Τα 50 ευρώ για την πρώτη σύνδεση δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη. Τα χρεώνουν ως loyalty αλλά η ΚΥΑ το κάνει σαφές "ενδεικτικά κάθετη καλωδίωση" εσύ μπορεί να έχεις ήδη FTTH (και δεν καταλαβαίνουν ότι η Cosmote έχει FTTH 50) και να θες να κάνεις Φοτητότητα στη Vodafone.
Οπότε θα έπρεπε να τα πάρουν από τον πελάτη. Δεν θα μπορούσαν να τα πάρουν από το κουπόνι.
Επίσης είναι παράνομη χρέωση γιατί δεν προσφέρεται με 200 ευρώ έκπτωση σε σχέση με τα αντίστοιχα προγράμματα πριν το gigabit voucher.
Δεν χρεώναν 1 μήνα πριν τα 50 ευρώ αντίστοιχα δεν μπορούν να τα χρεώσουν τώρα.
Αν είδατε Cosmote Vodafone μέχρι και 8 cent προσπαθούν να κλέψουν. Λυπούνται τα 16 cent.
Η Nova τα έδινε με 8.34 έκπτωση παγίου από την πρώτη μέρα. Η Vodafone αρχίκά πήγε να κάνει στρογγυλοποίηση και τώρα το διόρθωσε. H Cosmote κοιμάται. H HCN για αυτό δίνει έκπτωση για τους 20 μήνες (για να μην δώσει έκτπωση 200.16 αλλά 200 νταν)
Επίσης πήγαν να κλέψουν και από το ΤΣΣΤ. 1 cent πάλι.
Και πας να μιλήσεις με την ΚτΠ και σου λένε ότι να'ναι.
Δηλαδή αν πάω να στον ΕΦΚΑ και τους πω είμαι 40 χρονών έχω δουλέψει 15 χρόνια (κάνω μια προφανώς αβάσιμη αίτηση που ακόμα και να είναι αληθή όσα λέω δεν προβλέπει ο νόμος αυτό που ζητάω δεν θεμελιώνεται δικαίωμα σύνταξης) και μου δώσει ο ΕΦΚΑ την σύνταξη γήρατος ποιος παρανομεί;
Ο καθένας μπορεί να κάνει μια αβάσιμη αίτηση. Η Διοίκηση οφείλει να ελέγξει αν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Αν βγει μια σύνταξη σε έναν που δεν δικαιούται η πράξη αυτή είναι παράνομη. Αν ο άνθρωπος απλώς δεν ήξερε καλά τον νόμο και είπε την αλήθεια (δεν τέλεσε απάτη π.χ δεν είπε είμαι 70 ενώ είναι 40 δεν είπε έχω δουλέψει 40 χρόνια αντί για 15) δεν παρανόμησε.
Η ΚτΠ κακώς ενέκρινε μια προσφορά που δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις. Και δεν είναι τα 8 cent αλλά τα 50 ευρώ το πρόβλημα.
Εμφάνιση 1.201-1.215 από 1512
-
05-02-25, 23:47 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1201
-
05-02-25, 23:56 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1202
Τα λεφτά, τα 200, τα παίρνουν με τη μία από το κράτος? Ξερει κανείς?
Στο λογαριασμό μου βλέπω ακριβώς 200/24:
Επιδότηση μηνιαίου κόστους σύνδεσης μέσω δράσης «Gigabit Voucher» ΧΧΧΧΧΧN0M/ 16/12/2024 -8,33Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 06-02-25 στις 00:01.
-
06-02-25, 00:17 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1203
Ναι απλα εσυ σαν καταναλωτης πως εισαι εξασφαλισμενος "εμπορικα"? Δεν πρεπει καπου να αναγραφεται οτι εξ ονοματος σου το voucher ΧΧΧΧΧ θα ρευστοποιηθει απο τον παροχο προς μηνιαια απομειωση του λογαριασμου?
Το voucher δεν το παιρνει αυτοματα ο παροχος απο το κρατος. Το παιρνει απο τον πελατη. Στο ονομα του πελατη ειναι. Οι παροχοι δεν εχουν καν προσβαση να δουν ποια Φυσικα Προσωπα εχουν παρει voucher.
- - - Updated - - -
Ναι ισχυει, οι περισσοτεροι αν δεν εχεις ηδη εγκατασταση (εντος της οικιας, οχι στην πολυκατοικια) σου χρεωνουν 50 που αφαιρειται απο το 200 αρα μενει 150/24 για τους μηνιαιους λογαριασμους.
- - - Updated - - -
Ειχες ηδη εσωτερικη εγκατασταση οποτε σου εδωσαν το 50αρι πισω?
Ποιος παροχος?
Εικαζω οτι και το κρατος για να μην μπλεκει με φραγκοδιφραγκα τυπου εχω να δωσω ακομα στη Βοντα για τον Slammer 5 μηνες 8,33 αλλα για τον Sebu εχω 10 μηνες 6,25 γιατι το 50αρι εγκαταστασης της το εδωσα μαζι με τον πρωτο μηνα κτλ.
Μαλλον τα δινει απολογιστικα. Τυπου ποσα vouchers "κατεθεσες" ως παροχος? Κανω εκκαθαριση ανα μηνα ή Χ μηνες και σας βαζω τα λεφτα. Οποτε εχετε και εξτρα ρευστοτητα για συνεργεια, εγκαταστασεις κτλ.
-
06-02-25, 00:19 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1204
Το οποίο είναι παράνομο.
Vodafone ή Cosmote;
8.33 * 24 = 199.92 < 200
8.333 * 24 = 199.992
8.3333 * 24 = 199.9992
8.34 * 24 = 200.16
Η έπτωση πρέπει να είναι τουλάχιστον 200 ευρώ.
-
06-02-25, 00:22 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1205
Κοιτα ποσο "ωραια" το λεει η Βοντα
Τελος ενεργοποιησης 50 ευρω καταληγει να ειναι 0 γιατι επιδοτειται απο το Voucher. Φορα παρτιδα στο σαιτ. Αν ηταν μη ορθο ή παρανομο, δεν οφειλε το Υπουργειο να κινηθει? Δεν ειναι κρυφο. Δεν το λενε προφορικα στα τηλεφωνα. Το εχουν γραμμενο. Οτι η "ενεργοποιηση" (οτι και αν σημαινει αυτο κατ'αυτους) κοστιζει 50 ευρω, δεν ειναι τεχνικο κοστος, ειναι υπηρεσια, αρα το τρωμε απο το 200αρι αφου και το ιντερνετ που παρεχουμε υπηρεσια ειναι και αυτο.
- - - Updated - - -
Η Βοντα εμενα μου λεει 6,25*24=150 και τελος ενεργοποιησης 50, συνολο 200, αρα δεν "κλεβουν" σε σεντς
-
06-02-25, 00:22 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1206
Τους δίνεις το νουμερο του Voucher, δεν ξέρω πως εξασφαλιζεσαι, πάντως το συμβόλαιο αναγράφει μόνο την τιμή με την εταιρία χωρίς το voucher.
Τωρα που το ψάχνω, να δω τι χρεώνουν ακριβώς βλέπω το εξής:
Στο προηγούμενο μου πρόγραμμα με 100 FTTH χρέωναν την τιμή καταλόγου και είχα μια "Προνομιακή Εκπτωση 39%" και πάνω σε αυτό έβαζαν ΦΠΑ, Φόρο κλπ και έβγαινε το ποσό. Τωρα με το νέο συμβόλαιο (μηδένισε ο χρόνος συμβολαίου) βλέπω στην ανάλυση, την νέα τιμή καταλόγου για την 300 (+8 ευρώ από την 100), και "Προνομιακή Έκπτωση 31%" και τα υπόλοιπα, ΦΠΑ, ο Φόρος καταργήθηκε, μείον voucher....... Πάει! Ροκανίστηκε αυτή η "Προνομιακή Έκπτωση" κατα 8%...... σιγά μη μου τη έδιναν ολόκληρη και έβγαινε το ποσό πιο λίγο από πρίν...... όπου σε πιασουν!
-
06-02-25, 00:32 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1207
Παντως μην κοροιδευομαστε, αφου τους ξερουμε περισσοτερα χρονια απο το καρτελ ενεργειας. Καρα καρτελ ειναι. Αμφιβαλλει κανεις οτι αν μας "εδιναν" και το 50αρι ως μειωση μηνιαια, δεν θα ειχαν αυξησει ισοποσα την μηνιαια τιμη ωστε να εισπραξουν παλι τα ιδια? Αν δλδ σου λενε 30 ευρω με voucher το μηνα αλλα το 50 αβαβα ενεργοποιηση και γινοντουσαν καταγγελιες και το 50αρι δινοταν ως μειωση παγιου = 2,08 το μηνα, απλα θα αυξαναν την τιμη προ voucher κατα 2,08.
Εδω ηξεραν για το voucher και αυξησαν ολοι 3 ευρω τις τιμες περσι τον Αυγουστο και μετα. Ανοιξε ρουθουνι? Παρενεβη καποιο υπουργειο ή Αρχη Ανταγωνισμου?
- - - Updated - - -
Ευχαριστω
Προφανως οπου μας πιασουν.
Προφανως μηδενιζει ο χρονος συμβολαιου και μετραει ξανα 24 απο το μηδεν. Και προφανως εφοσον εχουν αρχικες στο θεο, δινουν μετα οτι εκπτωσεις θελουν στον καθενα. Case by case. Αρα δεν μπορει καποιος λχ Αρχη, να τους κατηγορησει για 2 μετρα και 2 σταθμα. Κυριοι εμπορικη πρακτικη. Ηθελα να κρατησω τον Slammer γιατι ηταν πελατης χρονια και του εδωσα 39% εκπτωση ενω στον Sebu που ηταν καινουριος του εδινα μονο 35%.
Τωρα βεβαια γιατι σε καλυτερο προιον δινω πλεον στον SLammer μονο 31% και του τρωω και μεσα στην τιμη υπερ μου την εξαφανιση του φορου 5%, το βαφτιζω εσωτερικα κοστη που πρεπει να καλυψω.
- - - Updated - - -
Μεταξυ μας παντως εκτιμω ότι τα 50αρια τα τρωει και για το κοστος των συνεργειων και τις εγκαταστασεις εντος οικιας. Καπως πρεπει να πληρωθουν αυτοι ολοι για την εργασια και υλικα και χρονο να φερουν την ινα απο το floor box μεσα στο διαμερισμα. Και αν εσενα ειναι απλα να διασχισει 3-4 μετρα κοινοχρηστο και 4-5 μετρα εντος διαμερισματος σε ευθειες σχετικα και ευκολη εγκατασταση με ενα τρυπημα μονο (στην κυρια εισοδο), ενω λχ εμενα πρεπει εσωτερικα να κανει 2-3 μετρα παραπανω ή και 2-3 γωνιασματα εξτρα ή να τρυπησει και ενα εσωτερικο τοιχο, τη διαφορα στην εξτρα εργασια, την τρωει απο τις απλες εγκαταστασεις για να πληρωσει μαλλον τις λιγο πιο χρονοβορες. Και ας το βαφτιζει τελος ενεργοποιησης γιατι δεν μπορει να δικαιολογησει κατασκευαστικο εργο για να τα φαει.
-
06-02-25, 00:33 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1208
Το μεγαλύτερο τέχνασμα (για να μην ασχολούμαστε με λεπτά και ψιλά) είναι αυτή ακριβώς υψηλή τιμή καταλόγου και μετά η σούπερ έκπτωση της τάξης 30-40% και πιθανόν παραπάνω, που δίνεται κατα το δοκούν... αυτό ακριβώς αλλιώνει τα πάντα, στην ουσία δεν υπάρχει τιμή και κανένας δεν ξέρει μετά τη λήξη πόσο θα πληρώνει. Πολύ συνηθισμένη πρακτική σε πολλούς κλάδους, πχ ηλεκτρολογικό υλικό, μηχανολογικός εξοπλισμός κλπ... δεν είναι σοβαρα πράγματα αυτά... ζητάς μια προσφορά από έναν προμηθευτή που δεν τον έχεις ξαναδεί στην ζωή σου, και σου λέει κάνει 100 αλλά επειδή "σε συμπάθησα" θα σου κάνω έκπτωση 40%.... εκεί με ζώνουν τα φίδια, γιατι αν δίνει σε εμένα 40 πόσο δίνει σε αυτούς που συμπαθεί πραγματικά και κάνει δουλίτσες μαζί...... και επίσης εγώ πρέπει να προσέχω να μη χάσω αυτή την αυθόρμητη συμπάθεια γιατί το 40 μπορεί να γίνει 20....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 06-02-25 στις 00:44.
-
06-02-25, 00:58 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1209
Η διαφορά είναι ότι δυστυχώς ή ευτυχώς είναι νόμιμο να κερδίζει η εταιρεία ουσιαστικά από το Voucher. Προνόησαν και ανέβασαν τις τιμές από τον Αύγουστο. Άσχημο αλλά νόμιμο. Dura Lex Sed Lex.
Η νομοθεσία πάει πίσω στην φθηνότερη τιμή τον τελευταίο μήνα. Πήγαν να ανεβάσουν τον Νοέμβριο και φάγανε πόρτα.
Το πρόβλημα είναι ότι η χρέωση των 50 ευρώ δεν είναι σύννομη όταν υπάρχει ήδη κάθετη και οριζόντια καλωδίωση. Δεν επιδοτούνται.
Δεν έχουν να φέρουν καμία ίνα. Εδώ είναι. Έχει καναλάκια από το floorbox μέχρι το διαμέρισμα και μέσα μια ωραιότατη οπτική ίνα.
Το να φέρει την οπτική επιδοτείται όμως θέλουν να το πέρνουν και όταν υπάρχει ήδη δεν έχουν να φέρουν τίποτα. Το loyalty δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη.
-
06-02-25, 01:06 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1210
Πάντως ακούω πολλούς να ταλαιπωρούνται με το voucher, ομολογώ ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα, με τη Vodafone. Μίλησα με μια εκπρόσωπο, της ζήτησα αναβάθμιση 100 σε 300, μου είπε για το voucher και μου έδωσε το ονομα της να την ξαναπάρω τηλέφωνο μόλις το πάρω. Σε 10 λεπτά μπήκα στο site και πήρα κωδικό voucher, ξαναπαίρνω την εκπρόσωπο, της το δίνω και ολοκληρώνω την διαδικασία.... σε μία ώρα κάνω speed test και βλέπω 300/150....
-
06-02-25, 11:11 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1211
Μαζι σου, βλεπεις ομως πως ειναι πλεον παγια πρακτικη. Μιλαω για περιπτωσεις που υπαρχει μονο καθετη καλωδιωση.
Αν δηλαδη οι οπτικες εχουν ερθει στην πολυκατοικια και υπαρχει οπτικη μεχρι το floor box αλλα εσυ εισαι ακομα με vdsl/χαλκο και δεν εχει ερθει η οπτικη απο το floor box μεσα στο σπιτι. Σε αυτες τις περιπτωσεις τρωνε 50 απο τα 200 ως "τελος ενεργοποιησης" πρακτικα για να ερθει συνεργειο και να φερει την ινα απο το floor box μεχρι μεσα στο διαμερισμα.
Και ειμαστε ισως οι περισσοτεροι σε αυτη την φαση, που ειμαστε με χαλκο αλλα εχει ερθει ηδη η καλωδιωση καθετα στην πολυκατοικια λογω αλλου συνδρομητη σε αλλο οροφο/διαμερισμα. Σε εμας ως συνδρομητες εχω αντιληφθει οτι δινουν 150/24 και τρωνε το 50 για να φερουν την ινα εντος του διαμερισματος.
- - - Updated - - -
Ειχες ηδη οπτικη επομενως, απο το floor box μεχρι μεσα στο διαμερισμα αρα για εσενα ηταν απλα θεμα αλλαγης ρυθμισης απο μερους τους να σου πανε την ταχυτητα απο 100 σε 300.
Επομενως σου απεδωσαν πληρως το voucher 200/24.
-
06-02-25, 11:44 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1212
Μη σε πιάνει εμμονή με τα σεντς. Κοιτάς το δέντρο (στρογγυλοποίηση) και χάνεις το δάσος (εξωφρενικά τιμολόγια με πλασματικές εκπτώσεις).
Και δόσεις σε πιστωτική να βάλεις, ό,τι περισσεύει από τη στρογγυλοποίηση πάει στο τέλος. Κανένα λογιστικό σύστημα δεν εμφανίζει δεκαδικά σεντς. Έχεις ξαναδεί κάπου 8.3333€ ή 19.9999€;
Θα μου προκαλέσει τεράστια έκπληξη να εκτεθούν για 0.08€ στο τέλος της σύμβασης.¯\_(ツ)_/¯
-
06-02-25, 12:26 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1213
Λεγονται λογιστικες διαφορες, αν υπαρχουν σωρευονται στο τελος και ειτε εγγραφονται ως εκτακτο κερδος ή ως εκτακτη ζημια και κλεινουν.
Δεν καθεται κανεις να ασχοληθει με φραγκοδιφραγκα ή να κοιταξει να τα αποδωσει. Ιδιως σε τετοιες καταστασεις με αυτοματοποιημενους λογαριασμους που το ποσο του λογαριασμου σου μηνιαιως ειναι το συμφωνημενο παγιο (αρχικη εξωφρενικη τιμη μειον εικονικη εκπτωση), μειον το voucher, μειον αλλες εκπτωσεις, συν καταναλωση (λχ εξτρα ομιλια), συν φορους. Δεν προκειται να παει καποιος με το χερι στο λογαριασμο του 24ου μηνα να κουμπωσει με το χερι τη διαφορα των 0,08 για να σου την αποδωσει. Θεωρειται ηδη χαμενη.
Ο παροχος απλα θα μαζεψει 0,08 επι χιλιαδες συνδρομητες/vouchers και θα εγγραψει εκτακτο κερδος τοτε απο συμψηφισμο (γιατι τα λεφτα απο το κρατος θα τα εχει παρει ηδη) και τελος.
- - - Updated - - -
Κ μεταξυ μας εχουμε φτασει στο σημειο που λεμε, εφοσον μου δινουν στην ιδια τελικη τιμη που πληρωνα πριν την 100αρα ή την 50αρα, την 300αρα τωρα λχ, δεν καθεσαι να ασχοληθεις περαιτερω (οι περισσοτεροι τουλαχιστον). Σου λενε με τα ιδια χρηματα απολαμβανω 3πλασιο down και 15πλασιο up, ειμαι τυχερος. Και το αφηνουν εκει.
-
06-02-25, 12:54 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1214
-
06-02-25, 14:05 Απάντηση: Υπογράφηκε η ΚΥΑ για το Gigabit Voucher-Άνοιξε η πλατφόρμα #1215
Πλασματικη εκπτωση προφανως εννοει ο συμφορουμιτης οτι χρεωνουν εξωφρενικη αρχικη τιμη την οποια μετα απομειωνουν με εικονικη εκπτωση για να δωσουν την αναγραφομενη.
Λχ Βοντα σε 100αρι vdsl λεει αρχικη τιμη καταλογου 45,60 ευρω και μετα σε σενα επειδη εισαι καλος δινει Χ% εκπτωση και πεφτει η τιμη σε οτι συμφωνειτε. Λχ μπορει να σου δωσει 50% εκπτωση και να πεσει η τιμη 22,80 προ φορων. Σε αλλους που εχουν 100αρι τελικη 22ευρω απο κατι καλες εποχες προ 1-2 ετων προφανως εδινε εικονικη εκπτωση 60-65% στο λογαριασμο/συμβολαιο ωστε μαζι με φορους η αρχικη 45,60 που λεει ο λογαριασμος, να καταληγει 22.
Αρα βαζουν μια αρχικη ψηλη τιμη καταλογου (η οποια αναγραφεται καθε μηνα στο μηνιαιο λογαριασμο ως αρχικη τιμη στην αναλυση) και μετα αναλογως το παζαρι που εχεις κανει αφαιρουν απο εκει την εκπτωση για να καταληξετε στο συμφωνηθεν τελικο τιμημα με φορους. Εξ ου και το εικονικη εκπτωση. Με την εννοια οτι η εκπτωση ειναι προιον εξατομικευμενου παζαριου, δεν ειναι οτι σημερα το αφεντικο τρελαθηκε και λογω εκπτωσεων ή BF δινει σε ολους flat 20% εκπτωση, αρα διαφανης εκπτωση γνωστη εκ των προτερων και κοινη για ολους.
- - - Updated - - -
Σημερινό άρθρο στην Business Daily. Όχι οτι δεν το αντιλαμβανόμασταν:
Έγιναν ανάρπαστα τα κουπόνια Gigabit, στα αζήτητα το Smart Readiness
Bookmarks