Χαιρετώ την ομάδα.
Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης FTTH από τον εργολάβο που συνεργάζεται με την Cosmote, μου συνέβη το εξής (περίεργο κατά τη γνώμη μου) και θέλω την άποψη σας.
Αρχικά ήρθε ένα συνεργείο για την αυτοψία του χώρου (διπλοκατοικία οικογενειακή) και έβγαλε πόρισμα για επιτοίχια τοποθέτηση της ίνας μέχρι την είσοδο του σπιτιού και μετά τρύπημα ώστε να μπει στο κλιμακοστάσιο και μετά γύρω από τις σκάλες για να φτάσει έξω από την πόρτα κάθε διαμερίσματος.
Τους είπαμε ότι κατά τη γνώμη μας αυτό δεν βγάζει νόημα γιατί είναι πιο εύκολο να το φέρουν εναέρια από την κολώνα μέχρι τον τοίχο κολλητά στα μπαλκόνια του κάθε διαμερίσματος. Μας είπαν όχι! Γιατί κάνει κούρμπα το καλώδιο, είναι εκτεθειμένο και κάτι τέτοιες μπούρδες. Οκ τους λέμε εσείς ξέρετε καλύτερα.
Έρχεται το άλλο συνεργείο για την εγκατάσταση στο κτίριο και μας είπαν ότι οι προηγούμενοι ήταν άσχετοι και ότι θα το κάνουν όπως προτείναμε εμείς αρχικά.
Ωραία λοιπόν, προχωράνε , κάνουν τακτοποιημένη δουλειά ή αλήθεια είναι και φτάνει η ώρα να «προγραμματίσουμε» το σημείο που θα μπει το ρούτερ στο διαμέρισμα και αντίστοιχα που θα αφήσουν την αναμονή της ίνας για να κάνουν το «ξετρύπι» (τι γαμάτη λέξη) στο μπαλκόνι. Κοιτάζει γύρω γύρω η μαστοράτζα και μου λέει : ακριβώς δίπλα στη μπαλκονόπορτα έχεις πρίζα! Τέλεια ! Θα το φέρεις εδώ το ρούτερ! Εγώ ο μλ….. δεν θυμήθηκα να του πω ότι έχω συναγερμό και ότι χρειάζομαι το ρούτερ να συνδεθεί στην τηλεφωνική πρίζα για την επιστροφή του συναγερμού (η οποία είναι μοναδική και στο κέντρο του διαμερίσματος) και του είπα οκ!
Μετά έρχεται το τελευταίο παλικάρι για την σύνδεση μέσα στο διαμέρισμα και του εξηγώ τη φάση. Μου λέει : αααα δεν έχω εντολή για τόσα μέτρα απόσταση να περάσω την ίνα γύρω από το σοβατεπί και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το αφεντικό.
τον πήρα τηλ και μου είπε κάτι @@ριές ότι έχουν κλειδώσει τη μελέτη και ότι δεν αλλάζει τώρα. Φέρε ηλεκτρολόγο να σου βάλει τηλεφωνική πρίζα δίπλα στο μπαλκόνι!
Φυσικά του απάντησα ότι αυτό δεν παίζει και ότι το παρατάμε όπως είναι στη μέση!
Σας φαίνεται λογικό?? Πιστεύετε ότι πρέπει να τους πιέσω με απειλές ότι τα μαζεύω και φεύγω, κλπ?
(Sorry για το σεντόνι…)
Εμφάνιση 1-15 από 21
-
29-11-24, 20:45 Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #1
-
29-11-24, 21:00 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #2
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Η ευθύνη είναι δική σου, γιατί τώρα δεν μπορεί να προσθέσει στην εγκατάσταση, το επιπλέον κόστος της ίνας+εργασία και να τα εισπράξει από τον πάροχο. Δυστυχώς πρέπει να φέρεις εσύ τεχνικό -με έξοδα σου- να την στείλεις στο σημείο που θέλεις.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
29-11-24, 21:23 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #3
Πιθανόν και να έχεις δίκιο. Αλλά σε κάθε περίπτωση η δουλειά του δεν είχε τελειώσει! Πόσο δύσκολο είναι να τροποποιηθεί η εργασία και να επικαιροποιηθεί το κόστος? Γιατί μη μου πεις ότι κλείνουν το λογαριασμό τους με την Cosmote πριν τελειώσουν την εργασία τους και συνδεθώ στο δίκτυο! Τεσπά…
Σε κάθε περίπτωση και στη χειρότερη το παρατάω εδώ και τους λέω μένουμε όπως είχαμε…
-
29-11-24, 21:25 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #4
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
29-11-24, 21:27 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #5
-
29-11-24, 21:55 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #6
h αληθεια ειναι οτι οταν αλαζεις κατι (ακομα και προς το καλυτερο)
οι πιθανες τροποποιήσεις για συμβατοτητα με παλια συστημα κτλ ειναι δικη σου ευθυνη
πιθανον υπαρχουν πολλοι τροποι, και καλο ειναι να ρωτησεις και το "συναγερματζη" η κάποιο ηλεκτρονικό της επιλογής σου
μια πιθανη ιδεα που ριχνω χωρις να δω το χωρο, ειναι μηπως βγει καλώδιο παλι προς το κλιμακοστασιο (απο ρουτερ) και βρεις το κατανετμητη / κουτι διακλαδωσης στο κλιμακοστασιο...
-
29-11-24, 22:01 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #7
-
29-11-24, 22:03 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #8
Ίσως αξίζει να διευκρινίσω ότι η αρχική μελέτη των «άσχετων», προέβλεπε τοποθέτηση του ρούτερ εκεί που το έχω τώρα (με σημαντικό μήκος ίνας που θα διοδεύονταν από σοβατεπί!!) Η 2η «μαστοράτζα» μου πρότεινε την αλλαγή χωρίς να με ρωτήσει αν έχω συναγερμό!
Επίσης να αναφέρω ότι δε μιλάμε για καμιά χρονική απόσταση εβδομάδων, όπου θα μπορούσαν όντως να ισχυριστούν «κλείδωμα μελέτης» … μιλάμε για διαφορά 2 ημερών από τη μία «συνεννόηση» μέχρι την άλλη!
-
29-11-24, 22:22 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #9
το φταιξιμο ειναι δικο σου. αλλα συμφωνησες, αλλα ζητας τωρα. να επωμιστεις το επιπλεον κοστος για το utp με δικο σου ηλεκτρολογο.
ο συναγερμος να συνδεθει με utp με το router, με καρτα δικτυου στο συναγερμο και αντιστοιχη συνδρομη στο κεντρο ληψης.
μεσω τηλεφωνου συνδεονταν οι εγκαταστασης προ δεκαετιων
-
29-11-24, 22:32 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #10
Οκ! Σύμφωνοι ότι ήταν λάθος μου που δεν το είπα εξαρχής ότι έχω συναγερμό!
Αλλά όπως είπα δεν σκάω κιόλας! Αν δεν το ξεκολλήσει το θέμα η Cosmote, το παρατάω όπως είναι τώρα με τον κίνδυνο να χάσουν ένα πελάτη και να επωμιστούν το κόστος της σύνδεσης, χωρίς να πληρώσω ούτε 1 €!
-
29-11-24, 23:23 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #11
Vasilispliat αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο τεχνικό έγγραφο εδώ που περιγράφει τις απαιτήσεις του OTE για τις κατασκευές που κάνουν οι εγκαταστάτες.
Δεν το λέω για να κάνω τον συνήγορο του οτε, το λέω για να καταλάβεις και την άλλη πλευρά και τις διαδικασίες που ακολουθεί
Καταλαβαίνω οτι απο τη μεριά σου φαίνεται απλό να γίνει μια μικρή πατέντα/αλλαγή αλλά το σύστημα συνήθως κλατάρει με κάτι τέτοια.
Αυτα που σου έλεγε πάντως για μελέτη, φώτο και λοιπά δεν είναι @@ πάντως, έτσι κάνουν και τους ελέγχει ο ΟΤΕ τι έκαναν πριν τους πληρώσει.
Αν δει στις φώτο άλλα από αυτά που προβλέφθηκαν στη μελέτη μάλλον είναι πρόβλημα.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗΣ ΣΕ ΝΕΟΑΝΑΓΕΙΡΟΜΕΝΟ Ή ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ
-
29-11-24, 23:51 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #12
Όλα αυτά τα δέχομαι! Δεν έχω αντίρρηση καμία!
Ωστόσο την αρχική μελέτη (για την οποία είχαν βγάλει ένα σωρό φωτό και βίντεο), την άλλαξαν χωρίς να γίνει η ίδια διαδικασία!
Όπως είπα και πριν στην αρχή της 1ης αυτοψίας, μπήκαν στο διαμέρισμα και μου είπαν ότι το νέο ρούτερ θα μπει εκεί που είναι τώρα το ρούτερ σας!
Στη συνέχεια, αφού έγινε η εξωτερική εγκατάσταση, μου πρότειναν να το αλλάξουμε, χωρίς αυτό να καταγραφεί κάπου… δεν τράβηξαν ξανά βίντεο και φωτό!
Τεσπά… η κατάσταση είναι κάπως μπερδεμένη! Σε κάθε περίπτωση θα αφήσω να δω τι θα μου πει ο ΟΤΕ και βλέπουμε !
-
30-11-24, 04:09 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #13
Καλησπέρα, δεν έρχεται δηλαδή η ίδια εταιρεία για την αυτοψία και για την εγκατάσταση;
Αυτό με "βολεύει" διότι κι εμείς έχουμε διπλοκατοικία οικογενειακή και ο τεχνικός που ήρθε έβγαλε σχέδιο για να μπει μέσα από το κλιμακοστάσιο η όλη εγκατάσταση, ενώ εμείς θέλαμε (για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους) να ανέβει από την πρόσοψη και να τρυπήσει από τα μπαλκόνια. Αλλά μας είπε ότι το έχει απαγορεύσει ο ΟΤΕ εδώ και 6 μήνες. Οπότε, εάν έρθει άλλη εταιρεία για την εγκατάσταση, ίσως μπορέσουμε να το πάμε με βάση το πλάνο μας.
Από την άλλη, αν ισχύει αυτή η ευελιξία των μαστόρων και η "εναλλαγή" εταιρειών, είναι όντως μυστήριο το πώς πληρώνονται όλοι αυτοί, καθώς εντέλει με ποιον τρόπο και από ποιον γίνεται η τελική έγκριση/αξιολόγηση του παραδοτέου;
Την σύνδεση μέσα στο διαμέρισμα δεν την κάνει ο πάροχος;
-
30-11-24, 04:16 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #14
Αυτο λεγεται θρασος. Ο κοσμος παρακαλαει για να εχει αξιοπιστο Internet και οχι ο παροχος να παρει ενα πελατη, πόσο μαλλον οταν σου κανει δωρεαν μια εγκατασταση εκατονταδων ευρώ. Αλλα ετσι ειναι, οτι δεν νομιζεις οτι το πληρωνεις, δεν το εκτιμας. (γιατι στο τελος ΟΛΑ τα πληρωνει ο πελατης επισης)
Αντι να δεις πως θα κανεις το συναγερμο σου αξιοπιστο και οχι αυτο που νομιζεις οτι εχεις για συναγερμο, ασχολεισαι με bulling στο παροχο. Μακαρι να σου βγει γενικοτερα.
-
30-11-24, 07:45 Απάντηση: Διένεξη με τον εργολάβο-εγκαταστάτη της Cosmote #15
Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν διαφορετική εταιρία! Αλλά σίγουρα ήταν διαφορετικό συνεργείο! Πιθανόν όμως γιατί το 2ο συνεργείο που έκανε την εγκατάσταση μιλούσε περιφρονητικά για τις γνώσεις του 1ου λόγω της «κακής» αρχικής μελέτης!
Σου επιβεβαιώνω ότι αυτό που σου είπαν δεν ισχύει! Και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο επιμένουν τόσο πολύ σε αυτό! Γιατί εμείς τους το είπαμε 2-3 φορές ότι δεν είχε νόημα αυτό που πρότειναν και ότι συνεπαγόταν πολύ περισσότερη δουλειά και σίγουρα κόστος για αυτούς!
Ναι ο πάροχος απλά θα έκανε στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας το «κούμπωμα» της οπτικής στο ρούτερ, αφού όμως το τελευταίο συνεργείο (ένα παλικάρι μόνο του ήρθε) μου περνούσε μέσα στο διαμέρισμα την οπτική ίνα . Όπως κατάλαβες αυτό δεν έγινε ποτέ!
- - - Updated - - -
Αντιπαρέρχομαι το ύφος και τις προσβολές σου (συγκεκαλυμμένες ή μη) γιατί δεν είμαι άνθρωπος που «τσακώνεται» ούτε πίσω από ένα πληκτρολόγιο.
Απλά θα επαναλάβω ότι για ένα λάθος μου (δεν είπα ότι έχω συναγερμό - πράγμα που ίσως και ο εργολάβος θα έπρεπε να ρωτήσει δεδομένου ότι έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες κατασκευές-), ο πάροχος (μέσω του συνεργαζόμενου εργολάβου) μου λέει ότι δεν μπορεί (προς το παρόν) να μου φέρει δωρεάν (όπως συμφωνήσαμε αρχικά) την οπτική ίνα στο διαμέρισμά μου.
Εγώ αυτό που ζητάω είναι να κρατήσουμε την εγκατάσταση ως είχε πριν! Τώρα αν αυτή είναι λάθος ή απαρχαιωμένη, είναι δικό μου ζήτημα ! Οταν θα ερχόταν ο ηλεκτρολόγος της Cosmote να μου κουμπώσει το ρούτερ, ας μου το έλεγε (αφού είναι πολύ πιο καταρτισμένος στις εγκαταστάσεις με συναγερμό) και εγώ θα έβλεπα τι θα έκανα!
Επίσης να σημειώσω ότι υπέγραψα μόνο την αρχική μελέτη που ανέφερε τοποθέτηση του ρούτερ στο σημείο που είναι τώρα. Η αλλαγή θέσης έγινε με προφορική συνεννόηση χωρίς να υπογράψω κάτι.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vasilispliat : 30-11-24 στις 11:08.
Bookmarks