Πιστεύω να άνοιξα το θέμα στο σωστό thread.
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα laptop, αλλά επειδή θα μου χρειαστεί για πολύ μικρό χρονικό διάστημα 1-2 μηνών περίπου κατά την παραμονή μου σε ένα άλλο σπίτι, σκέφτομαι να επιλέξω refurbished laptops που είναι φθηνά.
Έχω βρει διάφορα μαγαζιά που πουλάνε αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι. Σε συζητήσεις και απόψεις που έψαξα και διάβασα στα forums, υπάρχουν μαγαζιά που προτεινουν να τα αποφύγουμε ενώ σε άλλες σελίδες λένε ότι είναι αξιόπιστα.
Υπάρχει κανένας με εμπειρία και αποψη από που θα μπορούσα να επιλέξω ένα. Αν θέλετε μπορείτε να μου στείλετε σε μήνυμα μην θεωρηθεί ότι τους κάνουμε διαφήμιση.
Εμφάνιση 1-2 από 2
-
23-03-25, 13:48 Αξιόπιστο μαγαζί για refurbished laptops #1
-
23-03-25, 14:18 Απάντηση: Αξιόπιστο μαγαζί για refurbished laptops #2
Γνώμη μου είναι πως αν έχει εγγύηση και είναι αρκετά μεγάλο σαν μαγαζί ώστε να μπορείς να τον ξαναβρείς μετά από χχ μήνες δεν έχεις θέμα, διαλέγεις από όποιον έχει αυτό που θες. Όλοι αυτοί στην Ελλάδα δεν κάνουν το refurbishing μόνοι τους, τα παίρνουν έτοιμα σε μεγάλες ποσότητες και οι χαρακτηρισμοί (grade A, grade B κ.λπ.) είναι ψιλοστάνταρ ως προς την ποιότητα. Μεγάλη προσοχή στις λεπτομερείς περιγραφές. Να αναφέρω έτσι ενδεικτικά alfanet.gr, cosmodata.gr, e-gate.gr. Σημασία έχει ποιος έχει παραλάβει παλέτα ολόκληρη από αυτό που θες και το δίνει σε χαμηλή τιμή, αν ξεψαχνίσεις προδιαγραφές ίσως βρεις καλή ευκαιρία ακόμα και σε δευτεροτρίτα μαγαζιά, ακόμα δηλαδή και σε zer.gr. Και πάντα υπάρχουν και μεγάλα τέτοια μαγαζιά του εξωτερικού, έχω αγοράσει προσωπικά από itsco.de, υπάρχουν κι άλλα, αν δει το thread ας γράψει κι ο Δημήτρης το ολλανδικό που ξέρει και μου διαφεύγει, κι εδώ κοιτάς τι υπάρχει διαθέσιμο και σε τι τιμή και συνυπολογίζεις τα μεταφορικά. Μακριά από μικρά μαγαζάκια που έχουν 5-10 κομμάτια και τα έχουν κάνει refurbish μόνοι τους, πας γυρεύοντας.
hnesne
Bookmarks