Σελ. 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 46-60 από 79
    Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Slammer Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω πλέον τους δίσκους του raid είτε μηχανικούς είτε ssd του αφήνω να λιώσουν..... όταν χαλάσει τον αλλάζω με έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας (περιμένοντας να χαλάσουν και οι άλλοι και να τους αντικαταστήσω και αυτούς με μεγαλύτερους). Εχω raid που παρακαλάω να χαλάσει δίσκος, έχει φτάσει 90000 ώρες και ακόμα δουλεύει...... προληπτική αντικατάσταση δεν παίζει..... (έχω και περιοδικά backup σε εξωτερικούς δίσκους, τους κουμπώνω κάνω sync και ξαναβγαίνουν, live όλα αυτά, ναναι καλά ο R720.....τωρα πρόσθεσα και έναν R730)
    Εφόσον είσαι μερακλής, έχω στη δουλειά 16x600GB sas 15000 στροφων με 60-100k ώρες και τους έβγαλα πέρυσι, να στους δώσω να χαρεί η ΔΕΗ

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    PS 6/Mikrotik ax2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εφόσον είσαι μερακλής, έχω στη δουλειά 16x600GB sas 15000 στροφων με 60-100k ώρες και τους έβγαλα πέρυσι, να στους δώσω να χαρεί η ΔΕΗ
    Ευτυχως δεν εχω μεγάλες απαιτήσεις storage, ενα raid 3Χ2TB (SSD)=4TB για NAS και 3Χ1ΤΒ(SSD)=2ΤΒ για VMs και είμαι ΟΚ...... Τοσο πολύ καταναλώνουν οι SAS?

Το avatar του μέλους konenas
    Το μέλος konenas δεν είναι συνδεδεμένο Πρόβατα μην αυτοκτονείτε. Όλα στη σειρά. Ερχόμαστε
    Περιοχή
    PIIGS
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300 bps ή 300Mbps
    ISP
    Το άλλο Πάσχα
    Router
    OpenWrt
    Path Level
    Interleaved
    1. Εφόσον δεν έχεις RAID ΚΑΙ 2xBACKUP δεν έχεις και αξιοπιστία.
    2. Είμαι υπέρ των ssd λόγω ταχύτητας
    3. Είδα πως η WD δεν φεύγει από την αγορά των ssd απλά κρατάει το sandisk όνομα για τους ssd.
    4. Οι αντιρρήσεις μου ήταν στο ότι νόμιζα πως έφευγε από μια τεχνολογία αιχμής και παρέμενε στα παλιά, όπως φαίνεται στον τίτλο.
    Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
    There is some shit, I will not eat. e.e.cummings
    30 Hours per Week

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Slammer Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευτυχως δεν εχω μεγάλες απαιτήσεις storage, ενα raid 3Χ2TB (SSD)=4TB για NAS και 3Χ1ΤΒ(SSD)=2ΤΒ για VMs και είμαι ΟΚ...... Τοσο πολύ καταναλώνουν οι SAS?
    Ειδικά αυτοί τον 15000 στροφών ναι.. πάνω από 9w νομίζω, Οκ δεν είναι τραγικό αλλά βάλε μέσα και τον SAS controller που τσιμπάει παραπάνω ε δεν είναι για σπίτι που λένε..
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από famous-walker Εμφάνιση μηνυμάτων

Τώρα για Linux πήρα κάτι Patriot 1TB να δοκιμάσω, SSD.
    Ένα θα σου πω. Αγόρασε από τώρα εφεδρικούς. Οι patriot θα σε αφήσουν πιο νωρίς απ ότι περιμένεις και εντελώς απροειδοποιητα. Ιδανικά, ξεφορτωσου σου τους τώρα.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Tzitziloni Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ένα θα σου πω. Αγόρασε από τώρα εφεδρικούς. Οι patriot θα σε αφήσουν πιο νωρίς απ ότι περιμένεις και εντελώς απροειδοποιητα. Ιδανικά, ξεφορτωσου σου τους τώρα.
    Αυτό το λένε πολλοί, μάλλον ισχύει, αλλά προσωπικά, έχω 2 σάπιους patriot εδώ και χρόνια, που τους δουλεύω μάλιστα 24/7 και ακόμα είναι σκυλιά.

Εν αντιθέσει με samsung evo 970 που τον πήρα για αξιοπιστία και έπαθε αυτό ακριβώς που αναφέρεις, πολύ πριν την 5ετία (που είχε εγγύηση).

Η φάση με τους SSD είναι αρκετά περίεργη (τουλάχιστον για τις δικές μου εμπειρίες), όταν περιμένεις αξιοπιστία από samsung evo και την βρίσκεις σε έναν σάπιο patriot.

Προσωπικά, τον καλύτερο SSD να μου προσφέρουν, δεν θα τον εμπιστευτώ.

Backup και redundancy. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δουλέψεις με αξιόπιστο τρόπο έναν - οποιοδήποτε - SSD.
    "Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."

Το μέλος konenas δεν είναι συνδεδεμένο Πρόβατα μην αυτοκτονείτε. Όλα στη σειρά. Ερχόμαστε
    Περιοχή
    PIIGS
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300 bps ή 300Mbps
    ISP
    Το άλλο Πάσχα
    Router
    OpenWrt
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gentoo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό το λένε πολλοί, μάλλον ισχύει, αλλά προσωπικά, έχω 2 σάπιους patriot εδώ και χρόνια, που τους δουλεύω μάλιστα 24/7 και ακόμα είναι σκυλιά.

Εν αντιθέσει με samsung evo 970 που τον πήρα για αξιοπιστία και έπαθε αυτό ακριβώς που αναφέρεις, πολύ πριν την 5ετία (που είχε εγγύηση).

Η φάση με τους SSD είναι αρκετά περίεργη (τουλάχιστον για τις δικές μου εμπειρίες), όταν περιμένεις αξιοπιστία από samsung evo και την βρίσκεις σε έναν σάπιο patriot.

Προσωπικά, τον καλύτερο SSD να μου προσφέρουν, δεν θα τον εμπιστευτώ.

Backup και redundancy. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δουλέψεις με αξιόπιστο τρόπο έναν - οποιοδήποτε - δίσκο
    fixed

Μόνο που κάνεις τη δουλειά σου πιο γρήγορα με τους ssd ακόμα και το να παίρνεις backup
    Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
    30 Hours per Week

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από konenas Εμφάνιση μηνυμάτων
    fixed
    Δεν είναι το ίδιο, όσο κι αν δεν συμφωνείς.

Οι SSD πραγματικά μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν ξαφνικά, χωρίς περιθώρια ανάκτησης.

Οι μηχανικοί μπορεί να σου δώσουν pre-fail σημάδια και να έχεις και 1-2 ευκαιρίες να κάνεις ανάκτηση.

Στους SSD αυτό το ξεχνάς.
    "Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."

Περιοχή
    PIIGS
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300 bps ή 300Mbps
    ISP
    Το άλλο Πάσχα
    Router
    OpenWrt
    Path Level
    Interleaved
    Δεν είναι το ίδιο, όσο κι αν δεν συμφωνείς.

Οι SSD πραγματικά μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν ξαφνικά, χωρίς περιθώρια ανάκτησης.

Οι μηχανικοί μπορεί να σου δώσουν pre-fail σημάδια και να έχεις και 1-2 ευκαιρίες να κάνεις ανάκτηση.

Στους SSD αυτό το ξεχνάς.
    έχεις άδικο. Σε 2 ssd που χάλασαν, SAMSUNG - KINGSTON, έδωσαν σημάδια με το smartctl και αντικαταστάθηκαν
    30 Hours per Week

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    έχεις άδικο. Σε 2 ssd που χάλασαν, SAMSUNG - KINGSTON, έδωσαν σημάδια με το smartctl και αντικαταστάθηκαν
    Διατηρώ smartctl polling με prometheus alerts αν κάποιο SMART pre-fail metric χτυπήσει.

Πανάκριβος SAMSUNG SSD απλώς ψόφισε χωρίς να δώσει καμία ένδειξη.

Κρατάω αυτό από την προσωπική μου εμπειρία και με βάση αυτές τις εμπειρίες γράφω την δική μου οπτική.

Δεν με ενδιαφέρει αν έχω δίκιο ή άδικο. Με τα data μου δεν παίζω και δεν με νοίαζει πόσο δίκιο ή όχι έχεις εσύ ή ο οποιοσδήποτε.

Κατέθεσα την άποψή μου επί του θέματος γιατί αναφέρθηκε ότι οι μηχανικοί δίσκοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης κλπ κλπ.

Ναι λοιπόν, για μένα έχουν και παραέχουν λόγο ύπαρξης, παρότι δεν τους γουστάρω και ήθελα να τους καταργήσω day 1 μόλις έγιναν προσιτοί οι SSD.

Να όμως λοιπόν, που δεν το κάνω, γιατί θεωρώ πως οι SSD έχουν πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουν ώστε να φτάσουν σε αξιοπιστία τους μηχανικούς.

Περιοχή
    PIIGS
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300 bps ή 300Mbps
    ISP
    Το άλλο Πάσχα
    Router
    OpenWrt
    Path Level
    Interleaved
    Διατηρώ smartctl polling με prometheus alerts αν κάποιο SMART pre-fail metric χτυπήσει.

Πανάκριβος SAMSUNG SSD απλώς ψόφισε χωρίς να δώσει καμία ένδειξη.

Κρατάω αυτό από την προσωπική μου εμπειρία και με βάση αυτές τις εμπειρίες γράφω την δική μου οπτική.

Δεν με ενδιαφέρει αν έχω δίκιο ή άδικο. Με τα data μου δεν παίζω και δεν με νοίαζει πόσο δίκιο ή όχι έχεις εσύ ή ο οποιοσδήποτε.

Κατέθεσα την άποψή μου επί του θέματος γιατί αναφέρθηκε ότι οι μηχανικοί δίσκοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης κλπ κλπ.

Ναι λοιπόν, για μένα έχουν και παραέχουν λόγο ύπαρξης, παρότι δεν τους γουστάρω και ήθελα να τους καταργήσω day 1 μόλις έγιναν προσιτοί οι SSD.

Να όμως λοιπόν, που δεν το κάνω, γιατί θεωρώ πως οι SSD έχουν πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουν ώστε να φτάσουν σε αξιοπιστία τους μηχανικούς.
    Ποιος είπε πως δεν έχουν λόγο ύπαρξης; δες εδώ
    Η αξιοπιστία δεν βρίσκεται στο μέσον αλλά στα αντίγραφα ασφαλείας
    30 Hours per Week

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    Ποιος είπε πως δεν έχουν λόγο ύπαρξης;
    Αναφέρθηκε πιο πάνω, από εσένα:

ποιους σκληρούς δίσκους;
    Υπάρχει και τέτοια αγορά;
    Εκτός αν εννοείς κάτι διαφορετικό.

Η αξιοπιστία δεν βρίσκεται στο μέσον αλλά στα αντίγραφα ασφαλείας
    Και αυτό αναφέρθηκε.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δίνουμε βάση και στο αποθηκευτικό μέσο.

Πρέπει να κοιτάμε να έχουμε όσο γίνεται αξιόπιστο αποθηκευτικό μέσο + backup + redundancy.

Και όταν μιλάμε και για home use και όχι για enterprise περιβάλλοντα, κοιτάμε και το οικονομικό, να υπάρχει μία ισορροπία.

Δεν μπορούμε να έχουμε συστοιχίες από δίσκους απλά και μόνο για να λέμε ότι θα βάλουμε αναξιόπιστα μέσα αποθήκευσης και θα έχουμε redundancy.

Περιοχή
    PIIGS
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300 bps ή 300Mbps
    ISP
    Το άλλο Πάσχα
    Router
    OpenWrt
    Path Level
    Interleaved
    Αναφέρθηκε πιο πάνω, από εσένα:

.
    για πες πού;
    30 Hours per Week

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Inalan
    Router
    ZTE F670L
    ποιους σκληρούς δίσκους;
    Υπάρχει και τέτοια αγορά;
    για πες πού;
    Εκανα edit το comment μου. Ουσιαστικά λες ότι δεν υπάρχει πλέον αυτή η αγορά (για τους HDDs).

Από αυτή τη δήλωσή σου, αυτό το συμπέρασμα προκύπτει.

Αν κατάλαβα κάτι διαφορετικά, γράψε λάθος.

Εγώ και πολλοί άλλοι θέλω να πιστεύω, εξακολουθούμε να εμπιστευόμαστε HDDs και δεν τους θεωρούμε obsolete.

Φυσικά ο καθένας χρησιμοποιεί ότι θεωρεί καλύτερο για τη δική του περίπτωση.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παιδιά οι ssd είναι λίγο πιο ευαίσθητοι από τους HDD κυρίως στα ρεύματα που σημαίνει πως ένα online ups χρειάζεται ανεξαιρέτως τι SSD έχεις. Αυτό το λέω εμπειρικά από την δουλειά που δεν έχει χαλάσει ποτέ κανείς στα γραφεία κάτω από από το κεντρικό ups αλλά στην παραγωγή με απλά κουκου ups line interactive συν λίγο παραπάνω θερμοκρασίες, έχω πάρει πολλούς στο χέρι. Όχι μόνο ssd αλλά και ολόκληρα mb και τροφοδοτικά κλπ.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Σελ. 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 23456 ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •