Εμφάνιση 1-12 από 12

Θέμα: Upload σε FTTH

Περιοχή
    ΠΑΤΡΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbit/s
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ
    Router
    GPON NOKIA G-010G-Q
    Έχω διαπιστώσει ότι από τότε που έγινε η αύξηση του upload στο 1/2 του download ότι δεν έχουμε εγγυημένη ταχύτητα στο upload.
    Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα μου είναι 300/150. Στο upload απο τότε που έγινε η αύξηση δεν παω πάνω απο 142 Mbits.

θα ήθελα όσοι έχετε FTTH να μου αναφέρετε αν έχετε το ίδιο θέμα;

Υ.Γ. θα μου πείτε ότι ακόμα κάποιοί δεν έχουν καν FTTH και εγώ ασχολούμαι - "γκρινιάζω" για αυτό. θα σας θυμίσω όμως ότι τόσα χρόνια οι πάροχοι μας έχουν τρελάνει με το έως 24 ή έως 100 κτλ
    Τώρα με το FTTH μας διαφημίζουν εγγυημένη ταχύτητα. Οπότε θέλω να έχω το πρόγραμμα που πληρώνω τόσο στο download όσο και στο upload

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Είσαι σε υποδομή Vodafone λογικά. Εν τω μεταξύ, δεν είναι υποχρέωση του παρόχου να βλέπεις 150 Mbps στο Speedtest, παρά μόνο να μεταφέρει 150 Mbps δεδομένων μεταξύ εσένα και αυτού. Υπάρχει και το overhead σε αυτή τη μεταφορά. Για να δεις εσύ 150, αυτοί πρέπει να βάλουν το όριο πιο πάνω, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι, ωστόσο. Η Vodafone δεν φαίνεται να δίνει πλέον αυτό το κάτι παραπάνω στις υποδομές της.

Περιοχή
    ΠΑΤΡΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbit/s
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ
    Router
    GPON NOKIA G-010G-Q
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από x_undefined Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είσαι σε υποδομή Vodafone λογικά. Εν τω μεταξύ, δεν είναι υποχρέωση του παρόχου να βλέπεις 150 Mbps στο Speedtest, παρά μόνο να μεταφέρει 150 Mbps δεδομένων μεταξύ εσένα και αυτού. Υπάρχει και το overhead σε αυτή τη μεταφορά. Για να δεις εσύ 150, αυτοί πρέπει να βάλουν το όριο πιο πάνω, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι, ωστόσο. Η Vodafone δεν φαίνεται να δίνει πλέον αυτό το κάτι παραπάνω στις υποδομές της.
    Πριν την αύξηση του upload με 300/30 γιατί τότε είχα στο speedtest upload εγγυημένο;;;
    Π.Χ. τωρα 304/142 πριν 304/31 ποτε κατω απο 30 Mbits

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Γιατί τόσο ήθελαν να σου δώσουν (έξτρα). Πλέον η Vodafone για αψυχολόγητους λόγους δεν θέλει.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FsOnt/F8648/zte5G
    Το λες και λογο υπαναχωρησης

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    PFSense
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το λες και λογο υπαναχωρησης
    Καταγγελια στην ΕΕΤΤ εγώ θα έλεγα

Περιοχή
    ΠΑΤΡΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbit/s
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ
    Router
    GPON NOKIA G-010G-Q
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TearDrop Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καταγγελια στην ΕΕΤΤ εγώ θα έλεγα
    Αυτό τους ετοιμάζω...
    1η φορά πριν κανα μήνα που δήλωσα βλαβη στην cosmote ο τεχνικός απο το τηλέφωνο μου είπε να περιμένω να φτιάξουν τα προφίλ λόγω της πρόσφατης αύξησης του upload. (κάτι που δεν πιστεψα)
    2η φορά δήλωσα βλάβη πριν μια εβδομάδα και ήρθε τεχνικός της cosmote με όργανο να κάνει μέτρηση στην οπτική. Όπως ήταν φυσικό δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα. Ξεκίνησε να μου λέει ότι βλέπω το upload έτσι στο myspeedtest.cosmote.gr επειδή στέλνω πακέτα για την μέτρηση του upload αλλά το upload είναι εγγυημένο. Γενικά θεωρία περί πακέτων. Αφού τον άφησα να πει τα δικά του. Του ανέφερα:
    1. ότι εγώ γνωρίζω τι φταίει. Αναφεροντας του αυτο που λεμε οτι η Vodafone ως παροχος δικτυου με τις ρυθμισεις του δικτυου της δημιουργειι το θεμα ανεξαρτητα απο τον παροχο προσβασης που είναι η cosmote.
    2. αφου η vodafone διαμορφωνει την υπηρεσια μου τοτε εγω γαιτι να εχω προσβαση απο την cosmote καινα μην παω στην vodafone;
    3. να μου δωσουν γραπτως την δικη τους αναφορα για τον λόγω της επιλυσης ή μη του προβληματος.
    4. οτι με την αναφορα τους αν δεν επιλυθει το προβλημα θα προβω σε καταγγελια στη ΕΕΤΤ.

Με πήραν τηλεφωνο προχθες για να με ενημερωσουν για την πορεια της βλαβης μου και είπαν οτι το θεμα βρισκεται σε επεξεργασια - ερευνα σε ενα τμημα της cosmote που αρμοδιοτητα του ειναι τα προβληματα που προκυπτουν μεταξυ των παροχων. Δεν το παιρνω σοβαρα και θα τους ενοχλησω απο εβδομαδα πιεζοντας τους για να μου στειλουν γραπτως το πορισμα τους.
    Καταλαβα οτι η καταγγελια στην ΕΕΤΤ δεν τους αρεσει.

Καλο θα ηταν για να γινει κατι και να επιλυθει το θεμα να δηλωσουν και αλλοι βλαβη ακολουθωντας αυτη την διαδικασια.

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Δηλώστε όλοι βλάβη να σας κόψουν και το overhead στο download και να σας λένε «έτσι είναι»

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FsOnt/F8648/zte5G
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από @ST Εμφάνιση μηνυμάτων
    οτι με την αναφορα τους αν δεν επιλυθει το προβλημα θα προβω σε καταγγελια στη ΕΕΤΤ.
    Αληθεια, ολο αυτο για 8 Mbit, το οποιο ειναι απολυτα φυσιολογικο και αιτιολογημενο τεχνικά. Αυτα ειχαν νοημα την εποχη του 384, που καθε kbit μετραγε. Δλδ μεταξυ του 150 και του 142 καταλαβαινεις καπως τη διαφορα?
    Απο κει και περα, το προφιλ που εχεις στο gpon λεει 150Mbits. Ουτε ενα bit λιγοτερο. Το τι μετρας δεν σημαινει οτι ειναι και το τι λεει το profil της συνδεσης σου. Ο παροχος μπορει ευκολα να το αποδειξει αυτό.
    Το οτι η vodafone ξυπνησε στραβα και δεν εδωσε λιγο παραπανω ειναι αντιληπτό. Η μαλλον οι αλλοι ξυπνησαν στις καλες τους και εδωσαν. Διαλεγεις και παιρνεις.
    "Ξεχνας" οτι το Internet ειναι υπηρεσια best effort. To gigabit σπανια ειναι γιγαμπιτ, συνηθως λειπουν καμμια 200ρια Mbit, οχι στη μετρηση, στη πραξη.

ΥΓ Δεν θα σου πουμε τι θα κανεις, αυτό είναι δικό σου θεμα προφανώς, αλλά αξιζει να χαλιεσαι?

Περιοχή
    Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
    Router
    Huawei HG8145X6-10
    Path Level
    Interleaved
    Στην Νόβα που έκανα αίτηση και περιμένω να περάσουν την ίνα αύριο, λέει το συμβόλαιο ελάχιστη ταχύτητα 482 - 241. Σε 500αρα γραμμή.

Περιοχή
    ΠΑΤΡΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150 Mbit/s
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ
    Router
    GPON NOKIA G-010G-Q
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από esertas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στην Νόβα που έκανα αίτηση και περιμένω να περάσουν την ίνα αύριο, λέει το συμβόλαιο ελάχιστη ταχύτητα 482 - 241. Σε 500αρα γραμμή.
    Με ξαναπήραν και τους είπα θέλω την γραπτή αναφορά του παρόχου για να προβώ σε καταγγελία. Δεν είπαν καμία δικαιολογία περί ελάχιστης ταχύτητας - αντίθετα ότι το αίτημα μου είναι δίκαιο - και είναι σε επεξεργασία. Με προέτρεψαν για να μου δώσουν αναλυτική αναφορά των ενέργειων τους να μεταβώ σε κατάστημα cosmote για να συντάξουμε αίτημα παραπόνου. Ειδομεν...

Υ.Γ. έχω αποφασίσει να το φτιάσω μέχρι εκεί που μπορώ, αφού δεν μπορούν να δώσουν μια τελική απάντηση.

Περιοχή
    ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/50
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    Asus Rt-ax92
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από @ST Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με ξαναπήραν και τους είπα θέλω την γραπτή αναφορά του παρόχου για να προβώ σε καταγγελία. Δεν είπαν καμία δικαιολογία περί ελάχιστης ταχύτητας - αντίθετα ότι το αίτημα μου είναι δίκαιο - και είναι σε επεξεργασία. Με προέτρεψαν για να μου δώσουν αναλυτική αναφορά των ενέργειων τους να μεταβώ σε κατάστημα cosmote για να συντάξουμε αίτημα παραπόνου. Ειδομεν...

Υ.Γ. έχω αποφασίσει να το φτιάσω μέχρι εκεί που μπορώ, αφού δεν μπορούν να δώσουν μια τελική απάντηση.
    Καλά ότι ένας απλός υπάλληλος σου είπε ότι έχεις δίκιο, δεν σημαίνει και κάτι! Μην το δένεις κόμπο! Στην ουσία , απ' ότι κατάλαβα αυτό που σου είπαν τελικά είναι να πας να κάνεις επίσημο έγγραφο παραπόνου? Στην Cosmote? Μάλιστα...

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία