπότε πατάω χειμώνα το πόδι μου σπίτι της, δεν θέλω να φύγω
    Έτσι και σε αυτήν.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    700/90
    ISP
    Cosmote
    Δεν ξέρω τι λέτε, έχει και εμάς μια γειτόνισσα στο πατρικό μου δίπλα θερμοσυσσωρευτές και οπότε πατάω χειμώνα το πόδι μου σπίτι της, δεν θέλω να φύγω
    Γιατί δεν πληρώνεις.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Κλιματιστικά δε θέλει γιατί "βγάζουν ανθυγιεινό αέρα".
    Αντλία θερμότητας δεν γίνεται, γιατί δεν έχει σώματα μέσα, ούτε σωληνώσεις.
    Οπότε...
    Αυτό εννοούσα πριν

- - - Updated - - -

Έτσι και σε αυτήν.
    Μακράν η καλύτερη αίσθηση που έχω νιώσει βέβαια στη ζωή μου ήταν σε θείο στην Πάρνηθα με επιδαπέδια θέρμανση. Η δουλειά του ήταν τα Τζάκια, είχε στο σπίτι ένα τεράστιο τζάκι και αυτό ζεσταινε κάτι σωλήνες που το νερό πήγαινε στα πατώματα... Κινέζος πως το είχε κάνει

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    σε αντίθεση με εμάς και τα AC και τις βλακείες που είμαστε με 3πλες κάλτσες και ντυμένοι δύτες.
    εσείς έχετε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο σπίτι το χειμώνα
    μπορείς κάλλιστα να βάλεις ένα ετησιο σταθερό με 0,10 την κιλοβατώρα (χωρις τις ρυθμιζομενες) και να έχεις νορμαλ θερμοκρασιες

Περιοχή
    ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ VDSL 100/10
    Η θέρμανση με ρεύμα άξιζε όταν το νυχτερινό είχε σχεδόν μηδενικές ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
    Πλέον μετά τις 1600KWh νυχτερινού / τετράμηνο, πληρώνεις έξτρα 0,05/KWh σε ΥΚΩ + 0,017 ΕΤΜΕΑΡ κλπ κλπ.
    Δεν αξίζει.
    Εγώ χρησιμοποίησα ρεύμα από το 2013 μέχρι το 2020.
    Πλέον με το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,15€, δεν αξίζει το ρεύμα.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Η θέρμανση με ρεύμα άξιζε όταν το νυχτερινό είχε σχεδόν μηδενικές ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
    Πλέον μετά τις 1600KWh νυχτερινού / τετράμηνο, πληρώνεις έξτρα 0,05/KWh σε ΥΚΩ + 0,017 ΕΤΜΕΑΡ κλπ κλπ.
    Δεν αξίζει.
    Η θέρμανση με κλιματιστικό/αντλία θερμότητας παραμένει πιο οικονομική απ το πετρέλαιο και οτιδήποτε άλλο, λόγω του βαθμού απόδοσης, ακόμα και με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ημέρας

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Δεν αξίζει.
    Μία χαρά αξίζει, κλιματιστικά inverter σωστα επιλεγμένα για τις θερμικές ανάγκες του χώρου, δουλεύουν 24/24 και όσο περνάει η ώρα ρίχνουν την ισχύ τους σε επίπεδα 200W και πιο κάτω ακόμα. Στο πετρέλαιο πρέπει να ληφθεί υπόψη ο βαθμός απόδοσης του συστήματος, από την πηγή μέχρι το σώμα στο σπιτι, έχει απωλεσει ένα 20% μέσο όρο, αν μιλάμε για παλιό ασυντηρητο λέβητα ακόμα περισσότερο.

Περιοχή
    Παλαιό Φάληρο
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    FTTH Φως το αληθ
    ISP
    OTE
    Router
    Fritz 7590
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ariadgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η θέρμανση με κλιματιστικό/αντλία θερμότητας παραμένει πιο οικονομική απ το πετρέλαιο και οτιδήποτε άλλο, λόγω του βαθμού απόδοσης, ακόμα και με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ημέρας
    Kαλά όλα αυτά τα θεωρητικά

Με 1200-1500 € καλοζεσταίνομαι στο Παλιό Φάληρο με πετρέλαιο όλη την χειμερινή περίοδο, 170 μ2
    Το καλοριφερ δεν σταματάει ποτέ, περίπου Νοέμβριο-Μάρτιο, έχω ψηφιακό θερμοστάτη με προγράμματα

Υποθέτω ηλεκτρικό θα έκαιγα πολύ παραπάνω

ΚΑΙ
    ΟΛΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ ΖΕΣΤΗ
    τοίχοι, κρεβάτια, καναπέδες και λοιπά

Πράγμα που το AC δεν κάνει

Η ενδοδαπέδια καλή είναι αν έχεις πλακάκια, αν έχεις ξύλινα (και χαλιά) δεν λέει

ΥΓ
    Και μην αρχίσετε το Παλιό Φάληρο είναι ζεστή περιοχή, στο Καρπενήσι καίνε ξύλα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dimitri_ns : 21-10-24 στις 04:33.
    " Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "

----
    No fm radio ?
    No headphone jack ?

Sorry no phone.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimitri_ns Εμφάνιση μηνυμάτων
    Kαλά όλα αυτά τα θεωρητικά

Με 1200-1500 € καλοζεσταίνομαι στο Παλιό Φάληρο με πετρέλαιο όλη την χειμερινή περίοδο, 170 μ2
    Το καλοριφερ δεν σταματάει ποτέ, περίπου Νοέμβριο-Μάρτιο, έχω ψηφιακό θερμοστάτη με προγράμματα

Υποθέτω ηλεκτρικό θα έκαιγα πολύ παραπάνω

ΚΑΙ
    ΟΛΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ ΖΕΣΤΗ
    τοίχοι, κρεβάτια, καναπέδες και λοιπά

Πράγμα που το AC δεν κάνει

Η ενδοδαπέδια καλή είναι αν έχεις πλακάκια, αν έχεις ξύλινα (και χαλιά) δεν λέει

ΥΓ
    Και μην αρχίσετε το Παλιό Φάληρο είναι ζεστή περιοχή, στο Καρπενήσι καίνε ξύλα.
    Εδώ μιλάμε για κόστος, όχι για το πως νιώθει ο καθένας με την θέρμανση που προσφέρει το κάθε σύστημα. Αν το πάμε έτσι, και η παλιά ξυλοσομπα από μαντεμι που είχαμε ακτινοβολουσαν τα πάντα γύρω.
    Και από θέμα κόστους το κλιματιστικό η αλλιώς κεντρική Α/Θ αέρα νερού συνδεδεμένη κάτω στον λέβητα, είναι το πιο οικονομικό σύστημα.

Στα υπόλοιπα, αν καινε συνέχεια τα καλοριφέρ σας θα σκάσετε από την ζέστη, στην πολυκατοικία ενός φίλου μου το κάνουν αυτό και θες κοντομάνικο μέσα. Μια χαρά ζέστη νιώθεις και με το κλιματιστικό άμα το λειτουργεις σωστά, δηλαδή 24/24 και στο auto, ζεσταίνεται όλο το σπίτι ομοιόμορφα, μειώνεται η ισχύς του κάνοντας οικονομία και αυξάνεται και η θερμοκρασία στα αντικείμενα, απλά αυτά για να τα αντιληφθείς πρέπει να καιει συνέχεια, όχι να το ανάβεις και να το σβήνεις με αποτέλεσμα μεγάλες αυξομειώσεις θερμοκρασιας και ρεύματα αέρα ενώ κάνει και υψηλότερη κατανάλωση έτσι.

Σελ. 1 από 10 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία