Σελ. 12 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 27101112
Εμφάνιση 166-179 από 179
    Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    Να ρωτήσω κάτι ;
    Εμείς με νυχτερινό πριν το 1988 που είχαμε το συνεχές 23:00-07:00 ( είχαμε Θ/Σ και τους καταργήσαμε - πλέον αποκλειστικά κλιματισμός ) δεν μπορούμε να πατήσουμε πάνω σε αυτό και να διεκδικήσουμε να παραμείνουμε στο παλαιό ωράριο ; ( με την λογική ότι έχουμε τους Θ/Σ και φαντάζομαι θα υπάρχει και κάποια σύμβαση, έστω και αρχαία ). Είχα καλέσει περίπου 20 / 1 στο ΔΕΔΔΗΕ και η υπάλληλος στο τηλεφωνικό είχε πει ότι οι πριν το '88 δεν θα επηρεαστούμε. Προφανώς ή κάτι άλλαξε ή δεν ήξερε. Δεν νομίζω ότι ακόμα και με χορήγηση ηχογραφημένης κλήσης να μπορώ να διεκδικήσω κάτι σωστά ;
    Κέντρο Αθήνας. Αναλογικός διπλός μετρητής με πρόσφατα αλλαγμένο ΤΑΣ (όπως στην φώτο στο #156 ) όπου άλλαξε αυτόματα σε διζωνικό.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από doublefiber Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να ρωτήσω κάτι ;
    Εμείς με νυχτερινό πριν το 1988 που είχαμε το συνεχές 23:00-07:00 ( είχαμε Θ/Σ και τους καταργήσαμε - πλέον αποκλειστικά κλιματισμός ) δεν μπορούμε να πατήσουμε πάνω σε αυτό και να διεκδικήσουμε να παραμείνουμε στο παλαιό ωράριο ; ( με την λογική ότι έχουμε τους Θ/Σ και φαντάζομαι θα υπάρχει και κάποια σύμβαση, έστω και αρχαία ). Είχα καλέσει περίπου 20 / 1 στο ΔΕΔΔΗΕ και η υπάλληλος στο τηλεφωνικό είχε πει ότι οι πριν το '88 δεν θα επηρεαστούμε. Προφανώς ή κάτι άλλαξε ή δεν ήξερε. Δεν νομίζω ότι ακόμα και με χορήγηση ηχογραφημένης κλήσης να μπορώ να διεκδικήσω κάτι σωστά ;
    Κέντρο Αθήνας. Αναλογικός διπλός μετρητής με πρόσφατα αλλαγμένο ΤΑΣ (όπως στην φώτο στο #156 ) όπου άλλαξε αυτόματα σε διζωνικό.
    Ίδια περίπτωση με εσένα και με άλλαξαν σε διζωνικό...
    Προσωπικά το ήθελα όμως...

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sebu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδη εχεις ταλαιπωρηθει αρκετα, μηπως να περιοριζες την παροχη στα 25kva που ειναι ενα κλασικο τριφασικο οικιας? Να ξεμπερδευες μια και καλη απο ολο αυτο? Οι θερμοσυσσωρευτες ετσι και αλλιως πλεον δεν ειναι ενδεδειγμενος τροπος θερμανσης (αν θυμαμαι καλα για αυτο εχεις τοσο μεγαλη παροχη) οποτε ισως σε συμφερει να ριξεις την παροχη και να πας σε αλλες μεθοδους λχ κλιματιστικα. Και το χρονο/χρημα που χανεις σε τηλεφωνα και νευρα μπας και βρεις ακρη θα ειναι οφελος ή εγκατασταση κλιματιστικων.
    Δεν ξέρω τι κάνουν οι αντλίες θερμότητας αλλά με κλιματισμό όσο και αν είναι οικονομικός, δεν μπόρεσα ΠΟΤΕ να απολαύσω ζέστη όπως με το καλοριφέρ είτε αυτό ήταν αέριο/πετρέλαιο/ηλεκτρικό λαδιού... Η μετά αερόθερμο με αντιστάσεις...

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jlian Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα και για πολλούς λόγους. Πρώτον, δεν γίνεται η παροχή μου να πάει κάτω από 35 kVA για πολλούς λόγους και για -120€/χρόνο, δεν αξίζει η μετάβαση. Δεύτερον, ξοδεύω λιγότερα απ' όσα θα ξόδευε κάποιος με πετρέλαιο. Τρίτο, θεωρώ τα κλιματιστικά εντελώς ανθυγιεινό τρόπο να κοιμάσαι με αυτά. Τέταρτο, δεν θεωρώ επένδυση ούτε το φυσικό αέριο, ούτε την αντλία θερμότητας. Το πρώτο, θα το βρούμε μπροστά μας προσεχώς (λόγω ρύπων) και θα γίνει ασύμφορο, το δεύτερο, σε σπίτι τέτοιας ηλικίας δεν επενδύω δεκάδες χιλιάρικα για θερμομονώσεις, νέα κουφώματα κλπ για να αποδώσει.

Φυσικά, κάποιος (δεν στο λέω εσένα προσωπικά, μην παρεξηγηθώ) που κυνηγάει τα δώρα και τα 50ρικα των προσφορών, του φαίνονται κινέζικα όλα αυτά που γράφω. Αλλά... δεν έχουμε όλοι το ίδιο προφίλ, ούτε το ίδιο πορτοφόλι, ούτε την ίδια διαχείριση χρημάτων. Και στην τελική, μπορεί να καταλήξω σε ένα δυναμικό τιμολόγιο να φορτίζω 12-15 κάθε μέρα τους Θ/Σ και να μου έρχονται φτηνά
    Παλιά σπίτια έχω και εγώ του '70&'80 και για μόνωση η κουφώματα δεν έχω σκεφτεί...

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από NURSE MARIOS Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εν μέρει συμφωνώ.
    Έχει συγγενικό πρόσωπο Θ/Σ.
    Είναι πλέον ηλικιωμένη και γενικά άτομο που κρυώνει και εγώ προσωπικά δεν αντέχω στο σπίτι της από τη ζέστη, μιλάμε για τέτοια ρύθμιση.
    Καίει περίπου 1500 kWh το μήνα, εκ των οποίων οι 1300 στο νυχτερινό.
    Τα λεφτά που δίνει στη ΔΕΗ, είναι τίποτα μπροστά στο ποσό που θα έδινε αν είχε πετρέλαιο σε τέτοια ρύθμιση.
    Τα κλιματιστικά της τα έχω προτείνει αλλά δε θέλει.
    Κλιματισμός συνέχεια 24/7 ΟΝ; Σε τι θερμοκρασία;
    Γιατί εγώ αν το κλείσω έστω για λίγο παγώνει ο χώρος σε χρόνο ττ σε αντίθεση με το καλοριφέρ που ζεσταίνει και τους τοίχους... Έχει ομοιόμορφη ζέστη όλο το σπίτι... Και δεν θεωρώ ότι με ληστεύει το φυσικό αέριο... Θερμοστάτης 22,5-23.... Το κλιματιστικό για να ζεστάνει το πάω 27+ αλλιώς.......
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    Συμφωνώ απόλυτα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος doublefiber : 11-02-25 στις 01:13.

Περιοχή
    ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ VDSL 100/10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ίδια περίπτωση με εσένα και με άλλαξαν σε διζωνικό...
    Προσωπικά το ήθελα όμως...

- - - Updated - - -

Δεν ξέρω τι κάνουν οι αντλίες θερμότητας αλλά με κλιματισμό όσο και αν είναι οικονομικός, δεν μπόρεσα ΠΟΤΕ να απολαύσω ζέστη όπως με το καλοριφέρ είτε αυτό ήταν αέριο/πετρέλαιο/ηλεκτρικό λαδιού... Η μετά αερόθερμο με αντιστάσεις...

- - - Updated - - -

Παλιά σπίτια έχω και εγώ του '70&'80 και για μόνωση η κουφώματα δεν έχω σκεφτεί...

- - - Updated - - -

Κλιματισμός συνέχεια 24/7 ΟΝ; Σε τι θερμοκρασία;
    Γιατί εγώ αν το κλείσω έστω για λίγο παγώνει ο χώρος σε χρόνο ττ σε αντίθεση με το καλοριφέρ που ζεσταίνει και τους τοίχους... Έχει ομοιόμορφη ζέστη όλο το σπίτι... Και δεν θεωρώ ότι με ληστεύει το φυσικό αέριο... Θερμοστάτης 22,5-23.... Το κλιματιστικό για να ζεστάνει το πάω 27+ αλλιώς.......
    Τα σαπάκια κινέζικα κλιματιστικά που αγοράζει ο κόσμος, τύπου Tesla, με 300€, μπορεί.
    Το Daikin Ururu Sarara Made in Japan που έχω, το βάζεις 23, πιάνει θερμοκρασία, ρίχνει στόφες και συντηρεί το χώρο με 4-5kWh/24h.
    Τι άλλο να ζητήσω;
    Όλα είναι θέμα επιλογών.
    Άλλος δίνει 2000€ για κινητό και θέλει αποδοτικό κλιματιστικό με 300€.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Τα σαπάκια κινέζικα κλιματιστικά που αγοράζει ο κόσμος, τύπου Tesla, με 300€, μπορεί.
    Το Daikin Ururu Sarara Made in Japan που έχω, το βάζεις 23, πιάνει θερμοκρασία, ρίχνει στόφες και συντηρεί το χώρο με 4-5kWh/24h.
    Τι άλλο να ζητήσω;
    Όλα είναι θέμα επιλογών.
    Άλλος δίνει 2000€ για κινητό και θέλει αποδοτικό κλιματιστικό με 300€.
    Και εγώ έχω κλιματιστικά των 1000ε panasonic & samsung αν και παλιά... Το ένα μάλιστα samsung αποδήμησε εις τόπον χλοερόν και από τότε είπα επώνυμο και ακριβό ποτέ ξανά... Φθηνό κινέζικο και όσο ζήσει..
    Αλλά όπως και να το κάνουμε σαν το καλοριφέρ τα κλιματιστικά δεν είναι που να χτυπιούνται κάτω σαν το χταπόδι....
    Αν τα έχεις συνέχεια ΟΝ τότε οκ... Μόλις τα κλείσεις πάντως παγώνει ο χώρος σε χρόνο ττ...
    Και μετά είναι και το άλλο... Πόσα να καις μέσα σε ένα σπίτι; Σε κάθε δωμάτιο δεν γίνεται...
    Αν τώρα δεν έχεις λύση για καλοριφέρ και από το να καις πετρέλαιο, τότε θα κάψεις κλιματισμό... Αυτό το καταλαβαίνω...
    Εγώ προσωπικά στο εξοχικό που δεν έχω καλοριφέρ με φ.α Η πετρέλαιο, έχω μόνο ηλεκτρικό, καίω κλιματιστικό και τις ώρες του νυχτερινού ανάβω το ηλεκτρικό σώμα - καλοριφέρ και καμιά φορά αερόθερμο με αντίσταση...
    Μόνο με κλιματισμό αν και κινέζικο του κερατά φθηνό των 300ε όπως λες, ΔΕΝ μπορώ να καλυφτώ...
    Ίσως αν είχα κάποιο πιο ακριβό όπως έχω / είχα στο σπίτι Αθήνα να ήταν λίγο καλύτερα αλλά και πάλι την ομοιόμορφη ζέστη του καλοριφέρ είτε αυτό είναι ρεύμα αέριο η πετρέλαιο το κλιματιστικό ΔΕΝ την έχει....
    Τι να λέμε τώρα; Να παίζουμε με τις λέξεις;;
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200000 / 20000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    AVM Fritz!Box 7530 ax
    Και εγώ έχω κλιματιστικά των 1000ε panasonic & samsung αν και παλιά... Το ένα μάλιστα samsung αποδήμησε εις τόπον χλοερόν και από τότε είπα επώνυμο και ακριβό ποτέ ξανά... Φθηνό κινέζικο και όσο ζήσει..
    Αλλά όπως και να το κάνουμε σαν το καλοριφέρ τα κλιματιστικά δεν είναι που να χτυπιούνται κάτω σαν το χταπόδι....
    Αν τα έχεις συνέχεια ΟΝ τότε οκ... Μόλις τα κλείσεις πάντως παγώνει ο χώρος σε χρόνο ττ...
    Και μετά είναι και το άλλο... Πόσα να καις μέσα σε ένα σπίτι; Σε κάθε δωμάτιο δεν γίνεται...

Αν τώρα δεν έχεις λύση για καλοριφέρ και από το να καις πετρέλαιο, τότε θα κάψεις κλιματισμό... Αυτό το καταλαβαίνω...
    Εγώ προσωπικά στο εξοχικό που δεν έχω καλοριφέρ με φ.α Η πετρέλαιο, έχω μόνο ηλεκτρικό, καίω κλιματιστικό και τις ώρες του νυχτερινού ανάβω το ηλεκτρικό σώμα - καλοριφέρ και καμιά φορά αερόθερμο με αντίσταση...
    Μόνο με κλιματισμό αν και κινέζικο του κερατά φθηνό των 300ε όπως λες, ΔΕΝ μπορώ να καλυφτώ...
    Ίσως αν είχα κάποιο πιο ακριβό όπως έχω / είχα στο σπίτι Αθήνα να ήταν λίγο καλύτερα αλλά και πάλι την ομοιόμορφη ζέστη του καλοριφέρ είτε αυτό είναι ρεύμα αέριο η πετρέλαιο το κλιματιστικό ΔΕΝ την έχει....
    Επειδή παρανοείς, πάμε λίγο:

Γιατί να μην έχεις κλιματιστικό σε κάθε δωμάτιο; Δεν έχεις θερμαντικό σώμα σε κάθε ένα απ'αυτό;
    Γιατί να μην το καις όλη την ημέρα;
    Γιατί να μην τα έχεις ανοιχτά 24 ώρες; Τον θερμοστάτη δεν τον έχεις ανοιχτό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία όλη τη μέρα; Τι κάνεις; Τον βάζεις στο 30, ανάβεις για 4-5 ώρες το πετρέλαιο να καίει συνέχεια και μετά για τις άλλες 19 ώρες την ημέρα το αφήνεις κλειστό;

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    HCN
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Nokia
    επειδη ειμαστε ηδη offtopic, γιατι να μη το κανουν? Και τι εχουν τα κινεζικα?10 χρονια εγγυηση μας εδωσε η TCL
    VAMOS ARIS

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από YAziDis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδή παρανοείς, πάμε λίγο:

Γιατί να μην έχεις κλιματιστικό σε κάθε δωμάτιο; Δεν έχεις θερμαντικό σώμα σε κάθε ένα απ'αυτό;
    Γιατί να μην το καις όλη την ημέρα;
    Γιατί να μην τα έχεις ανοιχτά 24 ώρες; Τον θερμοστάτη δεν τον έχεις ανοιχτό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία όλη τη μέρα; Τι κάνεις; Τον βάζεις στο 30, ανάβεις για 4-5 ώρες το πετρέλαιο να καίει συνέχεια και μετά για τις άλλες 19 ώρες την ημέρα το αφήνεις κλειστό;
    Έχεις ένα point εδώ δεν λέω...
    Και πάλι όμως ζέστη σαν το καλοριφέρ δεν...
    Gre-goir-X23.

Downloads
    3
    Uploads
    0

Περιοχή
    ΜΕΛΙΣΣΙΑ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ VDSL 100/10
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από blade_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    επειδη ειμαστε ηδη offtopic, γιατι να μη το κανουν? Και τι εχουν τα κινεζικα?10 χρονια εγγυηση μας εδωσε η TCL
    Πάρε έναν μετρητή κατανάλωσης, βάλε το π.χ. στο 23ο και άσε το 24 ώρες.
    Κάνε το ίδιο με το Daikin.
    Κάνε μετά πολλαπλασιασμό Χ των ημερών και μηνών που χρησιμοποιείς θέρμανση και τα λέμε.
    Τα περισσότερα από αυτά, δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν σωστό inverter (ιδίως τα Midea) και στα 350-500W κάνουν on/off, άρα λειτουργούν μη αποδοτικά για συνεχή λειτουργία.
    Η θέρμανση με κλιματισμό θέλει συνεχή λειτουργία για να υπάρχει άνεση και αποδοτικότητα.
    Εγώ ζεσταίνω με το συγκεκριμένο, δωμάτιο με 4-5kWh/24h.

- - - Updated - - -

Τα κλιματιστικά θέλουν ΣΥΝΕΧΗ 24ΩΡΗ (ή σχεδόν) λειτουργία στη θέρμανση.
    Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με το παλιό on/off όσο καλό και να είναι.
    COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    HCN
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Nokia
    Εγώ ζεσταίνω με το συγκεκριμένο, δωμάτιο με 4-5kWh/24h.
    εγω χωρις να εχω μετρητη,εχω περιπου 500 ολο το σπιτι τον μηνα.Υποθετω το κλιματιστικο καιει το περισσοτερο αλλα εχω και θερμοσιφωνα για 2 ατομα,airfryer τηλεοραση αφυγραντηρα. Στα ιδια το κοβω να ειμαστε,αντε καμια 50ρα παραπανω το μηνα.και ζεσταινω ολοκληρο το σπιτι
    VAMOS ARIS

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Cosmote
    Καλησπέρα παιδιά, ερώτηση για κατάνάλωση 1000 Kwh σε μήνες με θέρμανση φτάνουν οι ρυθμιζόμενες πολύ ψηλά. Για να μειώσω την ΥΚΩ που είναι με βαθμίδες αρκεί να μιλήσω με ΔΕΔΔΗΕ για να βάλω και νυχτερινο ασχέτος προγράμματος ρεύματος; Πως δουλεύει αυτό; Εϊναι αυτό με το κόστος 40 ευρώ που λέγατε κάποια στιγμή;

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Freemix13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα παιδιά, ερώτηση για κατάνάλωση 1000 Kwh σε μήνες με θέρμανση φτάνουν οι ρυθμιζόμενες πολύ ψηλά. Για να μειώσω την ΥΚΩ που είναι με βαθμίδες αρκεί να μιλήσω με ΔΕΔΔΗΕ για να βάλω και νυχτερινο ασχέτος προγράμματος ρεύματος; Πως δουλεύει αυτό; Εϊναι αυτό με το κόστος 40 ευρώ που λέγατε κάποια στιγμή;
    ναι το εχουμε συζητησει κατ επαναληψη. μπες ΔΕΔΔΗΕ και κανε επιτοπου την αιτηση απ το σαιτ

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Freemix13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα..Θα έπρεπε να το είχες κάνει ήδη... Τηλέφωνο στον Δεδδηε η η ηλεκτρονικο για αίτηση για να βάλεις νυχτερινό..

Σελ. 12 από 12 ΠρώτηΠρώτη ... 27101112

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία