Εμφάνιση 16-24 από 24
-
17-03-25, 12:32 Απάντηση: η public ip μου δεν αλλάζει μετά από restart και δεν δουλεύει το rdp από έξω #16
-
05-04-25, 12:29 Απάντηση: η public ip μου δεν αλλάζει μετά από restart και δεν δουλεύει το rdp από έξω #17
Για να μην ανοίγω νέο θέμα , σήμερα παρατήρησα ότι δεν εμφανίζεται η IPv4 μου !!!
Με μια αναζήτηση στο whatismyip βλέπω ότι εμφανίζεται μόνο η IPv6 , έχει αλλάξει κάτι ο ΟΤΕ ?
-
05-04-25, 12:56 Απάντηση: η public ip μου δεν αλλάζει μετά από restart και δεν δουλεύει το rdp από έξω #18
Μπορεί το ipv4 ναι είναι "down". Μου τύχαινε και έμενα καμιά φορά όταν ήμουν στον ΟΤΕ και μπορούσα να μπω μόνο youtube και εδώ με ipv6 και σε σελίδες που υποστηρίζουν ipv6. Φτιάχνει από μόνο του μετά από μερικές ώρες η λεπτά. (τα ρεσταρτ που έκανα στο ρουτερ δεν έκαναν κάτι)
-
05-04-25, 14:01 Απάντηση: η public ip μου δεν αλλάζει μετά από restart και δεν δουλεύει το rdp από έξω #19Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
05-04-25, 14:07 Απάντηση: η public ip μου δεν αλλάζει μετά από restart και δεν δουλεύει το rdp από έξω #20
Σε MAP-E θα φαινόταν και IPv4. Μάλλον είναι IPv6-only που δεν παίζει και το lw4o6.
-
05-04-25, 14:18 Απάντηση: η public ip μου δεν αλλάζει μετά από restart και δεν δουλεύει το rdp από έξω #21
Δεν ξέρω πως είναι στο gui τους,
στο map-e πρέπει να δείχνει κάπου μια ipv4 + ένα port-range
και κάτι σαν map-e up/active(?).
Δεν θάναι η ipv4 του wan (δεν έχει τέτοια),
θα αντιστοιχεί στην shared ipv4 του border rellay που κάνει το decaptulation παραπάνω.
Αυτά εκ του spec,
δεν έχω τέτοιο, περιμένω να με βάλουν κάποια στιγμή να δω τι γίνεται.
Δίνουν σκέτο ipv6?
- - - Updated - - -
Μιλώντας για router,
έχεις το cpe της cote ή κάποιο 3rd-party?
λάθος quote^
sorryΤελευταία επεξεργασία από το μέλος K1m0n : 05-04-25 στις 14:39.
Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
05-04-25, 14:34 Απάντηση: η public ip μου δεν αλλάζει μετά από restart και δεν δουλεύει το rdp από έξω #22
Σωστά, στο CPE φαίνεται σε διαφορετικό σημείο. Εγώ κατάλαβα (μάλλον λανθασμένα) ότι σε κάποιο site που δείχνει την IP σου του έβγαζε μόνο IPv6.
-
05-04-25, 14:47 Απάντηση: η public ip μου δεν αλλάζει μετά από restart και δεν δουλεύει το rdp από έξω #23
Επιπλέον,
αν όντως έχεις το 5690 πάνω,
το fritzos υποστηρίζει μεν map-e (πόσο καλά παίζει, IDK),
αλλά δεν ξέρω αν έχουν φτιάξει το provisioning της cote να σπρώχνει αυτόματα τις σωστές ρυθμίσεις στα fritz.
Μπορεί να σε έχουν γυρίσει σε map-e και το fritz να μην έχει ιδέα.
Θα πρότεινα:
α) βάλε το speedport πάνω να δεις αν όντως η σύνδεση παίζει με map-e,
β) if map-e = true παίξε με τις ρυθμίσεις για το ipv6 στην wan του fritz,
μία εξ αυτών είναι για map-e κλπ transitional.
Δεν θυμάμαι ποιά, ψάξε τα docs,
και το map-e είναι καινούργια προσθήκη (@fritzos 8+),
και δεν είχα ποτέ map-e με fritzbox.Disclaimer:
-
06-04-25, 08:44 Απάντηση: η public ip μου δεν αλλάζει μετά από restart και δεν δουλεύει το rdp από έξω #24
Ξαναδοκίμασα σε δύο διαφορετικές σελίδες
Όντως το 5690 δουλεύω με την ίνα κατευθείαν επάνω , χωρίς ONT.
Θα δοκιμάσω το πρωί να ρίξω πάνω το speedport να δω και με εκείνο τι γίνεται ( θα φάω ξύλο αν πειράξω κάτι τώρα ) και θα ενημερώσω .
Επίσης με ipconfig από τον υπολογιστή μου δίνει μόνο IPv6 πληροφορίες .
- - - Updated - - -
Για να επανέλθω στο θέμα .
Απενεργοποιώ την IPv6 από το fritzbox κάνω και μια επανεκκίνηση επανέρχεται με IP που ξεκινά από 2.χχχ
Ενεργοποιώ ξανά την IPv6 , έχοντας τσεκαρισμένη την επιλογή Use native IPv4 connection ( η οποία ήταν by default από την αρχή ενεργοποιημένη ) , παίρνω μια IPv4 η οποία ξεκινά από 94.χχχχ
Δεν ξέρω αν είχε σκαλώσει κάπου εξαρχής το fritzbox ή ετοιμάζει κάτι ο ΟΤΕ , πάντως θα έχω το νου μου .Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hell00 : 05-04-25 στις 17:48.
Bookmarks