Καλησπερα σε ολους!
Εκανα ενα αιτημα στην vodafone για 8αδα στατικων IP.
Με τα χιλια ζορια και υστερα απο καταγγελια στην ΕΕΤΤ υποτιθεμενα ενεργοποιηθηκε.
Μου εδωσαν κατι του στυλ: 194.xxx.xxx.136 - 194.xxx.xxx.143 (/29)
Το θεμα ειναι οτι μου φαινεται οτι δεν λειτουργει.
Tι εννοω:
Το εχω ρυθμισει σε ενα udm-pro και οταν το ρυθμιζω να περασει αυτες τις στατικες της vodafone πισω στις τοπικες συσκευες του δικτυου σταματαει η παροχη του internet σε ο,τι συνδεεται με καλωδιο και φυσικα δεν απαντανε σε κατι οι IP.
To θεμα ειναι οτι εχω ακριβως το ιδιο setup σε ενα αλλο μερος (η μονη διαφορα ειναι οτι αντι για udm-pro εκει εχει ενα udm se που ειναι σχεδον το ιδιο πραγμα) και οι ρυθμισεις που εχω κανει εκει ειναι αυτες που φαινονται στα screenshots:
Εκει λοιπον, στο μερος που εχει το udm se το ευρος ειναι 195.xxx.xxx.x28-195.xxx.xxx.x35 (/29) οπως βλεπετε απο το screenshot.
Aν απο το εξω κοσμο ανοιξω εναν browser και βαλω καποια απο αυτες τις IP στο url bar τοτε θα απαντησει χωρις κανενα προβλημα.
Το προβλημα ειναι στην τοποθεσια που ειναι το udm-pro που εχει το ευρος που ξεκιναει απο 194 εχω κανει ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις (που βλεπετε στα screenshots), και οχι μονο δεν απαντανε κατι απο εξω, αλλα παραλληλα χανει και net το εσωτερικο δικτυο οπως ειπα και πριν.
Ξερετε αν πρεπει να κανω κατι επιπροσθετα στο μερος που εχει το udm-pro ή με δουλευει η vodafone και ενω μου ειπε οτι επιλυθηκε το προβλημα με γραψανε εκει που δεν πιανει μελανι?
Το παραδειγμα με το udm se απλα το αναφερω για να καταλαβετε τι προσπαθω να κανω και να δειξω οτι το συγκεκριμενο δουλευει χωρις θεματα.
Ουσιαστικα αυτο που προσπαθω να καταλαβω τι στο καλο συμβαινει με την τοποθεσια που εχει το udm-pro και δεν δουλευει, μιας και τα 2 setup εχουν ρυθμιστει με ακριβως τον ιδιο τροπο και δεν διαφερουν σε κατι.
Δλδ οι τοποθεσιες ειναι ασχετες μεταξυ τους και δεν θα επικοινωνουν. Απλα ανεφερα το παραδειγμα του με το μερος που εχει το udm se καθαρα και μονο ως αντιπαραβολη.
Εμφάνιση 1-1 από 1
Θέμα: Static IP & udm-pro
-
02-11-24, 23:52 Οnenet 8 Static IP & udm-pro #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fasdf : 03-11-24 στις 01:43. Αιτία: ΔΙΟΡΘΩΣΗ SCREENSHOTS
Bookmarks