Καλησπέρα στην κοινότητα.
Αντιμετωπίζω ένα θεματάκι που δεν βγαίνει άκρη και ήθελα τα φώτα της κοινότητας.
Έχω βάλει 1GBPS HCN το οποίο όμως παρέχεται από υποδομή της Cosmote.
Η σύνδεση ολοκληρώθηκε κανονικά και μετέπειτα ζήτησα να το βάλουν το router που μου έφεραν σε bridge mode, ώστε να χρησιμοποιήσω το δικό μου router της Synology (RT6600ax). Με ενημέρωσαν από την υποστήριξη της HCN ότι θα πρέπει να έρθει τεχνικός στο χώρο και να αντικαταστήσει το router με μια άλλη συσκευή. Οκ, κανένα πρόβλημα τους λέω, ρωτάω πόση ώρα θα είναι down και μου λέει γίνεται άμεσα.
Έρχονται λοιπόν οι τεχνικοί, βάζουν ένα moduleάκι που μετατρέπει την οπτική ίνα σε Ethernet και κουμπώνω στο δικό μου. Βγάζουν φωτογραφίες τα MAC addresses και μου λένε όλα καλά σε λίγο θα μπει στο δίκτυο. Μου ζήτησαν να κάνω μια ρύθμιση VLAN στο router μου και τέλος μου έδειξαν μια λυχνία που αναβοσβήνει, εξηγώντας ότι αυτή δείχνει τον συγχρονισμό με το δίκτυο οπτικής.
20’ μετά ακόμα αναβοσβήνει το λαμπάκι, αυτός παίρνει τηλέφωνα στα κεντρικά, τελοπαντων μου λέει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί «η αίτηση» για να έχω ίντερνετ, εγώ εκεί λίγο αρχίζω να ανησυχώ.
TLDR; 3 ημέρες μετά ακόμα δεν έχω ίντερνετ και ακόμα μου λένε ότι περιμένουν την Cosmote να τους δώσει «τον σειριακό αριθμό» (, το οποίο επεξήγησε είναι η αποδοχή του αιτήματος μας. Με πάνε από εντός της ημέρας σε εντός της ημέρας.
Η HCN προφανώς δεν έχει καμία εμπειρία με μη ιδιόκτητο δίκτυο, με αποτέλεσμα να λένε παπάντζες και μου γεννάται το εύλογο ερώτημα και ανησυχία, τι γίνεται ρε παιδιά; Πόσο καιρό θα με πάνε από μέρα σε μέρα; Είναι τόσο ανοργάνωτοι που φοβάμαι πως θα τραβήξει καιρό αυτό το πανηγύρι.
Ψάχνω καμιά ιδέα/πρόταση ????????
Εμφάνιση 1-5 από 5
Θέμα: FFTH HCN Bridge Mode
-
21-03-25, 01:22 FFTH HCN Bridge Mode #1
-
21-03-25, 01:57 Απάντηση: FFTH HCN Bridge Mode #2
Θέμα της Cosmote είναι να δηλώσουν το SN από το νέο ONT, αφού δικά τους είναι τα OLT. Δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω η HCN, εφόσον τους έχει ενημερώσει.
-
21-03-25, 02:06 Απάντηση: FFTH HCN Bridge Mode #3
-
21-03-25, 02:07 Απάντηση: FFTH HCN Bridge Mode #4
Όχι, εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα με την Cosmote :/
-
21-03-25, 19:01 Απάντηση: FFTH HCN Bridge Mode #5
Θα πρέπει να πιέσεις την HCN για να πιέσουν και αυτοί την Cosmote. Αλλιώς δεν γίνεται τίποτα.
Bookmarks