Παιδιά είμαι στρατιωτικός και φεύγω μετάθεση στο πατρικό μου σπίτι στο οποίο έχει ήδη σταθερή γραμμή τηλέφωνο - ίντερνετ στο όνομα του πατέρα μου . Μπορώ να κάνω διακοπή - κλείσιμο της γραμμής μου γιατί δεν μπορώ να κάνω μεταφορά εφόσον εκεί έχει ήδη ενεργή γραμμή , χωρίς να πληρώσω ρήτρα ? Το συμβόλαιο μου θέλει ακόμα ένα χρόνο για να λήξει.
Εμφάνιση 1-15 από 24
-
19-01-25, 17:46 Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #1
-
19-01-25, 17:48 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #2
Χωρίς να πληρώσεις ρήτρα γιατί;
Η συμφωνία με τον πάροχο ήταν για συγκεκριμένο διάστημα.
Αφού θες να το σπάσεις νωρίτερα, πληρώνεις τη ρήτρα κανονικά.
Δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Εταιρία είναι.
-
19-01-25, 17:55 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #3
Το σπάω γιατί παίρνω μετάθεση λόγω εργασίας , όχι επειδή έτσι αποφάσισα. Και εαν πήγαινα σε σπίτι που δεν έχει ενεργή γραμμή θα έκανα μεταφορά . Τώρα που έχει ήδη γραμμή εκεί γιατί να πληρώσω ρήτρα . Εγώ φταίω που δεν γίνεται μεταφορά ?
-
19-01-25, 18:10 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #4
εσυ λες οτι δε γινεται μεταφορα
μεταφορα γινεται κανονικα μεχρι τον κατανεμητη του κτηριου
αν δεν ανεβαινει 2ο ζευγαρι απο τον κατανεμητη στο διαμερισμα ειναι δικο σου θεμα, οχι του παροχου
απλα στην περιπτωση σου δεν εχει νοημα η μεταφορά, επειδη λειτουργει ηδη γραμμη εκει που θα πας
στη μεταθεση λογω εργασιας, δε σου πληρωνει καποια εξοδα ο εργοδοτης σου για τη μετακομιση; το υπολογιζεις μεσα σε αυτα. για τι ποσό μιλάμε;
μην το βλεπεις παντα ως προς το δικο σου συμφερον.
τον παροχο τι τον ενδιαφερει οτι εσυ αποφασισες να εισαι στρατιωτικος και να παιρνεις μεταθεσεις;
αν δεν ηθελες δεσμευσεις, ας μην εκανες συμβολαιο σταθερης ορισμενου χρονου, και ας ειχες πχ Internet μεσω κινητης (αν αυτο σε συνέφερε παραπανω)
εν τω μεταξυ, και η μεταφορά χρεώνεται.
οπότε αν αφαιρέσεις από το ποσό της ρήτρας, τη χρέωση μεταφοράς, το ποσό που μένει μήπως δεν είναι τόσο σπουδαίο;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 19-01-25 στις 18:32.
-
19-01-25, 18:40 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #5
Ο εργοδότης μου μου πληρώνει έξοδα μεταφοράς ναι . Η ρήτρα που ζητάνε είναι 124 ευρώ , έχω ακόμα ένα χρόνο για να λήξει το συμβόλαιο μου . Και μεταφορά γραμμής δεν έχει νόημα να κάνω γιατί όπως είπα έχει ήδη ενεργή γραμμή το διαμέρισμα στο οποίο πάω , είναι το πατρικό μου
-
19-01-25, 18:50 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #6
το ποσό 124 ευρώ είναι 3 με 4 πάγια περίπου .. πάλι κερδισμένος βγαίνεις..
-
19-01-25, 20:51 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #7
Δεν είπα δεν γίνεται μεταφορά ! Για ποιο λόγο να κάνω μεταφορά εφόσον υπάρχει ήδη ενεργή γραμμή στο όνομα του πατέρα μου ρε φίλε ?? Έλεος δηλαδή . Ρωτάω αν το έχει καποιος λόγω μετάθεσης - μεταφοράς λόγω εργασίας σε άλλο σπίτι με ήδη γραμμή και δεν πλήρωσε ρήτρα . Δεν ρωταω κάτι περίεργο η δύσκολο
-
19-01-25, 20:56 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #8
-
19-01-25, 20:56 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #9
-
19-01-25, 23:36 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #10
-
20-01-25, 00:37 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #11
Και εμένα μου ζήτησε ρήτρα η Vodafone που έκλεισα το τηλέφωνο του πατέρα μου όταν "έφυγε" αλλά δεν τους πλήρωσα και τους απάντησα να βρούνε δικαστή να χρεώσει ρήτρα σε αποβιώσαντα. Για αυτούς απότι μου είπανε ήταν το ίδιο: έκλεισε η γραμμή πριν τον συμφωνημένο χρόνο οπότε έπρεπε να τους πληρώσω. Όταν επέμεναν τους ζήτησα να με συνδέσουν με τον αποβιώσαντα ιδιοκτήτη της γραμμής για να μου πει που έκρυψε και τις λίρες που δεν βρίσκαμε. Για αυτούς ούτε ο θάνατος δεν είναι έκτακτη ανάγκη, θα είναι η μετάθεση; Ότι αρπάξουν από όποιους τους κάτσουν (άμα κάτσεις όμως μην ρωτήσεις μετά γιατί πονάει). Μην τους πληρώνεις και άστους να βρουν να πληρώσουν δικαστή για να τους βγάλει τέτοια απόφαση. Εγώ αυτό τους είπα και τους είπα ακόμη ότι με την δικαστική απόφαση που θα μου στείλουν θα βγάλω και τον δικαστή και αυτούς στα κανάλια. Και σταμάτησαν να με ενοχλούν. Δεν ξέρω αν απλά βαρέθηκαν. Βέβαια δεν ξαναπήγα σε αυτήν την εταιρία.
-
20-01-25, 00:44 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #12
-
20-01-25, 00:55 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #13
Και πλησιεστέρων συγγενών και εξουσιοδοτήσεις από την μάνα μου και τα αδέρφια μου. Την μάνα μου την πήρα εγώ στο σπίτι μου που είχα τηλέφωνο. Έναν ολόκληρο χρόνο στέλνανε λογαριασμούς για την ρήτρα και στο κατάστημά τους μου λέγανε τα ωραία ότι το τηλέφωνο έκλεισε πριν την συμφωνημένη ημερομηνία οπότε πρέπει να πληρώσεις (και συμπτωματικά η ρήτρα ήταν πάλι 125 €). Εφόσον μετατίθεσαι υποχρεωτικά από την υπηρεσία και δεν μπορείς να την αρνηθείς την μετάθεση θα έπρεπε να λογίζεται έκτακτη ανάγκη και να μην χρεώνεται. Όταν έκανες την συμφωνία μαζί τους δεν ήξερες ότι θα πάρεις μετάθεση. Οι μεταθέσεις του Δημοσίου γίνονται για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών και όχι των αναγκών του υπαλλήλου. Βέβαια αν αυτές ταιριάζουν ακόμα καλύτερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kos1967 : 20-01-25 στις 01:01.
-
20-01-25, 01:11 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #14
-
20-01-25, 01:29 Απάντηση: Ρήτρα αποδέσμευσης συμβολαίου σταθερής τηλεφωνιας #15
Καλή ανάπαυση μεν, σε ότι αφορά στα της vodafone καλώς την ζήτησε δε, έτσι προβλέπεται.
Μπορεί να είναι ανάλγητο, αλλά είναι νόμιμο.
Δεν ξέρω βέβαια αν θα επιδιώξουν να εισπράξουν (μπορεί και όχι για λόγους marketing...),
αλλά αν το κάνουν θα βρούν δικαστή να τα χρεώσει στους κληρονόμους του.
Και δεν τους κοστίζει και τίποτα να το κάνουν, αφήστε τα εσείς να τοκίζονται.
Και όσο το συμβόλαιο δεν λέει κάτι άλλο, έχουν δίκιο.
Δεν υφίσταται ως επιχείρημα.
Τα κληρονομικά σας ή τα οικονομικά σας καθόλου δεν ενδιαφέρουν τον isp.
Τα συμβόλαια έχουν συγκεκριμένους όρους στους οποίους συμφωνούμε.
Βασικό μέρος αυτών είναι η διάρκεια τους.
Σπάμε το συμβόλαιο (για τον όποιο λόγο) = πληρώνουμε ότι προβλέπεται (αν δεν μπορούμε εμείς το κάνουν οι κληρονόμοι μας).
Το αν θα έπρεπε να προβλέπονται εξαιρέσεις σε ειδικές περιπτώσεις ή η ανωτέρα βία και οι έκτακτες ανάγκες είναι άλλη συζήτηση.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
Bookmarks