Καλησπέρα παιδιά!
Μετά από επίσκεψή μου στον έφκα μου είπαν ότι μπορώ να κάνω έναρξη ατομικής επιχείρησης ακόμα και με έδρα το σπίτι μου και ότι δεν χρειάζεται κάποια δικαιολογητικά, αλλά δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο ισχύουν αυτά που μου είπανε οπότε,
θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά (π.χ άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ανεξάρτητη έδρα επιχείρησης) που θα χρειαστεί όποιος θέλει να ανοίξει ατομική επιχείρηση με τους παρακάτω καδ (ξεχωριστά):
61103000 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΕΝΣΥΡΜΑΤΩΝ (ΚΑΛΩΔΙΑΚΩΝ) ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ
62091000 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
95110000 ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
95210000 ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
Ευχαριστώ!
Εμφάνιση 1-5 από 5
-
01-04-25, 00:03 Άνοιγμα επιχείρησης: Τεχνικός δικτύων και Η/Υ #1
-
01-04-25, 00:20 Απάντηση: Τεχνικός δικτύων και Η/Υ #2
Σε λογιστή θα απευθύνεις το ερώτημα.
Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ δεν χρειαζόταν.
Προφανώς κάποια δικαιολογητικά χρειάζεται για να ανοίξεις την επιχείρηση, δεν ανοίγει χωρίς απολύτως τίποτα.
Τα έχεις λύσει όλα, και έφτασες να έχεις διαλέξει μόνος σου και τους ΚΑΔ; Χωρίς να έχεις παει σε ένα λογιστή; Χωρίς να έχεις συμβουλευτεί κάποιον που να ξέρει πέντε πράγματα;
Έχεις σπουδές σχετικές; Γνώσεις; Πιστοποιήσεις; Εμπειρία;
Σίγουρα πρέπει να αφιερώσεις παραπάνω χρόνο να το ψάξεις (αν έχει νόημα, αν θα είναι κερδοφόρο, αν θα καλύψεις καποια ανάγκη που δεν καλύπτεται στην αγορά, γιατί να προτιμήσει κάποιος εσένα, που θα βρεις τον πελάτη, πόσο θα χρεώνεις, τι θα σου κοστίζει, τι κέρδος νομίζεις οτι θα βγάζεις, τι πάγια έξοδα έχει το άνοιγμα της εταιρίας, με τι συντελεστή θα φορολογείσαι στην ατομική επιχείρηση, πως θα κόβεις παραστατικά, υποχρεώσεις αποδοχής καρτών, υποχρέωση διασύνδεση αποδοχής καρτών με το λογισμικό έκδοσης παραστατικών ή all in one πλατφόρμα από πάροχο κλπ, κλπ, κλπ)
Από τους ΚΑΔ έχεις ξεχάσει εντελώς τις πωλήσεις (πχ θα ζητησει μια αναβαθμιση ο πελατης και δεν θα μπορεις να πουλησεις μια μνημη ή ενα δισκο)
Εν τω μεταξυ ο πρωτος ΚΑΔ μου φαίνεται άσχετος με αυτο που πας να κανεις. Εσυ δεν θα μεταφερεις δεδομένα μεσω δικτυων. Αυτό πιο πολύ σε internet provider παραπέμπειΤελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 01-04-25 στις 00:30.
-
01-04-25, 02:19 Re: Απάντηση: Τεχνικός δικτύων και Η/Υ #3
Έχω ήδη ρωτήσει τον λογιστή μου επειδή έχω κάνει έναρξη στην εφορία σαν διανομέας, αλλά δεν γνωρίζει και μου είπε να ρωτήσω στον ΕΦΚΑ(πρώην ΟΑΕΕ) όπου από εκεί μου είπαν ότι δεν χρειάζεται κάτι.
Για τον 2ο ΚΑΔ δεν νομίζω να χρειάζεται κάποιο δικαιολογητικό αλλά για τους 2 τελευταίους ΚΑΔ έχω αμφιβολίες γι αυτό που μου είπαν στον ΕΦΚΑ.
Έχω άδεια βοηθού ραδιοτεχνίτη και με εξετάσεις μπορεί να γίνει ραδιοτεχνίτη αλλά δεν ξέρω αν επαρκεί αυτό.
Τώρα που βλέπω τον πρώτο ΚΑΔ μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό που λες.
-
02-04-25, 11:25 Απάντηση: Άνοιγμα επιχείρησης: Τεχνικός δικτύων και Η/Υ #4
τι σχεση εχει ο ραδιοτεχνιτης με τους υπολογιστες και τα δικτυα υπολογιστών;
Έχεις σπουδές σχετικές;
Γνώσεις;
Πιστοποιήσεις;
Εμπειρία;
-
07-04-25, 21:14 Re: Άνοιγμα επιχείρησης: Τεχνικός δικτύων και Η/Υ #5
Έχω πτυχίο από ΕΠΑ.Λ "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ" και θέλω να μάθω τι μπορώ να κάνω με αυτό.
Την άδεια ραδιοτεχνίτη την αναφέρω επειδή με ενδιαφέρει και η επισκευή υπολογιστών.
Γνώση και εμπειρία ελάχιστη.
Bookmarks