Σελ. 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 44
    Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από K1m0n Εμφάνιση μηνυμάτων
    sorry, δεν έχω ιδέαν του συγκεκριμένου.
    Ισχύει ότι σου έγραψα, αν έχεις ipv6 (λογικά είχες),
    και είχε και το ata/pbx/whatever_sip που είχες @lan-side του 6500v,
    και ο voip provider υποστήριζε ipv6
    (και το είχες ρυθμίσει και αναλόγως),
    θα έπαιζε over ipv6.
    Ipv6 είχα κανονικά στο ίντερνετ...
    Χρειάζεται ειδική ρύθμιση στις ρυθμίσεις του voip για το ipν6;
    Αν ο πάροχος voip υποστήριζε αυτό που λες θα έπαιζε αυτόματα; Άρα αφού είχα το πρόβλημα άρα και δεν υποστήριζε;
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lion75 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι μια frog με απεριόριστα Data, ναι είναι voice-enabled. Παίζει κάποιο ρόλο αυτό;
    Χωρίς να ξέρω τι κάνει η frog συγκεκριμένα, τυπικά,
    οι voice-enabled sim έχουν κομμένη την εισερχόμενη κίνηση.
    Οπότε, ναι, μπορεί να είναι πρόβλημα.

Διαβάζω πάντως ότι με τη χρήση του STUN server το πρόβλημα λύνεται με τις εισερχόμενες.
    Υπάρχει πεδίο για εισαγωγή STUN server στο Fritz. Δοκιμάζω τον stun.modulus.gr αλλά δε βλέπω φως...
    Δεν νομίζω να σε βοηθήσει ικανά το stun με το cg-nat @ipv4-land.

Στο Online monitor του Fritz βλέπω IPv6 not connected...
    Η σύνδεση γίνεται από το ZTE στη WAN (LAN1) του Fritz.
    Υποθέτωντας ότι η sim της frog έχει ipv6 (που έτσι φαντάζομαι, αλλά δεν το ξέρω),
    και ότι το zte παίζει σωστά με το ipv6 και μοιράζει το /64 που παίρνει από το lte στο lan του
    (που έτσι υποθέτω, αλλά πάλι δεν το ξέρω...),
    και ότι έχεις κάνει reset το fritz και του έχεις πεί να χρησιμοποιεί την eth #1 ως wan,
    το fritz πρέπει να έχει μια public ipv6 στην wan του (πιο πίσω δεν θάχει, αλλά στην wan του πρέπει να έχει μία διεύθυνση με slaac),
    αν όντως την έχει, αν φτιάξεις το trunk με την modulus (και η modulus υποστηρίζει ipv6),
    και του πεις να βγαίνει απο ipv6 λογικά θα παίξει.

Αυτά^ ως hints πάντα, δεν ξέρω τι/πως κάνει η modulus,
    δεν ξέρω τι/πως κάνει το zte,
    δεν ξέρω τι/πως κάνει η sim της frog.

Ο ποδαρόδρομος και η έρευνα/διάβασμα/δοκιμές τι-παίζει-τι-δεν-παίζει με τον εξοπλισμό που έχει ο καθένας
    είναι ευθύνη του ενδιαφερόμενου.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Ναι, φυσικά, και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
    Μία απορία: Στην εφαρμογή της Modulus, όλα λειτουργούν ρολόι. Και εκεί η σύνδεση είναι πίσω από CGNAT, το κινητό συνδέεται με Wifi που λαμβάνει από το Asus, άρα μιλάμε για double NAT και CGNAT. Κι όμως εδώ οι εισερχόμενες λειτουργούν.
    Υποθέτω λοιπόν ότι είναι θέμα κάποιας ρύθμισης που πρέπει να γίνει στο Fritz.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χρειάζεται ειδική ρύθμιση στις ρυθμίσεις του voip για το ipν6;
    Τυπικά τα ata/pbx θα έχουν ρύθμιση για το trunk
    ipv4 only/ipv6 only/both/prefer ipv4/ipv6 ή κάτι τέτοιο.
    Τι είχε το δικό σου δεν το ξέρω.

Αν ο πάροχος voip υποστήριζε αυτό που λες θα έπαιζε αυτόματα; Άρα αφού είχα το πρόβλημα άρα και δεν υποστήριζε;
    Ιδανικά θα έπαιζε αυτόματα, μπορεί όμως να ήθελε και άλλες ρυθμίσεις.

Για registration θα έχει άλλη ip @ipv6-land,
    αλλά τυπικά αν υποστηρίζει ipv6 θα κάνει resolve τον proxy σε aaa και θα έχει τα σχετικά σε srv records,
    ή αν δεν έχει proxy θα κάνει resolve το domain name του sip server στο ανάλογο aaa record
    και θα δείχνει κάποιον ipv6-enabled sip server.

Αλλά δεν ξέρω τι/πως έκανε ο provider σου, άρα δεν υπάρχει συμπέρασμα.

Πάντως, για να παίξει με ipv6, προφανώς, πρέπει να έχεις ipv6 αφενός,
    και αφεταίρου να το υποστηρίζουν και τα δύο άκρα.

- - - Updated - - -

Υποθέτω λοιπόν ότι είναι θέμα κάποιας ρύθμισης που πρέπει να γίνει στο Fritz
    Δεν θα το έφτανα μέχρι έκεί.
    Πολλά πράγματα μπορεί να γίνουν σε ένα app σε προγραμματιστικό επίπεδο
    ώστε να κάνουν μια εφαρμογή nat-traversal.

Δεν είναι απαραίτητο ότι γίνονται σε σκέτο sip/udp που τρέχει το router.

Το τι/πως κάνει το app και παίζει σωστά είναι μια ερώτηση που μόνο οι devs που το γράφουν θα μπορούσαν να απαντήσουν.

Συνοπτικά:

Το cg-nat μπορεί να είναι πρόβλημα.
    Αν έχουμε ipv6 μπορούμε να δοκιμάσουμε με ipv6 (τυπικά δεν είναι nated).
    Αν πρέπει να παραμείνουμε σε ipv4, το sip-over-tls μπορεί να παίξει καλύτερα over cg-nat.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος K1m0n : 08-02-25 στις 21:36. Αιτία: fixed typo
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Πειράζοντας λίγο τις ρυθμίσεις του ΖΤΕ, πλέον παίρνει και ipv6 την οποία βλέπω και στο Fritz. Παρολαυτά, σετάροντας τον αριθμό εκ νέου στο Fritz και επιλέγοντας να δουλέψει μέσω ipv6 δεν κάνει register. Ίσως χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση που δε γνωρίζω. Περιμένω τηλέφωνο από τους τεχνικούς της Modulus προς το παρόν.

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Χωρίς να ξέρω τι κάνει η frog συγκεκριμένα, τυπικά,
    οι voice-enabled sim έχουν κομμένη την εισερχόμενη κίνηση.
    Οπότε, ναι, μπορεί να είναι πρόβλημα.

Δεν νομίζω να σε βοηθήσει ικανά το stun με το cg-nat @ipv4-land.

Υποθέτωντας ότι η sim της frog έχει ipv6 (που έτσι φαντάζομαι, αλλά δεν το ξέρω),
    και ότι το zte παίζει σωστά με το ipv6 και μοιράζει το /64 που παίρνει από το lte στο lan του
    (που έτσι υποθέτω, αλλά πάλι δεν το ξέρω...),
    και ότι έχεις κάνει reset το fritz και του έχεις πεί να χρησιμοποιεί την eth #1 ως wan,
    το fritz πρέπει να έχει μια public ipv6 στην wan του (πιο πίσω δεν θάχει, αλλά στην wan του πρέπει να έχει μία διεύθυνση με slaac),
    αν όντως την έχει, αν φτιάξεις το trunk με την modulus (και η modulus υποστηρίζει ipv6),
    και του πεις να βγαίνει απο ipv6 λογικά θα παίξει.

Αυτά^ ως hints πάντα, δεν ξέρω τι/πως κάνει η modulus,
    δεν ξέρω τι/πως κάνει το zte,
    δεν ξέρω τι/πως κάνει η sim της frog.

Ο ποδαρόδρομος και η έρευνα/διάβασμα/δοκιμές τι-παίζει-τι-δεν-παίζει με τον εξοπλισμό που έχει ο καθένας
    είναι ευθύνη του ενδιαφερόμενου.
    Ερώτηση...
    Γιατί οι σιμ με ομιλία έχουν κομμένη την εισερχόμενη κίνηση; Σε τι διαφέρει αυτό από τις κάρτες που είναι μόνο δεδομένα;
    Τι ακριβώς αλλάζει δεν μπορώ να καταλάβω...

- - - Updated - - -

Ναι, φυσικά, και ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
    Μία απορία: Στην εφαρμογή της Modulus, όλα λειτουργούν ρολόι. Και εκεί η σύνδεση είναι πίσω από CGNAT, το κινητό συνδέεται με Wifi που λαμβάνει από το Asus, άρα μιλάμε για double NAT και CGNAT. Κι όμως εδώ οι εισερχόμενες λειτουργούν.
    Υποθέτω λοιπόν ότι είναι θέμα κάποιας ρύθμισης που πρέπει να γίνει στο Fritz.
    Εδώ κολλάει το παράδειγμα που έδωσα με το zoiper που και αυτό παίζει οκ πίσω από cgnat στο κινητό και σε σιμ με ομιλία.... Ίσως κάνει χρήση ν6; Αν και δε νομίζω...
    Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να ερωτηθουν οι προγραμματιστές των αυτών εφαρμογών σχετικά με το πώς παίζουν μέσω cgnat... Αλλά θα απαντήσουν;

- - - Updated - - -

Τυπικά τα ata/pbx θα έχουν ρύθμιση για το trunk
    ipv4 only/ipv6 only/both/prefer ipv4/ipv6 ή κάτι τέτοιο.
    Τι είχε το δικό σου δεν το ξέρω.

Ιδανικά θα έπαιζε αυτόματα, μπορεί όμως να ήθελε και άλλες ρυθμίσεις.

Για registration θα έχει άλλη ip @ipv6-land,
    αλλά τυπικά αν υποστηρίζει ipv6 θα κάνει resolve τον proxy σε aaa και θα έχει τα σχετικά σε srv records,
    ή αν δεν έχει proxy θα κάνει resolve το domain name του sip server στο ανάλογο aaa record
    και θα δείχνει κάποιον ipv6-enabled sip server.

Αλλά δεν ξέρω τι/πως έκανε ο provider σου, άρα δεν υπάρχει συμπέρασμα.

Πάντως, για να παίξει με ipv6, προφανώς, πρέπει να έχεις ipv6 αφενός,
    και αφεταίρου να το υποστηρίζουν και τα δύο άκρα.

- - - Updated - - -

Δεν θα το έφτανα μέχρι έκεί.
    Πολλά πράγματα μπορεί να γίνουν σε ένα app σε προγραμματιστικό επίπεδο
    ώστε να κάνουν μια εφαρμογή nat-traversal.

Δεν είναι απαραίτητο ότι γίνονται σε σκέτο sip/udp που τρέχει το router.

Το τι/πως κάνει το app και παίζει σωστά είναι μια ερώτηση που μόνο οι devs που το γράφουν θα μπορούσαν να απαντήσουν.

Συνοπτικά:

Το cg-nat μπορεί να είναι πρόβλημα.
    Αν έχουμε ipv6 μπορούμε να δοκιμάσουμε με ipv6 (τυπικά δεν είναι nated).
    Αν πρέπει να παραμείνουμε σε ipv4, το sip-over-tls μπορεί να παίξει καλύτερα over cg-nat.
    Από ότι καταλαβαίνω από αυτά που διαβάζω πρέπει και το ατα να υποστηρίζει ν6 στο voip κομμάτι για να παίξει ο τρόπος που λες...
    Στο wan κομμάτι ν6 είχα...
    Κάρτα δεδομένων only είχα...
    Τώρα το τι έκανε το ατα κομμάτι του ρούτερ δεν το γνωρίζω...
    Πάντως στις ρυθμίσεις του ατα δεν είδα κάποια αναφορά για ν6....
    V6 έβλεπα μόνο στη wan...
    Άρα υποθέτω ότι ίσως δεν υποστηρίζει ν6 στο ατα κομμάτι...
    Ενδιαφέρον θα είχε να ερωτηθουν ο κατασκευαστής του ρούτερ αν υποστηρίζεται το ν6 στη συσκευή του σε ότι αφορά το sip registration...
    Δηλαδή κάπως πρέπει να πεις στο ατα ότι κάνε register μέσω ν6 και όχι μέσω ν4...
    Η ακόμα και να δώσεις priorities πχ ν6 πρώτο και ν4 δεύτερο...
    Τέτοια πράγματα δεν είδα στο δικό μου...
    Και σε δεύτερο κομμάτι αν ο voip πάροχος υποστηρίζει register μέσω ν6...
    Αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς να θέσω τις ερωτήσεις;
    Μπορείς να με βοηθήσεις να διαμορφώσω την ερώτηση που θα θέσω;
    Με ενδιαφέρει να το κυνηγήσω ως θεωρία ώστε να δούμε τι υποστηρίζει ποιος...

- - - Updated - - -

Πειράζοντας λίγο τις ρυθμίσεις του ΖΤΕ, πλέον παίρνει και ipv6 την οποία βλέπω και στο Fritz. Παρολαυτά, σετάροντας τον αριθμό εκ νέου στο Fritz και επιλέγοντας να δουλέψει μέσω ipv6 δεν κάνει register. Ίσως χρειάζεται κάποια άλλη ρύθμιση που δε γνωρίζω. Περιμένω τηλέφωνο από τους τεχνικούς της Modulus προς το παρόν.
    Πώς / που βρήκες επιλογή για ρύθμιση ν6 στο voip; Θα μπορούσες να βάλεις μια φωτό να δω πως είναι; Η ρύθμιση αυτή είναι στις ρυθμίσεις της τηλεφωνίας;

- - - Updated - - -

Και κάτι τελευταίο οι ν6 διευθύνσεις είναι μοναδικές σωστά; Δηλαδή δημόσιες...
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Γιατί οι σιμ με ομιλία έχουν κομμένη την εισερχόμενη κίνηση;
    Σε τι διαφέρει αυτό από τις κάρτες που είναι μόνο δεδομένα;
    Υποτίθεται ότι είναι πιο ασφαλές για τα τηλέφωνα (διότι voice-enabled sim = τηλέφωνο),
    που μπορεί να είναι rooted, ή/και να τρέχουν σκουπίδια, ή και νάναι eol 10 χρόνια και να έχουν χαίουσες τρύπες.
    Σε μια δεύτερη ανάγνωση, το κάνει πιο δύσκολο για τον end-user να χρησιμοποιήσει
    την sim για να αντικαταστήσει την σταθερή του σύνδεση, πράγμα που είναι καλό (για τον isp).

Τι ακριβώς αλλάζει δεν μπορώ να καταλάβω...
    Τι θες να αλλάζει?
    Ο isp upstream ρυθμίζει το router του να κόβει τα incomming connections με state "new".
    Ένας κανόνας είναι.

Ενδιαφέρον θα είχε επίσης να ερωτηθουν οι προγραμματιστές των αυτών εφαρμογών σχετικά με το πώς παίζουν μέσω cgnat... Αλλά θα απαντήσουν;
    Οπωσδήποτε, αυτόν τον καημό είχαν.

Από ότι καταλαβαίνω από αυτά που διαβάζω πρέπει και το ατα να υποστηρίζει ν6 στο voip κομμάτι για να παίξει ο τρόπος που λες...
    Στο wan κομμάτι ν6 είχα...
    Κάρτα δεδομένων only είχα...
    Τώρα το τι έκανε το ατα κομμάτι του ρούτερ δεν το γνωρίζω...
    Πάντως στις ρυθμίσεις του ατα δεν είδα κάποια αναφορά για ν6....
    V6 έβλεπα μόνο στη wan...
    Άρα υποθέτω ότι ίσως δεν υποστηρίζει ν6 στο ατα κομμάτι...
    Πιθανόν, δεν το ξέρω, διαβάζεις τα docs του.
    Αυτά τα πράγματα τα ψάχνεις πριν ψωνίσεις το x router/ata/pbx/whatever όμως.

Ενδιαφέρον θα είχε να ερωτηθουν ο κατασκευαστής του ρούτερ αν υποστηρίζεται το ν6 στη συσκευή του σε ότι αφορά το sip registration...
    Το router (σκέτο) είτε υποστηρίζει (επαρκώς) ipv6, είτε όχι,
    το τι θα κάνει ένα έταιρο ata/pbx πιο πίσω με το ipv6 του είναι αδιάφορο,
    απλώς περνάει την κίνηση lan<->wan.

Αν είναι συσκευή all-in-one, και έχει και ata πάνω, τότε δες τα docs τι υποστηρίζει στο sip/voip.

Τέτοια πράγματα δεν είδα στο δικό μου...
    Τυπικά έχουν, ή θα έπρεπε να έχουν.
    Τα fritz και τα grandstream που έχω εμπειρία έχουν τα σχετικά,
    και με την cote που έχω δοκιμάσει παίζουν ok.
    Τι έχει/δεν-έχει το δικό σου δεν το ξέρω.

Μπορείς να με βοηθήσεις να διαμορφώσω την ερώτηση που θα θέσω;
    Προς τον voip provider = "υποστηρίζει η υπηρεσία σας χρήση με ipv6?".
    Προς τον κατασκευαστή του ata/voip_router = "υποστηρίζει η χ συσκευή σας χρήση sip/voip μέσω ipv6?".

Με ενδιαφέρει να το κυνηγήσω ως θεωρία ώστε να δούμε τι υποστηρίζει ποιος...
    Καλή επιτυχία.

οι ν6 διευθύνσεις είναι μοναδικές σωστά; Δηλαδή δημόσιες...
    Υπάρχουν και public/routable και private.
    Οι private, αν έτσι επιλέξουμε, θα χρησιμοποιηθούν ως επιπλέον διευθύνσεις εντός ενός lan
    για να έχεις σταθερές διευθύνσεις ή/και πίσω από nat (που το nat γενικά αποφεύγεται @ipv6).
    Είναι το ίδιο concept με τις private του ipv4.
    Εδώ μιλάμε για τις public.
    Disclaimer:

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x

Πώς / που βρήκες επιλογή για ρύθμιση ν6 στο voip; Θα μπορούσες να βάλεις μια φωτό να δω πως είναι; Η ρύθμιση αυτή είναι στις ρυθμίσεις της τηλεφωνίας;
    Το Fritz το είχα συνδέσει πάνω στο ΖΤΕ. Στο ΖΤΕ λοιπόν, άνοιξα το ipv6 (ήταν κλειστό) και αμέσως πήρε ipv6 και το Fritz.

Αυτό που έγραψα πιο πάνω, ότι δηλαδή εφόσον λειτουργούν όλα κανονικά στην εφαρμογή, πίσω από CGNAT και από double-NAT, σημαίνει ότι με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει και στο Fritz, με έβαλε σε σκέψεις και πειραματίστηκα λίγο. Το αποτέλεσμα είναι θετικό, εφόσον πλέον το Fritz λειτουργεί ρολόι εδώ και 3 μέρες (εισερχόμενες κανονικά και εξερχόμενες).
    Γράφω παρακάτω τις ρυθμίσεις που εγώ χρησιμοποίησα και έδωσαν λύση στο πρόβλημα, σε περίπτωση που θέλει κάποιος να δοκιμάσει. Υπόψιν, ότι δοκιμάστηκε τόσο σε μονό όσο και σε διπλό ΝΑΤ, πάντα πίσω από CGNAT και δουλεύει μια χαρά. Επιπλέον έκλεισα το ipv6 αφού δεν προσέφερε τίποτα στο συγκεκριμένο θέμα.
    Αυτή τη στιγμή η σύνδεση είναι: ΖΤΕ (δίκτυο 192.168.1.x)->ASUS (δίκτυο 192.168.10.x)->Fritz (δίκτυο 192.168.10.x), firewall Fritz κλειστό
    Ρυθμίσεις:
    1) Αλλαγή πόρτας από 5060 σε 6050 (το προτείνει στο website της η Modulus)
    2)Fritz: Telephony/Telephone numbers/Line Settings: Tick στο κουτί "Use a random port for the SIP service of the Fritz!Box to the SIP Registrar (προτείνει κάτι αντίστοιχο στο website της η Modulus)
    3)Στο ιδιο tab, πιο κάτω, Telephony connection, Changing the settings, Tick στο κουτί "Keep port sharing of the internet router enabled for telephony" και επιλογή χρόνου 30sec στο "keep port forwarding enable every"

Apply, και από τότε όλα λειτουργούν ρολόι.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Gratz.
    Disclaimer:

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Το Fritz το είχα συνδέσει πάνω στο ΖΤΕ. Στο ΖΤΕ λοιπόν, άνοιξα το ipv6 (ήταν κλειστό) και αμέσως πήρε ipv6 και το Fritz.

Αυτό που έγραψα πιο πάνω, ότι δηλαδή εφόσον λειτουργούν όλα κανονικά στην εφαρμογή, πίσω από CGNAT και από double-NAT, σημαίνει ότι με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα μπορούσε να λειτουργήσει και στο Fritz, με έβαλε σε σκέψεις και πειραματίστηκα λίγο. Το αποτέλεσμα είναι θετικό, εφόσον πλέον το Fritz λειτουργεί ρολόι εδώ και 3 μέρες (εισερχόμενες κανονικά και εξερχόμενες).
    Γράφω παρακάτω τις ρυθμίσεις που εγώ χρησιμοποίησα και έδωσαν λύση στο πρόβλημα, σε περίπτωση που θέλει κάποιος να δοκιμάσει. Υπόψιν, ότι δοκιμάστηκε τόσο σε μονό όσο και σε διπλό ΝΑΤ, πάντα πίσω από CGNAT και δουλεύει μια χαρά. Επιπλέον έκλεισα το ipv6 αφού δεν προσέφερε τίποτα στο συγκεκριμένο θέμα.
    Αυτή τη στιγμή η σύνδεση είναι: ΖΤΕ (δίκτυο 192.168.1.x)->ASUS (δίκτυο 192.168.10.x)->Fritz (δίκτυο 192.168.10.x), firewall Fritz κλειστό
    Ρυθμίσεις:
    1) Αλλαγή πόρτας από 5060 σε 6050 (το προτείνει στο website της η Modulus)
    2)Fritz: Telephony/Telephone numbers/Line Settings: Tick στο κουτί "Use a random port for the SIP service of the Fritz!Box to the SIP Registrar (προτείνει κάτι αντίστοιχο στο website της η Modulus)
    3)Στο ιδιο tab, πιο κάτω, Telephony connection, Changing the settings, Tick στο κουτί "Keep port sharing of the internet router enabled for telephony" και επιλογή χρόνου 30sec στο "keep port forwarding enable every"

Πάρα πολύ καλά νέα!!!
    Το διπλό νατ δε νομίζω να δημιουργούσε κάποιο θέμα πάντως....
    Και τελικά τη λύση δεν την έδωσε το v6...
    Σε άλλους παρόχους πάντως δίχως v6 οι εφαρμογές στα κινητά παίζουν οκ..

Τη δουλειά ίσως την έκανε η αλλαγή πόρτας στο βήμα 1 και το (αν καταλαβαίνω καλά) register every 30sec... Το βήμα 3 δηλαδή ώστε να κρατάει τον πίνακα του cgnat routes updated...
    Το βήμα 2 για random port δε μου λέει κάτι..... Να έπαιξε ρόλο; Δεν ξέρω.. Ίσως για επιλογή άλλης θύρας πέρα από τα standar..
    Gre-goir-X23.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Πάρα πολύ καλά νέα!!!
    Το διπλό νατ δε νομίζω να δημιουργούσε κάποιο θέμα πάντως....
    Και τελικά τη λύση δεν την έδωσε το v6...
    Σε άλλους παρόχους πάντως δίχως v6 οι εφαρμογές στα κινητά παίζουν οκ..

Τη δουλειά ίσως την έκανε η αλλαγή πόρτας στο βήμα 1 και το (αν καταλαβαίνω καλά) register every 30sec... Το βήμα 3 δηλαδή ώστε να κρατάει τον πίνακα του cgnat routes updated...
    Το βήμα 2 για random port δε μου λέει κάτι..... Να έπαιξε ρόλο; Δεν ξέρω.. Ίσως για επιλογή άλλης θύρας πέρα από τα standar..
    Ναι αυτό πιστεύω κι εγώ, το βήμα 3 είναι το πιο σημαντικό, ωστόσο και τα άλλα 2 τα προτείνει η Modulus. Στο 2 αναφέρει τη χρήση διαφορετικής τοπικής πόρτας από την 5060. Στο Fritz δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, αλλά με τη χρήση random πετυχαίνεις ουσιαστικά το ίδιο αποτέλεσμα.
    Μικρή σημασία έχει, το σημαντικό είναι ότι δουλεύει

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Εδώ υπάρχει κάτι περίεργο γιατί και εγώ το retry 30sec το είχα τώρα που βλέπω αλλά πάλι είχα θέμα...
    Registry Expiration Time: 300 (300-3600 seconds).
    Registry Retry Interval: 30 (30-300 seconds).
    Να και το νήμα μου από τότε... Τώρα το θυμήθηκα... Τυχαία το βρήκα σε αναζήτηση...
    https://www.adslgr.com/forum/threads...51#post7522951
    Gre-goir-X23.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Αυτό^, τυπικά το κάνεις στο όποιο ata/pbx έχει άλλο router μπροστά του
    (και δεν τρέχει sip-helper) ή αν είσαι πίσω απο cg-nat.

Θάχει επιλογή για nat-traversal, και για refresh με sip options/notify κάθε 20-30s.

Το είχα κάνει, εμένα δεν μου έπαιζε με cg-nated 5G, όπως έλεγα ymmv.

και το (αν καταλαβαίνω καλά) register every 30sec... Το βήμα 3 δηλαδή ώστε να κρατάει τον πίνακα του cgnat routes updated...
    Δεν θες register κάθε 30s,
    θες ένα notify κάθε 30s.
    Τυπικά θάναι κάπου στις ρυθμίσεις για το nat.
    Disclaimer:

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Με λίγα λόγια ήταν τυχερός ο φίλος που του έπαιξε...
    Εγώ δε θυμάμαι να έχω δει κάπου τέτοια επιλογή στο δικό μου...
    Μάλλον έχει να κάνει με τη κάθε συσκευή...
    Αναρωτιέμαι πάντως τι λύση θα μου έδιναν από το support αν ήμουν ακόμα με το cgnat.... Πράγμα που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή με τις έξτρα σιμ... Και τότε δεν ξέρω τι θα κάνω...
    Και μάλλον από ότι νιώθω είναι θέμα εξοπλισμού και όχι τηλεφ.παρόχου...
    Κρατάω μια επιφύλαξη επειδή το πρόβλημα το είχα με κοτε....
    Ίσως με άλλους παρόχους να παίζει... Τι να πω...

- - - Updated - - -

Και κάτι άλλο...
    Η323 & SIP ALG τα έχω κλειστά... Έχω κάνει σωστά;

https://www.modulus.gr/yposthriksh/k...poihsh-sip-alg

Στο ένα νομίζω ότι ορθά το έχω κλείσει... Το άλλο;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 14-02-25 στις 20:23.
    Gre-goir-X23.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Η323 & SIP ALG τα έχω κλειστά... Έχω κάνει σωστά;
    To h323 δεν πρέπει να επηρεάζει κάπου τα του sip
    (και δεν ξέρω... χρησιμοποιείται ακόμα?).

Το sip αν το έχεις ενεργό υποτίθεται ότι θα κάνει re-write τον header
    να φαίνεται η public ip.

Επειδή δεν παίζουν πάντα σωστά,
    η γενική σύστασις εκ των vendors είναι να είναι disabled,
    και απ'ότι έχω δει σε σύγχρονες διανομές μάλλον προς κατάργησιν πάει.

Στο mtik που τον είχα on δεν δημιουργούσε πρόβλημα,
    και κράταγε το session 1h.

IDK, βασικά δοκιμάζεις τι σου παίζει καλύτερα αναλόγως τον εξοπλισμό σου.
    Disclaimer:

Σελ. 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία