Δεν διαφωνώ.
Απ'την άλλη δεν είναι πρωτοφανές για τους χ/ψ λόγους κάποιος να θέλει να ασχοληθεί με το cpe
του isp με παραγωγικούς τρόπους,
ή να φορτώσει modded gui,
ή να κάνει debrand και να βάλει το open market firmware,
ή να εγκαταστήσει alternative firmware στο off-the-shelf plastic pos soho router,
κλπ, κλπ.
Στα πλαίσια του tinkering είναι και αυτά ok.
Ότι θα προτιμούσα ο isp μου να μου δώσει ένα cpe που να είναι παραμετροποιήσιμο, ναι καλά θάτανε
(και επειδή δεν το κάνει χρησιμοποιώ κάποιο δικό μου...).
cool, εσύ ξέρεις.
Εμφάνιση 91-105 από 149
-
21-03-25, 18:08 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #91Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
21-03-25, 18:29 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #92
-
21-03-25, 18:45 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #93
Τυπικά για τον OTE οι πελάτες του 1 Gbps είναι οι Premium και τους δίνει και καλά και Premium ρούτερ..
H 1&1 θα δίνει τώρα το 7690 ως Premium ρούτερ πχ..
https://dsl.1und1.de/wlan-router
Και αυτοί με 3 Gbps είναι οι "τρελαμένοι"..
-
21-03-25, 18:49 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #94There's no substitute for experience
CorollaClub
-
21-03-25, 18:51 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #95
-
21-03-25, 18:51 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #96
Όλα αυτά τα κόλπα με το ρουτερ είναι πρωτοβουλία της cosmote η της μαμάς Telekom
-
21-03-25, 18:52 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #97
-
22-03-25, 10:04 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #98
-
22-03-25, 22:05 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #99
Απλα δεν αφηνουμε τα defaults. (αυτοι που ξερουν απο ουζο, η τελος παντων ενδιαφερονται να ασχοληθουν) Για τους υπολοιπους, προφανως δεν υπαρχει θεμα.
-
25-03-25, 21:55 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #100
Καλησπέρα σε όλους,
Αύριο θα γίνει η τελική ενεργοποίηση της γραμμής μου 1gbps Και δυστυχώς όσο και αν το πάλεψα για να μου δώσουν ont, με τελικό πλάνο να αγοράσω ένα fritzbox 5590, θα μου φορτώσουν το vantiva ????♂️
Αν είναι τόσο κλειδωμένο όσο γράφτηκε από τους προλαλήσαντες φαντάζομαι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω ούτε το παλιό μου 7490 προσωρινα αφου δεν επιτρέπει passthrough ούτε να μεταβώ στο 5590 με spoofing του id.
Το ερώτημα είναι αγοράζω το 5590 ή θα φάω πόρτα στο να το ενεργοποιήσω; Έχει δοκιμάσει κανείς να ζητήσει από την υποστήριξη απλά να του δηλώσουν τον σειριακό από όποιο router αγόρασαν;
Θα κάνω μία απόπειρα να το ζητήσω αν και δεν είμαι αισιόδοξος. Λογικά λόγω της καινούργιας νομοθεσίας που αφήνει τον χρήστη να έχει δικό του router στην περίπτωση του ‘όλα σε ένα’ έχουν επιλογή να αρνηθούν όπως στην περίπτωση ont και router;
-
25-03-25, 22:26 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #101
Καλησπέρα.
Ψάχνουμε κάποιον τολμηρό να δοκιμάσει Spoofing του Vantiva σε Fritz!
To GPON S/N θα το έχει πάνω, ή θα το δείχνει στο μενού του..
Πάντως λογικά κάτι πρέπει να κάνουν για να μπορείς να βάλεις μετά και δικό σου εξοπλισμό.
Δηλαδή έστω και ένα Fiber Fritz να κάνει σύνδεση με WAN.
* Υπάρχει καλή προσφορά τώρα για το 5590 στα 250 στο Amazon.deΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 25-03-25 στις 22:33.
-
25-03-25, 22:33 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #102
-
25-03-25, 23:41 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #103
Ναι την έχω δει την προσφορά και είναι πολύ καλή.
Αν αφήνουν wan θα μπορούσα να το κάνω και με το 7490 που έχω το οποίο έχει ήδη προφίλ cosmote (Παλιό μηχάνημα μεν αλλά OK σαν προσωρινή λύση δεν είναι άσχημο)
Πάντως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνω ο ‘τολμηρός’ και να δοκιμάσω το spoofing, αλλά αν υπάρχει άλλος τρόπος με τον οποίο να συμφωνεί και ο πάροχος δεν θα με χάλαγε να τον βρω.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος d13 : 25-03-25 στις 23:48.
-
26-03-25, 00:18 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #104
Γιατι αν εχεις το router στο 192.168.1.1 και βαλεις στο δικτυο ενα αλλο device, η πιθανοτητα να εχει το ιδιο ip ειναι μεγαλη, και αντιο internet.
Γιοτι αν θες να πειραξεις/αναβαθμισεις/rootareis κατι παλι παιζει με defaults (ενω ταυτοχρονα ΘΕΣ internet για να κατεβασεις διαφορα
Γιατι αν θες να ενωσεις δυο site, με το ιδιο range δεν γινεται
Γιατι αν κατι θελει να επιτεθει στο router σου απο μεσα, ξερει που να ψαξει (αν και αυτο βρισκεται απο το default gw)
και ειναι κιαλλα που (θελω) να ξεχναω.
το ιδιο ισχυει για οποιον στηνει ολο το οικιακο δικτυο στο τυχαιο ssid του παροχου και μετα κλαμα, η παλευει το wifi με κωδικους που ειναι αδυνατο να γραψεις πχ σε tv box.
Να εχει ας πουμε μικρο λ και κεφαλαιο γιωτα, κατα προτιμηση διπλα διπλα. Αντιο ζωη.
Προφανως, ολα αυτα δεν εχουν καμμια σημασια μεχρι να ΕΧΟΥΝ.
-
26-03-25, 00:19 Απάντηση: Cosmote Fiber Router - Vantiva (RDK) #105There's no substitute for experience
CorollaClub
Bookmarks