Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 20

Θέμα: 3cx & Cosmote

Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000
    ISP
    INALAN
    Router
    Mikrotik hAP ac3 RBD53iG-
    Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, σκεφτήκαμε στην εταιρία πλέον να κάνουμε μεταφορά από αρχαιολογικό αναλογικό τηλεφωνικό κέντρο σε ψηφιακό. Η εταιρία είχε τρεις γραμμές και αντίστοιχα τρία κλασσικά oxygen. Μετά από ομιλία μου με το support μου και την διευκρίνηση μου ότι έχουμε διαφορετικό ISP για το internet μου είπαν βγάλε τα oxygen και θα σου στείλουμε SIP κωδικούς για να κάνεις login στον ims.

Αφού γίνεται λοιπόν όλη η διαδικασία έρχεται η στιγμή να βάλω στο 3cx την πρώτη γραμμή, έλα όμως που δεν μπορούσε να "μιλήσει" με τον ims.. Συνοπτικά και έπειτα από αρκετές κλήσεις και εν τέλει τεχνικό στον χώρο μου, έμαθα ότι έκαναν λάθος και δεν μου είπαν ότι πρέπει να βγαίνω από δικιά τους γραμμή(έχουμε και μια backup 50αρα cosmote) οπότε έβαλα πίσω το ένα oxygen έκλεισα την τηλεφωνία και έβαλα το mikrotik ότι έχει σχέση με το 3cx να το μαρκαρει και να βγαίνει από εκεί όπως και έγινε.

Πλέον φτάσαμε στο σημείο να βλέπω τον server και όταν κάνω connect να παίρνω πίσω

Κώδικας:
    Call or Registration to Cosmote generic2 has failed. sip:10001@195.167.16.30:5060 replied: 480 Temporarily Unavailable; warning: SS280000F133L1394S0E0[00001] Hllm query failed; from IP:195.167.16.30:5060
    μετά από λίγο ψάξιμο έμαθα ότι ήθελε διαφορετικό outbound και τον έβαλα sdvims.otenet.gr και εκεί άλλαξε το error στο παρακάτω:

Κώδικας:
    Call or Registration to Cosmote 541826 has failed. sip:10001@195.167.16.30:5060 replied: 400 Bad Request; from IP:94.65.165.86:5060
    * να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή έχω πάνω στο 3cx μια γραμμή intertelecom η οποία παίζει τζάμι

Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Έχω απαυδήσει πραγματικά...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Περιοχή
    Αθήνα, Βούλα
    Downloads
    13
    Uploads
    1
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109999/10999
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΟΥΛΑ
    Router
    ZTE H288A & pfSense
    SNR / Attn
    12.1(dB) / 4,3(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Bill123 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, σκεφτήκαμε στην εταιρία πλέον να κάνουμε μεταφορά από αρχαιολογικό αναλογικό τηλεφωνικό κέντρο σε ψηφιακό. Η εταιρία είχε τρεις γραμμές και αντίστοιχα τρία κλασσικά oxygen. Μετά από ομιλία μου με το support μου και την διευκρίνηση μου ότι έχουμε διαφορετικό ISP για το internet μου είπαν βγάλε τα oxygen και θα σου στείλουμε SIP κωδικούς για να κάνεις login στον ims.

Αφού γίνεται λοιπόν όλη η διαδικασία έρχεται η στιγμή να βάλω στο 3cx την πρώτη γραμμή, έλα όμως που δεν μπορούσε να "μιλήσει" με τον ims.. Συνοπτικά και έπειτα από αρκετές κλήσεις και εν τέλει τεχνικό στον χώρο μου, έμαθα ότι έκαναν λάθος και δεν μου είπαν ότι πρέπει να βγαίνω από δικιά τους γραμμή(έχουμε και μια backup 50αρα cosmote) οπότε έβαλα πίσω το ένα oxygen έκλεισα την τηλεφωνία και έβαλα το mikrotik ότι έχει σχέση με το 3cx να το μαρκαρει και να βγαίνει από εκεί όπως και έγινε.

Πλέον φτάσαμε στο σημείο να βλέπω τον server και όταν κάνω connect να παίρνω πίσω

Κώδικας:
    Call or Registration to Cosmote generic2 has failed. sip:10001@195.167.16.30:5060 replied: 480 Temporarily Unavailable; warning: SS280000F133L1394S0E0[00001] Hllm query failed; from IP:195.167.16.30:5060
    μετά από λίγο ψάξιμο έμαθα ότι ήθελε διαφορετικό outbound και τον έβαλα sdvims.otenet.gr και εκεί άλλαξε το error στο παρακάτω:

Κώδικας:
    Call or Registration to Cosmote 541826 has failed. sip:10001@195.167.16.30:5060 replied: 400 Bad Request; from IP:94.65.165.86:5060
    * να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή έχω πάνω στο 3cx μια γραμμή intertelecom η οποία παίζει τζάμι

Ξέρετε τι μπορεί να φταίει; Έχω απαυδήσει πραγματικά...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με 3CX. Αυτό που ξέρω σίγουρα, είναι ότι πρέπει να κάνεις login με τα SIP credentials από το modem/router της ίδιας γραμμής. Π.χ. αν έχεις SIP credentials για το 2100000000, πρέπει να κάνεις register χρησιμοποιώντας το modem/router του 2100000000.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Αν και εγώ δεν έχω ασχοληθεί με το άθλημα 3cx, η λύση σε περιβάλλον FreePBX θα ήταν κάπως έτσι:

Σενάριο Α
    Server με Χ+1 κάρτες δικτύου. Μια κάρτα για το γενικό lan, οι άλλες θα πηγαίναν στα αντίστοιχα routers, με διαφορετικές στατικές IP.
    Ενεργοποίηση των επιπλέων pjsip transports μέσα από το web ui
    Σε κάθε sip trunk ορισμός του αντίστοιχου transport για να βγαίνει από το δικό του router.

Σενάριο Β
    Τοποθέτηση fritzbox 7430/7530 (hint hint ebay) με v7 firmware σε κάθε γραμμή, αφήνουμε τα fritzbox να κάνουν το sip registration.
    Δημιουργία sip trunks μεταξύ κάθε fritzbox και το pbx.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    None

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    112640/11255 D/U
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
    Router
    pfsense & TG789vac rooted
    SNR / Attn
    15.4(dB) / 11(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μετά από ομιλία μου με το support μου και την διευκρίνηση μου ότι έχουμε διαφορετικό ISP για το internet μου είπαν βγάλε τα oxygen και θα σου στείλουμε SIP κωδικούς για να κάνεις login στον ims.
    αυτο πως ακριβως δουλευει στον ΟΤΕ ;

Πως δινουν αριθμούς χωρις γραμμη ιντερνετ & το ποιο σημαντικό πως γινεται register απο αλλη συνδεση;

Περιοχή
    Αθήνα, Βούλα
    Downloads
    13
    Uploads
    1
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109999/10999
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΟΥΛΑ
    Router
    ZTE H288A & pfSense
    SNR / Attn
    12.1(dB) / 4,3(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από finos Εμφάνιση μηνυμάτων
    αυτο πως ακριβως δουλευει στον ΟΤΕ ;

Πως δινουν αριθμούς χωρις γραμμη ιντερνετ & το ποιο σημαντικό πως γινεται register απο αλλη συνδεση;
    Ο ΟΤΕ δίνει τηλεφωνία με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1) Απλή PSTN ή ISDN γραμμή

2) Με VoIP είτε μέσω ADSL, είτε μέσω VDSL, είτε μέσω FTTH. Έχω πετύχει περίπτωση (έχουν γραφτεί και στο forum κάποιες) , όπου πελάτης είχε από τον ΟΤΕ μόνο τηλεφωνία και του είχαν φέρει modem/router. Είχε κανονικά συγχρονισμό, IP είχε πίσω από CGNAT αλλά δεν είχε πρόσβαση στο internet.

Τέλος, η VoIP τηλεφωνία του ΟΤΕ γίνεται register μόνο από την δική της γραμμή internet.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FsOnt/zte5G
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kronos911 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σενάριο Α
    Server με Χ+1 κάρτες δικτύου. Μια κάρτα για το γενικό lan, οι άλλες θα πηγαίναν στα αντίστοιχα routers, με διαφορετικές στατικές IP.
    Δεν χρειαζονται πολλες καρτες δικτυου. Αρκει να βαλουμε πολλαπλες ip απο το ιδιο subnet. Μετα αφτες φαινονται ως διαφορετικα transports στο ui και με source routing στο firewall (mikrotik, pf κλπ) στελνουμε το traffic αντιστοιχα.
    Πολλαπλες γραμμες χωρις ρουτερ μπροστα τι νοημα εχει?

Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000
    ISP
    INALAN
    Router
    Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Αν και εγώ δεν έχω ασχοληθεί με το άθλημα 3cx, η λύση σε περιβάλλον FreePBX θα ήταν κάπως έτσι:

Σενάριο Α
    Σε κάθε sip trunk ορισμός του αντίστοιχου transport για να βγαίνει από το δικό του router.

Σενάριο Β
    Τοποθέτηση fritzbox 7430/7530 (hint hint ebay) με v7 firmware σε κάθε γραμμή, αφήνουμε τα fritzbox να κάνουν το sip registration.
    Δημιουργία sip trunks μεταξύ κάθε fritzbox και το pbx.
    Θα πρέπει αναγκαστικά να είναι τρία; Δεν μπορώ από το ένα να κάνω register και τους τρείς αριθμούς ή δεν θα με αφήσει από την ίδια ip να το κάνω αυτό;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Θα πρέπει αναγκαστικά να είναι τρία; Δεν μπορώ από το ένα να κάνω register και τους τρείς αριθμούς ή δεν θα με αφήσει από την ίδια ip να το κάνω αυτό;
    Λόγου του "Cosmote Line Lock" θα πρέπει να είναι τρία.
    Ενδικτικα στο eBay ένα AVM FRITZBox 7490 International ξεκινάει στα 44 ευρώ

Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000
    ISP
    INALAN
    Router
    Κατάλαβα, τότε εντάξει θα μπω στην διαδικασία να πάρω ένα για τον main αριθμό και θα βάλω τους άλλους δύο απλά εκτροπή σε αυτόν και θα είναι πένα. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα επανέλθω για να ενημερώσω.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    112640/11255 D/U
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
    Router
    pfsense & TG789vac rooted
    SNR / Attn
    15.4(dB) / 11(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimangelid Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο ΟΤΕ δίνει τηλεφωνία με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1) Απλή PSTN ή ISDN γραμμή

2) Με VoIP είτε μέσω ADSL, είτε μέσω VDSL, είτε μέσω FTTH. Έχω πετύχει περίπτωση (έχουν γραφτεί και στο forum κάποιες) , όπου πελάτης είχε από τον ΟΤΕ μόνο τηλεφωνία και του είχαν φέρει modem/router. Είχε κανονικά συγχρονισμό, IP είχε πίσω από CGNAT αλλά δεν είχε πρόσβαση στο internet.

Τέλος, η VoIP τηλεφωνία του ΟΤΕ γίνεται register μόνο από την δική της γραμμή internet.
    Τωρα που το λες νομιζω το εχω διαβασει κι εγω...

Αυτο ακουγεται τοσο περίπλοκο να το βαλει καποιος ... καταλαβαινω γιατι να εχεις μονο τηλεφωνο σε ενα endpoint αλλα οχι γιατι να εχεις τηλέφωνο απο τον παροχο Α και ιντερνετ απο τον Β (εξαίρεση οι voip παροχοι οπως modulus etc)

Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000
    ISP
    INALAN
    Router
    Να προσθέσω επίσης ότι αυτή την στιγμή έχω καταφέρει να κάνω register έναν αριθμό από το 3cx(κατευθείαν πάνω στον ims) αλλά συνέχεια έχω αυτό + ότι δεν έχω ήχο:

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  opera_HqQby3bvAB.jpg 
Εμφανίσεις:  15 
Μέγεθος:  121,0 KB 
ID: 261420

Πιστεύεις θα το έχω και με το fritz αυτό το θέμα; Έχω ακούσει ότι τα oxygen έχουν τα θεματάκια τους με τα disconnects...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Κατάλαβα, τότε εντάξει θα μπω στην διαδικασία να πάρω ένα για τον main αριθμό και θα βάλω τους άλλους δύο απλά εκτροπή σε αυτόν και θα είναι πένα. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα επανέλθω για να ενημερώσω.
    Μην ξεχνάς ότι κάθε αριθμός cosmote έχει δυο (2) κανάλια φωνής. Δηλαδή αν μιλάνε δυο άτομα, είτε εισερχόμενες είτε εξερχόμενες είτε μια εισερχόμενη και μια εξερχόμενη, ο τρίτος θα φάει πόρτα.

Να προσθέσω επίσης ότι αυτή την στιγμή έχω καταφέρει να κάνω register έναν αριθμό από το 3cx(κατευθείαν πάνω στον ims) αλλά συνέχεια έχω αυτό + ότι δεν έχω ήχο:

Όνομα:  opera_HqQby3bvAB.jpg 
Εμφανίσεις:  15 
Μέγεθος:  121,0 KB 
ID: 261420

Πιστεύεις θα το έχω και με το fritz αυτό το θέμα; Έχω ακούσει ότι τα oxygen έχουν τα θεματάκια τους με τα disconnects...
    Σε όσες περιπτώσεις έφαγε πόδι το oxygen/speedport και μπήκε fritz δεν παρουσίασε θέμα ήχου.
    Τα oxygen/speedport επίσης δεσμεύουν την θύρα 5060 για τον εαυτό τους και ας είναι κλειστή η τηλεφωνία τους.

Περιοχή
    Ιωάννινα
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Εγώ πάντως συνεχίζω να είμαι μονόκερος και με αφήνει να κάνω terminate στον ims, 2 διαφορετικά SIP μέσω 1 φυσικής VDSL χωρίς κανόνες στο fw.

Όνομα:  Screenshot from 2025-01-16 04-38-18.jpg 
Εμφανίσεις:  14 
Μέγεθος:  63,9 KB 
ID: 261439

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από finos Εμφάνιση μηνυμάτων
    πως γινεται register απο αλλη συνδεση;
    Σε μια άλλη εγκατάσταση (αλλά πάλι με σύνδεση cosmote) με αφήνει να κάνω terminate SIP που ανήκει σε τελείως διαφορετική σύνδεση (διαφορετικά ΑΦΜ, διευθύνσεις, τύπος σύνδεσης).
    A very minor case of serious brain damage.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/1000
    ISP
    INALAN
    Router
    Μην ξεχνάς ότι κάθε αριθμός cosmote έχει δυο (2) κανάλια φωνής. Δηλαδή αν μιλάνε δυο άτομα, είτε εισερχόμενες είτε εξερχόμενες είτε μια εισερχόμενη και μια εξερχόμενη, ο τρίτος θα φάει πόρτα.
    Μου είπαν από την cosmote ότι αν τα κάνω register από το τηλεφωνικό μου κέντρο είναι απεριόριστα τα κανάλια φωνής αλλά με τόσες μπαρούφες που έχω ακούσει από το support τελευταία δεν θα πέσω από τα σύννεφα εάν δεν ισχύει αυτό.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία