Εμφάνιση 16-29 από 29
-
22-11-24, 14:41 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #16
-
22-11-24, 15:17 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #17The gr81 .
-
23-11-24, 14:04 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #18
το ρούτερ είναι αυτό που μου έδωσε ο (ίδιος, Nova) πάροχος όταν έγινα πελάτης ή όταν έκανα κάποια στιγμή ανανέωση συμβολαίου. Από τότε με έχουν αφήσει με το ίδιο μηχανάκι στις επόμενες 2-3 διετούς διάρκειας ανανεώσεις (άρα 8+ χρόνια, φαντάσου με έχουν με το technicolor TD5136v2...), και τώρα δεν λειτουργεί πια. Και είναι το μηχάνημα που κάνει τη δουλειά για την οποία τους πληρώνω (ίντερνετ), η χρήση του οποίου είναι απαραίτητη και η παροχή του ήταν κομμάτι της προσφοράς/πακέτου για να γίνω/παραμείνω πελάτης τους.
Τώρα πια το συμβόλαιο έχει λήξει, άρα παραμένω ως αορίστου χρόνου και δεν έχω πια δέσμευση. Από που προκύπτει ότι το "σας παρέχουμε δωρεάν τον εξοπλισμό (σσ: που είναι απαραίτητος για τη χρήση της υπηρεσίας που μου πουλάνε)" που ήταν μέρος της αρχικής προσφοράς, τώρα "δεν είναι υποχρέωση του παρόχου". Το ότι δεν έχω εγώ δέσμευση τους "απελευθερώνει" από το να μου παρέχουν (έστω με χρησιδάνειο, δεν ζήτησα να μου το χαρίσουν όπως έκαναν παλιά) το μηχάνημα που είναι απαραίτητο και για αυτό το προσφέρουν σε κάθε νέο πελάτη?
ΥΓ Η Vodafone σε γνωστό μου άλλαζε μηχάνημα χωρίς να έχει πρόβλημα και χωρίς να το ζητήσει καν η ίδια, όταν έβγαζαν κάποιο πιο καινούριο...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kacey : 23-11-24 στις 14:10.
-
23-11-24, 14:07 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #19
-
23-11-24, 14:15 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #20
Δεν ξέρω τι προβλέπει η nova στα συμβόλαια της.
Τυπικά, το cpe του isp είναι ιδιοκτησία του isp,
παραχωρείται με χρησιδάνειο,
αν/όταν χαλάσει το αντικαθιστούν με κάτι αντίστοιχο,
αν πάψει η υπηρεσία τυπικά ο πρώην συνδρομητής υποχρεούται να το επιστρέψει.
Τι/πως κάνει η nova συγκεκριμένα δεν το ξέρω,
αλλά γενικότερα ας πούμε (ευγενικά...) ότι δεν φημίζεται ακριβώς για το support της.
Οπότε καλή τύχη μαζί τους.
Η σύστασις μου θα ήταν, εφόσον συζητάνε για ανεφικτότητα,
να σε αποδεσμεύσουν αζημίως,
και να δοκιμάσεις την τύχη σου με τους άλλους isp.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
23-11-24, 16:54 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #21
Συμφωνα με τους ορους απο συμβολαιο cosmote δικο μου γραφει ...
Κώδικας:παρέχεται με εγγύηση για όσο διάστημα ισχύει η σύμβαση της Τηλεφωνικής Γραμμής του Πελάτη με την Εταιρεία.
Επομενως εφοσον εχει ληξει η δεσμευση σου ( συμβολαιο ) και εισαι σε αοριστου .... δεν εχει υποχρεωση να στο αλλαξει με αλλο .The gr81 .
-
23-11-24, 18:36 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #22
αφήνω στην άκρη ότι μου παραθέτεις όρους cosmote ενώ μιλάμε για nova, γιατί μπορεί και στη nova να γράφουν παρόμοια. Οκ.
Επισημαίνω ότι το ρούτερ το έχω από εποχή που τα έδιναν "δωρεάν και ΔΙΚΟ ΣΑΣ", δηλαδή κυριολεκτικά μου το έχουν χαρίσει από την πρώτη στιγμή.
Επισημαίνω επίσης ότι μπορούν να δώσουν νέο με χρησιδάνειο και χρέωση αν δεν το επιστρέψω, όπως κάνει η Cosmote.
Γιατί μπερδεύεις δύο διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους? Το ότι έχει λήξει η δέσμευσή μου για παραμονή, ΔΕΝ αλλάζει το γεγονός ότι φυσικά και έχουμε μεταξύ μας σύμβαση που ισχύει: έχουμε μεταξύ μας μια σύμβαση που λέει ότι εγώ θα τους δίνω Χ ευρώ ανά μήνα και αυτοί θα μου παρέχουν 1ον πρόσβαση στο ίντερνετ με τάδε ταχύτητα και 2ον τον εξοπλισμό που είναι τεχνικά απαραίτητος ώστε να μπορώ να δέχομαι την υπηρεσία.
η απουσία δέσμευσης το μοναδικό που σημαίνει είναι ότι εγώ ανά πάσα στιγμή μπορώ να φύγω και αυτοί ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν την τιμή. Αλλά σύμβαση, έχουμε.
όπως και να'χει, θεωρώ γελοίο το να μου λένε να πληρώσω* για να παραμείνω πελάτης τους όταν ανά πάσα στιγμή μπορώ να φύγω και ο λόγος που θα φύγω θα είναι ότι χάλασε το μηχανάκι που αυτοί έτσι κι αλλιώς παρέχουν στους πελάτες τους.
*(24€ εγώ ο ιδιώτης, φαντάσου πόσο τους κοστίζει...)
-
23-11-24, 21:22 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #23
Απο cosmote προχειρο το συμβολαιο και γιαυτο το παρεθεσα .
Καπου εχω και της nova απο το καλοκαιρι . θα ριξω μια ματια και εκει.
δεν μπερδευω τιποτα. εχει ληξει το συμβολαιο σου ..... αρα εληξε και η υποχρεωση της εταιριας για αντικατασταση του ρουτερ .
ειναι πολυ απλα τα πραγματα . προφανως δεν θελεις να το καταλαβεις .
αν θελεις να στο αλλαξει , θα πρεπει να κανεις νεο συμβολαιο με δεσμευση , για να δεσμευτει και η εταιρια με "εγγυηση" του εξοπλισμου .
αν παλι το καταλαβαινεις , αλλα θελεις να αποφυγεις την δεσμευση... ριξε μια ματια στις αγγελιες και θα βρεις ρουτερ συμβατα με voip με 20€ ή και λιγοτερα .The gr81 .
-
25-11-24, 02:39 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #24
α) το "συμβόλαιο", δεν έχει λήξει. Απόδειξη αυτού, το ότι αυτοί συνεχίζουν να μου παρέχουν ίντερνετ, συνεχίζουν να μου βγάζουν λογαριασμό μηνός, συνεχίζω να είμαι νομικά υποχρεωμένος να τον πληρώνω, συνεχίζουν να πληρώνονται μέσω της πάγιας εντολής, και συνεχίζουν να μπορούν να μου κάνουν αγωγή αν δεν πληρώσω το λογαριασμό και να ζητάνε σε δικαστήριο να τους πληρώσω. Όπως είπα δηλαδή, υπάρχει μεταξύ μας σύμβαση, ενεργή.
Αυτό που έχει λήξει είναι η δική μου δέσμευση παραμονής, που είναι ένας μόνο και μεμονωμένος όρος του εν λόγω συμβολαίου. Για αυτό σου λέω "μπερδεύεσαι". Άλλο ο ένας όρος που λέει "2 χρόνια παραμονή", άλλο το συμβόλαιο στο σύνολό του.
EDIT:Όπως βλέπεις και στο print screen, προβλέπεται ρητά ότι μετά το πέρας της ελάχιστης διάρκειας το συμβόλαιο μετατρέπεται σε αορίστου, όπου φυσικά και το συμβόλαιο παραμένει ενεργό και οι υπόλοιποι όροι εφαρμοστέοι.
β) το συμβόλαιό μου είναι ηλικίας 5 έως 8 ετών (βάζω αυτό το εύρος γιατί δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία ανανέωση), άρα η δέσμευσή μου έχει λήξει εδώ και 3 έως 5 χρόνια. Αλλά, έχει κάποιους όρους. Μάνι μάνι γνωρίζουμε ότι είναι διαφορετικοί οι όροι που αφορούν την παράδοση του ρούτερ στον πελάτη. Τώρα τα δίνουν με χρησιδάνειο, στο δικό μου συμβόλαιο και όταν το είχα κάνει* τα έδιναν χάρισμα. Αντίστοιχα διαφορετικοί μπορεί να είναι οι όροι περί εγγύησης του εξοπλισμού. Ο μόνος τρόπος να το ξέρουμε αυτό είναι να βρω τη σύμβαση και να τη διαβάσω.
*το να μου πεις τι γράφει το δικό σου συμβόλαιο "από το καλοκαίρι" δεν έχει καμμία σημασία, λόγω του β παραπάνω. Το δικό μου συμβόλαιο μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικούς όρους.
-
25-11-24, 03:42 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #25
Από τη στιγμή που είναι με χρησιδάνειο και έχεις συμβόλαιο μαζί τους, υποχρεούνται να στο αλλάξουν. Το αν έχεις δέσμευση ή όχι είναι αδιάφορο.
Πάρε τους τηλέφωνο και πες τους να στο αλλάξουν, αν αρνηθούν ζήτα τον υπεύθυνο βάρδιας και ανέφερε τους ότι για αυτό το λόγο θα κάνεις αλλαγή παρόχου.
-
25-11-24, 11:21 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #26
Προφανως δεν θελεις να το καταλαβεις .
ΕΛΗΞΕ η δεσμευσμευση σου προς τον παροχο , αλλα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να ληξει η υποχρεωση του παροχου για ΕΓΓΥΗΣΗ του εξοπλισμου .
Δεν μπορω να στο εξηγησω περισσοτερο .
Οποτε ευχομαι να βρεις λυση στον προβληματισμο σου .
Καλη συνεχεια .The gr81 .
-
25-11-24, 13:17 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #27
Αυτα παθαινεις οταν δεν κανεις ανανεωση το συμβολαιο γιατι εχεις κατσει πανω σε μια ξεχασμενη προσφορα που ετυχες καποτε με τηλεοραση κτλ.
Δεν θες να ανανεωσεις γιατι θα σου αλλαξουν το συμβολαιο και θα πληρωνεις παραπανω....
Αλλα δεν θες και να δωσεις 20€ για ενα ρουτερ της πλακας.
Router αμα κανεις ανανεωση θα σου δωσουν καινουργιο ,Τωρα δεν σου δινουν γιατι μπορει να το παραλαβεις αυριο και την Τεταρτη να ζητησεις διακοπη της συνδεσης.KOYKAKI : Τρύπα στην γεωγραφία των ευρυζωνικών συνδέσεων!!
-
03-12-24, 19:38 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #28
Να μου πεις ότι δεν το έχω αναφέρει ήδη, να το καταλάβω...Πάμε ξανά:
έκανα ανανεώσεις, ΔΕΝ μου έδιναν μηχανάκι όπως δίνουν σε κάθε καινούριο πελάτη, με αποτέλεσμα να έχω ρούτερ 8ετίας και βάλε...
- - - Updated - - -
σου έβαλα printscreen των όρων του συμβολαίου που λέει ότι όταν λήγει η δέσμευσή μου, το συμβόλαιο μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου. ΜΟΝΟ αυτό συμβαίνει. Εκτός λοιπόν από το ότι πουθενά αλλού μέσα στο συγκεκριμένο συμβόλαιο δεν λέει ότι αλλάζει οποιοσδήποτε άλλος όρος μετά το 24μηνο, επιπλέον ΚΑΙ νομικά ΔΕΝ προκύπτει από πουθενά ότι η αλλαγή "α" σε κάτι σε ένα συμβόλαιο προκαλεί αυτόματα και αλλαγή "β", πόσο μάλλον όταν - ξαναλέω - υπάρχει ρητός όρος που λέει ΤΙ συμβαίνει όταν τελειώσει η δική μου 24μηνη δέσμευση.
Αυτό που δεν θες να καταλάβεις εσύ είναι ότι η (εξαρχής με όρο στο συμβόλαιο προβλεπόμενη μάλιστα) αλλαγή σε κάτι σε ένα συμβόλαιο, ΔΕΝ αλλάζει ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.
Για να είμαι δίκαιος θα αναφέρω ότι τελικά έχουν δίκιο, γιατί διαβάζοντας όλο το συμβόλαιο βρήκα ότι για αυτο το θέμα (εγγύηση) εξαρχής αναφέρεται ρητά σε όρο ότι η εγγύηση του εξοπλισμού είναι διετής. ΑΥΤΟ όμως είναι ΑΣΧΕΤΟ με το παραπάνω, με το τι συμβαίνει με την λήξη της διάρκειας, πράγμα που το ορίζει ο όρος "24 μήνες ---> αορίστου".
-
03-12-24, 20:55 Απάντηση: "Δεν θα έχετε πια ίντερνετ στο σπίτι γιατί ο ΟΤΕ δεν επισκευάζει χαλκό". #29
Bookmarks