Ξεκίνησα να κάνω και εγώ αίτηση για Fiber 500 (με επιδότηση) στα 32€ από 40.31€ που είναι η τιμή σύμφωνα με το site τους.
Στο συμβόλαιο που τελικά έστειλαν, αναφέρουν:
ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (€ ΑΝΑ ΜΗΝΑ): 80,95€
ΤΙΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (€ ΑΝΑ ΜΗΝΑ) : 40,31
Η τελική τιμή με vouncher ΔΕΝ αναφέρεται πουθενά στο συμβόλαιο, αλλά μου το είχαν πει ότι θα αναφέρεται μόνο στο μηνιαίο λογαριασμό. Παρόλα αυτά έκαναν ήδη τη δέσμευση του κουπονιού σύμφωνα με το σχετικό sms που έλαβα από το φορέα που έχει συσταθεί γι' αυτό, ΠΡΙΝ υπογράψω το νέο συμβόλαιο (δεν το έκανα γιατί έχει και λαθή στα στοιχεία που έδωσα τηλεφωνικά.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο, για τον 25+ μήνα και μετά θα εισπράξουν 80,95€ το μήνα, μέχρι να γίνει νέα δέσμευση ή αίτημα φορητότητας. Και επειδή τα σχετικά αιτήματα θέλουν πάντα κάποιες μέρες (10-30) για να ολοκληρωθούν, ενώ ακόμα και η διακοπή τον 24ρτο μήνα έχει ποινή αποχώρησης, είναι δύσκολο να αποφευχθεί η σχετική χρέωση.
Έτσι είναι κ τα συμβόλαια που έχετε κάνει οι υπόλοιποι? Αναγκαστικά το τρώμε?
Εμφάνιση 1-13 από 13
-
20-03-25, 19:46 Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #1"Είμαι άνθρωπος και έχω αξιοπρέπεια.
Δεν δέχομαι να με διαφεντεύει ένας ξένος γιατί τότε είμαι σκλάβος"
Sami Sharaf (former Egypt Minister)για τη διαχείρηση της διώρυγας του Σουέζ από τους Αγγλους
-
20-03-25, 19:59 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #2
Εφόσων θέλεις να μείνεις στον ίδιο πάροχο, συνήθως κάνεις ανανέωση με κάποια προσφορά 1 με 2 μήνες πριν λήξει το συμβόλαιο σου..
Εάν δεν σου δίνουν προσφορά δοκιμάζεις να κάνεις φορητότητα 15 μέρες πριν λήξει το συμβόλαιο, και σίγουρα θα σε πάρουν τηλ για μία καλή αντιπροσφορά..
Αν αποφασίσεις όντως να πας σε άλλο πάροχο την ημέρα που λήγει το συμβόλαιο σου πας και κάνεις νέο συμβόλαιο με επιλογή άμεσης φορητότητας.
Λογικά θα σου πάρει 2-4 μέρες..
Έχω ακούσει περιπτώσεις που μετά την λήξη του συμβολαίου δεν έγινε καμία αύξηση..
-
20-03-25, 20:26 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #3
Σε ευχαριστώ.
Έχω πολύ καιρό να ανανεώσω το συμβόλαιο (χρόνια τώρα είμαι σε αορίστου) και έχω σκουριάσει.
Θα πρέπει να σημειώσω δηλαδή τη σχετική ημερομηνία λήξης στο ημερολόγιο. Πάντως θα προτιμούσα να αναφέρει στο συμβόλαιο ότι η χρέωση θα είναι "σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο" αντί για το "θα γίνει 80,95 €". Το ποσό είναι μεγάλο."Είμαι άνθρωπος και έχω αξιοπρέπεια.
Sami Sharaf (former Egypt Minister)για τη διαχείρηση της διώρυγας του Σουέζ από τους Αγγλους
-
20-03-25, 20:37 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #4
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος K1m0n : 20-03-25 στις 23:12. Αιτία: fixed typo
Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
20-03-25, 20:41 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #5
Η τιμη καταλογου εφαρμοζεται σε πρακτικα ελαχιστες περιπτωσεις.
Θα σε καλεσουν πριν τη ληξη.
Ολοι ετσι ειμαστε
-
20-03-25, 20:42 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #6
Αρκεί να μη το ξεχάσεις, γιατί υπάρχει πιθανότητα να κάνουν το κορόιδο για να παίρνουν το επίσημο τίμημα. Μου έχει τύχει, και το πήρα είδηση φυσικά μετα τον πρώτο μήνα, όταν ήρθε ο νέος λογαριασμός. Συνήθως όμως σου κάνουν προσφορά.... τη κοιτάς, βλέπεις και τι παίζει στην αγορά και επιλέγεις.
-
20-03-25, 20:45 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #7
Απλα ξεχαστηκε. Ποιος κανει το κοροιδο? Ο νεμπης προσωπικα?
-
20-03-25, 21:10 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #8
Δεν ξέρω ποιός, πάντως αυτό συνέβη πριν αρκετό καιρό, τώρα είναι αυτοματοποιημένα τα πράγματα, κάνουν προσφορά.... γενικά πάντως δεν χρειάζεται να κοιτάμε τι γίνεται μετά, απλά τότε κοιτάς τι παίζει στην αγορά...
-
20-03-25, 23:12 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #9
Αν είσαι έτοιμος να το παίξεις λίγο "τρελίτσα", ο ποιός γρήγορος τρόπος να πάρεις προσφορά εάν δεν σου δίνουν κάτι καλό,
είναι να ζητήσεις να μιλήσεις με το τμήμα διακοπών της σύνδεσης..
Όταν κοντεύει να λήξει το συμβόλαιο..
Αν θυμάμαι καλά βλέποντας και τι θα σου πουν στην αρχή μπορείς να τους πεις ότι θα προχωρήσεις σε φορητότητα της σύνδεσης την τάδε του μηνός..
πχ την ημερομηνία λήξης του συμβολαίου..
Συνήθως σου δίνουν επιτόπου προσφορά..
-
05-04-25, 14:04 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #10
Τελικά δεν κατάφερα να κάνω συμβόλαιο στη nova. Η οργάνωση και οι διαδικασίες τους είναι ανέκδοτο.
Από τις 20/3 προσπαθούσα να διορθώσω κάποια στοιχεία στο συμβόλαιο που έκανα 19/3 τηλεφωνικά ωστε να κάνω αποδοχή. Που να ζητούσα καμιά απομαγνητοφώνηση ότι εγώ άλλα είπα στο τηλέφωνο. Αλλά κατά τα λεγόμενά τους τόσο στο τηλέφωνο όσο κ στο chat, την αλλαγή μπορεί να την κάνει ο συνεργάτης* τους που έκανε την αρχική αίτηση. Και παρά ότι τα αιτήματα επικοινωνίας από μεριάς μου έπεφταν βροχή, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Κάποτε, στις 2/4 εδέησαν να καλέσουν αλλά ήταν αργά.
Στο μεταξύ μου είχε προταθεί από την εξυπηρέτηση -για πιο γρήγορα- να ακυρώσω την αίτηση ώστε να μπορέσω να κάνω νέα γιατί το σύστημά τους δεν τους άφηνε να κάνουν διόρθωση στην υφιστάμενη ή νέα αίτηση.
Έκανα αίτημα ακύρωσης στις 26/3 και υποτίθεται το αργότερο σε 2 μέρες θα έπαιρνα απάντηση με sms. Στις 28/3 ξαναρωτάω, μου λένε ότι τελικά θα πρέπει να το κάνω από το chat.Μπαίνω και το κάνω την ίδια στγμή. Ρωτώ στις 1/4, κανένα νέο.
Ξανά στις 3/4. Η απάντηση "Ααα θέλουμε να στείλετε φωτοτυπία ταυτότητας και να γράφετε πάνω "θέλω να υπαναχωρήσω κλπ Αυτή είναι η διαδικασία". Καινούρια πληροφορία.
-Μα, ΔΕΝ έχω κάνει ακόμα αποδοχή συμβολαίου. Μια ριμάδα αρχική αίτηση είναι, που ζητώ να κλείσει (μετά και από δική σας πρόταση υποτίθεται για πιο γρήγορα) ωστε να πάω σε ένα κατάστημα να κάνω καινούρια. Τελικά το έκανα και αυτό, και ωωω θαύμα!!, την επομένη 4/4 ήρθε sms και παράλληλα αποδεσμεύτηκε και το vouncher.
Για 15 μέρες προσπαθούσα να παραμείνω πελάτης τους.
Την ίδια μέρα πήγα σε ένα κατάστημα cosmote, τσέκαρα τι συμπλήρωσε ο υπάλληλος, φορητότητα από forthnet, υπογραφή και -ελπίζω- τέλος.
Για την ιστορία, 67 € γράφει στο συμβόλαιο η cosmote για την αορίστου 500/250 αντί για τα 80 € της nova.
Spoiler:Τελευταία επεξεργασία από το μέλος iml : 05-04-25 στις 15:50.
"Είμαι άνθρωπος και έχω αξιοπρέπεια.
-
05-04-25, 15:46 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #11
Ε Καλά! Μερικές φορές όλοι είναι για γέλια....
Στην εργασία μου που έχουμε ήδη FTTH 100/10 έχουμε κάνει αίτηση στη cosmote για αναβάθμιση 300/150, ουτε κουπόνι, ούτε τίποτα, μια απλή αναβάθμιση σε υφιστάμενη σύνδεση (με + 15 ευρώ), από τον 12/2024.... Ε! ακόμα είναι σε εκκρεμότητα, κι όταν πάρεις τηλέφωνο, όλο λένε για ένα "συστεμικό λάθος"..... τι να λέμε τωρα? 4 μήνες κι ακόμα περιμένουμε να ανοίξουν τον κόφτη. Ευτυχώς βλέπω ότι η ΔΕΗ στην κολώνα έχει φέρει ίνα.... ποιο πιθανό είναι να πάρουμε μια έξτρα συνδεση από εκεί παρά να αναβαθμίσουμε την υπάρχουσα της cosmote.
-
07-04-25, 15:21 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #12
7/4 Μόλις ήρθε μήνυμα ότι το vouncher μόλις αποδεσμεύτηκε από την Cosmote (?!).
Τουλάχιστον ήρθε sms από Gov γιατί από Cote ακόμα τίποτα. Στο τηλέφωνο λένε ακυρώθηκε με λόγο ακύρωσης "θα ξέρουν στο κατάστημα". Άντε πάλι από αύριο. Δεν θα ξεμπερδέψουμε ανώδυνα με αυτή την υπόθεση.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος iml : 07-04-25 στις 20:04.
-
11-04-25, 22:14 Απάντηση: Εξωφρενικές τιμές FTTH μετά τη λήξη συμβολαίου #13
Τελικά η nova έδωσε απάντηση ότι δεν αντιστοιχεί η αίτηση φορητότητας σε συνδρομητή της πρώην forthnet. Εντωμεταξύ ήμουν συνεχόμενα στη forthnet πριν ακόμα γίνει nova και μετά συνεννοηθεί με wind.
Επανάληψη αίτησης φορητότητας από πρώην wind (!) αυτή τη φορά. Τώρα ακολούθησε και το τηλεφώνημα "μα γιατί θέλετε να φύγετε, είστε και παλιός πελάτης..."
Εδώ οι παλαβοί με βαφτίσανε πελάτη της wind, ενώ εγώ φανταζόμουν ότι θα είχαν τη στοιχειώδη οργάνωση να επεξεργαστούν μια αίτηση για Fiber.
Αυτά..., το ραντεβού για την εγκατάσταση οπτικής έκλεισε, και στο εξής θα γκρινιάζω* στο subforum της cosmote.
* εκτός και αν από το λογιστήριο "ανακαλύψουν" μελλοντικά ότι χρωστάω καμιά δεκαριά χρόνια απλήρωτους λογαριασμούς στην πρωιν wind που με νομίζανε πελάτη. Είναι ικανοί.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος iml : 11-04-25 στις 22:35.
Bookmarks