Περίμενε μέχρι τέλη Οκτωβρίου.
Το Γ1Ν (πράσινο) λογικά θα πέσει γιατί η τιμή χονδρικής έχει πέσει πολύ τις πρώτες 20 μέρες.
Δε νομίζω ότι αξίζει αυτή τη στιγμή να κλειδώσεις τιμή.
Και εγώ ΔΕΗ είμαι, με Γ1Ν και πολύ μεγάλες καταναλώσεις και περιμένω.
- - - Updated - - -
Το ότι ένα σπίτι έχει υποδομή με θερμοσυσσωρευτές δεν το λες πεταμένα λεφτά.
Προφανώς κάθε σπίτι έχει συγκεκριμένο τρόπο θέρμανσης.
Από τη στιγμή που η κυβέρνηση κατευθύνει τον κόσμο για θέρμανση με ρεύμα, είναι και αυτή μια εναλλακτική.
Σαφέστατα είναι πιο ακριβή από κλιματιστικά A++ ή αντλία θερμότητας αλλά δεν γνωρίζεις αν ο καθένας έχει τα χρήματα να επενδύσει.
Εμφάνιση 1-15 από 136
-
20-10-24, 15:42 Εκτος θέματος για θέρμανση με ηλεκτρισμό #1COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.
-
20-10-24, 15:51 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #2
-
20-10-24, 18:46 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #3
Οι θερμοσυσσωρευτες είναι παροχημενη τεχνολογία για τα σκουπίδια πλεον. Είχαν νόημα μόνο παλιά που οι τιμές νυχτερινου ρεύματος ήταν πολύ χαμηλές, γενικά η ενέργεια ήταν χαμηλή, η αγοραστική δύναμη πολύ καλύτερη, δεν ένοιαζε τον κόσμο το κόστος αυτό. Και κάποιοι εξυπνακιδες έμποροι και εργολάβοι στα ΒΠ κορόιδευαν τους πλούσιους ιδιοκτήτες που έφτιαχναν μονοκατοικιες για να βάλουν αυτό το σύστημα. Το παρουσίαζαν ως καινοτόμο.
Η δαπάνη λειτουργίας του οχι απλά είναι πιο ακριβή από τα κλιματιστικά. Είναι τόσο πολύ ακριβή που η απόσβεση σε αγορά κλιματιστικών γίνεται στο αψε σβήσε.
Αντε να τα δεχτώ τα επιχειρήματα που λες. Όμως, αν δεν έχεις λεφτά για αγορά κλιματιστικών τότε σίγουρα δεν θα έχεις λεφτά για να θερμαίνεσαι με θερμοσυσσωρευτες με το κόστος που θα πληρώσεις.
Μόνο και μόνο τα λεφτά που θα δώσεις σε ένα έτος μόνο για θέρμανση με ηλεκτρική αντίσταση σε όλο το σπίτι, χωρίς άλλες καταναλωσεις ρεύματος, αγοράζεις ένα 24αρι κλιματιστικο και κάτι παραπανω.
-
20-10-24, 18:55 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #4
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 20-10-24 στις 19:04. Αιτία: αφαίρεση απάντησης σε διεγραμμενο
COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.
-
20-10-24, 18:57 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #5
-
20-10-24, 19:24 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #6
Δεν ξέρω τι λέτε, έχει και εμάς μια γειτόνισσα στο πατρικό μου δίπλα θερμοσυσσωρευτές και οπότε πατάω χειμώνα το πόδι μου σπίτι της, δεν θέλω να φύγω
σε αντίθεση με εμάς και τα AC και τις βλακείες που είμαστε με 3πλες κάλτσες και ντυμένοι δύτες.
-
20-10-24, 19:25 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #7COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.
-
20-10-24, 19:25 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #8
-
20-10-24, 19:27 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #9
-
20-10-24, 21:26 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #10
-
20-10-24, 22:09 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #11
Η θέρμανση με ρεύμα άξιζε όταν το νυχτερινό είχε σχεδόν μηδενικές ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
Πλέον μετά τις 1600KWh νυχτερινού / τετράμηνο, πληρώνεις έξτρα 0,05/KWh σε ΥΚΩ + 0,017 ΕΤΜΕΑΡ κλπ κλπ.
Δεν αξίζει.
Εγώ χρησιμοποίησα ρεύμα από το 2013 μέχρι το 2020.
Πλέον με το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,15€, δεν αξίζει το ρεύμα.COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.
-
20-10-24, 22:51 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #12
-
21-10-24, 03:51 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #13
Μία χαρά αξίζει, κλιματιστικά inverter σωστα επιλεγμένα για τις θερμικές ανάγκες του χώρου, δουλεύουν 24/24 και όσο περνάει η ώρα ρίχνουν την ισχύ τους σε επίπεδα 200W και πιο κάτω ακόμα. Στο πετρέλαιο πρέπει να ληφθεί υπόψη ο βαθμός απόδοσης του συστήματος, από την πηγή μέχρι το σώμα στο σπιτι, έχει απωλεσει ένα 20% μέσο όρο, αν μιλάμε για παλιό ασυντηρητο λέβητα ακόμα περισσότερο.
-
21-10-24, 04:27 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #14
Kαλά όλα αυτά τα θεωρητικά
Με 1200-1500 € καλοζεσταίνομαι στο Παλιό Φάληρο με πετρέλαιο όλη την χειμερινή περίοδο, 170 μ2
Το καλοριφερ δεν σταματάει ποτέ, περίπου Νοέμβριο-Μάρτιο, έχω ψηφιακό θερμοστάτη με προγράμματα
Υποθέτω ηλεκτρικό θα έκαιγα πολύ παραπάνω
ΚΑΙ
ΟΛΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ ΖΕΣΤΗ
τοίχοι, κρεβάτια, καναπέδες και λοιπά
Πράγμα που το AC δεν κάνει
Η ενδοδαπέδια καλή είναι αν έχεις πλακάκια, αν έχεις ξύλινα (και χαλιά) δεν λέει
ΥΓ
Και μην αρχίσετε το Παλιό Φάληρο είναι ζεστή περιοχή, στο Καρπενήσι καίνε ξύλα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dimitri_ns : 21-10-24 στις 04:33.
" Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
-
21-10-24, 06:06 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #15
Εδώ μιλάμε για κόστος, όχι για το πως νιώθει ο καθένας με την θέρμανση που προσφέρει το κάθε σύστημα. Αν το πάμε έτσι, και η παλιά ξυλοσομπα από μαντεμι που είχαμε ακτινοβολουσαν τα πάντα γύρω.
Και από θέμα κόστους το κλιματιστικό η αλλιώς κεντρική Α/Θ αέρα νερού συνδεδεμένη κάτω στον λέβητα, είναι το πιο οικονομικό σύστημα.
Στα υπόλοιπα, αν καινε συνέχεια τα καλοριφέρ σας θα σκάσετε από την ζέστη, στην πολυκατοικία ενός φίλου μου το κάνουν αυτό και θες κοντομάνικο μέσα. Μια χαρά ζέστη νιώθεις και με το κλιματιστικό άμα το λειτουργεις σωστά, δηλαδή 24/24 και στο auto, ζεσταίνεται όλο το σπίτι ομοιόμορφα, μειώνεται η ισχύς του κάνοντας οικονομία και αυξάνεται και η θερμοκρασία στα αντικείμενα, απλά αυτά για να τα αντιληφθείς πρέπει να καιει συνέχεια, όχι να το ανάβεις και να το σβήνεις με αποτέλεσμα μεγάλες αυξομειώσεις θερμοκρασιας και ρεύματα αέρα ενώ κάνει και υψηλότερη κατανάλωση έτσι.
Bookmarks