Καλησπέρα παιδιά, θέλω να συνδέσω το κουτί της eon που έχω με το ρούτερ, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Η ταχύτητα μου είναι 500αρα, τι τύπου καλώδιο ethernet πρέπει να επιλέξω; Με cat.7 είμαι καλυμμένος;
Εμφάνιση 1-6 από 6
-
15-12-24, 15:53 Σύνδεση ρούτερ με κουτί eon. #1
-
15-12-24, 17:04 Απάντηση: Σύνδεση ρούτερ με κουτί eon. #2
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος K1m0n : 15-12-24 στις 17:05. Αιτία: fixed typo
Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
15-12-24, 20:00 Απάντηση: Σύνδεση ρούτερ με κουτί eon. #3
Ευχαριστώ για την απάντηση, στην ουσία μιλάμε για απόσταση μεταξύ του ρούτερ και του κουτιού 4 μέτρων.
-
15-12-24, 20:19 Απάντηση: Σύνδεση ρούτερ με κουτί eon. #4
-
19-12-24, 23:36 Απάντηση: Σύνδεση ρούτερ με κουτί eon. #5
Σύνδεσα τελικά το ρούτερ με το eon box με καλώδιο ethernet cat 5e. Οι μετρήσεις με το wifi αυτή την στιγμή (όχι με το speedtest) είναι 402mbps ενώ με το καλώδιο ethernet είναι 94mbps. Κομικά πράγματα που δεν έχουν λογική. Γενικά από την ημέρα που ενοποιήθηκε η συχνότητα 2,4 με την 5 έχω χαμηλότερη και όχι σταθερή ταχύτητα γιατί πολύ απλά παίρνει ως πρώτη την 2,4 και σε άλλα δωμάτια που δεν βρίσκεται το ρούτερ ενώ εγώ πάντα χρησιμοποιούσα παντού την 5. Έχω μιλήσει τόσες φορές με το τεχνικό τμήμα της Nova και μου λένε ότι η γραμμή μου τους δείχνει ότι είναι μία χαρά.
-
20-12-24, 00:12 Απάντηση: Σύνδεση ρούτερ με κουτί eon. #6
Χωρίς να ξέρω το tv-box της nova συγκεκριμένα
(και όπως έλεγα και στο προηγούμενο μήνυμα μου),
η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των συσκευών έχουν 100 Mbit nic,
στην οποία περίπτωση, με καλώδιο, μέχρι 100 Mbps θα δεις.
Και είναι υπέρ-επαρκές για την χρήση που προορίζεται το tv-box (media streaming).
Αν έχεις προβλήματα με το streaming (το οποίο τυπικά θέλει ~20Mbit) μάλλον αλλού είναι το πρόβλημα σου.
Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι το cpe της nova δεν θα είναι ότι καλύτερο,
και πιθανότατα δεν θα είναι παραμετροποιήσιμο,
αλλά είναι-αυτό-που-είναι.
Αν δεν σου κάνει, πάρε ένα δικό σου που να σε ικανοποιεί
και να ρυθμίζεται κατά πως προτιμάς και μεγειές.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
Bookmarks