Το νου σας με τους τύπους γιατί θα μας τρελάνουν.
Έρχεται ο λογαριασμός βλέπω το νούμερο και προσπαθώ με αργές κινήσεις να σχηματίσω το 13888.
Ο τύπος λοιπόν μου λέει δεν μας έχετε επιστρέψει ούτε το 5530 ούτε το extender του.
Εδώ και ένα μήνα έχει γίνει του λέω και του διαβάζω τα παραστατικά επιστροφής του Γερμανού.
Συγνώμη για την αναστάτωση μου λέει.
Εμφάνιση 1-15 από 16
-
26-03-25, 11:25 Η COSMOTE χρεώνει εξοπλισμό ενώ έχει επιστραφεί #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jonis : 26-03-25 στις 11:41.
-
26-03-25, 12:29 Απάντηση: COSMOTE Fiber 3Gbps #2
Σε λίγο θα πουλάνε και ιατρικές ασφάλειες με αυτά!
Να κρατάτε τις αποδείξεις επιστροφής!
Κανονικά θα μπορούσαμε να ζητήσουμε επανέκδοση λογαριασμού..
-
26-03-25, 12:56 Re: COSMOTE Fiber 3Gbps #3
Ίσως να έκανε κάτι λάθος ο υπάλληλος στο Γερμανό όταν πέρναγε τα στοιχεία για την επιστροφή.
Ευτυχώς την γλύτωσα από αυτό κι έφαγα μόνο την λάθος χρέωση για σπάσιμο συμβολαίου, η οποία επιστράφηκε στους επόμενους λογαριασμούς.
-
26-03-25, 13:30 Απάντηση: Re: COSMOTE Fiber 3Gbps #4
Χυμαδιο ...
Ακομα και την εκπτωση των συνδυαστικών προγραμμάτων που στην περιπτωση μου ηταν 12,52 € δεν την ειχαν ολοκληρωσει σωστα.
Δεν ειχαν ενταχθει σταθερο + τηλεοραση στο Cosmote One ως οφειλαν και τα 12,52 θα τα δω τον επομενο μηνα.
-
26-03-25, 13:31 Απάντηση: Re: COSMOTE Fiber 3Gbps #5
Δεν ξέρω... όσες μα όσες φορές έχω επιστρέψει εξοπλισμό (και σε διαφορετικά καταστήματα), πάντα τον χρεώνομαι μετά και πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο να κάνουν απο-χρέωση. Κάτι μου βρωμάει. Δεν ξέρω ίσως σου λέει κάποιος απλά θα πληρώσει χωρίς να ασχοληθεί, οπότε ότι αρπάξουμε;
Δεν είναι λογικό να είναι όλα μηχανογραφημένα, και το συγκεκριμένο πράγμα πάντα να μην καταχωρείται σωστά...
-
26-03-25, 13:35 Re: Απάντηση: Re: COSMOTE Fiber 3Gbps #6
-
26-03-25, 17:17 Απάντηση: COSMOTE Fiber 3Gbps #7
Με έχουν χρεώσει δύο φορές εξοπλισμό που είχα επιστρέψει ή δεν είχα παραλάβει.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
26-03-25, 18:26 Απάντηση: COSMOTE Fiber 3Gbps #8
Ειναι συνηθες το φαινομενο, μην σας κανει εντυπωση. Το ξερουν και αυτοι. Απλα πας στο chat, το λες και το αποχρεωνουν. Οσες φορες εχει τυχει δεν ζητησαν ποτέ παραστατικά.
Καλο ειναι να υπαρχουν, αλλα μεχρι εκει.
Και τυπικα το ποσο που εμφανιζεται στο μυνημα ειναι χωρις φπα, στο τελος τα αποχρεωνουν ολα.
Η διαδικασια τους δεν ειναι καλα μηχανογραφημενη, και το καταστημα ουσιαστικα εκδιδει ενα παραστατικο παραλαβης στον αερα, δεν μπορει να "κλεισει" την εκρεμμοτητα.
Οποτε το συστημα χρεωνει, και μετα χερουκλατα το πιστωνει το ccare.
-
26-03-25, 22:50 Απάντηση: COSMOTE Fiber 3Gbps #9
Φαινόμενο που επαναλαμβάνεται πολλές φορές δεν είναι τυχαίο. Και εμένα όταν έφυγα απο τον OTE με χρέωσαν τον εξοπλισμό και μάλιστα έστειλαν την χρέωση (~50 ευρώ) μήνες μετά την αποσύνδεση. Τον εξοπλισμό (ενα modem τότε) τον είχα πάει σε ένα Γερμανό με το κουτί του και όλα τα χαρτιά, δελτία αποστολής κλπ, και ο υπάλληλος δεν μπορούσε να το ξεχρεώσει λόγω "συστημικού λάθους", μου πρότεινε μάλιστα να αγνοήσω την χρέωση!!. Πέρασε καιρός, ίσως και 6-7 μήνες χωρίς ενόχληση, ούτε νέο λογαριασμό και με παίρνει ένας κύριος από εισπρακτική εταιρία για τα 50 ευρώ! Του εξηγώ ότι δεν πρόκειται να πληρώσω κι ας έρθει ΟΤΕ να πάρει τον εξοπλισμό που αφενώς δεν μπορεί να το πάρει πίσω αλλά από την άλλη μου τον χρεώνει κιόλας.... μετα από πολλές ενοχλήσεις, μου λέει "δεν είναι ντροπή να πάμε για 50 ευρώ στα δικαστήρια?" του απαντώ ότι αφού δεν ντρέπεται αυτός να ζητάει τα 50 ευρώ και να ενοχλεί τόσους μήνες εγώ δεν έχω πρόβλημα. Στο τέλος πήγα σε ένα κεντρικό του ΟΤΕ και τους πίεσα να πάρουν τον εξοπλισμό (βασικά έγινε χαμός στο μαγαζί) τον οποίο πάλι δεν μπορούσαν να δεχτούν.... τελικά καθάρισα (πήρα τη συζυγο μαζί, είναι ειδική σε αυτά
).... Βλέπω παρόμοια θέματα και αναρωτιέμαι αν είναι τυχαία λόγω ανοργανωσιάς....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 27-03-25 στις 00:25.
-
27-03-25, 08:24 Απάντηση: COSMOTE Fiber 3Gbps #10
Μην αναρωτιεσαι, ΕΙΝΑΙ. Εχουν φτιαξει ενα δαιδαλωδες φαραωνικο συστημα εξυπηρετησης πελατων, το οποιο αλλαζει και συχνα, και στο οποιο εμπλεκονται πολλες διαφορετικες "φυλες" μιας και ετσι αποφασισαν να λεγονται πλεον οι ποτετζηδες εσωτερικα. (αληθεια, δεν τρολάρω)
Οτιδηποτε ξεφυγει στη αναλυση απαιτησεων (που ειναι μια διαρκης διαδικασια) απλα πεφτει στο κουβα. Κοστιζει λιγοτερο o κουβας, και πιανει ολες τις περιπτωσεις απο το απειρο testing και κυριως την τεραστια καθυστερηση να βγαλεις μια υπηρεσια.
Μεγαλος και σιγουρος δεν λενε? Σιγουρα θα φας τη χρεωση, και θα αποχρεωθεις μετα. problem solved.
-
27-03-25, 09:35 Απάντηση: Η COSMOTE χρεώνει εξοπλισμό ενώ έχει επιστραφεί #11
Να κρατάτε πάντα το αποδεικτικό επιστροφής του εξοπλισμού. Δύο φορές μου έτυχε να με χρεώσουν δόξα τον Θεό την τελευταία φορά δεν με χρέωσαν κάτι αλλά τα αποδεικτικά τα κράτησα μέχρι να έρθει τελικός λογαριασμός για να μην την ξανά πατήσω. Εκ των έσω θα μιλήσω. Στην εξυπηρέτηση πελατών/τεχνική υποστήριξη επικρατεί τεράστιο μπαχαλο. Από τον τελευταίο υπάλληλο μέχρι supervisor.
-
27-03-25, 12:26 Απάντηση: Η COSMOTE χρεώνει εξοπλισμό ενώ έχει επιστραφεί #12
Συμβαίνει βέβαια και το ανάποδο. Να μη σου ζητήσουν τον εξοπλισμό, ούτε να στον χρεώσουν... Εχω ένα ράφι με 2-3 modem/router (όχι μόνο από Cosmote), στα κουτιά τους. Όχι τίποτε άλλο μου πιάνουν και χώρο και όλο λέω να τα σουτάρω. Κανονικά θα έπρεπε να στον χρεώνουν με κάποιο τρόπο κατά τη διάρκεια του συμβολαίου και τελικά μετά από κάποιο διάστημα να μένει και λογιστικά δικό σου να τελειώνουμε (πχ όπως κάνει η Vodafone που χρεώνει έξτρα το tvbox με 2.5 ευρώ τον μήνα για τους πρώτους 24 μήνες του συμβολαίου, έτσι φαίνεται ως αγορά με δόσεις, ενω αντίθετα το modem δεν φαίνεται πουθενά).
-
27-03-25, 12:36 Απάντηση: Η COSMOTE χρεώνει εξοπλισμό ενώ έχει επιστραφεί #13
-
27-03-25, 13:44 Απάντηση: Η COSMOTE χρεώνει εξοπλισμό ενώ έχει επιστραφεί #14
OK. Χρησιδάνειο, και πότε "εξοφλείται"? Με έτρεχαν σε εισπρακτικές μετά από 5 χρόνια χρήσης ενός ADSL modem.... αν είναι έτσι ας θεωρείται εξόφληση η παραμονή στους πρώτους 24 μήνες όχι επ' αόριστον. Δεν βγάζεις άκρη....
-
27-03-25, 15:12 Απάντηση: Η COSMOTE χρεώνει εξοπλισμό ενώ έχει επιστραφεί #15
Το χρησιδάνειο δεν εξοφλείται, επιστρέφεται.
Μόνο η επιδότηση αγοράς και το δώρο δεν επιστρέφεται.
Το χρησιδάνειο είναι ένα «χατήρι» προς τον πελάτη στα πλαίσια του συμβολαίου,
που όμως κοστίζει στον πάροχο ελάχιστα σε σχέση με το να έδινε δώρο και επιδότηση αγοράς τον εξοπλισμό.
Το «χατήρι» του χρησιδανείου το παίρνει πίσω ο πάροχος με την καταγγελία της σύμβασης.
Αντίθετα την επιδότηση αγοράς δεν τη ζητά πίσω ο πάροχος, με τη διαφορά πως αν δεν ολοκληρώσεις την συμφωνημένη διάρκεια και διακόψεις πρόωρα τη σύμβαση, τότε και μόνο θα σου ζητηθεί το αναλογούν υπόλοιπο της επιδότησης του εξοπλισμού που θα παραμείνει στα χέρια σου.
Θα σε τρέχουν για αποχρέωση εαν το χρησιδάνειο το προβλέπει το συμβόλαιο. Στην ευχέρεια του παρόχου που δίνει το χρησιδάνειο είναι να μην κάνει χρήση των προβλέψεων του συμβολαίου που δεσμεύουν τον πελάτη, αν πχ ο πάροχος δε χρειάζεται πια να του επιστρέψουν στη λήξη του συμβολαίου έναν εξοπλισμό που έχει κλείσει τον κύκλο ζωής του.
Όσο δε συνομολογείται στους όρους του συμβολαίου πως η παροχή του εξοπλισμού θα είναι δώρο με επιδότηση αγοράς
(απαίτηση που δε βλέπω με ιδιαίτερη ζέση να ασκούν πίεση οι πελάτες),
τόσο και ο εξοπλισμός θα παραχωρείται με χρησιδάνειο.
Κι όταν ακουστεί αυτό,
η απάντηση είναι τα παρατράγουδα από το «τί τα χρειαζόμαστε τα χρέπια»
ως το «είστε εγκάθετοι».
Bookmarks