εχω την πρίζα σε shelly PM (το δεύτερο λινκ που αναφέρθηκε πιο πάνω). τα παραπανω γραφήματα που έβαλα εγώ ειναι απο το Home assistant (το shelly στελνει πληροφοριες καθε λιγο στο HA και το HA μετά ζωγραφίζει τα διαγράμματα).
Ωστόσο δεν χρειάζεσαι HA, το shelly με την εφαρμογή που έχουν στα κινητα ή απο το cloud portal τους του αρκουν για να δεις/δείξεις γραφήματα
Εμφάνιση 16-30 από 49
-
26-02-25, 12:39 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #16
-
26-02-25, 18:34 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #17
-
28-02-25, 17:44 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #18
Πήρα ένα tapo που είναι idiot proof (ότι πρέπει για εμένα), και το έβαλα στην πρίζα, που είναι μόνο το ψυγείο, απευθείας (ούτε πολύμπριζα, τίποτε άλλο).
Μετά από σχεδόν ημέρα, έχει νόημα το παρακάτω; Υπάρχει απόκλιση στο πώς μετράει το μηχανάκι, ή όντως το ψυγείο (ντουλάπα 30+ετίας) είναι τόσο φαταούλ;
You can tell who is skinny dipping when the tide goes away
Truth is like poetry - and most people hate fucking poetry
-
28-02-25, 22:25 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #19
Μαλλον εισαι για να το πετας το ψυγειο αυτο.
Βαλε στην tapo μια συσκευη που να ξερεις την καταναλωση της πχ μια λαμπα 100w
Συγκρινε τις μετρησεις.
-
28-02-25, 23:27 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #20
-
01-03-25, 09:17 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #21
-
01-03-25, 10:59 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #22
Το ψυγείο θα είναι φαταούλ μεν (άλλαχτο, χθες...),
οι μετρήσεις του tapo θάναι πάνω-κάτω σωστές στην ημερήσια κατανάλωση.
Σημειωτέον, το tapo έχει μεν 13A max (που είναι ακριβές σε resistive load),
αυτό μειώνεται πολύ όταν έχεις capacitive/inductive load.
Σε τέτοια φορτία (το ψυγείο εμπίπτει στο inductive)
το rated capacity πέφτει στο 1/6.
Bottom line: πρόσεχε μην κάνει τσάφ το tapo.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
01-03-25, 12:23 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #23
Thanks guys, το ψυγείο που έχω λειτουργούσε (λειτουργεί!) απροβλημάτιστα για πάνω από 30 χρόνια, αλλά ήρθε η ώρα να κρεμάσει ένδοξα την φανέλα.
Με μπακαλίστικους υπολογισμούς, και συγκρίνοντας τις ονομαστικές τιμές κατανάλωσης, ακόμη και ένα ψυγείο F, έχει ~ 400+ kwh τον χρόνο, ενώ το δικό μου κοντά στις 2.5 χιλιάδες!
Ξεκινάω έρευνες - έχει κανείς να προτείνει κάτι σε ντουλάπα, με έξοδο για νερό/παγάκια, με υδραυλική εγκατάσταση (όχι εσωτερικά δοχεία κτλ);You can tell who is skinny dipping when the tide goes away
-
01-03-25, 13:22 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #24
-
01-03-25, 14:01 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #25
επίσης: είσαι σίγουρος οτι χρειάζεσαι ψυγείο-ντουλάπα? χρειάζεστε πράγματι σαν οικογένεια τόσο πολύ μεγάλο ψυγείο? και μόνο που είναι ντουλάπα η τιμή εκτοξεύεται.
Εκτόξευση της τιμής προκαλεί και η απαίτηση να έχει υδραυλική εγκατάσταση (χωρίς δοχεία δηλαδή που όπως έχουμε ξανασυζητήσει είναι Τρυβλία Πέτρι αν δεν τα συντηρείς/απολυμάνεις σωστά καθε λίγο και κάνουν πάρτι τα μικρόβια -άλλα ακίνδυνα και άλλα επικίνδυνα) για νερό και παγάκια. Είναι τόσο απαραίτητο? Μια/δύο γυάλινες κανάτες με νερό φρέσκο βρύσης και 3 παγοθήκες στην κατάψυξη δεν αρκούν?
-
01-03-25, 14:10 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #26
-
02-03-25, 03:08 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #27
Το καλοκαίρι αλλάξαμε ψυγείο 20ετίας με καινούριο, η διαφορά στην κατανάλωση φαίνεται στους λογαριασμούς, καμία σχέση.
-
02-03-25, 12:04 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #28
-
06-03-25, 11:08 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #29
Η εβδομαδιαία μέτρηση τελικά έγραψε 19,5 kwh .
Οπότε είμαι πάνω απ’τις 2,5 kwh την ημέρα.
Σιγά σιγά θα αρχίσω την έρευνα αγοράς για ψυγειοκαταψύκτη!
-
06-03-25, 11:36 Απάντηση: Κατανάλωση πλυντηρίου ρούχων και ψυγείου #30
Εγώ είμαι πάνω από 6/ημέρα
Και είμαι ήδη σε διαδικασία αλλαγής, γιατί θα ερχόταν η ΔΕΗ να μου πάρει μέτρα, να μου φτιάξει άγαλμα και να με ανακυρήξει σπόνσοραYou can tell who is skinny dipping when the tide goes away
Bookmarks