Καλησπέρα,
Έχω τα τελευταία 3 χρόνια σε επαγγελματικό χώρο pfsense με oxygen ote σε vdsl 50 mbps με ppoe passthrough και χρησιμοποιώ το oxygen μόνο για τηλεφωνία - πέφτει πάνω σε παλιό τηλεφωνικό κέντρο με bri.
Έγινε αλλαγή σε vodafone ftth και μου έφεραν το aethra bg8542ewac λόγω επαγγελματικού συμβολαίου και Bri. Το πρόβλημα είναι ότι είναι κλειδωμένο από παντού και δεν μπορώ να κάνω ppoe passthrough.
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να κάνω κάτι και εάν έχει κάποιος καμία ιδέα. Το ιδανικό setup για εμένα θα ήταν να συνδέετε το ONT απευθείας με το pfsense και το modem του παροχου ή κάποια άλλη εναλλακτική να χρησιμοποιείτε μόνο για τηλεφωνία.
Εάν επίσης με κάποιο τρόπο μπορώ να έχω και την τηλεφωνία μέσω pfsense και μπορεί να βγάλει θύρα bri το pfsense, θα με ενδιέφερε.
Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με δίκτυα οπότε συγχωρέστε με για τυχόν λάθη.
Εμφάνιση 1-5 από 5
-
29-11-24, 17:07 pfsense vodafone ffth και bri τηλεφωνικο κεντρο #1
-
29-11-24, 20:25 Απάντηση: pfsense vodafone ffth και bri τηλεφωνικο κεντρο #2
Το pfsense ειναι router, δεν μπορει να εχει καποια σχεση με BRI.
Γενικοτερα, μια λυση θα ηταν να καταργησεις τελειως οτι εχει να κανει με bri. Ξεκινα ρωτωντας την voda αν μπορει να σου δωσει κωδικους voip
Μπορεις παντα να βαλεις ενα switch μετα το ont και να ριξεις το pfsense και το αιθρα παραλληλα. Θα χρειαστεις κωδικους internne ή generic.
-
29-11-24, 22:14 Απάντηση: pfsense vodafone ffth και bri τηλεφωνικο κεντρο #3
Σας ευχαριστώ για την απάντηση, η voda θεωρητικά μπορεί να μου δώσει κωδικούς τηλεφωνίας ήταν η προϋπόθεση για να πάω εκεί. Με switch στο ont αν καταλαβαίνω καλά μπορώ να κάνω το εξής να συνδέσω στο pfsense και να περάσω μέσα κωδικούς internet (στατική ip). Και την άλλη θύρα να την ρίξω στο αιθρα; Το αιθρα σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να έχει generic κωδικούς για να παίξει η τηλεφωνία σωστά ;
-
29-11-24, 23:43 Απάντηση: pfsense vodafone ffth και bri τηλεφωνικο κεντρο #4
-
30-11-24, 05:02 Απάντηση: pfsense vodafone ffth και bri τηλεφωνικο κεντρο #5
Με μοναδικο μειονεκτημα οτι το traffic της φωνης δεν θα εχει qos/priority. Εαν η γραμμη δεν μαστιγωνεται, δεν υπαρχει θεμα επισης.
Bookmarks