Το νόημα του πακέτου δεν είναι να δώσει ταχύτητες ίνας.Το κακό της Cosmote με το 5G wifi είναι ότι βάζει τους πάντες στα 50Mbps, εκτός λίγων εξαιρέσεων απλά για να μπορέσει να χωρέσει περισσότερους πελάτες στο δίκτυο,
Επίσης το πακέτο έχει υψηλά ρήτρα αν το σπάσεις οπότε κάποιος πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα το κρατήσει για 24 μήνες αλλιώς πρακτικά σου χρεώνουν τα 2/3 του ρουτερ σε ρήτρα ακόμα και μέχρι το τους τελευταίους μήνες,
όμως από θέμα υπηρεσίας η ποιότητα του ακόμα και στα 50Mbps είναι πολύ καλή, είναι αρκετά σταθερό στο ping ακόμα και όταν κατεβάζεις σε full ταχύτητα.
Δεν μπορρώ να το συγκρίνω με το Starlink γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αλλά θέλω να μοιραστώ καποιες μετρήσεις από το Smokeping που τρέχω στο δίκτυο μου
Συνημμένο Αρχείο 264581
Το smokeping εκτός από την μέση τιμή που έιναι η πράσινη κουκίδα δείχνει με την γκρι περιοχή περιοχή το εύρος των μετρήσεων που πήρε οπότε μπορεί να δει κανείς και την αστάθεια στις μετρήσεις
Άφησα στην αρχή να φαίνεται και η εποχή που είχα τo Booster για μέτρο σύγκρισης.
Αυτό που βλέπω είναι ότι πριν κλειδωθεί η γραμμή κατάφερνα να έχω ταχύτητες από 350 -850Μbps και όταν η γραμμή κλειδώθηκε πήγα στα 50Mbps
Οι μετρήσεις όμως στο ping όταν κλειδώθηκε η γραμμή απέκτησε μια μεγάλη σταθερότητα (φαίνεται από την γκρίζα περιοχή που περιορίστηκε στο ελάχιστο), ενώ πριν κλειδωθεί είχα λίγο πιο μεγάλα ping αλλά και πιο υψηλή διασπορά.
Η άποψη μου είναι ότι το προφίλ που σε βάζουν με 5G wifi όταν κλειδωθεί δίνει όντως προτεραιότητα. Παρόλο που δεν είμαι σε τουριστική περιοχή θα περιμένω τον Ιούλιο και τον Αύγουστο που έρχεται αρκετός κόσμος και που πάντα είχαμε πρόβλημα με τις ταχύτητες να το κρίνω ξανά.
Δεν το δείχνω όλο αυτό για να πω ότι είναι τέλειο αλλά ανάλογα με την χρήση και τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας καλό είναι να ενημερώνεται καλά πριν διαλέξει γιατί καθε πρόγραμμα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ελπίζω να μπορέσει και καποιος να κάνει αντίστοιχες μετρήσεις και από Stalink για σύγκριση αλλά ακόμα και από άλλη περιοχή, γιατί κεραία με κεραία σίγουρα θα έχουν διαφορές στην απόδοση
Το νόημα είναι να δώσει σταθερή ταχύτητα σε περιοχές που δεν μπορείς να τις έχεις με frog κλπ, λόγω συμφόρησης δικτύου.
Εμφάνιση 391-405 από 415
Θέμα: COSMOTE 5G WiFi
-
19-05-25, 11:25 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #391COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.
-
19-05-25, 20:06 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #392
-
19-05-25, 20:12 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #393COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.
-
19-05-25, 22:29 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #394There's no substitute for experience
CorollaClub
-
19-05-25, 23:07 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #395
-
20-05-25, 00:50 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #396
-
20-05-25, 09:02 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #397
-
20-05-25, 09:07 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #398
minimum ταχύτητα το 1
Πάτε καλά ?
Πολύς κόσμος κάνει μια χαρά την δουλειά του με 50
Δεν χρειάζεται να καταργηθούν χαμηλές ταχύτητες
Να πέσουν οι τιμές χρειάζεται
Πολλοί λείπουν από τα σπίτια τους για 4/6 μήνες
Χαμηλότερες τιμές θέλουν, αλλιώς δεν βάζουν και ταχύτητα μηδέν (0)" Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
-
20-05-25, 09:15 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #399
Αυτός είναι ο σχεδιασμός. Επίσης όταν μπει και η τηλεφωνία πιστεύω ότι πρόκειται να καλύψουν πολύ μεγάλες γεωγραφικές περιοχές όπου ο χαλκός είναι σάπιος και δεν μπορεί να μπει οπτική ίνα για οικονομικούς λόγους αν και παίρνουν επιδοτήσεις γενικώς για οπτικές ίνες από παντού. Επίσης σκεφτείτε τους 100αδες παραδοσιακούς οικισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα και δεν μπορούν να σκάψουν για να βάλουν οπτικές ίνες αλλά υπάρχουν πολλές συνδέσεις χαλκού double play που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από το fwa.Όσο για τα 50 Mbps προφανώε είναι θέμα αναβάθμισης εξοπλισμού άρα κατά βάσει οικονομικό.
-
20-05-25, 11:43 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #400
-
20-05-25, 11:46 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #401
Καλημέρα στο thread.....
Αυτά όλα τα ασύρματα (Cosmote 5g/Starlink) να φανταστώ είναι όλα CGNAT ή έχουμε και δυνατότητα NAT με δική μας public IP έστω και Dynamic ??
-
20-05-25, 12:02 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #402
-
20-05-25, 12:22 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #403
Οπως δεν υπαρχουν δισκοι 1 gigabyte, δεν θα υπαρχουν και συνδεσεις κατω απο 300 σε ftth. Και αυτο ειναι ανεξαρτητο της τιμης, γιατι κοστιζει το ιδιο ειτε 300 ειτε 50. (οπως και στους δισκους εξαλλου, το κοστος του αλουμινιου και του moter και οχι η χωρητικοτητα ειναι το "προβλημα")
-
20-05-25, 12:27 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #404Το δικαίωμά σου να μιλάς δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε πάρω στα σοβαρά.
-
20-05-25, 12:27 Απάντηση: COSMOTE 5G WiFi #405
Bookmarks