Εμφάνιση 31-45 από 45
Θέμα: Πρόσβαση από έξω..
-
26-11-24, 21:13 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #31
-
26-11-24, 21:34 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #32Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
26-11-24, 22:07 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #33
(δε ξερω απο routerOS ) στον κοσμο του pfsense μου φερνει τα 2 vlan(children του wan , parrent interface) ως interfaces τα οποια μπορω ειτε να στησω dhcp / whatver client ή να τα πασαρω σε ενα bridge προς καποια αλλη πορτα , το ιδιο και σε openwrt
τι ειναι τα vlan filtering ;
-
26-11-24, 22:23 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #34
Με μπερδεύετε τώρα με αυτά που έγραψε ο finos...
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
26-11-24, 22:28 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #35
Είναι ένας απο τους τρόπους να στήσεις vlan στα mtik
(νομίζω, ο 3ός?).
Βάζεις όλα τα interfaces σε ένα μοναδικό bridge,
και μετά ορίζεις τι είδους port είναι το κάθε ένα
και αναλαμβάνει το switch chip.
Μάλλον τρέχει DSA απο πίσω (υποθέτω δλδ, μοιάζουν),
αλλά είναι κυρίως για τα μεγαλύτερα των soho router που έχουν switch chip πάνω.
Το pfsense δεν νομίζω να έχει κάτι αντίστοιχο γιατί τυπικά δεν έχει switch chip
(αλλά έχω να το δουλέψω χρόνια, μπορεί να κάνω και λάθος...).Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
26-11-24, 22:35 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #36
Διάβαζα κάτι σχετικό με τη συζήτηση εδώ..
https://www.adslgr.com/forum/threads...08#post7665308-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
26-11-24, 22:49 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #37
-
26-11-24, 23:00 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #38
-
26-11-24, 23:59 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #39
-
27-11-24, 00:12 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #40
-
09-12-24, 18:39 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #41
Για να αναβιώσω λίγο το παρόν νήμα...
Αν για κάποια υλοποίηση με ρούτερ κανω κάποια με κάποιον υπολογιστή που τρέχει windows H linux θα μπορώ να μπαίνω στο εσωτερικό δίκτυο μέσω του υπολογιστή που θα είναι ανοιχτός Η να χειρίζομαι από μακριά τον υπολογιστή;
Zerotier, openvpn, anydesk δεν ξέρω...
Τι κάνω και πώς το κάνω;
Η θα έχω πάλι πρόβλημα με το ρούτερ που δεν με αφήνει να ανοίξω πόρτα;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
09-12-24, 20:03 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #42
Δεν καταλαβαίνω τι θες να πείς^ (δεν βγάζει νόημα δλδ).
Αν εννοείς:
"Αν *αντί* για κάποια υλοποίηση με ρούτερ κανω κάποια με κάποιον υπολογιστή που τρέχει windows H linux",
ναι γίνεται να στήσεις vpn server σε κάποιον υπολογιστή (τυπικά σε κάποιο linux).
Το άν βολεύει είναι ένα ερώτημα.
Τι/πως κάνεις: στήνεις τον vpn server της αρεσκείας σου στο pc που τρέχει στο δίκτυο σου και θα εκτελεί χρέη vpn server,
και κάνεις port-forward τις x πόρτες/πρωτόκολλα που θέλει το vpn της αρεσκείας σου
για να δεχτεί την εισερχόμενη κίνηση και να σηκώσει το tunnel.
Προυπόθεση ότι έχεις μία public/routable ip ώστε να μπορεί να δεχτεί εισερχόμενη κίνηση ο vpn server,
είτε αυτός τρέχει στο router είτε αυτός τρέχει σε κάποιο pc.
Για το πως ακριβώς στήνεται/παραμετροποιείται ο vpn server της αρεσκείας σου σε pc = διαβάζεις τα docs του.
0-tier: θα παίξει ok πίσω από ένα (1) nat layer,
οπότε είτε το στήνεις σε έναν host πίσω απο το router και κάνεις port-forward τις πόρτες που θέλεις,
είτε (ιδανικά, και για λόγους ευκολίας...) το στήνεις επί του router.
Κοιτάς σε mtik ή openwrt.
ovpn = θέλει public/routable ip για να δεχτεί σύνδεση ο server.
anydesk = idk, φαντάζομαι θα παίζει με το cloud του vendor οπότε θα παίζει και πίσω απο nat.
Διαβάζεις τα docs της anydesk.
To router θα σε αφήνει να ανοίξεις πόρτα σε κάθε περίπτωση.
Το αν θα έχει εισερχόμενη κίνηση είναι άλλη συζήτηση.Disclaimer:
-
09-12-24, 20:37 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #43
Μωρέ την public ip την έχουμε, αυτό είναι το μόνο εύκολο για όσο τη δίνουν ακόμα...
Αλλά και να μη την έδιναν άλλοι νομίζω με 0tier/tailscale έχουν βρει λύση...
Σκεφτόμουν αν μπορώ από μακριά να ελέγξω έναν υπολογιστή που λογικά θα εκτελεί χρέη σέρβερ ώστε να συνδέομαι εγώ σε αυτόν ως client...
Ιδανικά δεν θα ήθελα να είναι open στο ευρύ ίντερνετ... Εξού και η κουβέντα για το vpn..
Το θέμα μου είναι πως από που αρχίζω...
Υπάρχει κάποιος μπουσουλας;
Καθώς δεν έχω ιδέα...
Αν καταφέρω κάτι τέτοιο λογικά ξεχνάω τη κουβέντα που κάναμε πίσω με υλοποίηση πρόσβασης από έξω στο εσωτερικό δίκτυο με χρήση κάποιου άλλου ρούτερ... Δλδ όχι του παρόχου..
Αυτό που δεν ξέρω όμως πέρα από το τι θα πρέπει να γίνει στον υπολογιστή, δεν ξέρω τι ρυθμίσεις θα χρειαστεί το ρούτερ του παρόχου ώστε να αφήσει να περνάει η σχετική κίνηση....
Γιατί το δικό μου όπως έχω πει παρότι έχω κωδικό root, πόρτες δεν θέλει να ανοίξει...
Είναι στάνταρ αυτό...
Ανοίγει για λίγο η πόρτα, μένει ο κανόνας αλλά μετά η πόρτα κλείνει...
Αυτό στο access control list...
Στο ipv4 port mapping αν δηλώσω μια ip εσωτερική κάποιας συσκευής άλλοτε βγαίνει έξω το σχετικό gui και άλλοτε όχι...
Γενικά θέλω κάποιου τύπου έλεγχο από μακριά στο εσωτερικό δίκτυο και δεν ξέρω τι λύση να εφαρμόσω...
Σκέφτομαι διάφορα - με το ελάχιστο κόστος- αλλά τα έχω κάνει σαλάτα και δεν ξέρω από πού να πιαστώ και να αρχίσω να χτίζω...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
09-12-24, 21:19 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #44
Ιδανικά θα διάβαζες τα docs της x υλοποίησης vpn που σε ενδιαφέρει,
το ovpn πχ έχει docs: https://openvpn.net/community-resources/
Αν θα στηθεί στο x router διαβάζεις τα docs του x router.
Βασικά, αν θες να στήσεις ovpn (πχ) σε router,
διαβάζεις και τα του ovpn (για να ξέρεις τα του vpn) και τα του router (για να ξέρεις τα του router).
Αν θες να το κλέψεις και σε ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα και όχι να μάθεις πως δουλεύει,
ψάχνεις κανα tutorial/how-to ή κανα βίδεο.
Σημειωτέον, τα ανωτέρω μπορεί να λένε και καμιά μπούρδα ή να μην είναι up-to-date.
Έτσι μπορεί ενδεχομένως να καταφέρεις να δουλέψει μεν, δεν θα καταλάβεις *πως* δουλεύει δε,
άμα θες να μάθεις το πως δουλεύει θα πρέπει να στρωθείς να διαβάσεις.
Δεν ξέρω τι router έχεις, δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να έχει.
Αν έχει προβλήματα = βάζεις ένα που δεν έχει.
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τσακώνεσαι με το cpe του isp.
Είπαμε:
Αν θες να συνδέεσαι από "έξω", και έχεις μια public/routable ip (είτε ipv4 είτε ipv6),
στήνεις στο σπίτι έναν vpn server, είτε στο router, είτε σε έναν host στο lan που θα εκτελεί χρέη vpn server.
Αν δεν έχεις public/routable ip ή ο isp δεν επιτρέπει εισερχόμενη κίνηση,
θα πας σε λύση sd-wan (0tier/tailscale/whatever).
Όντως τα έχεις κάνει σαλάτα, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω σε αυτό.
Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις να υλοποιήσεις.Disclaimer:
-
09-12-24, 22:18 Απάντηση: Πρόσβαση από έξω.. #45
Εγώ ευχαριστώ για το χρόνο σου...
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
Bookmarks