Ianpan24 καλημέρα δεν έχω εμπειρία αλλά δοκίμασες να κάνεις τα βήματα με την εφαρμογή τους και τα βήματα όπως λέει εδώ: https://www.tp-link.com/gr/home-netw...v1%20(1-pack)/
Με το deco App? Στην αρχή λέει σύνδεση με καλώδιο...
Έτσι όπως καταλαβαίνω θα έπρεπε να είναι συμβατά...
Edit: Μάλλον τελικά δεν είναι https://community.tp-link.com/en/hom...m/topic/730576
Εμφάνιση 16-25 από 25
Θέμα: TP-Link NX510v ρυθμίσεις
-
08-03-25, 10:52 Απάντηση: TP-Link NX510v ρυθμίσεις #16
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος villager : 08-03-25 στις 11:10.
-
12-03-25, 00:45 Απάντηση: TP-Link NX510v ρυθμίσεις #17
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση/βοηθεια.
Οντως τελικα δεν ειναι συμβατα. Ειναι αλλο το Easymesh (το οποιο απ οτι καταλαβα συνδιαζεται και με το Onemesh), αλλο το Decomesh κι αλλο το Omadamesh. Μαλιστα απο την tp-link μου απαντησαν "Το mesh είναι μία φιλοσοφία συνδεσιμότητας και όχι κάποιο συγκεκριμένο πρωτόκολλο". Εγω παλι λεω οτι θα επρεπε στα χαρακτηριστικα των προιοντων να αναφερεται το πρωτοκολλο επικοινωνιας και οχι η φιλοσοφια...
Τελος παντων, το Deco το επεστρεψα και τελικα χρησιμοποιησα ενα Archer AX55 το οποιο δουλευει κανονικα ως satelite και δημιουργει mesh εχοντας controller το ΝΧ510v. Το μονο προβλημα ειναι οτι ενω παιζει κανονικα, στην εφαρμογη της Aginet μου δειχνει οτι εχει poor signal ακομα κι αν το βαλω κολλητα διπλα στο ΝΧ510v. Υποθετω οτι ειναι καποιο bug διοτι το Archer AX55 δεν ανηκει στο προιοντα tp-link/ Aginet που υπαρχουν εδω https://service-provider.tp-link.com/home-wifi-system/.
Ευχαριστω και παλι.
-
29-03-25, 10:27 Απάντηση: TP-Link NX510v ρυθμίσεις #18
Καλησπέρα σας,
Έχω κι εγώ το συγκεκριμένο router, στο οποίο έχω τοποθετήσει extra sim της Cosmote από το πρόγραμμα του κινητού μου με απεριόριστα data.
Ενώ συνδέεται στο 4g κανονικά και δίνει ταχύτητες download με εύρος 20-90 mbps, δε μπορεί να συνδεθεί στο 5G.
Μέχρι στιγμής, έχω δοκιμάσει τα παρακάτω:
1. Έβαλα την extra sim σε συσκευή κινητού και έστειλα το μήνυμα για ενεργοποίηση του 5G στο 5ψήφιο της Cosmote.
2. H Extra SIM Δε συνδέεται σε 5G ούτε από συσκεύή κινητού.
3. Η κύρια SIM του κινητού συνδέεται σε 5G από το κινητό.
4. Η Κύρια SIM του κινητού δεν συνδέεται σε 5G όταν την τοποθετώ στο router.
5. Το mobile security service της SIM δεν είναι ενεργοποιημένο.
6. Επικοινώνησα με την Cosmote και η απάντηση (σε μεταγενέστερο χρόνο) είναι να ξαναδοκιμάσω. Δε ξέρω αν έκαναν κάτι ή όχι.
Έχω τις παρακάτω ρυθμίσεις στο router:
Υπάρχει κάτι παραπάνω που θα μπορούσα να δοκιμάσω?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
-
30-03-25, 03:10 Απάντηση: TP-Link NX510v ρυθμίσεις #19
Η πρώτη ρύθμιση είναι οκ. Απλά, βάλε να υπάρχουν οι B1, B3, B7 στο 4G και N78 στο 5G.
Το πρόβλημα, σίγουρα έχει να κάνει με τη SIM. Αν δεν φτιαχτεί, κάλεσε το 13738 και ενημέρωσε τους.
-
17-04-25, 14:04 Απάντηση: TP-Link NX510v ρυθμίσεις #20
Καλημέρα και Καλή Ανάσταση σε όλους.
Τα στατιστικά μου είναι τα εξής (με το NX510v):
Bands : N78 (5G) και B1 (το 4G)
Downlink Bandwidth: 100 MHz
Downlink Frequency: 3511 MHz
SS-RSRP: -94 dBm
SS-RSRQ: -14 dB
SS-SINR: 12 dB
Με βάση αυτά τα στατιστικά, η λήψη μου φαίνεται ικανοποιητική (δεν είναι η βέλτιστη, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό). Χθες είχα κάποιο πρόβλημα με το router όταν εργαζόμουν και ταυτόχρονα άλλες συσκευές στο δίκτυο παρακολουθούσαν Netflix κλπ (είμαι σε εξοχική κατοικία στο κέντρο επαρχιακής πόλης). Στο test για bufferbloat έβγαλε βαθμολογία C. Έχετε δοκιμάσει να ρυθμίσετε το QOS για να βελτιώσετε την ποιότητα των συνδέσεων και να μειώσετε το buffer-bloat;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος XII : 17-04-25 στις 14:07. Αιτία: adding screenshot
-
17-04-25, 22:06 Απάντηση: TP-Link NX510v ρυθμίσεις #21
-
17-04-25, 23:13 Απάντηση: TP-Link NX510v ρυθμίσεις #22
Με λίγα λόγια,
όταν η σύνδεση είναι 4/5G ή τέλος πάντων κάτι που δεν έχει σταθερό throughput στην wan,
δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματικό qos.
Εκτός αν είσαι διατεθειμένος να θέσεις όριο στον shaper
κάτω απο το απολύτως ελάχιστο που πιάνεις.
Αν πχ, αναλόγως τα κέφια του 5G πιάνεις απο 100 μέχρι 500 Mbit,
οκ, αν βάλεις τον shaper στα 90 Mpbs,
θα καταπολεμήσεις το bufferbloat.
Αλλά πλέον μέχρι 90 mbps θα κατεβάζεις.
Αυτά χωρίς να ξέρω τι δυνατότητες έχει το tp-link συγκεκριμένα.
Για το bufferbloat θα ήθελες κάτι σε sqm,
και αμφιβάλω αν το tp-link έχει κάτι τέτοιο.
Γίνεται μια προσπάθεια στο openwrt για δυναμικό qos/sqm
αναλόγως της ταχύτητας του wan (να προσαρμόζεται δυναμικά),
αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, δεν έχω άποψη.
Ίσως θέλεις να δεις το forum τους αν θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
18-04-25, 11:27 Απάντηση: TP-Link NX510v ρυθμίσεις #23
Thanks for the info. Έβαλα περίπου το maximum δηλαδή 320mbps down και 100up και φαίνεται "λίγο" καλύτερα αλλά όχι κατι τρομερό (ακόμα στο C αλλά τα νούμερα στο speedtest φαίνεται κάπως πιο στρωμένα).
- - - Updated - - -
Ασύρματα με Wifi 6 στα 5Ghz δίπλα στο router.
-
18-04-25, 11:29 Απάντηση: TP-Link NX510v ρυθμίσεις #24
-
18-04-25, 11:32 Απάντηση: TP-Link NX510v ρυθμίσεις #25
Bookmarks