Καλησπέρα στην παρέα,
αυριο έρεχται ο τχνικός να περάσει την οπτική στο διαμέρισμα μέσα. Από την Nova Μου έχουν στείλει το Huawei HG8145X6-10 που έχει ενδωματομένο το ΟΝΤ.
Σπίτι έχω τα πάντα σε Mikrotik (Router: RB400, Switch CRS328, CHR)
Προφανώς θέλω να κρατήσω τον δικό μου εξοπλισμό και να πάρω την IP στο CHR.
Θέλω προτάσεις για πως να στήσω το δίκτυο (αγορά επιπλέον εξοπλισμού, αλλαγή με ONT απο NOVA κλτ). ¨Εχει καταφέρει κάποιος να στήσει και να λειτουργεί τηλεφωνία και DATA σε mikrotik?
Για τηλεφωνία έχω ένα 3CX που περιμένει.
Από VLAN έχω μια γνώση που μαλλον θα χρειαστεί. Ψάχνω να βρω κάποιον οδηγό αλλά όλα είναι διάσπαρτα και ειδικά τώρα που δεν έχω ακόμα ενεργοποιηθεί να το ερευνήσω παραπάνω.![]()
Εμφάνιση 1-6 από 6
Θέμα: Nova FTTH Mikrotik
-
19-12-24, 19:04 Nova FTTH Mikrotik #1
-
22-12-24, 22:45 Απάντηση: Nova FTTH Mikrotik #2
Για την τηλεφωνια απ οτι εχω διαβασει ειναι μεγαλο το μπλεξιμο.
Αν ειναι απαραιτητο το τηλεφωνο ισως δεν επρεπε να πας στη Νοβα εχοντας στο μυαλο να την παρεις μεσα οπως εχουμε μαθει με κοσμοτε.
Αναζητησε ποστς εχουν γραψει παμπολλα μηνυματα
-
06-01-25, 13:00 Απάντηση: Nova FTTH Mikrotik #3
Καλημέρα, ολοκληρώθηκε η (εκπαιδευτικη) διαδικασίας μεταφοράς την οπτικής από το χαζοκούτι του παρόχου που δίνει για router στο mikrotik. Τηλεφωνία και internet βγαινουν απο το mikrotik.
Για όσους το δοκιμάσετε, μην προσπαθησετε να το φτιάξετε με την μια. ειναι σχεδον σιγουρο αν σας παίξει το internet δεν θα εχετε τηλεφωνο( το ιδιο ειχα και εγω).
Οπότε βημα-βημα με επαλήθευση ότι περναιτε IP, κανετε ping εχετε το σωστο routing table, δεν εχετε τιποτα failed στο ARP Table @mikrotik.
-
06-01-25, 19:00 Απάντηση: Nova FTTH Mikrotik #4
Καλη χρονια.
Ανεβασε και το Mikrotik Config
export file=onoma terse
βγαλε οτι δεν πρεπει να δουμε και βαλτο εδω το να υπαρχει για τον επομενο.
-
14-01-25, 22:58 Απάντηση: Nova FTTH Mikrotik #5
Aφήνω το πρόχειρο guide που είχα γράψει και εδώ για να το βρίσκουν λίγο πιο εύκολα όσοι από εδώ μπλέξουν με ΝΟΒΑ
https://www.adslgr.com/forum/threads...ndstream-ht801
-
15-01-25, 10:07 Απάντηση: Nova FTTH Mikrotik #6
Ωραιος και χρησιμος οδηγος.
Νασαι καλα.
Bookmarks