Ειναι εδω και δυο μερες που εχω περιεργα προβληματα με 2 ρουτερ Cosmote 5G. Εχω δυο Unifi Dream Machine Pro, ενα στο σπιτι οπου εχω ενα Zyxel fwa 710 5G router κυρια συνδεση και failover starlink, και δευτερο setup στο γραφειο VDSL κυρια συνδεση και Mikrotik Chateau 5G ax σαν failover. Οι sim ειναι 2 extra απο απεριοριστο που εχω στο κινητο, μια unlimited και μια με 40GB(η οσα δινουν.
Ξαφνικα απο την Κυριακη δεν δουλευουν και τα ρουτερ. Το μεν Mikrotik ενω κλειδωνει κανονικα μπαντες κλπ δεν εχει ιντερνετ, του εκανα reset τπτ, απενεργοποιησα το "Use network Apn" αλλα και παλι τιποτα.
Το δε Zyxel FWA 710 δεν μπορει να δωσει ιντερνετ στο Unifi UDM Pro με την καμια, ουτε passthrough (ετσι το ειχα), ουτε σε router mode, εαν συνδεθω με τον υπολογιστη απευθειας θα δωσει ιντερνετ στο λαπτοπ κανονικα. IP παιρνει απο το zyxel το UDM οταν βαλω το zyxel σε router mode
Μου κανει εντυπωση που σταματησαν και τα 2 δουλευουν την ιδια μερα. Εχει καποιος παρομοιο θεμα με Cosmote; Μηπως αλλαξαν τπτ αυτοι απο την μερια τους πλεον που εβγαλαν τα δικα τους 5g προγραμματα για το σπιτι;
Εμφάνιση 1-2 από 2
-
01-04-25, 14:50 Ξαφνικα προβληματα με Cosmote 5G απεριοριστο #1
-
06-04-25, 19:51 Απάντηση: Ξαφνικα προβληματα με Cosmote 5G απεριοριστο #2
Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο, ειδα οτι δεν εδινε ipv4 και το γυρναγε σε ipv6 οπου δεν ειχε ρυθμιστει ποτε το UDM Pro για WAN απο ipv6. Μπηκα στις ρυθμισεις του Zyxel και απενεργοποιησα το ipv6 και το θεμα λυθηκε.
Bookmarks