Πάντως σε κάποιο άρθρο πήρε το μάτι μου ότι μάζι με την εναρξη του Giga Voucher θα "ενεργοποιηθούν"/ξεκινήσουν κι οι νέες τιμές χονδρικής.
Τώρα το πόσο παπάτζα είναι αυτό δεν ξέρω, αλλά μήπως να περιμένεις λίγο ακόμα μπας κι αλλάξει κάτι?
Υποθέτω ότι έχεις πάρει ήδη SFBB γι' αυτό δεν αναφέρεις το Giga Voucher.
Εμφάνιση 16-30 από 130
-
09-11-24, 17:17 Re: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #16
-
09-11-24, 19:16 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #17
-
09-11-24, 23:29 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #18
O tobi είναι πολύ ηλίθιος.....
Πολλές φορές, τον χρησιμοποιησα και δεν έβγαλα άκρη, στο τέλος έγραφα "Tobi εισαι ηλίθιος!", μετα από καμμιά δεκαριά φορές ήρθε εκπροσωπος.....
-
09-11-24, 23:51 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #19
Παραπληροφόρηση σε τι αγαπητέ μου;
Συμφωνώ ότι είναι όπως τα λες...
Αλλά το γεγονός είναι ένα!!
Γνωστοποίηση ναι, αλλά όταν έρθει το συνεργείο αν δεν πέσει η υπογραφή του υπευθύνου του κτηρίου οτι συναινεί για τα έργα η ότι άλλο γίνει...
Το συνεργείο ΔΕΝ προχωράει....
Συνέλευση επομένως δεν χρειάζεται αλλά σε εμάς έπρεπε να γίνει ώστε να συμφωνήσουν όλοι πρώτα για το αν θα γίνει το έργο, μη απαραίτητο θα μου πεις, και δεύτερον και πιο σημαντικό, για το ΠΟΙΟΣ και ΑΝ θα υπογράψει....
Κατάλαβες τώρα τι εννοώ;
Χωρίς υπογραφή εκπροσώπου του κτηρίου παίρνεις... Κατάλαβες...
Μου είπαν κάποτε κάποιοι να υπογράψω εγώ σαν υπεύθυνος, αλλά δεν το έκανα για να μη με κυνηγάνε νομικά οι άλλοι συνιδιοκτήτες μετά αν γίνει κάτι....
Έχει συζητηθεί το θέμα σε άλλο νήμα, αλλά το γεγονός αυτό παραμένει...
- - - Updated - - -
Το 17 βγήκε νόμος που αφορούσε το φυσικό αέριο νομίζω που έλεγε ότι δεν χρειάζεται άδεια από όργανο συνέλευσης η κάτι τέτοιο για να αυτονομηθείς...
Έτσι έβαλα αέριο και εγώ...
Εύκολο δεν ήταν με τους κολλημένους συνιδιοκτήτες αλλά με αστυνομίες κλπ νομικά έστρωσαν και έβαλα...
Μετά το άλλαξαν όμως νομίζω....
Και γινόταν πάλι η αυτονομία αλλά νομίζω υπό προϋποθέσεις...
Νομίζω να γίνει πρόταση για μετατροπή του κεντρικού καυστήρα πρώτα και να τους πεις ότι αν δεν γίνει θα αυτονομηθείς... Η και αν σε γειωναν μπορούσες να προχωρήσεις...
Δεν τα θυμάμαι μωρέ τώρα μετά από τόσο καιρό...
Αλλά για παραπληροφόρηση δεν έχω σκοπό καμιά να κάνω...
Ο blues τώρα ώρες ώρες λέει τα δικά του...
Και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...
Όχι ότι με νοιάζει κιόλας βασικά....
Υγεία....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
09-11-24, 23:58 Re: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #20
Δεν υπονόησα κάτι, απλά βρήκα αφορμή να το αναφέρω, αν το θυμάμαι σωστά τελικά.
-
10-11-24, 00:00 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #21
Σύμφωνα με το λεξικό "παραπληροφόρηση η [paraplirofórisi] Ο33 : η (σκόπιμη) διάδοση, διοχέτευση ψευδών πληροφοριών με στόχο ή με αποτέλεσμα την παραπλάνηση, τη σύγχυση του αποδέκτη" οπότε το μήνυμα του gregoir εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί παραπληροφόρηση (ούτε σκόπιμη ψευδολογία είναι ούτε αποσκοπεί σε σύγχυση, τί συμφέρον έχει ο gregoir από κάτι τέτοιο; )
Και στην δική μας πολυκατοικία πάντως ζητήθηκε γνώμη ιδιοκτητών όταν ένας κάτοικος ήθελε να μπει οπτική (εγώ είχα 5G μέσω ρούτερ, εννοείται συναίνεσα έτσι κι αλλιώς αυτό μας έλειπε) οπότε ακόμα κι αν ο νόμος ορίζει διαφορετικά, όπως αναφέρει ο netblues, φαίνεται να είναι διαδεδομένη ακόμα και σε συνεργεία εγκαταστατών παρόχων η παρανόηση/άγνοια του σχετικού νόμου (αυτοί το ζήτησαν από τον διαχειριστή). 2020 αν θυμάμαι καλά.
-
10-11-24, 03:53 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #22
Εγώ αυτό που ρωτάω, χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενος, ούτε να δημιουργήσω τσακωμό, αν θεωρείται ότι με απλη κοινοποιηση περνας ίνα, αέριο, κτλ, ακόμα και αν δεν πέσει υπογραφή υπεύθυνου/διαχειριστή και το συνεργείο δεν προχωρήσει γιατί δεν έλαβε υπογραφή, με βάση τον νόμο, και οι 2 δεν είναι παράνομοι; Αφού θέλει απλη κοινοποίηση; Εντάξει το συνεργείο από φόβο δεν θα προχωρήσει...Στο κάτω κάτω δεν χρωστάει σε κανέναν. Την δουλειά του θέλει να κάνει ήρεμα και χωρίς διαπληκτισμους. Απλά, ποτέ δεν κατάλαβα σε περιπτώσεις ινών, αερίων γιατί οι παροχοι ζητάνε την σύμφωνη γνώμη του διαχειριστή; Άμα θεωρείται ΥΚΩ, κοινοποιεις, αποδεικνύεις την κοινοποίηση και μετά τέλος. Αν τώρα ο διαχειριστής πει το οτιδήποτε, του εξηγήσεις την νομοθεσια. Αν δεν καταλάβει, προχωράς σε νομικές διαδικασίες. Χάνει το δίκιο του by default και μετά τέλος...
Ερώτημα είναι. Δεν είναι πολωτική η ερώτηση μου. Απλά ρωτάω για να μαθω τι ισχύει νομικά.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fasdf : 10-11-24 στις 03:58.
-
10-11-24, 05:17 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #23
Τότε με τον νόμο του 17 για το αέριο δεν ρώταγες κάνενα... Έριχνες μια κοινοποίηση και προχωραγες αέρα Πατέρα...
Μετά όμως αυτό άλλαξε...
Για το αέριο έγραψα μερικά πράγματα που θυμόμουν...
Για την ίνα το λέω άλλη μια φορά...
Η κοινοποίηση αρκεί δεν σε σταματάει κανείς... Αυτό στη θεωρία...
Γιατί στη πράξη αν δεν υπογράψει ο νόμιμος εκπρόσωπος του κτηρίου το συνεργείο δεν αγγίζει τίποτα στο κτήριο...
Να αρνηθεί η συνέλευση η ο εκπρόσωπος θεωρητικά δεν μπορεί...
Αλλά αν αρνηθεί τι θα του κάνεις; Μπου να τρομάξει;
Επομένως συνέλευση και άδεια στον εκπρόσωπο να υπογράψει....
Αν κάποιος ξέρει άλλο τρόπο ας μας τον πει..
Και να αρνηθεί ο εκπρόσωπος ήτοι διαχειριστής που είναι όργανο της συνέλευσης και νομικά να το πας θα τους αναγκάσεις σε υπογραφή δεν θα χάσεις την υπόθεση, αλλά θα χάσεις χρόνο και χρήμα...
Γι'αυτό το πάμε σαν κότες μεν με τους συνιδιοκτήτες αλλά με πυγμή - σθένος δε, ώστε να πετύχουμε το σκοπό μας...
Τους αραδιαζουμε όλα τα θετικά και το copper shut down ώστε να υποκύψουν...
Σε εμάς στη συνέλευση ήταν μερικοί πιο μεγάλης ηλικίας που ρώτησαν αν θα τους αναγκάσει κανείς να βάλουν οπτική...
Τους είπαμε όχι και έτσι συμφώνησαν να μπει...
Στη συνέλευση μπορείς να τους εξηγήσεις όλα τα θετικά κλπ που είπα και να τους πεις ότι δεν μπορούν να αρνηθούν...
Αν το κάνουν όμως μόνο νομικά...
Το συνεργείο μέχρι να πέσει υπογραφή με τον οποίο τρόπο δεν πρόκειται να προχωρήσει... Δεν έχει όρεξη να μπλέκει με τον κάθε περίεργο που μπορεί να κουβαλήσει μέχρι και αστυνομία...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 10-11-24 στις 05:34.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
10-11-24, 08:59 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #24
Επειδη ο gregoir εχει θεματα με την πολυκατοικια του δεν σημαινει οτι ειναι ετσι και τα πραγματα.
Για την παρα πληροφορηση καλα το λεει το λεξικο, να το πουμε λαθος πληροφορηση? Αλλαζει κατι στην ουσια?
Δεν χρειαζεται γενικη συνελευση. Ο διαχειριστης δεν μπορει να το αρνηθει. Ουτε η γενικη συνελευση. (εκτος απο απολυτη πλειοψηφια). Εαν εχει διαφορετικη αποψη, προβλημα του. Συνηθως οταν καταλαβει οτι τυχον καγκουριλικικα θα εχουν επιπτωσεις σε αυτον προσωπικα, γιατι δεν δικαιουται νομικα να αρνηθει, τελειωνει η συζητηση. Το πως ακριβως, δεν το εχω ψαξει, αλλα ενας δικηγορος στο λεει αυτο (για να μην παραπληροφορω ). Θα ειχε ενδιαφερον να καλεσει την αστυνομια ο διαχειριστης, μιας και ειναι αυτος που παρανομει. Yolo.
Απλα στα πλαισια της καλης γειτονιας, δεν το πας ετσι.
- - - Updated - - -
Βαζεις εσυ υπογραφη, ως υπευθυνος της δικης σου εγκαταστασης. Και αστους να κινηθουν νομικα (και να το χασουν φυσικα) αν εχουν ορεξη.
-
10-11-24, 09:43 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #25
Για ποια υπογραφή λέτε ρε παιδιά? Σε 5-6 πολυκατοικίες που έχω βρεθεί στην εγκατάσταση συν την δικιά μου στον μπαμπά, δεν ζήτησε κάποιος κάτι αλλά και να ζηταγε θα υπέγραφα εγώ γιατί ήμουν ο 1ος και σε όποιον αρέσει.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
10-11-24, 13:03 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #26
Ο GregoirX23 απο ο,τι καταλαβα το παει με αυτο τον τροπο για να μην εχει θεματα με φωνες και φασαριες γιατι μαλλον ο ανθρωπος νοικιαζει καποιο διαμερισμα (?) και δεν θα ηθελε να βρεθει ισως και εκτος του διαμερισματος ειδικα οταν ληγουν τιποτα συμβολαια και ζητησει ανανεωση. Οποτε εκει θα παιξει αυτοδικια απο την μερια του ιδιοκτητη, αλλα θα παιξει "με το γαντι" και αντε δειξε μετα οτι δεν εισαι ελεφαντας.
Ή οπως ειπωθηκε, ασχετα με το αν ειναι ιδιοκτητης ή οχι, απλα προσπαθει να ειναι ενταξει και διαλλακτικος με τους γειτονες τους. ΟΚ, στο κατω κατω δεν ειναι και το ωραιοτερο να πηγαινεις κατευθειαν "με το κεφαλι" ασχετα με το αν εχεις δικιο ή ζητας απλα μια εξυπηρετηση...
Ουσιαστικα προσπαθει να αποφυγει προστριβες ο ανθρωπος και καλα κανει, γιατι δεν ξερει σε ποιον περιεργο θα πεσει ή μπορει και να ξερει.
Σε αυτον τον συμμεριζομαι.
Αλλα νομικα αν ηθελε να τους σκισει, τους εσκιζε. ΟΚ κοστιζει, εχει δικιο σε αυτο που λεει, αλλα στο τελος η υποθεση ειναι κερδισμενη απο τα αποδυτηρια.
Επισης οι παροχοι που ζητανε υπογραφες πρακτικα ειναι εκτος τοπου και χρονου και οποιαδηποτε απαιτηση για υπογραφη διαχειριστη ειναι ακυρη. Οποτε ειτε ο διαχειριστης πει οτι εγω δεν θελω και δεν υπογραφω, ειτε πει στα @@ μου κανε οτι θες, αν ο παροχος/συνεργειο αρνηθει/ουν γιατι δεν υπαρχει "η καταλληλη υπογραφη" απλα μετα τους κυνηγας γιατι αυτο που ζητανε δεν στεκει νομικα.
Aυτο που λεει ο netblues οτι υπογραφεις εσυ ο ιδιος, ισα-ισα για να προχωρησει ολο αυτο, ειναι μια λυση για να μην καθεσαι και περιμενεις, παρακαλας ή χειροτερα να τσακωνεσαι. Ουτως η αλλιως δεν εχει καμια σημασια η υπογραφη απο οποιονδηποτε.
Παντως πολυ κακως που και οι παροχοι ζητανε κατι τετοιο. Απλα θα επρεπε να αναφερουν οτι η νομοθεσια ειναι αυτη, να ζητανε την αποδειξη της κοινοποιηση και απο εκει και περα οι ιδιοκτητες με ενοικους και διαχειριστες ας τα εβρισκαν μεταξυ τους. Αν καποιος δεν συμφωνουσε, νομικα και τελος. Αν ειναι σαφης ο νομος, δεν υπαρχει κατι να συζητηθει δλδ.
Ουσιαστικα χειροτερα τα κανουν οι παροχοι ακομα και για τους ιδιους τους τους εαυτους.
Ενας "τρελος" αν βρεθει που να τους κανει τιποτα εξωδικα, γιατι ζητανε παραλογες/ανομες διαδικασιες και μετα να δω..
Σορρυ για το offtopic. Απλα το ειχα απορια....Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fasdf : 10-11-24 στις 14:32.
-
10-11-24, 14:47 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #27
Απλός ιδιοκτήτης είμαι με διαμέρισμα...
Παιδιά, τα πράγματα μπορεί να μοιάζουν απλά αλλά λέω ξανά...
Δεν τίθεται μόνο και συγκεκριμένα για πρόβλημα δικό μου...
Ο εργολάβος και έχουμε δει και φορμα εγγράφων που ζητάει υπογραφή υπεύθυνου του κτηρίου ότι ενημερώθηκε δηλαδή πως θα γίνουν τα έργα... Όχι άδεια για να γίνουν τα έργα, αλλά σαν άδεια...
Και σας ρωτάω εδώ...
Έστω ότι είμαστε φιλαράκια και καλοί γείτονες και υπογράψει...
Αν δεν υπογράψει όμως ισχυριζόμενος το οτιδήποτε η το ότι οι υπόλοιποι δεν έχουν ενημερωθεί, η ότι φοβάται και δεν το κάνει δίχως τη συναίνεση των άλλων ιδιοκτητών, τι γίνεται;
Δεν μπορεί να υπογράψει κάποιο άλλο πρόσωπο πλην του νόμιμα εκλεγμένου ως εκπρόσωπος του κτηρίου...
Είμαστε καλά; Για να μας τρέχουν εμάς μετά; Να τους δώσουμε πάτημα; Υπάρχουν πολλοί τρελλοί που θέλουν να κάνουν διάφορα...
Η αν το συνεργείο κάνει ζημιά να τρέχουν αυτόν που υπέγραψε;
Δεν είναι τόσο απλό...
Και.... Είπαμε... Καλώς ή κακώς...
Τα συνεργεία δεν μπαίνουν μέσα στο κτήριο χύμα χωρίς υπογραφή να δουλέψουν...
Τι λέμε τώρα;
Φαντάζει απλό αλλά δεν είναι...
Δεν έχουμε δει φωτογραφίες εδώ από παρόχους που ζητούσαν υπογραφή;
Όπως και να το κάνουμε νομίζω έτσι είναι...
Μη γράφουμε συνέχεια τα ίδια....
Αν κάποιος πέσει στη περίπτωση μη υπογραφής πρέπει να γίνει συνέλευση ΟΧΙ για να κριθεί η μοίρα του έργου...
Που παραπλεύρως αυτή κρίνεται...
ΑΛΛΑ για να εξουσιοδοτηθεί ο διαχειριστής από τη συνέλευση να υπογράψει...
Αν αρνηθούν όλοι;
Το πας νομικά και τους εξαναγκάζεις σε υπογραφή... Θα κερδίσεις... Δεν τίθεται θέμα...
Τότε με το αέριο το 17 που έβαλα ήταν αλλιώς... Φάση αέρα Πατέρα λίγο κοινοποίηση και προχωραγες.. Μετά το άλλαξαν όμως και υπήρχαν προϋποθέσεις...
Όπως και πριν το 17 που ήθελε νομίζω η αυτονομία το 50+1%....
Μετά ζητούσαν να έχει προηγηθεί νομίζω πρόταση αρνητική για μετατροπή του κεντρικού καυστήρα και πρόταση δική σου ότι προτίθεται ο Χ ιδιοκτήτης να αυτονομηθεί... Και μετά νομίζω προχωραγες...
Είμαστε όμως όντως εκτός θέματος...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 10-11-24 στις 15:04.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
10-11-24, 15:09 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #28
Κινεισαι νομικα προς τον εργολαβο και τον παροχο, αν εκανες την κοινοποιηση.
Αυτο που ζηταει ο εργολαβος και ο παροχος ειναι μια φορμα που εφτιαξε ο ιδιος. Αν δεν στεκει νομικα. Δεν στεκει.
ΑΝ ο νομος περιγραφει, ακριβως αυτο: οτι με απλη κοινοποιηση ξεμπερδευεις.
Αν καταλαβαινω καλα αυτο το ζητανε μονο και μονο γιατι νομιζουν οτι εχουν φυλαγμενο τον πωπω τους. Οχι οτι ακολουθουν καποια διαδικασια που οριζει ο νομος.
Κοινως και εγω μπορω να σε βαλω να υπογραψεις να μου δωσεις τα νεφρα σου σε μια φορμα που εφτιαξα εγω. Aντε και υπεγραψες.
Aπο ποτε αυτη η φορμα οριζεται νομιμη;
Ανετα το αντιπαρερχεσαι νομικα εσυ ή καποιος δικος σου.
Κοιτα καταλαβαινω αυτο που λες.
Προσπαθεις να ελιχθεις. Καλα κανεις. Και εγω το ιδιο θα εκανα.
Δεν ειπα να κινηθουμε ολοι εναντιον ολων. Σιγουρα η συζητηση και ευγενικη επιμονη πρεπει παντα να ειναι η πρωτη και κυρια κινηση.
Στο κατω-κατω καλα το ειπες γλυτωνεις τσακωμους, γκρινιες, λεφτα, χρονο, δικηγορους, κτλ...
Εγω το ρωτησα περισσοτερο καθαρα νομικα τι ισχυει.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fasdf : 10-11-24 στις 15:24.
-
10-11-24, 15:19 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #29
Αν τυχόν και μπλέξεις νομικά....
Ζήσε Μάη μου...
Είπαμε, θα κερδίσεις...
Αλλά θα χάσεις χρόνο και χρήμα...
Γι'αυτό κάνεις τη πάπια και τα πας καλά με τους συνιδιοκτήτες, τους παραθέτεις τα θετικά του πράγματος... Για να πετύχεις το σκοπό σου... Δηλαδή την υπογραφή...
Φαίνεται σαν μια απλή κοινοποίηση αλλά οι πάροχοι - εργολάβοι δεν μας το κάνουν εύκολο ώστε αποδεδειγμένα με μια κοινοποίηση να καθαρίζεις...
Πάντως δεν τίθεται θέμα ελιγμού...
Το πώς είναι η κατάσταση περιγράφω...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 10-11-24 στις 15:28.
Gre-goir-X23.
-
10-11-24, 15:36 Απάντηση: Vodafone: Αύξηση Ταχύτητας Ανόδου (Upload) σε FTTH συνδέσεις #30
Κατι τελευταιο και το ληγω απο μεριας μου: ο νομος ποιος ειναι; (αν γνωριζει καποιος)
Αυτος: 4495/2017; Ή υπαρχει και προσφατη αναθεωρηση του νομου για να περιλαμβανει προϋποθεσεις αλλες και περιπτωσεις απο οπτικες κτλ;
Bookmarks