Λοιπόν, έχουμε Windows 10 install. Αγορασμένο με physical media (usb stick) και ενεργοποιημένο.
Είναι εγκατεστημένο σε HDD και υπάρχουν παράπονα ότι αργεί πολύ στην εκκίνηση. Οπότε σκοπεύω να το μεταφέρω σε SSD.
Ας υποθέσουμε ότι τα δεδομένα που θέλουμε τα έχουμε σε ένα σημείο και είναι backed up. Οπότε δεν μας απασχολεί αυτό το σημείο.
Αυτό που δεν ξέρω είναι πώς να κάνω την εγκατάσταση ώστε να συνεχίσουν να είναι ενεργοποιημένα τα Windows 10.
Αρκεί να τα εγκαταστήσω εξ αρχής και να βάλω το ίδιο κλειδί;
Υπάρχει κάποιο system αρχείο για το license το οποίο πρέπει να μεταφέρω;
Πρέπει να κάνω κάποια μεταφορά δίσκου με εργαλεία τύπου clonezilla;
ΥΓ: Κατά 99% δεν έχει συσχετιστεί με κάποιο microsoft account (ή όπως στο καλό λένε το cloud account τους). Είναι με local account.
Εμφάνιση 1-5 από 5
-
04-04-25, 13:32 Βέλτιστος τρόπος μεταφοράς από HDD σε SSD. #1Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?
-
04-04-25, 13:45 Απάντηση: Βέλτιστος τρόπος μεταφοράς από HDD σε SSD. #2
Τα κλωνοποιείς και τελείωσες. Δεν υπάρχει θέμα με την ενεργοποίηση όταν το μόνο που αλλάζεις είναι ο δίσκος.
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
04-04-25, 14:44 Απάντηση: Βέλτιστος τρόπος μεταφοράς από HDD σε SSD. #3
Αν κανεις εγκατασταση απο την αρχη, θα πρεπει να ενεργοποιηθει με το που θα συνδεθει στο ιντερνετ. Αν δεν ενεργοποιηθει, τοτε βαζεις το κλειδι με το χερι. Αν δεν στο παρει, τοτε επικοινωνεις με ms εφοσον ειναι legit το κλειδι.
ديميتريس
-
04-04-25, 15:04 Απάντηση: Βέλτιστος τρόπος μεταφοράς από HDD σε SSD. #4
Ε τότε θα προτιμήσω την εγκατάσταση από αρχή vs κλωνοποίηση. Έχω την εντύπωση (ίσως εσφαλμένη) ότι το φρέσκο είναι καλύτερο.
Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?
-
04-04-25, 19:42 Απάντηση: Βέλτιστος τρόπος μεταφοράς από HDD σε SSD. #5
Χάσιμο χρόνου, κατά τη γνώμη μου. Πέρα από την εγκατάσταση των Windows και τις όποιες αντιγραφές αρχείων, είναι και οι εγκαταστάσεις προγραμμάτων και δεκάδες έως εκατοντάδες ρυθμίσεις που είχαν γίνει στο παλιό σύστημα και θα πρέπει να ξαναγίνουν στο καινούριο.
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
Bookmarks