Εμφάνιση 31-45 από 79
-
09-03-25, 18:39 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #31Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
There is some shit, I will not eat. e.e.cummings
30 Hours per Week
-
09-03-25, 20:04 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #32
-
09-03-25, 20:07 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #33
-
09-03-25, 20:23 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #34
Το σωστό είναι να έχεις φθορά όσο τον δουλεύεις και να στο δείχνουν τα utilities. Τα λάθος είναι να παίζει τη μια και να μην παίζει την άλλη για πολλούς λόγους με σημαντικότερο να πεθαίνει ο controller.
Όσο πιο παλιά πάντως τόσο πιο καλά ήταν τα πράγματα. Έχω samsung 840 pro με 15% lifetime που ακόμα λειτουργεί ρολόι.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
09-03-25, 21:23 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #35
Απο τη στιγμή που η Sandisk είναι ένα brand που ανήκει στην WD, στην ουσία αυτή ήταν ο κατασκευαστής των SSD. Στη πράξη αυτό που σταματάει είναι να βάζει το όνομα WD στους SSD, να έχει δηλαδή η εταιρία παρουσία στο ίδιο segment με δυο brands. Δεν ξέρω αν θα της βγεί αυτή η επιλογή γιατι όπως και να το κάνουμε το όνομα WD είναι βαρύ στην αγορά και θα μπορούσε να το κρατήσει στους καλούς SSD ή στους Enterprise class. Τελος πάντων αποφάσισαν να χωρίσουν και να είναι ξεκάθαρο WD-hdd, Sandisk-ssd. (ήδη ο SN850X έρχεται με λογότυπο Sandisk, στη πράξη δεν αλλάζει τίποτα)
Σε ότι αφορά τους SSD, γενικά είναι ότι πληρώσεις παίρνεις, οι Samsung EVO είναι μια κατηγορία μόνοι τους (με σχεδόν διπλή τιμή όμως), από εκεί και πέρα όλοι οι κατασκευαστές έχουν ακριβό tier με ποιοτικούς ssd, και φθηνό tier με χαμηλότερη ποιότητα. Ακόμα και οι πολύ φθηνοί SSD που χρησιμοποιούν QLC flash, έχουν τη θέση τους στην αγορά, αρκεί να χρησιμοποιούνται σωστά (αναφέρομαι στους QVO και άλλους).
σημ. έχω έναν EVO 750!!! ακόμα σε λειτουργία....... 69000 ώρες! και ακόμα έχει πολύ ζωή!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 09-03-25 στις 21:33.
-
09-03-25, 21:35 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #36There's no substitute for experience
CorollaClub
-
09-03-25, 21:44 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #37
Θα συμφωνήσω ότι γενικά η ποιότητα της sandisk σε όλα τα "φθηνα" προιόντα μνήμης (ssd, usb flash) ειδικά στα χαμηλά tiers είναι για τα μπάζα. Δεν έχω άποψη για τα "φθηνά" της WD, να σου πω την αλήθεια, γνωρίζοντας ότι είναι sandisk τα απέφευγα. Η εταιρία όμως στα καλά, που κοστίζουν ακριβά, έχει πολύ αξιόλογα προιόντα. Πιστεύω ότι η WD ως μητρική εταιρία, τωρα που θα αφήσει το brand να έχει ολοκληρωμένη παρουσία. θα βγάλει και άλλες κατηγορίες. Ο προβληματισμός μου καθαρά από θέμα marketing είναι αν αυτή η επιλογη είναι σωστή, από τη μιά έχεις ένα brand που μετράει στην αγορά και το εξαφανίζεις, και συγχρόνως χρησιμοποιείς το sandisk από τα επιπέδου jumbo, μέχρι τα καλά.
-
10-03-25, 00:23 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #38
Σε έχω
Το reallocated sector ήταν από κατασκευής!
Δουλεύει 24/8 (38 power cycles), έχει γράψει πάνω από 160ΤΒ όντας 120GB μόνο που σημαίνει 0.04DWPD για σχεδόν 10 χρόνια... Απίθανο για το συγκεκριμένο μοντέλο. Κι αν πιστέψεις το smart έχει ακόμη πολύ ψωμί η nand του.
Spoiler:"... στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί." - Θ.Β.
----
Είναι να απορείς πώς ο λαός που γνώρισε καλύτερα από τον καθένα την θηριωδία του ισχυρού, ώντας στην θέση αυτού πράττει τα ίδια!!!
It's a marvel to me that the people who have an intimate knowledge of the brutality brought by the mighty, being in their place act the same!!!
-
10-03-25, 00:29 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #39
Για Kingston, έπεσες σε περίπτωση...... δεν μου εχει επιβιώσει κανένας από αρκετούς που είχα εκείνη την εποχη......
-
10-03-25, 04:04 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #40
-
10-03-25, 10:25 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #41
Έχω κανένα 6μηνο τον WD Black SN850X 4TB καρφωμένο στο PS5 και τον έχω γεμίσει 3/4 με games χωρίς κανένα παράπονο.
Μια after sales ψήκτρα του έβαλα και όλα καλά!I'm getting low on beans and marmalade..
-
10-03-25, 14:55 Re: Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες #42
Κι εγώ έτσι θεωρούσα πριν χρόνια, αλλά δυστυχώς η αξιοπιστία των SSD δεν είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά ενός σοβαρού HDD.
Ένας SSD μπορεί να χαλάσει εντελώς ξαφνικά, με το κόστος ανάκτησης δεδομένων (αν αυτό είναι απαραίτητο φυσικά) να είναι πολύ μεγαλύτερο απ'το αντίστοιχο ενός HDD.
Φυσικά αν στήσεις RAID με redundancy δίσκων κλπ, οκ, δεν σε πειράζει αν θα είναι SSD, αλλά το κόστος για κάτι τέτοιο είναι αρκετά τσιμπημένο σε σχέση με το να έχεις 2 καλούς HDD και να ξέρεις πως ακόμα κι αν τα φτύσουν, ίσως καταφέρεις να σώσεις δεδομένα απ'αυτούς (worst case scenario).
Για home use storage τουλάχιστον, οι HDDs θα συνεχίσουν να είναι μία καλή και αξιόπιστη επιλογή.
Εγώ δεν τους αλλάζω με SSD στον home server μου, για κανένα λόγο. Αλλιώς θα κλαίω τα data μου"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
10-03-25, 20:00 Απάντηση: Re: Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δρασ #43
Θα συμφωνήσω με αυτά που γράφεις, όμως έχω την εντύπωση ότι και οι σκληροί έχουν πέσει σε ποιότητα, δεν είναι αυτοί που ήταν.... οι εγγυήσεις μειώθηκαν από 3 στα 2 χρόνια και πολύ λίγες σειρές (και ακριβές) δίνουν 5. Οι τιμές δε, ειδικά στους 2.5'', έχουν πάρει την ανηφόρα. Σε σερβερ που έστησα τελευταία και φυσικά πάντα με raid πλέον, ήθελα 3 Χ 2TB sata 2.5'', αποφάσισα να πάω με SSD. Προς το παρόν τα 2 ΤΒ είναι το σημείο που από εκεί και πάνω συμφέρουν οι hdd, ήδη το NAS λειτουργεί 18 μήνες χωρίς πρόβλημα, με 3 EVO 870, και είναι στο 2% φθορά. Βέβαια αν ήθελα 3 Χ 4ΤΒ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο το κόστος, οποτε θα πήγαινα με HDD. Λόγω raid, δεν ξέρω αν αξίζει, υπό προυποθέσεις, να διαλέξει κανείς φθηνότερους SSD (Teamgroup,SP κλπ) αφού ετσι κι αλλιώς σε περίπτωση βλάβης θα αντικατασταθεί ο προβληματικός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 10-03-25 στις 20:05.
-
10-03-25, 20:33 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις #44"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
10-03-25, 21:29 Απάντηση: Η WD αποχωρεί από την αγορά SSD, εστιάζει στους σκληρούς δίσκους, η SanDisk αναλαμβάνει τις δραστηριότητες NAN #45
Εγω πλέον τους δίσκους του raid είτε μηχανικούς είτε ssd του αφήνω να λιώσουν..... όταν χαλάσει τον αλλάζω με έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας (περιμένοντας να χαλάσουν και οι άλλοι και να τους αντικαταστήσω και αυτούς με μεγαλύτερους). Εχω raid που παρακαλάω να χαλάσει δίσκος, έχει φτάσει 90000 ώρες και ακόμα δουλεύει...... προληπτική αντικατάσταση δεν παίζει..... (έχω και περιοδικά backup σε εξωτερικούς δίσκους, τους κουμπώνω κάνω sync και ξαναβγαίνουν, live όλα αυτά, ναναι καλά ο R720.....τωρα πρόσθεσα και έναν R730)
Bookmarks