Αν υποθέσουμε ότι:
- έχουν περάσει αναμονή οπτικής μπροστά στο πεζοδρόμιο πολυκατοικίας. Έχεις δει το πορτοκαλί καλώδιο με τα μάτια σου. Πριν 2μιση χρόνια.
- πριν 1 μήνα συνεχίστηκε η επέκταση του δικτύου και στην πολυκατοικία σου δεν ήρθαν, ξεκίνησαν από το δίπλα οικόπεδο και μετά.
- πας να κάνεις αίτηση gigabit voucher και βλέπεις ότι η απέναντι πολυκατοικία έχει, η δίπλα (από την άλλη πλευρά) έχει, όχι όμως η δικιά σου πολυκατοικία. (το νέο δίκτυο της επέκτασης δεν έχει φανεί ακόμα)
- Ενημερώνεις τοπικό ΟΤΕ (πάροχος και ιδιοκτήτης δικτύου ftth στην πόλη σου) και σου λέει (μετά από έλεγχο) ότι δεν έχει έρθει ακόμα στην πολυκατοικία σου.
Τι κάνεις;
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
05-03-25, 18:12 Λανθασμενη διαθεσιμοτητα FTTH στο συστημα #1
-
05-03-25, 18:21 Απάντηση: Λανθασμενη διαθεσιμοτητα FTTH στο συστημα #2
Το ίδιο συμβαίνει και με τον δρόμο που μένω. Στα μονά νούμερα έχει κανονικά διαθεσιμότητα. Στα ζυγά όχι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Απλά περιμένεις. Ευτυχώς που δεν είναι η Nova πάροχος χονδρικής όπως εδώ, γιατί εγώ περίμενα 3.5 χρόνια από τότε που μπήκε η αναμονή (Αύγουστος 2021) μέχρι να εμφανιστεί διαθεσιμότητα. Τουλάχιστον χτες ολοκληρώθηκε η κάθετη στην πολυκατοικία, οπότε είναι πλέον θέμα χρόνου μέχρι να δω "φως". Ελπίζω να δεις και εσύ σύντομα!
-
05-03-25, 19:47 Απάντηση: Λανθασμενη διαθεσιμοτητα FTTH στο συστημα #3
-
05-03-25, 21:22 Απάντηση: Λανθασμενη διαθεσιμοτητα FTTH στο συστημα #4
Όντως πολύ περίεργο... Θα πρέπει τότε να μιλήσεις με το 13888 και να τους εξηγήσεις το συμβαίνει. Στην δικιά μου περίπτωση, ( που δεν έβλεπαν διαθεσιμότητα ούτε με αριθμό ούτε με διεύθυνση) δέχτηκαν να κάνω αίτηση με τον αριθμό bep της Nova και τις συντεταγμένες του κτιριου
Λίγες μέρες μετά με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι η αίτηση εγκρίθηκε και μου έστειλαν και ont.
Γενικά στην Cosmote, μπορείς να συνεννοηθείς εν αντιθέσει με τους άλλους παρόχους.
Υ.Γ. Αν εχει η δίπλα, μπορείς να τους το πεις. Υπαρχει η δυνατότητα να βάλουν splitter, ώστε να πάρεις και εσεις. ( Έτσι έκαναν και σε εμας και δίνουν από την ίδια ίνα, στην διπλανή διπλοκατοικια). Πολλές φορές δίνουν από την ίδια ίνα σε 2 κτίρια.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PhantomLord : 05-03-25 στις 21:37.
-
05-03-25, 23:13 Απάντηση: Λανθασμενη διαθεσιμοτητα FTTH στο συστημα #5
Εγώ έπαθα ακριβώς το ίδιο. Όλα τα σπίτια ειχαν διαθεσιμότητα εκτός το δικό μου!
Οπότε αναγκαστικά πήρα τηλέφωνο.
Στο 1ο τηλέφωνο, έπαιρνα απάντηση ότι φταίει το σύστημα και δεν μπορεί να προχωρήσει την αίτηση.
Μετά από 4-5 τηλέφωνα, ένα υπάλληλος δέχθηκε να κάνει την αίτηση, η οποία και τελικά προσχώρησε κανονικά.
Όλα αυτά βέβαια , έγιναν τις πρώτες μέρες που άνοιξε η διαθεσιμότητα.
Πλέον στο σύστημα φαίνεται κανονικα η πολυκατοικία μου!
Τώρα όπως που είναι το voucher, θα πρέπει να φαίνεται κανονικανστο σύστημα!
Οπότε πρηξτους στα τηλέφωνα!
-
06-03-25, 16:28 Απάντηση: Λανθασμενη διαθεσιμοτητα FTTH στο συστημα #6
Ειχα δοκιμασει στις πωλησεις του 13888 την Παρασκευη. Οταν καταλαβε οτι δεν δινει το συστημα ηθελε απλα να το κλεισει. Μετα απο πολυ εξηγηση δεχτηκε να το καταγραψει και με παροτρεινε να το στειλω και στην επικοινωνια του site. Την Τριτη με καλεσαν απο την επικοινωνια του site, αφου καταλαβε οτι δεν μπορει να προχωρησει η παραγγελια μου προτεινε αν θελω να μιλησω με το τεχνικο το οποιο και ζητησα. Ο τεχνικος ανοιξε case και μου ειπε να στειλω και φωτογραφιες στο 13888@cosmote.gr οπως και εκανα την επομενη μερα.
Σε σημερινη επικοινωνια με τεχνικο μου ειπε οτι το εχουν στειλει στον εργολαβο για να φτιαχτει με καποιο τροπο. Μου ειπε οτι μαλλον θα παρει 2-4 βδομαδες γιατι πρεπει να ενημερωθει η πολεοδομια να παρουν αριθμο κτιριου κλπ. Θεωρει οτι σε ενα μηνα θα μπορεσω να προχωρησω με το κουπονι...
-
10-03-25, 21:22 Απάντηση: Λανθασμενη διαθεσιμοτητα FTTH στο συστημα #7
Παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ. Εμφανίστηκαν στη γειτονια μου τα σημεία στο ΧΕΜΔ που θα μπουν οπτικές.. κοιτάω και τι να δω.. Βάζουν σε χωράφι, σε κάτι εγκατελειμένα σπίτια , στον γείτονα που έχει 4 ορόφους λέει ότι έχει 5 ανεξάρτητους χώρους, και σε μας τιποτα. Μηδεν. Δεν υπάρχει καν σημείο.. Η μας ξέχασαν η λεει βλακείες το ΧΕΜΔ. Οπως το βλέπω μάλλον οταν έρθουν να σκάψουν... τα βράδια θα σκάβω μόνος μου και θα περνάω κουτάκι και σωληνάκια για να πάρω και εγώ και το πρωι θα το παίζω κινέζος θα τους λέω παιδιά εσείς σκάψατε τώρα ενώστε με
-
11-03-25, 01:05 Απάντηση: Λανθασμενη διαθεσιμοτητα FTTH στο συστημα #8
Κατι παιζει μαλλον με τους εργολαβους μαλλον
Κανε το ιδιο που εκανα και περιμενε.
Θα ενημερώσω μολις εχω νεα.
-
12-03-25, 21:58 Απάντηση: Λανθασμενη διαθεσιμοτητα FTTH στο συστημα #9
Μπορεις να δεις στο smart readiness αν ειναι μεσα το κτιριο σου με ταυτότητα καλυψης; ( https://smartreadiness.gov.gr/ )
Σημερα που κοιταξα υπαρχει το σπιτι μου. Την περασμενη εβδομαδα δεν υπηρχε απ' οσο θυμάμαι.
Επισης το γραφειο μου, το οποιο εσκαψαν πριν 3 εβδομαδες, φαινεται και αυτο εκει.
Στο gigabit voucher δεν υπαρχει κανενα απο τα 2 φυσικα. Οποτε ισως ειναι ενδειξη οτι συντομα θα ειναι εμπορικα διαθεσιμο.
Θα μιλησω και με εργολαβο οπως υποδυκνειει και το smart readiness.
Bookmarks