Λοιπόν...
Έχω ένα θεματάκι με μια βαριά και μεγάλη ντουλάπα από σίδερο σε μπαλκόνι..
Από κάτω της είναι το σιφώνι του μπαλκονιού και δεν μπορώ να τη μετακινώ συνέχεια ώστε να έχω πρόσβαση στο σιφώνι για καθαρισμό κλπ..
Οπότε σκέφτηκα από μέσα της να κόψω λίγο το πάτωμα της ντουλάπας ακριβώς πάνω από το σιφώνι...
Υποθέτω ότι για αυτή τη δουλειά θέλω τροχό..
Τροχός που μπαίνει σε τρυπάνι νομίζω δεν είναι ασφαλής..
Οπότε υποθέτω ότι θέλω γωνιακό τροχό...
Αλλά δεν έχω ιδέα με τι κριτήρια να τον διαλέξω...
Έχει χιλιάδες επιλογές στο σκρουτζ και άρα θέλω βοήθεια...
Μιας και δεν θα είναι για επαγγελματική δουλειά δεν ψάχνω κάτι ακριβό...
Αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω...
Μπαταρία η ρεύμα;
Με καρβουνάκια η όχι;
Με ρυθμιζόμενες στροφές;
Διάμετρο;
Για πείτε καμιά ιδέα.....
- - - Updated - - -
Ουδείς για βοήθεια;
Εμφάνιση 1-7 από 7
-
21-03-25, 20:41 Βοήθεια για επιλογή τροχού... #1-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
22-03-25, 19:42 Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τροχού... #2
1) Ο τροχος ειναι απ'τα πιο επικινδυνα εργαλεια που υπαρχουν.
2) Λογω του (1) αν μπορεις να τον αποφυγεις εντελως, απεφυγε τον και παρε σπαθοσεγα (ειναι λαμα που παει περα-δωθε). Βεβαια η λαμα πρεπει να αρχισει να κοβει απο καποια ακρη ενω με τροχο μπορεις να κοψεις και απο το κεντρο. Η σπαθοσεγα εχει περιορισμους που ο τροχος δεν εχει αλλα παρεχει μεγαλυτερη ασφαλεια. Και τα 2 κανουν πολυ θορυβο αλλα με το τροχο τελειωνεις πολυ πιο γρηγορα.
3) Τα δισκακια κοπης που αποτελουνται συνηθως απο ρητινες και abrasives ειναι και αυτα απ'τα πιο επικινδυνα εργαλεια που υπαρχουν. Σπανε, πεταγονται κομματια, κτλ... ειδικα αμα εισαι ασχετος μπορεις να κανεις μ@λ@κια και να σε τραυματισει. Δε συμβαινει συνεχεια αλλα μπορει να συμβει αν εχει καποιο chipping, αν η γωνια ειναι κακη, αν βρει καπου περιεργα, κτλ.
4) Εχει δισκακια που κοβουν σιδερο και ειναι ατσαλενια αντι απο ρητινες. Αυτα ΔΕΝ σπανε και εχουν διαμαντακια επανω κολλημενα για να κοβουν. Πολυ πιο ακριβα αλλα μειωνεις αρκετα τον κινδυνο. Πχ https://www.kafkas.gr/ergaleia/ilekt...m-22-5m_297631 (απο προχειρο google, αλλα η τιμη ειναι και πιο κατω αρκετα...)
5) Ο κινδυνος μειωνεται δραματικα αν κοβεις με ΑΡΓΕΣ στροφες (οχι τελειως αργες γιατι μπορει να σκαλωσει και να κανει kickback). Αλλη ορμη εχει κατι που περιστρεφεται σα τρελο, αλλη ορμη κατι που δεν περιστρεφεται τοσο. Αν βρεις με ρυθμιζομενες στροφες, παρτον αβλεπι και κοβε οσο πιο αργα γινεται.
6) Δες 3-4 safety tutorials για να σαι οκ. Γαντια + γυαλια προστασιας απαραιτητα - πεταγονται συνεχεια πυρωμενα ρινισματα. Για τ'αυτια εγω δε βαζω κατι αλλα υποτιθεται πρεπει.
7) Καρβουνακια ή οχι, μπαταριας ή ρευματος, you choose. Μια ντουλαπα θες να κοψεις - δε χρειαζεται τερμα specs. Διαμετρος παιρνεις τον μικρο (125). Ο μεγαλος ειναι γομαρι και για αλλες χρησεις. Αν τυχον το βυθισμα που θες να κοβεις ειναι πανω απο 5-6 εκατοστα, μπορει να χρειαστεις τον μεγαλο. Λογικα δε θα χρειαστεις μεγαλο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MNP-10 : 22-03-25 στις 19:53.
-
23-03-25, 08:09 Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τροχού... #3
Ένας μπαταρίας που έχω δει βγαίνει και σε 75 διάμετρο αλλά δεν ρυθμίζει στροφές...
Άρα υποχρεωτικά πάω σε 125 ρεύμα....
Thanks for all the info....
Δεν έχω πρόβλημα με ηλεκτρικά εργαλεία αλλά η αλήθεια είναι ότι το τροχό τον φοβάμαι λίγο...
Στο παρελθόν έχω κόψει ξύλο με δίσκο που προσαρμόστηκε με άξονα σε τρυπάνι.... Όχι και η πιο καλύτερη ιδέα...
Η λαμαρίνα πόσο πάχος να έχει... Σιγά.... 5-6εκ νομίζω είναι πολύ....
Γάντια εργασίας και γυαλιά έχω.... Όσο για αυτιά ωτοασπιδες η και σκούφο...
Αν μπορούσες να ρίξεις μια ματιά στο Σκρουτζ να μου προτείνεις κάτι θα με εσωζες.... Έχει πολλλεεεςςςς επιλογές...
Μετά ο προφυλακτήρας του τροχού δε παρέχει κάποια προστασία;
- - - Updated - - -
Η σπαθοσεγα βγαίνει και σε εργαλείο τώρα που είδα...
Θα γινόταν δουλειά με κάτι τέτοιο;
Σεγα έχω αλλά για ξύλο...
Υπάρχει μύτη μετάλλου;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
24-03-25, 02:53 Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τροχού... #4
Καλα κανεις, ειδικα αμα δεν εχεις εμπειρια. Παιζει ρολο. Ακομα και στο να μονταρεις ενα δισκακι - πχ τη σωστη φορα, τον τροπο που κλεινει η φλατζα κτλ... θυμαμαι πρωτη φορα που ειχα βαλει ενα που ειναι cup-style το χα βαλει καπως περιεργα και μου φυγε και ευτυχως εφυγε και πηγε προς την αλλη και οχι προς τα πανω μου... δλδ δεν εκλεισε καλα η φλατζα και αυτο εφυγε στροφαροντας με φορα και εκοβε βολτες στο πατωμα περιστρεφομενο. Στο πατερα μου του χουν σπασει δισκακια (ρητινης) και του ρθαν πανω του κομματια. Αυτος που κοβει ξυλο με τα μεγαλα δοντια θεωρειται απ'τους πιο επικινδυνους γιατι κανει kickback.. ειδικα αμα το ξυλο εχει καμμια προκα καληνυχτα.
Δε προτεινω κατι συγκεκριμενο γιατι δε τα εχω δουλεψει και δεν μπορω να εκφερω αποψη. Σημαντικο ειναι να εχεις ελεγχο ταχυτητας. Μειωνεις δραματικα την ανασφαλεια πηγαινοντας αργα στο κοψιμο. Δες ratings σε οσους τα χουν δουλεψει.
Ο προφυλακτηρας παρεχει προστασια αλλα αν σπασουν ή φυγουν δισκακια κτλ μη περιμενεις πολλα. Υπο συνθηκες αμα σκαλωσεις και κλωτσησει παλι μπορει να μη σε προστατεψει γιατι ειναι απροβλεπτο που θα παει.
Με σπαθοσεγα εχω κοψει πολυ πραμα. Αργει και κανει θορυβο αλλα δουλευει - αρκει να ξεκινας απο γωνια και να εχει σημειο εκκινησης. Αμα πχ θες να κοψεις ενα Π με δυο καθετες και μια οριζοντια, η σπαθοσεγα δε κοβει το οριζοντιο (γιατι καπου πρεπει να ξεκινησει να κοβει οριζοντια - και δεν εχει που να χωθει στο οριζοντιο) αλλα ο τροχος το κοβει.
Εχει μυτες μεταλλου πολλες. Αμα εχεις σπαθοσεγα απλα παρε μια μυτη μεταλλου και απεφυγε τον τροχο altogether.
-
24-03-25, 08:37 Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τροχού... #5
Θα γυρισει ο τροχος....
-
24-03-25, 08:45 Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τροχού... #6
Βγάλε φωτο την ντουλάπα
Μπορεί να βολεύει σήκωμα και όχι κόψιμο (σκουριές και βάλε ..)" Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
-
24-03-25, 19:16 Απάντηση: Βοήθεια για επιλογή τροχού... #7
Στενό μπαλκόνι και η ντουλάπα είναι τσιμα τσιμα χωμένη....
Στενή και ψηλή...
Και φορτωμένη ασηκωτη...
Νομίζεις δεν το έχω σκεφτεί...
Είπα να κόψω το πάτο για να έχω πρόσβαση στο βουλωμένο σιφώνι... Όχι κάθε φορά να τραβάω.... Το μπαλκόνι είναι τόσο στενό που αν τη τραβήξεις το ένα πρόσωπο μετά δε μπορεί να φύγει αν δε μπει η ντουλάπα στη θέση της...
Καθώς περνάει τη πόρτα του μπαλκονιού...
Πρέπει άλλος να περάσει από πίσω να καθαρίσει το σιφώνι που πάλι με το καιρό θα βουλώσει...
Μόνη σωτηρία να μείνει στη θέση της και να κοπεί ο πάτος....
Μετά θα βάλω ένα κομμάτι από κάτι να σκεπάσω τη τετράγωνη τρύπα και θα μπουν πάλι τα πράγματα στη ντουλάπα..
- - - Updated - - -
Όποιος γυρίζει...... Κερδίζει....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
Bookmarks