Να ρωτήσω κάτι ;
Εμείς με νυχτερινό πριν το 1988 που είχαμε το συνεχές 23:00-07:00 ( είχαμε Θ/Σ και τους καταργήσαμε - πλέον αποκλειστικά κλιματισμός ) δεν μπορούμε να πατήσουμε πάνω σε αυτό και να διεκδικήσουμε να παραμείνουμε στο παλαιό ωράριο ; ( με την λογική ότι έχουμε τους Θ/Σ και φαντάζομαι θα υπάρχει και κάποια σύμβαση, έστω και αρχαία ). Είχα καλέσει περίπου 20 / 1 στο ΔΕΔΔΗΕ και η υπάλληλος στο τηλεφωνικό είχε πει ότι οι πριν το '88 δεν θα επηρεαστούμε. Προφανώς ή κάτι άλλαξε ή δεν ήξερε. Δεν νομίζω ότι ακόμα και με χορήγηση ηχογραφημένης κλήσης να μπορώ να διεκδικήσω κάτι σωστά ;
Κέντρο Αθήνας. Αναλογικός διπλός μετρητής με πρόσφατα αλλαγμένο ΤΑΣ (όπως στην φώτο στο #156 ) όπου άλλαξε αυτόματα σε διζωνικό.
Εμφάνιση 166-179 από 179
-
11-02-25, 00:27 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #166
-
11-02-25, 01:06 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #167
Ίδια περίπτωση με εσένα και με άλλαξαν σε διζωνικό...
Προσωπικά το ήθελα όμως...
- - - Updated - - -
Δεν ξέρω τι κάνουν οι αντλίες θερμότητας αλλά με κλιματισμό όσο και αν είναι οικονομικός, δεν μπόρεσα ΠΟΤΕ να απολαύσω ζέστη όπως με το καλοριφέρ είτε αυτό ήταν αέριο/πετρέλαιο/ηλεκτρικό λαδιού... Η μετά αερόθερμο με αντιστάσεις...
- - - Updated - - -
Παλιά σπίτια έχω και εγώ του '70&'80 και για μόνωση η κουφώματα δεν έχω σκεφτεί...
- - - Updated - - -
Κλιματισμός συνέχεια 24/7 ΟΝ; Σε τι θερμοκρασία;
Γιατί εγώ αν το κλείσω έστω για λίγο παγώνει ο χώρος σε χρόνο ττ σε αντίθεση με το καλοριφέρ που ζεσταίνει και τους τοίχους... Έχει ομοιόμορφη ζέστη όλο το σπίτι... Και δεν θεωρώ ότι με ληστεύει το φυσικό αέριο... Θερμοστάτης 22,5-23.... Το κλιματιστικό για να ζεστάνει το πάω 27+ αλλιώς.......-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
11-02-25, 01:07 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #168
Συμφωνώ απόλυτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος doublefiber : 11-02-25 στις 01:13.
-
11-02-25, 01:45 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #169
Τα σαπάκια κινέζικα κλιματιστικά που αγοράζει ο κόσμος, τύπου Tesla, με 300€, μπορεί.
Το Daikin Ururu Sarara Made in Japan που έχω, το βάζεις 23, πιάνει θερμοκρασία, ρίχνει στόφες και συντηρεί το χώρο με 4-5kWh/24h.
Τι άλλο να ζητήσω;
Όλα είναι θέμα επιλογών.
Άλλος δίνει 2000€ για κινητό και θέλει αποδοτικό κλιματιστικό με 300€.
-
11-02-25, 14:24 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #170
Και εγώ έχω κλιματιστικά των 1000ε panasonic & samsung αν και παλιά... Το ένα μάλιστα samsung αποδήμησε εις τόπον χλοερόν και από τότε είπα επώνυμο και ακριβό ποτέ ξανά... Φθηνό κινέζικο και όσο ζήσει..
Αλλά όπως και να το κάνουμε σαν το καλοριφέρ τα κλιματιστικά δεν είναι που να χτυπιούνται κάτω σαν το χταπόδι....
Αν τα έχεις συνέχεια ΟΝ τότε οκ... Μόλις τα κλείσεις πάντως παγώνει ο χώρος σε χρόνο ττ...
Και μετά είναι και το άλλο... Πόσα να καις μέσα σε ένα σπίτι; Σε κάθε δωμάτιο δεν γίνεται...
Αν τώρα δεν έχεις λύση για καλοριφέρ και από το να καις πετρέλαιο, τότε θα κάψεις κλιματισμό... Αυτό το καταλαβαίνω...
Εγώ προσωπικά στο εξοχικό που δεν έχω καλοριφέρ με φ.α Η πετρέλαιο, έχω μόνο ηλεκτρικό, καίω κλιματιστικό και τις ώρες του νυχτερινού ανάβω το ηλεκτρικό σώμα - καλοριφέρ και καμιά φορά αερόθερμο με αντίσταση...
Μόνο με κλιματισμό αν και κινέζικο του κερατά φθηνό των 300ε όπως λες, ΔΕΝ μπορώ να καλυφτώ...
Ίσως αν είχα κάποιο πιο ακριβό όπως έχω / είχα στο σπίτι Αθήνα να ήταν λίγο καλύτερα αλλά και πάλι την ομοιόμορφη ζέστη του καλοριφέρ είτε αυτό είναι ρεύμα αέριο η πετρέλαιο το κλιματιστικό ΔΕΝ την έχει....
Τι να λέμε τώρα; Να παίζουμε με τις λέξεις;;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
11-02-25, 14:33 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #171
Επειδή παρανοείς, πάμε λίγο:
Γιατί να μην έχεις κλιματιστικό σε κάθε δωμάτιο; Δεν έχεις θερμαντικό σώμα σε κάθε ένα απ'αυτό;
Γιατί να μην το καις όλη την ημέρα;
Γιατί να μην τα έχεις ανοιχτά 24 ώρες; Τον θερμοστάτη δεν τον έχεις ανοιχτό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία όλη τη μέρα; Τι κάνεις; Τον βάζεις στο 30, ανάβεις για 4-5 ώρες το πετρέλαιο να καίει συνέχεια και μετά για τις άλλες 19 ώρες την ημέρα το αφήνεις κλειστό;
-
11-02-25, 16:21 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #172
-
11-02-25, 16:37 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #173
-
11-02-25, 16:43 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #174
-
11-02-25, 17:05 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #175
Πάρε έναν μετρητή κατανάλωσης, βάλε το π.χ. στο 23ο και άσε το 24 ώρες.
Κάνε το ίδιο με το Daikin.
Κάνε μετά πολλαπλασιασμό Χ των ημερών και μηνών που χρησιμοποιείς θέρμανση και τα λέμε.
Τα περισσότερα από αυτά, δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν σωστό inverter (ιδίως τα Midea) και στα 350-500W κάνουν on/off, άρα λειτουργούν μη αποδοτικά για συνεχή λειτουργία.
Η θέρμανση με κλιματισμό θέλει συνεχή λειτουργία για να υπάρχει άνεση και αποδοτικότητα.
Εγώ ζεσταίνω με το συγκεκριμένο, δωμάτιο με 4-5kWh/24h.
- - - Updated - - -
Τα κλιματιστικά θέλουν ΣΥΝΕΧΗ 24ΩΡΗ (ή σχεδόν) λειτουργία στη θέρμανση.
Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με το παλιό on/off όσο καλό και να είναι.COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.
-
11-02-25, 19:13 Απάντηση: Σχετικά με το νέο "διζωνικό" ("νυχτερινό") τιμολόγιο #176VAMOS ARIS
-
14-02-25, 15:11 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #177
Καλησπέρα παιδιά, ερώτηση για κατάνάλωση 1000 Kwh σε μήνες με θέρμανση φτάνουν οι ρυθμιζόμενες πολύ ψηλά. Για να μειώσω την ΥΚΩ που είναι με βαθμίδες αρκεί να μιλήσω με ΔΕΔΔΗΕ για να βάλω και νυχτερινο ασχέτος προγράμματος ρεύματος; Πως δουλεύει αυτό; Εϊναι αυτό με το κόστος 40 ευρώ που λέγατε κάποια στιγμή;
-
14-02-25, 15:25 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #178
-
16-02-25, 08:57 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #179
Bookmarks