Εμφάνιση 346-360 από 381
-
25-03-25, 10:40 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #346There's no substitute for experience
CorollaClub
-
25-03-25, 11:58 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #347
Οπτικα ειναι χαλια. Σαν πατημενο drone ειναι.
-
25-03-25, 12:58 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #348
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Να σου κάνω μια ερώτηση γιατί δεν μπορω να βγάλω άκρη. Στο ΖΤΕ παίρνω ίδια αποτελέσματα με σενα σε speed test. Σε UniFi Dream Machine Pro, ειτε με PPOE, ειτε με DHCP πανω απο 1,8 down και 1 up δεν βλεπω. Το link μεταξυ τους ειναι 10bps. To ZTE δεν φταιει, η συνδεση δεν φταιει, αρα ή το speed test που κανει το UDM ειναι λαθος ή κατι δεν παει καλα με το UDM. Καμια ιδεα?
-
25-03-25, 13:21 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #349
-
25-03-25, 13:27 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #350
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ο @netblues έχει ένα δίκιο, σαν κατσαρίδα με μαγιό είναι ΑΛΛΑ είναι rock solid όπως λέει ο @bluechris.
To GT-BE98 είναι σκυλί, το είδα στην πράξη σε σπίτι όπου καλύπτει 300 m² !!! άνετα.
Έχω 4 παιδιά και δύο γερόντια στο σπίτι. Το σκέφτομαι και για meshing αλλά αν έκανα αξιοπρεπή δουλειά με το AC-88U είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ και με ΒΕ-98.
Η προσφορά είναι €59 για 24 μήνες, με cosmote one, κινητή 5 γραμμές cosmote unlimited και Cosmote TV full pack. Τη θεωρώ καλή.
-
25-03-25, 13:35 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #351
Αν πήγαινα σε GT-BE98 θα κυνηγούσα το GT-BE98 Pro!
-
25-03-25, 14:07 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #352
-
25-03-25, 14:24 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #353
Τι σχεση εχουν τα 200Mbit με τα 3Gigabit???
Οσο για τα 300m2, κοψε κατι. Στην ερημια, και με χαρτινους τοιχους, μπορει. Μολις ομως φυγεις στα 10 μετρα απο το router, τα πραγματα αλλαζουν αποτομα.
Και παιζουν ρολο και οι γειτονες. Τεραστιο ρολο
Και το wifi εχει αλλο ρυθμο "παλαιωσης"
Δυο γεροντια, τα κοβω στα 500Mbit έκαστο. Οριακος εισαι.
Περα απο το wifi ομως, τι εχει και κανει αυτα τα λεφτα?
Θα πηγαινα σε software router και ms-01 minisforum.
Γιατι αμα ειναι να βαλεις merlin, σημαινει χερι, οποτε παμε αλλου.
59 τα 3 gigabit μαζι με tv full pack? (γιατι τα αλλα ειναι αλλα πακετα που προφανως βοηθανε στην τιμη).
Δεν θα αργησει η ωρα που θα το δωσουν 50 ευρω, σκετο.
-
25-03-25, 15:35 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #354
-
25-03-25, 15:54 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #355There's no substitute for experience
CorollaClub
-
25-03-25, 16:47 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #356
Δύο μήνες μετά την αναβάθμιση της γραμμής και ήρθε η ώρα να βάλω στην άκρη το ZTE του ΟΤΕ.
Κοστίζει η αντικατάσταση του αλλά μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος.
1) LXE-010X-A by Oav051
2) Cloud Gateway Fiber by ThReSh
3) FRITZ!Box 4050 by Iris07
Thanks again.
Αφού αναφέρθηκα σε κόστη ας βάλω και τις τιμές.
https://www.wisp.pl/p11028,leox-ont-...a-xgs-pon.html
https://eu.store.ui.com/eu/en/products/ucg-fiber
https://www.amazon.it/-/en/gp/aw/d/B...b_b_asin_titleΤελευταία επεξεργασία από το μέλος jonis : 25-03-25 στις 19:21.
-
27-03-25, 01:11 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #357
Ευχαριστώ όλους για το feedback.
Δυστυχώς, πλέον δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ σε βάθος με την παραμετροποίηση. Γνωρίζω ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις αλλά δεν με παίρνει να αφιερώσω πολύ χρόνο. Με αυτά τα δεδομένα:
Το GT-BE98 είναι μια καλή λύση (το Pro είναι NA only), το UI το γνωρίζω και μπορώ να το σετάρω γρήγορα και η υποστήριξη είναι καλή από την ASUS. Καλώς ή κακώς, θέλω robust ασύρματο (4 παιδιά, παθαίνουν tilt με ό,τι έχει καλώδιο), wired έχω μόνο το NAS. Επίσης το να κρεμάσω στο ταβάνι AP (βλ. UniFi U7 Pro XGS και συναφή) είναι ίσως η καλύτερη λύση για κάλυψη αλλά υπάρχει γκρίνια και γι' αυτό δεν το εξετάζω.
Με λίγα λόγια, ένα δυνατό router σε κεντρικό σημείο του σπιτιού => καλή κάλυψη σε 2,4 και 5 GHz (WiFi 7 @ 6 GHz προς το παρόν μόνο στα Pixel 9 της οικογένειας και σκέφτομαι να βάλω και ένα usb dongle στο laptop μου), όλοι ευτυχισμένοι.
Τώρα, διαβάζοντας λίγο το παρόν thread και μερικά γειτονικά threads, διαπιστώνω ότι μια άλλη εναλλακτική είναι η τοπολογία ONT -> Gateway -> Router/AP, όπως λ.χ. αναφέρει ο @jonis παραπάνω.
Να υποθέσω ότι τα ΟΝΤ που δίνει η cosmote δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, οπότε η λύση είναι να κοτσάρεις πιο σοβαρό ONT όπως το προαναφερθέν LEOX.
Με γνώμονα την ευκολία και μικρή επένδυση σε χρόνο (το κόστος σε χρήμα μου είναι αδιάφορο) ΚΑΙ τη διατήρηση της τηλεφωνίας ΚΑΙ τη μέγιστη εκμετάλλευση του διαθέσιμου bandwidth, ποια τοπολογία θεωρείτε ότι θα καλύψει τις ανάγκες και τους περιορισμούς μου:
ZTE -> BE-98 με τηλέφωνο από το ZTE -- Pros: Αποδοτική, μαζεμένη λύση / Cons: Απουσία SFP+ άρα όχι future-proof λύση
ZTE -> BE-98 -> SpeedPort (έτοιμο/σεταρισμένο για τηλέφωνο) -- Pros: Γρήγορη λύση δεν χρειάζεται να ξηλώσω Cat 5 για να περάσω 12 m RJ-11 (σε ένα μόνο σημείο έχω κατορθώσει να έχω DECT σε όλο το σπίτι) / Cons: βλέπε παραπάνω
ΟΝΤ 10G -> ΒΕ-98 -> Speedport -- Pros: Εικάζω ότι στον τομέα της απόδοσης θα είναι καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με το pass through από ΖΤΕ / Cons: θέλει spoofing το ONT, μικρό ρίσκο αλλά γίνεται
ΟΝΤ 10G -> UniFi UCG-Fiber -> BE-98 + Speedport -- Pros: Futureproof, βάζω AP όπου θέλω άμα διώξω τη γυναίκα, best of all worlds κατάσταση / Cons: βλέπε παραπάνω + παραπάνω χρόνος για εύρυθμη λειτουργία
ONT 10G -> UniFi UCG-Fiber -> BE-98 + VoIP τηλέφωνα -- Pros: Τα παραπάνω + στα τσακίδια το αναλογικό / Cons: τα παραπάνω + ψάξιμο για VoIP, μπορεί μια βάση να τροφοδοτήσει 3 συσκευές σε δύο όροφους; PoE; ΧΡΟΝΟΣ!
Με συγχωρείτε για την επιμονή μου αλλά εδώ επιτελείτε έργο και γλιτώνετε κόσμο από χρόνο/χρήμα/γκρίνια/πονοκεφάλους.
-
27-03-25, 01:31 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #358
Καταρχήν δεν χρειάζεται να κρεμάσεις το Unifi AP Κάπου. Έχω βάλει σε 2 εγκαταστάσεις απλά το AP πάνω σε σύνθετο στο ένα σπίτι και πάνω σε ένα άλλο έπιπλο σε άλλο σπίτι και έπαιζε μια χαρά οπότε δεν υπάρχει λόγος για Asus αν σκέφτεσαι και τα Unifi.
Εγώ θα πρότεινα
ΟΝΤ 10G -> UniFi UCG-Fiber -> U6-Pro (το πρώτο με καλώδιο και προσθέτεις όσα θες με Mesh) + Speedport για την τηλεφωνία.
Επίσης αν δεν έχεις τόσο μεγάλη ταχύτητα δεν υπάρχει και λόγος για το UCG-Fiber και μπορείς να πας σε ποιο φτηνά μοντέλα.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
27-03-25, 03:23 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #359
-
27-03-25, 07:54 Απάντηση: ZTE ZXHN F8648P by Cosmote #360
Καλωδιο cat5e δεν ξηλωνεις ποτέ, ειδικοτερα για να το κανεις τηλεφωνικο, (μιας και rj11 ειναι τυπος ακροδεκτη και οχι καλωδιου)
Επισης με το που θα ερθει το zte, θα παρει επανω του και την τηλεφωνια, δεν γινεται (διαδικαστικα) και δεν εχει και νοημα να μεινει το speedport. Εξαλλου αναλογικες πορτες του προηγουμενου αιωνα βγαζουν και τα δυο. Just clip it.
- - - Updated - - -
Ουτε το zte ουτε το leox βγαζει sfp+ . Rj45 καλωδιο @10gbit και τα δυο.
Τωρα αν αυτο δεν ειναι future-proof ειναι υποκειμενικο
- - - Updated - - -
αμφιβαλλω οτι διαδικαστικα θα σου μεινει το speedport. Γενικοτερα απο πλευρας αποδοσης δεν υπαρχει καμμια διαφορα, το zte σε αυτα μια χαρα παει. Εξαλλου οτα παραμεσα συζητας για wifi, 100-200mbit πανω κατω σε 3 gigabit συνδεση δεν εχουν καμμια απολυτως σημασια , ασε που δεν θα φταιει το zte.
- - - Updated - - -
Αν πας σε λυση UCG, τοτε ξεχνας το leox, παιρνεις το αντιστοιχο της fs, που ειναι λιγο ακριβοτερο, το κουμπωνεις πανω στην wan sfp+ του unify και εχεις ενα all-in-one solution.
Για την τηλεφωνια, για να μην ψαχνεσαι, η πιο plug and play λυση ειναι ενα μικρο fritzbox, το οποιο θα παρει την τηλεφωνια απο το lan, θα σου δωσει bulit in dect για 3+ ακουστικα, και με ξεχωριστα νουμερα και ενδοεπικοινωνια σε ενα ευκολο πακετακι, και επιπλεον οποιαδηποτε wired λυση σε voip τηλεφωνικη συσκευη , χωρις πολλα πολλα.
Για poe, αν δεν σου φτανει η μια poe+ πορτα του unify, ενα κινεζικο switch ειτε για poe, ειτε για 10g επιπλεον πορτες ειτε οτι θες. Αλλα δες και τι options σου δινει το ubiquity wifi subsystem, σε μια πιο all-in -one λυση
Bookmarks